"Sada kada nema Đokovića, Nadal sigurno osvaja titulu"

Španski teniser Rafael Nadal došao je kao favorit na ovogodišnji Rolan Garos, a posle ispadanja Novaka Đokovića mnogi već vide pehar u njegovim rukama.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 08.06.2017.

13:15

Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Đoković je u sredu završio takmičenje u četvrtfinalu porazom od Dominika Tima, dok je Nadal došao među četiri najbolja predajom sunarodnika Karenja Buste.

'Bik sa Maljorke' je u četvrtak održao trening kojem je prisustvovalo nekoliko stotina navijača.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Sada kada nema Đokovića, Nadal će sigurno osvojiti titulu", rekao nam je Markos, dok je njegova supruga bila malo umerenija u prognozama.

"Nadal je naš heroj i neko ko je toliko puta pokazao koliki je borac. Imao je nekoliko teških povreda, ali je uspeo da se vrati. Sada ima šansu da osvoji 10. titulu na Rolan Garosu. Mislim da to niko nije uspeo. Došli smo iz Kadisa u utorak i nadamo se da ćemo ostati do nedelje".
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
Već tokom Australijan opena bilo mi je jasno koliku navijačku bazu ima u Aziji, ali nisam očekivao da će ga ovoliko ljudi sa tog kontinenta pratiti u Francuskoj.

"Vamos Rafa", glasno je rekao Mo-Hjon Meng iz Južne Koreje (valjda sam uspeo da je razumem).

"Dugo nismo imali igrača do pojave Čunga, ali Nadal je Nadal. Ovo nam je treći put da ga gledamo uživo i do sada je uvek osvajao titule. Prvi put smo bili na Olimpijskim igrama 2008, a onda i dve godine kasnije u Tokiju. Sada čekamo treću. Možda bi bilo dobro da su se u polufinalu sastali Nadal i Đoković, ali i ovako nije loše".

Svi su na treningu pokušavali da uhvate dobar kadar, 'selfijima' ili običnim fotografijama, poput 29-godišnjeg Sule iz Kenije, koji već nekoliko godina radi kao konobar u jednom pariskom restoranu.

"Nemam ulaznice za najveće stadione, pa mi je i ovo dovoljno. Novaka i Rodžera sam propustio, pa ih čekam sledeće godine".
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
.
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
.
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
.
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: