Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2016.

11:25

Forže: Ako bude moralo – igraće po tri meča uzastopno

Direktor Rolan Garosa Gi Forže kaže da će, ukoliko bude neophodno, igrači igrati i tri meča uzastopno kako bi se Rolan Garos priveo kraju.

Izvor:

Autor:

Forže: Ako bude moralo – igraće po tri meča uzastopno
Getty Images

"Ne možemo ovako u godinama koje slede, iskreno se nadam da će krov biti spreman do 2020. jer je neophodan. Nadam se i da ćemo dobiti organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine – što bi svakako ubrzalo proces modernizacije, a tu ne mislim samo na kompleks u Bulonjskoj šumi, već i na ostale projekte širom Francuske", kaže Forže.

Prvi put posle 16 godina kiša je odložila sve mečeve u jednom danu, pošto u ponedeljak nismo videli niti jedan poen, a ni vremenska prognoza za tekuću nedelju nije nimalo optimistična.

"Ako se nastavi ovako – igrači će morati da igraju dva meča zaredom, možda čak i tri u nekoliko dana. Na kraju možemo i da odložimo finale ako bude bilo potrebe", ističe Forže.

Nekada četvrti teniser sveta svestan je da je modernizacija prekopotrebna, ali i da se sve što je planirano neizvodljivo sprovesti u delo za svega godinu dana.

"Potrebna nam je potpuna strukturalna promena. Donekle moramo da renoviramo kompletan teren Filip Šatrije, a to ne može da se završi u godinu dana. Ista situacija bila je i na Vimbldonu, istrpeli su taj prelazni period i na kraju pokrili glavni stadion. Zbog odlaganja smo bili prinuđeni da isplatimo gotovo 2.000.000 evra kako bismo ljudima refundirali novac za karte, ali to nije toliko važno. Morate biti svesni da su potrebe neophodne, a nije loše imati i dozu drame. Ova tema postoji već neko vreme, ali ljudi moraju da shvate da nešto mora da se menja već 'danas'", zaključio je Forže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve