Nova vest
Tenis

Utorak, 13.06.2017.

21:14

Nadal se pita – Vimbldon donosi prvo mesto

Rafael Nadal je ne tako davno bio jako daleko od prvog mesta na ATP listi, delovalo je i od vrhunskog tenisa.

Izvor:

Autor:

Nadal se pita – Vimbldon donosi prvo mesto
Getty Images

Sada, samo godinu dana kasnije, ima priliku da se trijumfom na Vimbldonu vrati tamo gde je poslednji put bio 16. juna 2014. godine – na teniski tron.

Maljorčanin je prošle sezone propustio i Rolan Garos i Vimbldon, a osvajanje jubilarnog 10. 'Kupa Musketara' pre nekoliko dana omogućilo mu je da se probije do drugog mesta, odmah iza Endija Marija.

Pred start sezone na travi, gde Rafa brani ukupno nula bodova, prvi reket sveta ima 9.390 bodova, a Španac 7.285.

Kulminacija neverovatnog prvog dela sezone mogla bi da se dogodi upravo na terenima 'Old England Cluba', iz više razloga. Prvi je svakako činjenica da Endi brani prošle godine osvojenu titulu, odnosno 2.000 bodova, a drugi da se tenisu – na svojoj omiljenoj podlozi – vraća se svež i odmoran Rodžer Federer.

Šampion Vimbldona iz 2008. i 2010. godine je ujedno i 'oživeo' trku za Federerom po broju Grend Slemova, pošto posle novog trijumfa u Partizu zaostaje tri pehara sa četiri najveća turnira, pa nema sumnje da će mu i to biti dodatni motiv.

Naravno, nikako ne treba u drugi plan stavljati našeg Novaka Đokovića, trostrukog šampiona Vimbldona, pa ni samog Marija, a tu su i mlade nade koje sve više i ozbiljnije pariraju i prete.

Treći Grend Slem sezone startuje trećeg i traje do šesnaestog jula, titulu brani domaći predstavnik Endi Mari, a vi ćete – kao i uvek – sve informacije sa lice mesta moći da saznate od našeg Nikole Đukića direktno iz Londona, kao i na stranama našeg specijala 'Vimbldon 2017'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve