Heroina dana III: Trijumfalni povratak Hrvatice

Hrvatska igračica Petra Martić ovog proleća igra odličan tenis, a to je i potvrdila na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Izvor: PT

Utorak, 30.05.2017.

22:30

Heroina dana III: Trijumfalni povratak Hrvatice
EPA/YOAN VALAT

Posle devet meseci pauze, Petra je od aprila igrala ITF turnire, a dobrim partijama uspela je da se probije do kvalifikacija za Rolan Garos. Tamo je ostvarila tri pobede i tako se domogla glavnog žreba.

Međutim, pre nego što se vratimo na hrvatsku teniserku, treba spomenuti Fernanda Verdaska i Su-Vei Sjeh, koji su takođe iznenadili u prvom kolu.

Španac je ostvario pobedu nad šampionom Rima Aleksandrom Zverevom, dok je Su-Vei Sjeh eliminisala osmu igračicu planete Džoanu Kontu.

Početkom aprila ovog meseca Hrvatica nalazila se na 659. mestu WTA liste, međutim na ITF turnirima uspevala je da dođe do završnica, čime je znatno popravila plasman. U nepuna dva meseca slavila je 21 put u 24 odigrana meča, što potvrđuje odlučnu formu.
Iako je Ukrajinka mnogo bolje plasirana na listi, trenutno 92. mestu, nije imala sreće u prvom kolu pošto je naletela na Petru Martić.

Hrvatica je prvi set dobila veoma ubedljivo 6:2, dok je u drugom Bondarenko pružila nešto jači otpor. Ipak posle samo 73 minuta igre 290. teniserka sveta uspela je da trijumfuje i prođe u drugo kolo.
EPA/YOAN VALAT
Ovo nije prvo dobro učešće Petre na Rolan Garosu, pošto je sa samo 21 godinom 2012. uspela da dogura do četvrtog kola Otvorenog prvenstva Francuske.

Tada su redom padale Mihaela Krajček, potom osma nositeljka Marion Bartoli, dok je u trećem kolu pobedila još jednu nositeljeku, Anabel Medinu Gariges. Međutim, u borbi za četvrtfinale poražena je od sada prve, a tada desete na svetu, Anđelik Kerber.

Povrede su omele Petru Martić da zablista još više, a posle devet meseci pauze uspela je da ostvari veliki uspeh.

Iznenađena sam ovim rezultatima. Da mi je neko rekao da ću nakon pauze od devet meseci imati tako brzo ovako dobre rezultate, ne bih mu verovala. Već na prvom nastupu početkom aprila na ITF turniru u italijanskoj Santa Margeriti Di Puli osvojila sam naslov iz kvalifikacija, a i u nastavku sam igrala dobro. U Parisu mi je bio cilj plasirati se na glavni turnir, a već sam u drugom kolu“, rekla je dvadesetšestogdišnja Hrvatica.

Petra će se u drugom kolu sastati sa trinaestom igračicom sveta Medison Kis, a da li može do još jednog podviga, ostaje nam da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: