Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2016.

20:18

Đoković: Čak i da ne osvojim RG biću ponosan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da nije opsednut osvajanjem titule na Rolan Garosu iako ima veliku želju da slavi u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Čak i da ne osvojim RG biću ponosan
Getty images

Đoković je u dosadašnjem toku karijere osvojio 11 Gren slemova, ali nikada nije slavio na pariskoj šljaci, iako je tri puta igrao finale.

U petak je u Parizu održan žreb, a Novak kaže da voli da pogleda kakav mu je put na turniru, iako se koncentriše samo na prvu prepreku.

„Mogu da govorim u svoje ime, ali mislim da su svi slični. Znatiželja je prevelika, tako da svi pogledamo žreb. Sada, da li zamišljate da igrate u kasnijoj fazi turnira sa nekim od bolje rangiranih igrača, to je već pojedinačno. Ja pokušavam da se koncentrišem samo na sledeći izazov, iako pogledam kompletan žreb“, kaže najbolji igrač sveta.

Novak je u nekoliko navrata bio blizu osvajanja titule na Rolan Garosu, jedinog Gren slema koji mu nedostaje. Nijedan igrač u istoriji nije slavio u Parizu u svom 12. pokušaju što će Đoković pokušati da uradi.

„Za mene su godine samo broj. Imam osećaj kao da imam još mnogo godina ispred sebe. To mi daje određenu vrstu opuštenosti kada su prilike koje ću imati na Rolan Garosu u pitanju.“

Novak će ponovo u Parizu imati veliki pritisak, ali on je prvi igrač sveta već gotovo pet godina tako da je navikao na to.

„Naravno, očekivanja su velika. Ne samo kod mene, već i kod ostalih ljudi koji znaju da je ovo jedini Gren slem koji nisam osvojio. Nemam nameru još uvek da usporim. Sa druge strane, čak i da nikada ne osvojim titulu, moram da ostanem skorman i realan, da pogledam ostvarene rezultate i karijeru i budem zadovoljan ostvarenim do sada. Čak i da se moja karijera završi sutra, ostvario sam neke stvari na koje moram da budem ponosan. Na taj način prilazim stvarima. Trudim se da ne budem opsednut ovim ili bilo kojim drugim turnirom", dodaje Đoković koji će u prvom kolu u Parizu igrati protiv Jen-Hsuna Lua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve