Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.06.2016.

22:00

Sampras o Novaku: Možda i najbolji tenis u istoriji

Legendarni američki teniser Pit Sampras izneo je niz pohvala na račun Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Sampras o Novaku: Možda i najbolji tenis u istoriji
Getty images

Sampras kaže da prvi teniser sveta u poslednjih nekoliko godina igra možda i najbolji tenis u istoriji tog sporta i dodaje da se divi čoveku kojem je bio idol.

„Trenutno je na vrhuncu. Shvatio je šta treba da radi, u poslednje dve ili tri godine igra najbolji tenis u istoriji ove igre. Ono što je uspeo da uradi protiv Rodžera, pobedio ga je dva puta na US openu i dva puta na Vimbldonu. To je možda i najbolji tenis svih vremena. Stiže do finala na svakom turniru na kojem igra. Brojke koje beleži su zapanjujuće“, kaže Amerikanac.

Osvajač 14 Gren slem titula dodaje da je Đoković kompletan teniser.

„Veoma je talentovan, kreće se najbolje na svetu, veliki je borac, ima sjajne udarce, servira dobro. Kompletan je, a mentalno je bik. Jednostavno je neverovatan, ja nisam to očekivao. Uvek sam mislio da Novak mentalno ima uspone i padove, ali sada kada promaši udarac odmah se vraća. Zabavno je gledati sve to, divim mu se, posebno je impresivna konstantnost.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve