Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2017.

11:00

Izner za B92: Dotakao sam Federera da mi prenese malo magije

Američki teniser Džon Izner otkrio nam je kako je bilo družiti se sa Bilom Gejtsom i Rodžerom Federerom u Sijetlu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Izner za B92: Dotakao sam Federera da mi prenese malo magije
EPA/STEPHEN BRASHEAR

Federer je početkom aprila organizovao humanitarni meč za pomoć Africi, a pored Iznera, glavna zvezda bio je osnivač "Majkrosofta".

Od našeg specijalnog izveštača iz Pariza Nikole Đukića.

"Biti sa tim ljudima i družiti se sa Bilom Gejtsom je neverovatno iskustvo. Koliko je samo uticajan taj čovek? To je neverovatno. Družio sam se sa Rodžerom i van svlačionice. Znao sam ga sa turnira, naravno, ali nismo toliko vremena provodili zajedno. Sada sam se 'očešao' o njega kako bi malo njegove magije prešlo na mene. Uspeo sam jer je sledeći turnir bio Masters u Rimu na kojem sam igrao dobro (stigao do polufinala)", rekao je Izner za B92.

Amerikanac je istakao da mu je pružena velika prilika i da mu je drago što je prihvatio poziv Švajcarca.

"Bilo je mnogo zabavno, a kada čujete izraz 'jednom u životu', to je pravo objašnjenje. Mislim, družio sam se sa Bilom Gejtsom i Rodžerom Federerom! Večerali smo, a tamo su bili neki mnogo moćni ljudi. Stvarno je bilo kul, drago mi je da sam dobio tu mogućnost. To putovanje je nešto što neću skoro zaboraviti".

I, kakav je Bil Gejts?

"Veoma je fin, prijatan, druželjubiv i mnogo zapitkuje. Njegova supruga Melinda je najnormalnija žena koju sam upoznao. Ona je bila spektakularna, toliko fina i da je ne znate, nikada ne biste mogli da pretpostavite ko je u pitanju. Uopšte nije nadmena i bilo je uživanje u njenom društvu".

A šta Rodžera Federera čini toliko posebnim?

"On je jednostavno to što jeste. Toliko je ljubazan, lako ga je voleti i stvarno privlači ljude. Svetski je poznat, a iako tenis nije toliko popularan u Sijetl, arena je bila potpuno ispunjena. Mislim da to nema nikakve veze sa mnom. Mnogo je veliki – svi ga vole i poštuju. Federer mi je omiljeni teniser, to je sigurno. Jedan je od retkih zbog kojih, kada ne igram, uključim TV i gledam tenis. Šta je sve uradio za naš sport, a plus što čini sve sa svojom fondacijom... Sjajno je da tenis ima takvu zvezdu koja je fina i van terena", zaključio je Izner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve