Federer: Nadal i ja smo iskoristili pad Đokovića i Marija

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da su Nadal i on iskoristili pad Endija Marija i Novaka Đokovića kako bi se vratili u staru formu.

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

18:00

Federer: Nadal i ja smo iskoristili pad Đokovića i Marija
Getty Images

"Evidentno je da nije u najboljoj formi, ali ne sumnjam da će se vratiti još jači. Bio sam jako iznenađen svojim titulama na početku sezone, ali mislim da je manje iznenađenje Nadalova pobeda u Parizu. On i ja smo iskoristili pad Marija i Novaka", izjavio je osvajač 18 Gren Slem titula.

Federer se u sredu posle dva meseca pauze vraća na terene gde će pokušati da osvoji turnir Štutgartu.

Švajacar je osvojio Australijan Open, zatim Masterse u Indijan Velsu i Majami i posle toga odlučio da odmori kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon.

“Nema više puza, dosta sam odmarao. U dobroj sam formi, osećam se kao da sam svetski šampion u treniranju. Igraću sve turnire. Zanimaju me samo titule i pokušaću da se vratim na pobednički tron“.

O Rafaelu Nadalu, koji je osvojio desetu titulu na Rolan Garosu kaže da ga ni on ne bi pobedio da je učestvoao u Parizu.

“Ne bih ga pobedio da sam ja učestvovao na Otvorenom prvenstvu Francuske. Igrao je odlično. Na turniru u Majamiju rekao sam mu da će rasturiti na šljaci. Bio je neverovatan.

Švajacar je za kraj istakao da nas čeka zanimljiv kraj sezone.

Nadal ima odličnu šansu da godinu završi na prvom mestu, ako ga povrede zaobiđu. Siguran sam da će igrači kao što su Đoković, Mari, Vavrinka i ostali početi mnogo bolje da igraju i mislim da nas čeka epski završetak sezone“, zaključio je

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: