Heroj dana IV:Anonimni Argentinac eliminisao domaću uzdanicu

Za Renca Oliva pre Rolan Garosa čuli su samo dobro upućeni ljudi u tenis i strastveni kladioničari koji igraju čelendžere na kojima je on ulavnom i nastupao.

Izvor: PT

Sreda, 31.05.2017.

22:30

Heroj dana IV:Anonimni Argentinac eliminisao domaću uzdanicu
Getty Images

Međutim, od utorka i prvog kola Otvorenog prvenstva Francuske ostatak sveta je veoma dobro upoznao Argentinca, dok su ga Francuzi pogotovo dobro upamtili.

Trenutno 91. igrač sveta eliminisao je ljubimca domaće publike Žoa Vilfreda Congu, koji je na turnir došao sa velikim ambicijama.

Polufinista Rolan Garosa iz 2013. i 2015. godine učestvovao je na ATP turniru u Lionu, koji se održavao malo pre početka “French Opena“. Odličnom igrom Conga je pobeđivao protivnike, a u finalu je u dva seta savladao Tomaša Berdiha.

Ovaj trijumf mu je dao veliko samopouzdanje, međutim Olivo ga je spustio na zemlju i izbacio sa turnira. Dvadesetpetogodišnji Argentinac odličan je šljakaš, ali nikada nije uspevao da ode dalje od druge runde Grend slema.

Ovim rezultatom je ostvario najbolji rezultat u karijeri, ali nema sumnje da ako bude nastavio sa odličnim igrama da može da dogura i dalje.

U veoma tesnom meču, koji je prekinuo mrak u ponedeljak veče, pa potom nastavljen u utorak, Olivo je prikazao odličnu igru i posle četiri seta slavio protiv Fancuza.

Prvi set dobio je rezultatom 7:5, potom je drugi rešio u korist sa 6:4, dok je u trećem posle tesne borbe poražen u taj–brejku sa 8:6. Ipak, Olivo nije dopustio da Conga preokrene, četvrti set je obilovao brejkovima, a Argentinac je upravo oduzevši servis Congi došao do najvećeg trijumfa u karijeri.
Getty Images
Olivo se u narednom kolu sastaje sa Kajlom Edmundom koji je izbacio Elijasa, a ukoliko bude bio na nivou kao u prvom kolu nema sumnje da će ostvariti najbolji rezlultat u karijeri.

Za heroja dana u konkurenciji je bio i Stiv Džonson, o kojem je pisao naš specijalni izveštač iz Parisa Nikola Đukić. Njegovu priču, kako je Amerikanac emotivno doživeo trijumf nad Bornom Ćorićem možete da pročitate OVDE.

Takođe, ništa manje ne bismo pogrešili da smo za heroinu dana izabrali Tunižanku Ons Žebur koja je eliminisala iz daljeg takmičenja Dominiku Cibulkovu i tako postala prva arapkinja koja se plasirala u treće kolo Grend slema.

Ipak, naš heroj četvrtog dana Otvorenog prvenstva Francuske je Renco Olivo koji došao kao potpuno anoniman na turnir i odmah izbacio ljubimca pariske publike, Žoa Vilfreda Congu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: