Žoao, više verujem svojim ušima...

Iznerviran lošim riternom Žoao Souza se okrenuo ka delu tribina na kojem sam sedeo i uzviknuo dobro poznatu rečenicu "De puta madre".

Izvor: Nikola Ðukiæ

Utorak, 30.05.2017.

08:00

Žoao, više verujem svojim ušima...
Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images

Sedrik Murije, sudija u stolici, izgovorio je da poen pripada Janku Tipsareviću jer je Portugalac dobio drugu opomenu – nekoliko minuta ranije skrenuta mu je pažnja da troši previše vremena između servisa.

Souza je istog trenutka krenuo ka Murijeu i ušao u ozbiljnu raspravu, pokušavajući da ga ubedi kako greši. Standardna teniska rasprava na relaciji igrač-sudija dobila je nove razmere kada je Žoao seo na stolicu, iako je na semaforu pisalo 6:4, 6:5 (30:15).

Janko je želeo da se umeša u razgovor, supruga Bijana mu je dobacila da to ne čini, a on joj je šmekerski, poput dece na igralištu, odgovodio.

"Dao bih mu poen, samo da nastavimo da igramo, majke mi".

Naravno, došla je gospođa supervizor, rekla da nema nikakvog uticaja na odluku sudije, a kako to obično biva, protivnik onog igrača za kojeg navijate krene znatno bolje da igra. Spasao je set lopte i izborio taj brejk, u kojem je iskoristio 'momentum' za izjednačenje u setovima. Iako je nekoliko puta gospodski odbio da potvrdi, pauza od skoro 10 minuta uticala je na Tipsarevića i njen ishod je odredio dalji tok meča.

"Nije to bilo ništa strašno. U jednom trenutku sam rekao da ću mu dati poen, samo da se meč nastavi. Trener mi je rekao da je izgovorio 'puta madre' nekom svom iz boksa. Kada je izgubio poen, neko iz tima ga je bodrio, a on ga je opsovao. Za tako nešto, tom jačinom glasa, na Grend slemu se dobio opomena ili kazneni poen. Ponavljam, nije me to omelo", dodao je Janko.

Ono što je bilo potpuno neverovatno jeste stav momka iz Gimaraeša na konferencije za medije. Tačnije, nije bila ni klasična konferencija, već razgovor sa trojicom novinara, a on se potpuno "napravio lud", govoreći da se ništa značajno nije dogodilo.

"Ništa se nije dogodilo. To su situacije koje se događaju tokom mečeva, ništa posebno. Sudija je mislio da sam rekao nešto, a nisam. Dao mi je drugu opomenu, što je automatski kazneni poen, za nešto što nisam rekao. Ali to okej, i oni su ljudi i mogu da pogreše. Napravio je jednu grešku i nije bilo nikakvih problema", rekao je Souza.
Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images
Nije baš da mi je bilo jasno, pa smo pitanjima pokušavali da izvučemo nešto više, ali je on ostajao pri tome da toj situaciji ne treba pridavati previše značaja.

Međutim, Žoao, više verujem svojim ušima...

Nikako nije dobro kada jedan ovako uzbudljiv i ispunjen dan ostane obeležen opisanom scenom, ali se i to dešava. Srećom, pozitivnih stvari je bilo jednako kao negativnih – za razliku od Tipsarevića i Jelene Janković, Novak Đoković i Viktor Troicki ostvarili su trijumfe, a ja prošao kroz prvi pakleni dan na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ni satnica nas nije baš previše poslužila, konferencije srpskih igrača su se poklapale, Jankova je čak i pomerena zbog Novakove, dok je 'Džej Džej' između redova najavila da je penzija veoma blizu.
EPA/TATYANA ZENKOVICH
"Nisam baš sigurna da crpim više inspiraciju. Pokušavam da nađem motiv, ali ne dugo već ne uspevam. Prazna sam, a da bih igrala i pobeđivala, potrebno je da imam žar koji nedostaje", surovo iskrena je bila najbolja srpska teniserka.

Zanimljivih tema nije manjkalo ni u razgovoru sa našim igračima, a sve to imate priliku da čitate u "Nikolinom slajsu".

Troicki će otkriti koliku je tremu imao pred nedeljni trening sa Novakom zbog prisustva Andrea Agasija, koji mu je životni idol, a Đoković prokomentarisati od sa jednim od najvećih sportista svih vremena.

Za sada nećemo otkrivati njegovo ime, samo ćemo reći da je B92.net jedini sa ovih prostora imao prilike da razgovara sa takvom fudbalskom veličinom, pa vi ostanite uz nas kako biste saznali o kome se radi.

Pozdrav iz Pariza! Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: