Simona Halep je nova šampionka Rolan Garosa!

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je titulu na Rolan Garosu pobedom nad Amerikankom Sloun Stivens posle velikog preokreta sa 2-1, 3:6, 6:4, 6:1.

Izvor: MLJ

Subota, 09.06.2018.

17:12

Simona Halep je nova šampionka Rolan Garosa!
Getty images

Rumunka je tako uspela da osvoji titulu u Parizu u trećem finalu koje igra u prestonici Francuske.

Sloun Stivens je u prvom setu zaigrala sa mnogo samopouzdanja koje ju je krasilo tokom celog turnira i uspela je već u četvrtom gemu da napravi brejk za 3:1 iskoristivši prvu brejk loptu.

Halep nije mogla da u dužem periodu pronađe ritam i Amerikanka je delovala ubedljivo tokom prvog dela igre, a jedini pad je imala u finišu prvog seta kada je spasla brejk loptu.

Da će Halep i treći put ostati kratka za trofej u Parizu bilo je sve izvesnije posle dva gema nastavka kada je gubila 2:0, ali se sve preokreće kada je Rumunka pokrenula seriju brejkova posle izjednačenja 2:2.

Zaigrala je agresivnije i povela sa 4:2, Stivens je delimično povratila koncentraciju brejkom za 4:3, ali je još jednom poklekla u poslednjem gemu drugog seta i može se reći da je finale praktično rešeno tada pri rezultatu 40:30 za Halep, kada je Rumunka iskoristila brejk i set loptu za 1-1.

U trećem setu je Stivens izgubila dva brejka i bilo je jasno da se predala kada je na 5:1 Halep odservirala servis viner koji je Amerikanka nonšalantno poslala na pola mreže za poraz i prvu parisku titulu za Simonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: