Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2016.

18:45

Novak: Odlično se sećam prošlogodišnjeg polufinala

Novak Đoković rekao je da se odlično seća prošlogodišnjeg polufinala sa Endijem Marijem koji je umnogome odlučio šampiona Rolan Garosa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novak: Odlično se sećam prošlogodišnjeg polufinala
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković se pobedom nad Dominikom Timom sa 6:2, 6:1, 6:4 plasirao u finale drugog Gren slema sezone, u kojem će igrati sa starim poznanikom iz Britanije.

Mari je u četiri seta eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Stana Vavrinku, koji je bio najveći dobitnik tog duela.

U polufinalu iz 2015. Novak je savladao 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1, ali je taj meč trajao više od četiri sata i igran je u subotu, dan pre finala.

„Već smo igrali dva finala na šljaci ove sezone – u Madridu i Rimu smo osvojili po titulu. On je u prva dva kola igrao mečeve u pet setova i veliki je borac. Tokom godina je njegova igra na zemljanoj podlozi mnogo napredovala. Ova sezona je pravi primer toga. Siguran sam da će biti izuzetno emotivno finale, puno dugih razmena sa osnovne linije jer imamo sličan stil igre. Znam njegovu igru, on zna moju i siguran sam da ćemo obojica pružiti sve što možemo u nedelju“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Srpski igrač vodi 23-10 u pobedama, pa će imati prednost na psihičkom planu.

„Gledajte, prošlog meseca smo po jednom pobedili jedan drugog. Mislim da me je u poslednjih 12 meseci on imao tri pobede, a ja jednu ili dve više. On je jedan od najposvećenijih igrača na turu, uvek pokušava da napreduje, što takođe radim i ja. Gledajući istoriju našeg rivalstva, još od prvog trenutka kada smo se sreli sa 11 godina, znao sam da ćemo se boriti za najveće trofeje u ovom sportu. Lepo je što je naše rivalstvo evoluiralo tokom godina i ne mislim da je neka posebna prednost na mojoj strani. Kada izađemo na teren, mentalno možda imam malu prednost, ali on igra u sjajnoj formi. Na Rolan Garosu nismo igrali mnogo puta, prošle godine u pet setova i tog meča se veoma dobro sećam. Videćemo, to je novo Gren slem finale za obojicu i mogu da očekujem fizičku borbu, što je uvek slučaj kada se sastajemo. Zato će mi slobodan dan dobro doći“.

Ukoliko osvoji turnir i podigne Kup musketara, naći će se u odabranoj grupi igrača koji su kompletirali trofeje sa sva četiri najveća turnira.

„Stavio sam sebe u situaciju u kojoj sam želeo da budem od prošlogodišnjeg finala. Nadao sam se da će sezona na šljaci biti uspešna, ali najviše da ću dobro igrati na ovom turniru. Rolan Garos je uvek visoko na listi prioriteta i biti u novom finalu je nešto posebno. Dao sam sebi novu priliku da osvojim trofej. Za promenu, sjajno je što ću imati slobodan dan sutra. Dobro će mi poslužiti da se oporavim, da skupim energiju i u nedelju ću dati sve od sebe, kao uvek“.

On se potom osvrnuo na svoju igru protiv Austrijanca.

„Ovo je bila najbolja partija na turniru. Kao što sam se nadao posle dugog meča u četvrtoj rundi da ću početi da igram bolje kako turnir odmiče, to se i dešava. Veoma sam zadovoljan kako se stvari odvijaju“.

A potom ocenio i momka za kojeg kažu da će biti budući broj 1.

„Prvi put sam igrao polufinale na stadionu ’Suzan Lenglen’ i ambijent je bio neverovatan. Izuzetno mi je drago što sam dobio meč u tri seta protiv igrača koji je u formi i koji je ove sezone odigrao mnogo turnira i mečeva. Za svoje godine, sjajno se nosi na terenu, vođa je nove generacije. Snažan je, ima mnogo varijacija u svojoj igri. Uspevao sam da ukrotim njegove snažne spinove, ali sam siguran, kao što sam mu i rekao posle meča, da ćemo ga u budućnosti dosta gledati ako nastavi u ovom ritmu“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve