Čung za B92: Kako da vam Novak ne bude idol…

Trenutno je jedan od najboljih mladih igrača i momak od kojeg se očekuje da napravi velike uspehe u karijeri.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Subota, 03.06.2017.

15:00

Čung za B92: Kako da vam Novak ne bude idol…
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Hjeon Čung, 21-godišnji momak iz Južne Koreje, trenutno zauzima 67. poziciju na ATP listi i prvi put se plasirao u treće golo nekog od Grend slemova.

Čung je na startu Rolan Garosa savladao Sema Kverija, potom i Denisa Istomina, pa će u sledećoj rundi igrati protiv osmog nosioca Keija Nišikorija.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Veoma sam srećan što sam se prvi put plasirao u treće kolo na nekom od Grend slemova. Za sada nemam ciljeve na šljaci, pokušavam da se fokusiram na svaki sledeći meč. U odnosu na prošlu godinu sam mentalno jači i sada moram da se pripremim dobro. Treće kolo će biti veoma teško", rekao je Hjeon Čung za B92.

Spomenuti sledeći izazov biće sveazijski duel sa najboljim igračem sa tog kontinenta – Keijem Nišikorijem.

"On je veoma dobar teniser. Ima izuzetno snažne i brze udarce, pa ću morati da budem spreman za sve poene. Nišikori je takođe jedan od igrača na koje se ugledam. Uvek je siguran na terenu i trenutno je prvi azijski igrač. Nalazi se u top 10 već dugo vremena. Ljudi iz Azije su niski, on je nizak, ali je uspeo da stigne među 10 najboljih. Svima treba da bude uzor, pa i meni".
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Momak rođen u Suvonu u dosadašnja dva duela izgubio je samo jedan set, a protiv Istomina je odigrao izuzetno zrelo, prepustivši rivalu samo sedam gemova. On je istakao da je deo pripreme za meč sa Kazahstancem bilo i gledanje snimka trijumfa nad Novakom Đokovićem na Australijan openu.

"Gledao sam taj meč, bilo je veliko iznenađenje. Odlično je servirao i bio veoma miran u odlučujućim trenucima. Ipak, Novak je jedan od mojih idola. Igra fantastičnu odbranu i od malih nogu gledam mečeve. Mentalno je mnogo jak, voleo bih da budem kao on. Kako da vam neko poput Novaka Đokovića ne bude uzor?".

Osim toga, veliku pomoć imao je od brojnih navijača koji ispune svaki stadion na kojem igra.

"Imam sjajne navijače iz Južne Koreje. Mnogo mi pomažu tokom mečeva i presrećni su kada im poklon znojnicu ili peškir. Stvarno mi pružaju sjajnu podršku".

Čung je postao profesionalac pre tri godine, nalazi se nadomak top 50, a krajem sezone će igrati završni turnir za mlade igrače – ipak, potpuno je svestan da mora mnogo da radi kako bi se probio do vrha.

"Moram sve da popravim ako želim da napredujem na listi – servis, udarce, posebno ritern. Potom da radim na mentalnoj čvrstini. Ako bude sve spremno, mislim da imam igru za vrh. Igraću završni turnir za mlade igrače u Milanu i radujem se tome, samo da me zaobiđu povrede", zaključio je Čung za B92. Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: