Sa Novakom ne može bez nerviranja...

"Koliko linija u jednom gemuuuu", povikao je Novak Đoković.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Nedelja, 04.06.2017.

22:30

Sa Novakom ne može bez nerviranja...
Photo by Julian Finney/Getty Images

Igran je tek prvi gem drugog seta, a Novak je bio na ivici živaca, uprkos tome što je dobio prvi deo igre u taj brejku.

Onda možete i sami da zamislite koliko je bilo frustrirajuće pratiti poslednji meč dana na stadionu 'Filip Šatrije'.

Albert Ramos-Vinjolas najavio je da će igrati do smrti protiv Đokovića i održao je svoju reč – činilo se da udara, što bi rekao naš narod, kao da mu je poslednje.

I počelo je loše, ali ne zato što je Španac igrao briljantno, već zato što je srpski igrač potpuno bio van tajminga. Izgledalo je poput onih scena u "Svemirskom basketu", kada su vanzemaljci oduzeli moći NBA zvezdama.

"Prvi set je bio veoma važan jer je bio izuzetno težak. Loše sam krenuo, a on je igrao veoma agresivno. Pravio sam mnogo neiznuđenih grešaka i protivnik je imao samopouzdanja. To što je otišao na moju stranu mi je pomoglo da se opustim u nastavku. Mnogo loptica je vraćao u teren, igrao sa dosta spina i bio blizu da ga osvoji", istakao je drugi teniser sveta. Promašivao je forhende u serijama, po zvuku se čulo da udarci nisu čisti i konstantno je bio u zaostatku. Dodatnu nervozu izazivalo je to što je svaki takozvani "šenk" protivnika upadao u poslednji metar terena.

Očigledan primer dogodio se u finišu seta, kada je već uhvatio kakav-takav ritam kod forhenda, ali je prilikom jednog napada grudima "ušao" u lopticu i zicer je završio nekoliko metara iza linije.

Opravdana bojazan da nas čeka sličan scenario kao protiv Švarcmana postajala je sve veća.

I mi smo se, u trenucima najveće napetosti, hvatali za slamku spasa i pogledom tražili podršku iz boksa za Novaka. Redom su tamo sedeli otac Srđan, majka Dijana, brat Đorđe, pa Pepe Imas, drugi brat i trener Marko...
EPA/TATYANA ZENKOVICH
Imasova reakcija je izostala, a članovi porodice su povremenim bodrenjem pokušavali da ga probude i delimično su uspeli. Aktuelni šampion je smanjio broj grešaka, ali i dalje nije uspevao da napravi razliku u servis gemovima rivala.

Možda mu je u tada bio potreban onaj čovek koji me je zasmejavao tokom duela Karen Kačanov – Džon Izner. Gost ruskog tenisera (video sam na akreditaciji) nije propuštao da nakon svakog poena bodri svog ljubimca.

"Davaj, davaj", vikao je iz sveg glasa konstantno tapšući.

"Bravo, Kara, bravo", orilo se na "dvojci" od čoveka za kojeg bi, zbog fizičke sličnosti, rekao da je Karenov otac ili stric. Inače, Rus je u četiri seta eliminisao korpulentnog Amerikanca i prvi put u karijeri došao do druge nedelje na Grend slemu.
Photo by Julian Finney/Getty Images
Drama na centralnom stadionu dostigla je vrhunac kada je Đoković ispustio 4:0 u taj brejku, ali nas je ovoga puta poštedeo dodatnog nerviranja – dobio je prvi set i verovatno se spasao od igranja u ponedeljak jer je u tom momentu bilo skoro 20 časova.

Spomenuti prvi gem iz uvodne rečenice teksta pretvorio je u brejk i od tada je sve krenulo na njegovu vodenicu. Na našu takođe jer je bilo vremena da se nešto smisleno napiše.

Opustio se, udarao jače i dublje, pa je završio posao sat kasnije. Publika je, u pauzi između drugog i trećeg seta, umela da ga nagradi zvižducima, ali to nisu bili zvižduci negodovanja, već oni koji muškarci u filmovima upućuju devojkama, pošto je menjao majicu.

Na neki način ovakvom razvitku kumovao je i Rišar Gaske predajom u francuskom derbiju sa Gaelom Monfisom. Da on nije predao, sutra bismo gledali drugu epizodu.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Bez obzira na slabiju igru došao je do druge nedelje i tek sada možemo očekivati pravog Novaka. Ali sledeći korak, pre polufinala sa Rafaelom Nadalom koje svi čekaju, biće vrlo težak – Dominik Tim je u odličnoj formi i nije se previše umorio od početka turnira.

"To je četvrtfinale Grend slema i svaki meč će biti težak, posebno protiv Tima koji je top 10 igrač. U odličnoj je formi, uvek je opasan i ovo mu je omiljena podloga. On je igrač koji voli da kreira vreme i prostor za udarce, a ja ću se truditi da mu to vreme oduzmem. Znam da je izjavio da ne voli da se sastaje sa mnom, pa nek tako ostane i posle duela", završio je izjavu na terenu uz gromoglasne ovacije sa tribina.

Đoković nije bio jedini, Srbi su u nedelju okupirali terene Rolan Garosa, ali je jedino Nenad Zimonjić imao sreće da prođe dalje. Zimonjić je u paru sa Fernandom Verdaskom eliminisao Grota i Linsteda i došao među osam najboljih na nekom od četiri najveća turnira prvi put od US opena 2015. godine.
Photo by Julian Finney/Getty Images
Aleksandra Krunić je u paru sa Ajlom Tomljanović namučila Matek–Sends i Šafaržovu, što je ipak bilo dovoljno samo za častan poraz u tri seta. Zanimljiva situacija dogodila se na konferencije Krunićeve Tomljanovićeve, kada je Ajlin dečko Nik Kirjos želeo da sluša i "prošvercovao" se kao novinar.

Očigledno je zaljubljen "do ušiju".

Junior Marko Miladinović, koji je u Pariz stigao ispod radara i debitovao na Grend slemu kao osmi nosilac, izgubio je od Amerikanca Korde , dok je najveća nada Olga Danilović takmičenje završila protiv Sin Ju Vang.

Najbolja srpska juniorka nije ličila na sebe u većem delu meča, bila je izuzetno nervozna, a na ruku joj nisu išli ni snažni ravni udarci protivnice. Nekoliko puta je glasno negodovala ka stručnom štabu, ali nije bila previše razočarana porazom.

Konferencije Srba u Parizu bile su rezervisane za zabavu – na Olginoj se povela priča o tome kako bi fanovi želeli da je više viđaju na društvenim mrežama.

💙 office 💙

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

"Nisam ja takva, ne volim mnogo da se eksponiram. Imam 'Instagram' i te društvene mreže, ali uz fotografiju objavim dve-tri reči. Volim da izbacujem slike i to je to, mislim da svi na svetu imaju 'Instagram", srpski novinari su je "belo" pogledali.

"Nemoguće da niko nema 'Instagram', pa neke babe i dede ga imaju", dodala je.

Na kraju je ispalo da, uz Danilovićevu, jedino ja imam profil na toj društvenoj mreži.

Međutim, nije sve bilo tako sjajno u Bulonjskoj šumi – među ljudima je vladala veća opreznost zbog jučerašnjeg terorističkog napada u Londonu, o tome je pričao i Novak, dok je incident sa Garbinje Mugurusom presedan nad presedanima.

Prošlogodišnja šampionka izgubila je od domaće zvezde Kristine Mladenović, ali ju je osim pritiska "slomio" i verbalni napad navijača.

O tome ćete u ponedeljak čitati u "Nikolinom slajsu", kao i reakcijama na spektakularno finale Lige šampiona koje je pripalo Real Madridu.

Sa novim pričama se čujemo već sutra! Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: