Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.06.2017.

13:00

"Nervoza zbog Novaka, dve godine me nije zvao na trening"

Najbolji svetski junior Miomir Kecmanović rekao je da mu mnogo znači što dobija savete od srpskih tenisera.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Kecmanović je počeo svoj poslednji Grend slem u Parizu pred definitivni oproštaj od juniorske konkurencije i potom dobio priliku da trenira sa Novakom Đokovićem.

On je kao prvi favorit Otvorenog prvenstva Francuske savladao Francuza Haimea Flojda Anžela sa 6:3, 6.1.

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Treniram sa Novakom u 14 sati, biće zabavno. Oni su veliki primer za sve nas u Srbiji, posebno Novak, Janko, Viktor, Dušan Filip... Svi ti momci su odlični. Učinili su tenis mnogo značajnijim u Srbiji, a kada se pojavio Đoković, veliki broj dece je počeo da trenira. Zbog njih je tenis veliki u našoj zemlji. Mnogo mi pomaže kada nekad porazgovaram sa njim, kada dobijem savete ili kada mi čestitaju na uspehu. Sjajno je biti u kontaktu sa njima", rekao je Kecmanović.

Kecmanović se malo našalio na svoj račun posle pitanja koji po redu mu je ovo trening sa najboljim srpskim sportistom.

"Ovo će biti treći put – prvi trening smo imali na Rolan Garosu 2015, a onda i na Vimbldonu iste godine. Bio sam toliko nervozan da nisam mogao da ubacim lopticu u teren. Zato me nije zvao sledeće dve godine", dodao je kroz smeh.

Momak koji živi na Floridi stigao je u Pariz kako bri primio nagradu ITF za najboljeg juniora sveta.

"Veliko iskustvo, mnogo mi znači, jedva čekam tu večeru. Biće lepo, ali to ne znači ništa. Uživaću dok sam prvi, ali mora da se radi dalje. Ponekad se stvarno osećam moćno u društvu juniora. Uđeš u prostoriju, a ti prvi i svi te gledaju. Nikada mi se do sada to nije desilo n Grend slemu. Ipak, svi smo okej i nema neslaganja", istakao je Miomir i dodao da ima spremno odelo.

"Biće to svečani događaj. Odelo je crno i kupio sam ga u Srbiji. Prvo odelo koje sam sebi kupio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve