Kecmanović u ilegali i sunovrat hrvatske heroine

Srpski teniser Miomir Kecmanović stigao je u Pariz kako bi primio nagradu ITF za najboljeg juniora sveta.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Ponedeljak, 05.06.2017.

20:03

Kecmanović u ilegali i sunovrat hrvatske heroine
Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Kecmanović je došao direktno iz Antalije gde je dan ranije igrao finale fjučersa koje je izgubio od Belgijanca Žulijena Kanjine 6:3, 6:4.

"Stigao sam jutros u jedan, nije bilo zabavno. Probudio sam se u sedam, samo šest sati sam spavao", rekao je Kecmanović posle uvodnog meča na juniorskom Rolan Garosu.

17-godišnji momak koji živi u Bradentonu na Floridi savladao je domaćeg predstavnika Haimea Flojda Anžela sa 6:3, 6:1, u svom poslednjem nastupu na nekom od juniorskih turnira. Naime, Miomir se već sada posvetio seniorskoj karijeri, a u Parizu je upravo zbog nagrade (dobiće je u utorak uveče) odlučio i da se prijavi za glavni žreb.

"Idem na oba pehara jer igram i u dublu. Mislim da imam dobre šanse. Pogledao sam žreb i, ako sve bude kako treba, mislim da mogu da dobijem svakoga na putu".

Poprilično opušten i neposredan u komunikaciji, Kecmanović je u šaljivom tonu govorio o protivnicima, profesinalnom životu, srpskim teniserima...
Photo by Adam Pretty/Getty Images
Otkrio nam je da će imati trening sa Novakom Đokovićem i istakao da je u prethodna dva navrata bio izuzetno nervozan.

"Bio sam toliko nervozan da nisam mogao da ubacim lopticu u teren. Zato me nije zvao sledeće dve godine", dodao je kroz smeh.

Jedan italijanski novinar ga je pohvalio da odlično priča engleski jezik, ali je on istakao da sebe ne smatra Amerikancem, već Srbinom. Ipak, postoji jedna stvar koja mu više odgovara u Sjedinjenim Državama.

"Jedina razlika je što u Americi mogu da vozim. Imam mercedesa, ali ga rentiramo, nije naš. Povremeno ga uzimamo, ali pošto znamo ljude, imamo dobru 'kombinaciju'. Samo ilegala", našalio se Kecmanović.

Istovremeno dok se Miomir zabavljao u sali za intervjue broj 3, na stadionu 'Suzan Lenglen' Petra Martić je vodila borbu za prvo Grend slem četvrtfinale u karijeri . Hrvatska igračica bila je svojevremeno velika nada, ali su je brojne povrede omele da opravda potencijal. Vratila se na prvi WTA turnir i ostvarila skok od čak 164. pozicije.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
U borbi za osam najboljih čekala je Elina Svitolina – Ukrajinka se nalazi u sjajno formi, ali je Hrvatica stigla nadomak pobede. Vodila je 5:3 u odlučujućem setu i servirala za pobedu, kada je potpuno potonula. Svitolina je osvojila 20 od 25 poena za potpuni sunovrat jedne od heroina ovogodišnjeg Rolan Garosa.

"Moraću da razmislim, definitivno, posebno posle ovakvog meča. I dalje pokušavam da u glavi skapiram šta se dogodilo. Poeni mi i dalje idu kroz glavu i tako će biti neko vreme. Verovatno čitavu noć, ali tako je-kako je – to je sport", istakla je Martićeva istovremeno pohvalivši protivnicu.

"Poraz u četvrtoj rundi Grend slema je bolan, bila sam na dva poena od trijumfa. Ali s druge strane, Svitolina je igrala ekstremno dobro u tim trenucima (od rezultata 5:2, 0:30). Nije promašila nijedan udarac, ne mogu ništa drugo da kažem".

Endi Mari je na 'Šatrijeu' bez mnogo poteškoća eliminisao Karena Kačanova (otac ponovo blistao vičući iz boksa), pa je bilo vreme da se iz kompleksa uputim do stadiona 'Žan Buen', na Đokovićev trening. Satnica je "želela" da Kecmanović ipak ne dobije priliku da razmenjuje udarce sa najboljim srpskim sportistom.
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
Zbog toga je malo poznati Tomas Setođi, trenutno 1.085. igrač na ATP listi, morao da "glumi" sledećeg protivnika Dominika Tima. Setođi takođe ima jednoručni bekhend, ali je bilo očigledno da ga je trema pojela – nije mogao da veže tri dobra udarca.

Pri dolasku na teren, Novak je prišao jednom teniseru u invalidskim kolicima da se pozdravi, tokom pauze odlegao deo treninga ovih heroja, a kod jednog smeča je jauknuo sa bolnom grimasom na licu. Nije se dogodio "djokosmash", ali je, srećom, uzrok bola bio samo dodatni napor da se dohvati visoka loptica.

"Gde si oženjeni", pozdravio se sa američkim igračem Rajanom Herisonom i njegovom suprugom, čestitavši im što su nedavno stali na "ludi kamen".

Nakon nekoliko minuta razgovora krenuo je ka svlačionici, a ja nazad u srce dešavanja – na konferenciju povodom turnira legendi.

Već po ulasku u restoran bilo je jasno da nas čeka "laktanje" za bilo kakvu poštenu izjavu bivših teniserki i tenisera. Bilo ih je mnogo, a vi ćete u narednim danima moći da čitate šta su govorili o akutelnoj situaciji u tenisu, turniru u Parizu, Novaku Đokoviću...
"Novak je kao Real Madrid, već sam to govorio. A kada vas pozove Real Madrid, ne možete da kažete ne. Ne znam sada ništa, ali takvog igrača bi bilo teško odbiti. Videćemo, to što sam ja prekinuo sa Berdihom ne znači da sam kandidat, Novak ima svog trenera, videćemo koliko će potrajati. Ne poznajem nijednu osobu koja bi odbila da radi s Novakom", rekao je Goran Ivanišević na naše pitanje da je, od trenutka raskida saradnje sa Berdihom, postao kandidat za Đokovićevog trenera.

Već tada je bilo oko 17 sati, a ja nisam stigao ni da jedem kao čovek. Poprilično sadržajan dan zaokružio sam obilnim obrokom i već tada je mogla da počne priprema za sutra, kada se naš predstavnik bude borio za polufinale.

Duel Đokovića i Tima postavljen je drugi po redu na 'Lenglenu' i trebalo bi da počne oko 16 časova. Kao i do sada, direktan prenos možete pratiti na televiziji B92, a ja ću se potruditi da priprema za duel bude adekvatna.

Nastavite da čitate "Nikolin slajs" i čujemo se sutra ujutru.

Pozdrav iz Pariza. Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: