Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2016.

20:00

Navratilova: Novak osvaja RG, osim ako...

Legendarna Martina Navratilova smatra da će Novak Đoković osvojiti Rolan Garos ove godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Navratilova: Novak osvaja RG, osim ako...
Beta/AP

Nekada najbolja igračica sveta i u singlu i u dublu veruje da Endi Mari ne može da pobedi prvog igrača sveta kada su u pitanju dueli na tri dobijena seta.

Đoković je prošle godine bio an dva seta od titule, ali je poražen od Stana Vavrinke koji je odigrao najbolji meč u karijeri.

„Mislim da će Novak osvojiti, zaista verujem u to. Priznajem, to sam mislila i prošle godine, a on je naišao na Vavrinku koji je odigrao van pameti. To je bio jedini razlog zbog kojeg Novak nije slavio. Vavrinka je igrao za 10, a Novak možda za 8. Većina kada igra za 9 ili 10 ne pobeđuje Novaka. Jednostavno, potrebno je da odigrate najbolji meč u karijeri kao što je Vavrinka uradio“, kaže Navratilova.

Mnogi sada ističu da bi i endi Mari mogao da napadne trofej u Parizu s obzirom da igra sve bolje na šljaci.

„Mislim da Endi ima bolju šansu na travi nego na šljaci. Novak se kreće neverovatno, sve vraća. Lakše je doći u napadačku poziciju na travi nego na šljaci, ma koliko da je trava spora. Na šljaci, Novak jednostavno ne promašuje i ima mnogo vremena da dođe do loptice. Endi igra sjajno, samo je pitanje da li može da igra tako u kontinuitetu. Kada igra svoj najbolji tenis može da pobedi Novaka, ali teško je zadržati taj nivo, posebno na tri dobijena seta na šljaci.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve