Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.05.2017.

10:39

Ko može do iznenađenja u Bulonjskoj šumi?

Novak Đoković i Rafael Nadal su svakako favoriti, tu je i najbolje rangirani teniser sveta Endi Mari, ali ko može da iznenadi na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Izvor: AK

Autor: AK

Ko može do iznenađenja u Bulonjskoj šumi?
Foto: Getty images

Proteklih nedelja koliko traje sezona na šljaci najkonstantniji je bio naravno Nadal, ali je još nekoliko igrača iz drugog plana pokazali da je u odličnoj formi.

Turnire su osvajali Stiv Džonson, Borna Ćorić, Luka Puj, Pablo Karenjo-Busta, Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Stan Vavrinka i Žo-Vilfred Conga.

Da li se među njima krije neočekivani šampion Rolan Garosa 2017? Mi vam predlažemo nekoliko imena koja mogu iz drugog plana do same završnice turnira.

Dominik Tim

Austrijanac je jedini savladao Nadala na šljaci ove sezone i stigao do najboljeg ranga karijere, sedmog mesta na ATP listi, posle serije sjajnih igara proteklih nedelja. Iako ga je Nadal pobeđivao u finalima Barselone i Madrida, revanširao mu se u Rimu pokazavši da je sposoban da savlada devetostrukog šampiona Rolan Garosa.

A ako ima kvalitet da nadigra "Bika sa Maljorke" na šljaci, zašto ne bi mogao do završnice u Parizu? Još prošle sezone je pokazao da ima kvalitet za to, stigoa je do polufinala, pa se ove sezone očekuje možda i korak više. S obzirom da je šest od osam titula u karijeri osvojio na šljaci, može se lako svrstati u glavnog favorita posle Nadala i Đokovića u Bulonjskoj šumi.

Stan Vavrinka

Jeste neobično svrstati trećeg tenisera sveta i bivšeg osvajača RG među "iznenađenja", ali gde drugo uvrstiti Vavrinku posle očajnih igara na šljaci u 2017. Švajcarac je osvojio turnir u Ženevi dan uoči RG, ali je na najvećim turnirima mastersima redovno stajao u trećem kolu.

Ipak, 32-godišnji Vavrinka i dalje zna kako se pobeđuje, a gren slemovi su za njega uvek bili posebna inspiracija, pa ih je osvajao kad se od toga najmanje očekivalo. Ako "preživi" prvih nekoliko rundi, počevši od uvodne sa kvalifikantom iz Slovačke, mogao bi opet lako da pomrsi račune favoritima.

Fabio Fonhini

Otkud Fonjini? Razlog je jednostavan, ovaj čovek je "kriptonit" za Rafaela Nadala na šljaci, a nedavno je u Rimu savladao i Endija Marija u dva seta.

Italijan je tip igrača na čiju igru najviše utiče mentalitet, nezgodnog je temperamenta, i ako ga "sredi" u Parizu može lako da dugura daleko.

Motiv više za njega moglo bi da predstavlja rođene prvog deteta, a ako je to delovalo kod Đokovića i Marija, zašto ne bi i kod njega. U svakom slučaju, Fonjini je prezime koji će svako želeti da izbegne na RG ove godine, a nalazi se u polovini žreba sa Vavrinkom i Marijem.

Albert Ramos-Vinjolas

Nije Nadal jedini Španac koji blista na šljaci, tu ih je još nekoliko, ali se prethodnih nedelja posebno izvdojio Ramos-Vinjolas. Upravo ga je Nadal sprečio da osvoji Monte Karlo, gde je pobedio Marija, Čilića i Luku Puja na putu ka finalu.

Odičan je bio i u Barseloni gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Britanac posle tri seta, nakon čega je usledio pad u porazi na otvaranju turnira u Madridu i Rimu, ali nema sumnje da se dobro spremio za Pariz. Prošle godine je stigao do četvrtfinala gde ga je "dočekao" Vavrinka, a sada bi u trećoj rundi lako mogao da naleti na Đokovića.

Aleksandar Zverev

Momak od koga se verovatno očekuje najviše od igrača van velike "četvorke", koja će u Parizu biti okrnjena zbog izostanka Rodžera Federera. Nakon "rezervistanih" nastupa u Monte Karlu, gde ga je u trećem kolu pobedio Nadal i Barseloni, osvojio je Minhen, onda stigao do četvrtfinala Madrida, da bi uspon forme krunisao osvajanjem Rima, svog prvog Mastersa.

Impresivnom igrom protiv Đokovića u finalu, do kog je stigao pobedama nad Andersonom, Troickom, Fonjinijem, Raonićem i Iznerom, pokazao je da više nije samo supertalentovani tinejdžer, nego igrač koji će se "tući" sa velikanima za Gren slemove narednih godina.

Nalazi se u Marijevoj polovini žreba, a na putu do potencijalnog finala očekuju ga između ostalih Verdasko, Kuevas, Kveri, Nišikori i naravno Britanac.

Rolan Garos počinje u 11 časova, a tokom dve nedelje najinteresantnije mečeve iz Pariza moći ćete pratiti na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve