"Titula za život, ljubav, Jelenu Genčić, đeda..."

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu je teško da nađe prave reči posle pobede na Rolan Garosu.

Izvor: RTS, Beta | ĐN |
Komentari 64
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković je ocenio da je u delovima finala protiv Endija Marija igrao na svom maksimumu.

"Teško je sada pronaći prave reči, teško je opisati osećaj koji sam zamišljao, kojem sam težio dugi niz godina. Ovde sam tri puta gubio u finalima. Protivnici su stvarno bili bolji. Današnji meč nije počeo baš najbolje. Bilo je mnogo neiznuđenih grešaka", rekao je Đoković za RTS.

On je pobedio Endija Mareja u četiri seta, 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, i tako prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos.

"Borio sam se sa svojim nervima, posebnom situacijom i okolnostima i kada sam na početku drugog seta pronašao ritam, sve do 5:2 u četvrtom setu, igrao sam svoj najbolji tenis ove godine. Posle je bilo teško. Iako sam kao profesionalni sportista istreniran da razmišljam samo o sledećem poenu, svi smo mi ljudi. Nisam mogao da zanemarim osećaj da sam na nekoliko poena od ovog trofeja", dodao je Novak.

Srpski reprezentativac iskoristio je svoju treću meč loptu.

"Prve dve meč lopte sam to izgubio, i onda sam morao da zagrizem dva puta. Ovaj poslednji poen...bilo je nekoliko razmena...ne sećam se, stvarno. Samo sam gledao da ostanem u poenu i nadao sam se da će da napravi grešku. Što se i desilo na kraju", istakao je Srbin.

On je pobedu proslavio tako što je reketom na šljaci iscrtao srce.

"Imao sam priliku da razgovaran sa (Gustavom) Gugom Kuertenom pre meča i rekao sam mu da je za mene najupečatljiviji trenutak sa Rolan Garosa kada sam ga video da je posle osvajanja trofeja crta srce na terenu i leže u njega. Pitao sam ga za dozvolu da i ja to uradim, jer je to božansteno način da se proslavi titula", naveo je prvi reket planete.

"Osećao sam se potpuno drugačije od kada sam došao u Pariz. Atmosfera danas je bila kao da je Dejvis kup", dodao je on.

Na novinarsko pitanje kome bi posvetio pobedu, Đoković se zamislio, a onda dao svoj odgovor.

"Uh, posvetio bih pobedu životu. Ljubavi koja nas okružuje u ovom trenutku i svim ljudima koji su mi dali toliko toga u životu. I Jelena Genčić, i moj đed, koji više nisu sa nama, imali su svoju ulogu i doprineli su mom razvoju", zaključio je Đoković.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu