Nova vest
Tenis

Subota, 02.06.2018.

13:42

"Novak je vratio vatru na teren, sada ga se treba plašiti"

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, smatra da Novak Đoković igra sve bolje na Rolan Garosu i da može daleko da dogura.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Daniel Kalisz/Getty Images

Đoković se plasirao u četvrto kolo turnira u Parizu nakon teške pobede nad Robertom Bautistom Agutom, rezultatom 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-4), 6:2.

Novak je u tom duelu, besan zbog jedne situacije, polomio reket tokom drugog seta.

"Apsolutno. Sada ponovo teži perfekciji i kada je tako, sigurno je da ne možete kontrolisati svoj temperament. To je dobra stvar", rekao je Vilander u svojoj emisiji "Game, Schett and Mats", ali je onda savetovao srpskog igrača.

"Nije mi se dopalo što se polomio reket nasred terena, zato bi bilo bolje da je otišao sa strane i polomio ga".

Šveđanin je istakao da se Đoković dobro izborio sa ne baš običnim uslovima.

"Ovo je bio sjajan meč za njega – bilo je nezgodno, klizavo na ‘Lenglenu’, dok je Bautista Agut prolazio kroz neke privatne probleme. Pre desetak dana mu je umrla majka, a njegov otac nije u dobrom zdravstvenom stanju".

Za kraj, Vilander je upozorio druge igrače da sada već treba da se plaše dvanaestostrukog Grend slem šampiona.

"To je bila nezgodna situacija i za Novaka, ali je on doneo vatru koju odavno nismo videli. Možda zato je počeo da se oseća dobro. Mislim da dobro udara lopticu, oslanja se na sebe i besan je kada pogreši pošto zna da igra dobro. Treba ga se plašiti sada jer je veoma opasan", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve