Nova vest
Tenis

Petak, 09.06.2017.

09:00

Tipovi, dan XIII: Savršen dan za maratone

Miriše nam na finale između trenutno najboljeg tenisera sveta i "gospodara" Rolan Garosa, ali nema sumnje da će morati da se namuče da tako i bude.

Izvor: B92

Autor:B92

Tipovi, dan XIII: Savršen dan za maratone

Endi Mari želi da nadoknadi ono što je propustio prošle godine u finalu, dok Stanislas Vavrinka vapi za revanšom Britancu.

Rafale Nadal je "naoštren" sa konačno stigne do "decime" u Parizu, dok Dominik Tim ima priliku da uđe u društvo najboljih na svetu.

12:45 Endi Mari – Stan Vavrinka
ug više (40,5) kvota 1,85

Pre godinu dana Britancu je pripala bitka u istoj ovoj rundi, sa 3-1, ali nije uspeo da osvoji jedan od dva Gren slema koji mu nedostaju. Iako je bio očajan u prvih pet meseci ove sezone, katastrofalan na šljaci uoči RG, u Parizu se nije mnogo namučio, čak i kada bi rivali dobili prvi set poput Kližana i Nišikorija, usledila bi surova "odmazda". S druge strane, Vavrinka je tiho, skoro nečujno, u senci priče o Nadalu, Đokoviću, Mariju i drugima, do polufinala stigao bez izgubljenog seta. U seriji je od devet pobeda, a u dva prethodna susreta na šljaci sa Marijem pre RG prošle godine, bio je maksimalan. Brojevi kažu samo jedno – biće neizvesno.

15:30 Rafael Nadal – Dominik Tim
ug više (36,5) kvota 1,85

Nadal nije izgubio nijedan set u Bulosnjkoj šumi ove godine, štaviše, nijedan rival ga nije propisno ni preznojio, a u polufinale ulazi maksimalno spreman s obzirom da je u četvrtfinalu odigrao samo jedan set. Međutim, ni Tim nije bio ništa manje impresivan u proteklih 13 dana, šest puta po 3-0, uključujući i "čišćenje" branioca titule Novaka Đokovića. A pre samo 20 dana razbio je Nadal u četvrtfinalu Rima sa 6:4, 6:3. Biće ovo žestok sudar stare i nove škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve