Rafa o 2005: Od 50. mesta do Garosa u dva meseca

Rafael Nadal, devetostruki osvajač Otvorenog prvenstva Francuske,

NĐ |
Komentari 28
Getty Images
Getty Images

"Kada sam osvojio prvi Rolan Garos takođe sam razmišljao samo meč po meč, znajući da imam svoju šansu ako budem igrao kao na prethodnim turnirima. Bio sam mlad, imao sam energije i strasti, a to mi je omogućavalo da igram veoma intenzivno u ključnim momentima, iako se može reći da sam zbog mladosti to činio nesvesno na neki način", rekao je Nadal.

Rafa je te 2005. najpre eliminisao tada prvog igrača sveta Rodžera Federera u četiri seta – 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 – da bi u velikom finalu savladao Marijano Puertu za svoju prvu Gren slem titulu, takođe u četiri seta – 6:7, 6:3, 6:1, 7:5.

"Odigrao sam veoma dobar meč u polufinalu, dok je u finalu bila nešto komplikovanija situacija, ali sam imao samopouzdanja zbog velikog broja mečeva koje sam dobio. Sve se dogodilo veoma brzo – u dva meseca sam stigao od toga da sam 50. igrač sveta, do osvajanja Rolan Garosa. Tada sam dobio i prave savete kako bi bio spreman da nastavim da vredno radim, sa istim entuzijazmom", zaključio je Rafa.

Osvajač 14 najvećih turnira pohod na svoj jubilarni deseti Garos počinje duelom sa Semom Grotom, dok bi u polufinalu mogao da se sastane sa prvim igračem sveta Novakom Đokovićem.

Detaljnu analizu žreba pročitajte u tekstu našeg Saše Ozma.

prethodna strana 1 / 5 sledeca idi na stranu