Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2017.

20:00

Užasan dan u Parizu

Da, i to može da se desi – da budete u jednom od najlepših gradova na svetu, a da se dan pretvori u potpunu katastrofu.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Užasan dan u Parizu
EPA/TATYANA ZENKOVICH

I delovalo je tako od trenutka kada sam se probudio, napolju je vreme bilo tmurno i znao sam da postoji mogućnost da će program biti "iseckan", ali nisam imao pojma da će se to dogoditi u ovolikoj meri.

Stigao sam u Bulonjsku šumu i, kako sam ušao u prostorije za medije, sreo sam kolegu Saleta.

Prethodnog dana smo se dogovorali da pre tenisa odemo do grada, prošetamo do Notr Dama i Monmartra, ali smo odustali zbog kiše. Nešto kasnije ćete saznati koliko je to bila dobra odluka.

"Gde si, burazeru", video sam ga na hodniku.

"Evo, ukrali su mi laptop iz ormarića", odgovorio mi je i momentalno sam ostao i bez ono malo raspoloženja s kojim sam pošao. Nije baš da ne znam kako mu je jer, sećate se situacije iz januara – neko je u Melburnu ostao bez računara. Taj neko sam jaa...

Veći deo prepodneva pokušavali smo da ustanovimo kako se dogodilo da laptop ispari iz zaključanog ormarića, pritiskali zaposlene na pultu za informacije koji nisu bili previše potrešeni, pa je konačna akcija bila odlazak u policiju.

Više od sat i po vremena proveli su u stanici, prijavili krađu, ali po svemu sudeći, od toga nema ništa. Poslednja instanca jeste pismo direktoru turnira Giju Foržeu i svi se nadamo da može da izvuče barem nekakvu novčanu nadoknadu.

Nadali smo da utehu možemo da pronađemo u tenisu, današnji program bio je veoma zanimljiv i trebalo je da uživamo u borbama za polufinala. O kako smo se grdno prevarili...

Prvi pljusak pao je negde oko 13 časova, ali kada se razvedrilo i kada su počeli prvi mečevi u ženskoj konkurenciji, postojala je nada da će sve ići kako treba.

Na 'Šatrijeu' je igran meč Kristina Mladenović – Timea Bačinski, dok je publika na 'Lenglenu' gledala okršaj Karoline Voznijacki i Jelene Ostapenko.

Međutim, od samog starta je bilo jasno da uslovi nisu adekvatni za igru – izuzetno jak vetar uticao je na udarce, nanosio šljaku i pre gotovo svakog poena čekalo se po nekoliko sekundi da se smiri. U roku od desetak minuta se naoblačilo i razvedrilo, da bi nekoliko trenutaka kasnije ponovo počela da pada kiša.

Nervozni navijači trudili su se da se što više "zguraju" u prostore ispod tribina kako bi nekako ostali suvi, mada treba i njih razumeti jer su platili karte maltene ni za šta.

Onda je krenuo potpuni cirkus – konstantna pomeranja za po pola sata, neizvesnost kada i da li će početi mečevi i sve veća nervoza. Imao sam utisak da se vremenske prilike dvaput promene dok odem do toaleta.

Nisu, naravno, pomagale ni Šarine konstantne poruke da mu saznam Đokovićev termin, kako bismo gledaocima javili informacije o prenosu.

Postajalo je sve izvesnije da ćemo najboljeg srpskog tenisera gledati sutra i nešto pre 19 časova je stigla zvanična potvrda. Mečevi su odloženi za sredu i meč sa Timom na programu je u sredu od 11 sati. Otprilike u to vreme devojke su se vratile na teren, ali su ubrzo poslate u svlačionicu jer je novo nevreme bilo na putu.

U svoj toj gunguli još jednom mi je zazvonio telefon.

"Džoni, neka frka je u Parizu. Kod Notr Dama se nešto dešava. Da li se priča nešto?", stigla je poruka od urednika.

Šta bi sad moglo da se događa, prošlo mi je kroz glavu.

Otrčao sam do prvog ekrana, pustio francusku televiziju i imao šta da vidim – policija zatvorila taj deo grada jer je nepoznati napadač čekićem napao policajca, vičući "ovo je za Siriju".

Brzo je neutralisan hicem u grudi, policajac je povređen, dok sam ja postao izveštač sa lica mesta i za informativnu rubriku sajta. Srećom, u toj oblasti nije bilo više posla za mene, a vama je sada jasno zašto je otkazivanje šetnje bila, ispostaviće se, odlična ideja.

I eto, okusili smo i taj gorči deo novinarskog posla, posebno praćenja Grend slemova i ne mogu da se ne zapitam kako je tek na Vimbldonu. Ostaje nam da se nadamo i sačekamo da bude bolje u sredu, pa do tada vreme možete "ubiti" čitanjem "Nikolinog slajsa".

Osim konstantnih aktuelnosti o kiši, videćete razgovor sa nekadašnjim francuskim teniserom Mikaelom Ljodrom, koji je izneo veoma zanimljivo viđenje saradnje Đoković-Agasi.

A ja za sutra zakazujem novo druženje...

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve