Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2016.

20:00

Đoković vs Mari kroz statistiku

Novak Đoković i Endi Mari sastaju se u nedeljnom finalu Rolan Garosa, a pobednik će osvojiti svoju prvu titulu u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković vs Mari kroz statistiku
Getty images

Najbolji teniser sveta pokušava da kompletira sva četiri Gren slema i postane tek treći čoek u istoriji tenisa, a prvi od 1969. godine koji će osvojiti četiri najveća turnira u nizu.

Sa druge strane, Mari u svom desetom Gren slem finalu pokušava da osvoji treći trofej posle slavlja na US openu i Vimbldonu.

Biće do 34. međusobni duel dvojice najboljih tenisera sveta, a Đoković vodi u pobedama sa 23-10.

Ove godine odigrali su tri meča, sva tri u finalima velikih turnira. U finalu Australijan opena Đoković je slavio sa 3-0, srpski teniser je bio bolji i u finalu Mastersa u Madridu sa 2-1, a Mari je uzrvatio u finalu Rima kada je bio mnogo odmorniji i kada je slavio sa 2-0.

Đoković i Mari su do sada odigrali devet Gren slem mečeva i Novak vodi sa 7-2 u pobedama. Što se tiče Gren slem finala, ovo će biti sedmi put da njih dvojica odlučuju o tituli, a Novak je dobio četiri okršaja, sva četiri na Australijan openu.

Što se tiče svih finala ukupno, ovo će biti 17. finale Đokovića i Marija, a Novak i u tom segmentu vodi – 9:7. Ovo će biti i njihov peti okršaj na šljaci, a Đoković je dobio tri od prethodna četiri meča, uključujući i jedini odigran na Rolan Garosu prošle godine.

U svakom slučaju, u nedelju nas očekuje još jedan veliki duel dvojice trenutno daleko najboljih igrača sveta.

Vaša prognoza, ko dobija i kojim rezultatom?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve