Heroina dana: "Osveta" bliznakinje ili nastavak sna

Ono što je Srbija priželjkivala pre 10 godina, Francuzi sanjaju danas zahavljujući Karolin Garsiji i Kristini Mladenović.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 05.06.2017.

23:47

Heroina dana:
Getty images

Kada su Jelena Janković i Ana Ivanović bile na vrhuncu forme i svojih igračkih dometa, Srbija se nadala da će njih dve zaigrati u finalu Rolan Garosa. Bilo je to pre punih deset godina.

Danas o tome maštaju Francuzi jer su njihove dve igračice "tek" u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske, kao dve od osam najboljih mada su renkingom obe van Top 10.

Doprineo je tome i izostanak Serene Vilijams pa se pred početak turnira pričalo da prvih 15 teniserki konkuriše za titulu, ali je malo ko verovao da će među osam najboljih na turniru, čak pet igračica biti ispod desetog mesta na WTA listi.

Jedna od njih je i Karolin Garsija, današnja heroina dana. Ona je sa 28. mesta došla među osam pobedivši sunarodnicu Alize Korne sa 2–0 (6:2, 6:4). Ispadanjem Gaela Monfisa od Stana Vavrinke, Francuzi su ostali bez muških predstavnika u singlu pa su sve oči usmerene ka ženskoj konkurenciji.

Mada je “sudarom” dve Francuskinje, Korne od koje se nekada mnogo više očekivalo i Garsije od koje se još uvek očekuje, bilo izvesno da će dve Francuskinje svakako biti među osam najboljih, Garsija je svakako prolaz dalje zaslužila više.

Posle prvog seta u kome su viđena dva brejka za Garsiju i drugi set je doneo znatno više uzbuđenja. U njemu je dvadesettrogodišnja igračica pokazala da ume da igra dobro i kada je pod pritiskom, što starija Korne nije mogla.

Korne već u drugom gemu gubi svoj servis a Garsija stvara prednost 2:0 na početku drugog seta. Maratonski sedmi gem Korne rešava brejkom i kada se činilo da će izjednačiti, Garsija ponovo pravi brejk, servira za pobedu, ali još jednom dopušta protivnici da je sustigne.

Međutim, stvari Korneovoj još jednom izmiču kontroli, Garsija dolazi do tri meč lopte na servis protivnice, koristi drugu i dolazi u priliku da nastavi svoj put ka snu.

Njena forma nagoveštava da bi mogla do polufinala, ali će joj za to biti potrebna i “pomoć” naredne protivnice Karoline Pliškove. Garsija u četvrtfinalu igra protiv druge igračice na svetu čiju je sestru Kristinu pobedila nedavno u Strazburu.

Moraće da se nada da Karolina neće želeti da “osveti” sestru, a da ujedno prikaže svoj najbolji tenis kako bi pobedila i drugu Pliškovu.

To što je sa 28. mesta među osam najboljih je za nju već veliki uspeh, ali ni ona ni Jelena Ostapenko (47. na WTA) ili Timea Bačinski (31. na listi) izvesno veruju da mogu još dalje.

Ako Garsija prođe i Pliškovu u eventualnom polufinalu će igrati sa Svitolinom ili Simonom Halep. Kristina Mladenović je na drugoj strani kostura i ona bi na putu do finala morala da pobedi Timeu Bačinski i Karolinu Voznijacki ili Jelenu Ostapenko.

Srbija nije dosanjala srpsko žensko finale u Parizu, videćemo hoće li Karolin Garsiji i Francuzima uspeti da dožive francusko. Poslednja Francuskinja koja je podigla trofej namenjen pobednici Rolan Garosa je Meri Pirs 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: