Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.05.2016.

09:34

Sampras: Previše je Novak dobar da ne osvoji RG

Legendarni američki teniser Pit Sampras smatra da Novak Đoković zaslužuje da osvoji Rolan Garos.

Izvor: B92

Autor:B92

Sampras: Previše je Novak dobar da ne osvoji RG
Getty images

Srpski teniser do sada je u Parizu igrao tri finala, ali još uvek nije osvojio trofej, jedini od Gren slemova koji mu nedostaje.

„Veoma je moguće da će Novak ove godine osvojiti Rolan Garos. Ali, nikada ne možete ništa da garantujete. Rafa igra sve bolje i deluje da je vratio samopouzdanje. Konkurencija je na tom mestu velika, ali Novak je toliko dobar“, kaže legendarni Sampras i dodaje:

„Jasno je da je Novak dovoljno dobar da osvoji Rolan Garos. Možda ga nešto zakoči, ali ako ne ove, onda će osvojiti sledeće. On je jednostavno previše dobar da ne osvoji taj turnir u jednom trenutku.“

Sampras je tokom karijere najveće rivalstvo imao sa Andreom Agasijem koga uz Đokovića smatraju najboljim riternerom u istoriji. ’Pistol Pit’ ipak nema dilemu.

„Rekao sam ranije da su Đoković i Agasi najbolji koje sam ikada video kada je u pitanju ritern. Želim to da promenim. Đoković je najbolji u istoriji. To što on radi je neverovatno.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve