Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2017.

08:30

Tipovi, dan III: Mari se budi

Razočaravajući nastup Jelena Janković koštao nas je maksimalnog učinka drugog dana Rolan Garosa. Šta nas čeka trećeg?

Izvor: B92

Autor:B92

Tipovi, dan III: Mari se budi
Foto: Getty images

U ponedeljak smo uspešno prognozirali ukupan broj gemova u mečevima Viktora Troickog i Novaka Đokovića, pa se "dobitne kombinacije" držimo i u utorak.

Nik Kirjos – Filip Kolšrajber
hs1 (-1,5) kvota 1,8

Izuzetak smo napravili samo sa Nikom Kirjosem od koga očekujemo da u Parizu konačno pokaže da je više od usijane glave. Australijanac nije igrao mnogo na šljaci proteklih nedelja, Rafael Nadal ga je zaustavio u osmini finala Madrida, dok je prošle nedelje razočarao u Lionu. U prvom kolu Rolan Garosa rival mu je Nemac Filip Kolšrajber, koji je dobio samo jedan od poslednjih pet mečeva. Biće im ovo prvi međusobni okršaj na turu, a verujemo da se Kirjos neće okliznuti već na prvoj prepreci.

Endi Mari – Andrej Kuznjecov
ug manje (35,5) kvota 1,8

Prvi reket sveta je ogromna enigma uoči nastupa u Parizu, ali sumnjamo da će mu Rus Andrej Kuznjecov biti dostojan rival. Britanac je podbacio na Mastersima u Monaku, Madridu i Rimu, samo je u Barseloni koliko-toliko ličio na broja 1, mada je i tu stao pre finala. Nema sumnje da se Mari maksimalno spremio da se ne obruka i u Bulonjskoj šumi, pa očekujemo rutinski posao na startu.

Ešli Barti – Medison Kiz
ug više (21,5) kvota 1,85

Meč u kojem je praktično nemoguće reći ko će pobediti. Medison Kiz je daleko bolje rangirana od Ešli Barti, tačno 63 pozicije, ali je u očajnoj formi na šljaci. Igrala je samo u Madridu i Rimu i oba turnira je završila u prvoj rundi. S druge strane, Australijanka je nakon eliminacije u drugom kolu Rima stigla do četvrtfinala Strazbura kao kvalifikantkinja, pa nema sumnje da je izuzetno motivisana. Amerikanka će verovatno prebroditi ovu prepreku, ali se nadamo da će to potrajati u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve