Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.06.2016.

09:01

Novakovo slavlje: "Gipsy Kings" i lutanje Parizom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na zanimljiv način je proslavio titulu na Rolan Garosu osvojenu u nedelju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novakovo slavlje:
Photo by Clive Brunskill for Adidas/Getty Images

Đoković je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Endija Marija sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i tako osvojio jedini Gren slem trofej koji mu je nedostajao.

Novak je na taj način je postao osmi igrač kojem je to pošlo za rukom, posle Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Roja Emersona, Roda Lejvera, Freda Perija, Andrea Agasija i Dona Badža.

Takođe, Srbin je stigao do još jednog velikog dostignuća, takozvanog 'Djoker slema' jer su trenutno sve četiri velike titule u njegovom vlasništvu. On je tako postao prvi igrač u Open eri kojem je to pošlo za rukom, a pre njega to su činili samo spomenuti Badž (1938) i Lejver (1962).

On je posle obaveza u Bulonjskoj šumi seo sa prijateljima i porodicom u automobil, vozio se kroz grad i zajedno sa najbližima uživao u pesmi.

Na društvenim mrežama objavio je video klip i sa navijačima podelio slavlje u, kako sam kaže, jednom od najlepših gradova na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve