Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.06.2017.

08:36

Tipovi, dan XII: Iskustvo je na strani Bačinski

Dok su devojke ispunule naša očekivanja, "izdao" nas je Novak, pa smo i 11. dana ostali bez maksimalnog uspeha.

Izvor: B92

Autor:B92

Tipovi, dan XII: Iskustvo je na strani Bačinski

Ostala su još dva koraka do finalnih borbi, a četvrtak je predviđen za ženska polufinala.

Na raspolaganju su nam dueli Bačinski – Ostapenko, duel iskustva i mladosti, te Halep – Pliškova, meč koji bi mogao da reši i pitanje nove šampionke RG.

15:00 Timea Bačinski – Jelena Ostapenko
1s1 kvota 1,7

Biće im ovo prvi međusobni duel, a favorit na kladionicama je iskusnija Bačinski. Švajcarkinja je izgubila samo jedan set u prethodih pet mečeva, i to od Venus Vilijams, dok je problem nije bio ni pritisak domaće publike u meču sa Kiki Mladenović. Ostapenko je najveća senzacija turnira, prva je Lentonka u istoriji GS koja je stigla do polufinala, pa nema šta da izgubi. Ipak, finale je tako blizu. Pobede nad Curenko, Stosur i Voznijacki kažu da je sposobna da pobedi bilo koga.

16:30 Simona Halep – Karolina Pliškova
ug više (20,5) 1,8

Duel dve sjajne igračice na šljaci, njihov peti međusobni, a Halep vodi sa 4-1. Poslednji su imali prošlog jula u Montrealu, kada je Rumunka slavila 6:3, 6:3. Halep je izgubila samo jedan set, i to u prošlom meču protiv Svitoline gde je pokazala da je sposobna da preokrene zaostatak. Pliškova nije imala rivalku iz Top 10, ali se nije ni namučila do polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve