Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.06.2016.

21:00

Vilas: Noletu niko nije pomogao, on dominira glavom

Legendarni argentinski teniser Giljermo Vilas kaže da je znao da će Novak Đoković biti šampion kada ga je prvi put gledao.

Izvor: B92

Autor:B92

Vilas: Noletu niko nije pomogao, on dominira glavom
Getty images

Vilas, koji je bio drugi igrač sveta 1975. godine i koji je tokom karijere osvojio četiri Gren slema, dodaje da najboljem teniseru današnjice niko nije pomogao da dođe do sadašnjeg nivoa.

„Znam da je naporno radio da bi došao do ovih rezultata. Nole je imao veoma teško detinjstvo u zemlji koju je karakterisao rat, niko mu nije pomogao. Morate da shvatete da ne postoji univerzalni put kojim stižete do cilja. On je zabavan igrač, uvek se smeje, ali kada se naljuti, bolje je da ne budete blizu. Nekada baci reket jer nije zadovoljan kako igra, ali se uvek izvlači ioz teških situacija. To je nešto što ima u glavi, njegova glava dominira u svemu. Prvi put kada sam ga video bilo je to u meču protiv Korije na Rolan Garosu. Odmah sam shvatio da će postati šampion“, rekao je Viljas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve