Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2017.

13:10

Znate li kako izgleda Novakovo zagrevanje za meč? (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ne pre 15 časova igra meč trećeg kola Rolan Garosa protiv Dijega Švarcmana iz Argentine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Znate li kako izgleda Novakovo zagrevanje za meč? (FOTO)
Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Đoković i Švarcman se sastaju drugi put, jedini prethodni duel dobio je Novak na US openu 2014, a negde oko podneva je izašao na zagrevanje.

Novak je u društvu brata Marka trenirao, Andrea Agasija nije bilo, dok su na zagrevanje kasnili više od 20 minuta. Ono je počelo laganim vežbama koordinacije, potom zagrevanja zglobova i "indijanskim skokovima", visokim i niskim skipom.

Potom je prešao na jednu stranu terena i zagrevao ruke laganim zamasima reketom, u pravcu u kojem mu je Marko govorio.

Usledili su prvi udarci kako bi se osetila loptica, a onda i početak blagih razmena sa Tiboom Venturinom iz Francuske, koji je bio današnji sparing partner.

To je bio najduži deo zagrevanja, a kako je vreme odmicalo, tako je i intenzitet udaraca bio jači. Đoković je govorio 29-godišnjem Francuzu gde i kako da mu šalje loptice, pokušavajući da na svaku stigne i odigra udarac.

Usledilo je vežbanje voleja i na kraju smečeva, za kraj zagrevanja koje je ponovo pratilo više stotina gledalaca.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve