Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2016.

19:01

Đoković: Najlepši trenutak u mom životu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je da mu je osvajanje prve titule na Rolan Garosu verovatno najveći trenutak u karijeri.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Đoković: Najlepši trenutak u mom životu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković je u svom četvrtom finalu u Parizu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i došao do 12. trofeja na gren slemovima, prestignuvši legendarne Bjorna Borga i Roda Lejvera.

"Ovo je zaista verovatno i najveći trenutak u mojoj karijeri. Lepo je videti sunce posle deset dana kiše, ali i zadovljstvo videti svu ovu publiku u finalu. Nadam se da su svi uživali", rekao je Đoković posle utakmice.

Srpski teniser dodao je za njega najvažnije da je konačno osetio slast pobede u Parizu.

"Moram reći da je za mene najvažnije da sam osetio nešto što čitavog života nisam osetio na Rolan Garosu. Jako važno za mene je i što sam iscrtao srce na terenu u Parizu i što sam došao do trofeja", zaključio je Đoković.

Ujedno, Đoković je ušao u istoriju tenisa jer je ostvario najveći niz pobeda na gren slemovima, pošto mu je današnji trijumf čak 28. uzastopni.

"Hvala mom timu, porodici i svim mojim ljubavima. Hvala što me svakodnevno trpite, mogao bih o tome da pričam dugo, ali vi znate na šta mislim", dodao je, a onda čestitao i Mariju.

"Endi, čestitam ti, bio je ovo veoma težak meč i hvala na lepim rečima upućenim mom timu i meni. Zadovoljstvo je igrati sa tobom, deliti trenutke na terenu. Jedan je danas morao da izgubi, ali sam siguran da ću te u budućnosti gledati sa velikim trofejima. Čestitam i tvom timu – Mari je jedan od najposvećenijih igrača na turu, veoma je profesionalan i čestitke za to idu vama", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve