Novak: Neću nositi zastavu u Riju, ne bi bilo fer

Novak Đoković kaže da neće nositi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žanieru.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2016.

16:25

Novak: Neću nositi zastavu u Riju, ne bi bilo fer
Getty Images

“Ne znam kako se sada bira, ali ukoliko budem izabran, neću to prihvatiti, mogu to već sada da kažem. Već sam imao tu čast u Londonu, smatram da je korektno da neko drugi ove godine oseti tu čast, to je moj stav“, rekao je Novak.

“Ne mogu nikoga da predložim jer onda neću biti fer prema drugim sportistima – po mom mišljenju, imamo dosta sportista koji to zaslužuju, i u timskim i u pojedinačnim sportovima. Pružiću podršku ko god bude izabran“, dodao je najbolji sportista sveta.

Prestižno mesto sada je upražnjeno, a videćemo ko će ga dobiti – kandidata, kao što je i Novak rekao, srećom ne manjka.

Đoković je u Londonu završio na četvrtom mestu, 2008. godine u Pekingu osvojio je bronzanu medalju, a sada želi zlato.

“Ogromna mi je želja, ali nisam jedini. Svi sportisti sanjaju ceo život da budu na Olimpijskim igrama, a onda i da osvoje medalju. Svestan sam šta me očekuje tamo – nadam se da će teniska reprezentacija biti kompletna i jaka, da ćemo imati što više predstavnika jer je tenis sada postao uspešan sport za Srbiju i bilo bi poželjno da imamo mnogo takmičara. Nadam se da ćemo doneti medalje – u Londonu nismo uspeli i to me je izuzetno pogodilo, bio sam vrlo potresen zbog toga. Ali dolazi nova prilika, igraće se na tvrdoj podlozi koja je meni omiljena i nadam se medalji koja je bolja od bronze. Mada, u stvari, bilo koju medalju da osvojim za Srbiju, to je veliki korak", rekao je Novak u prošlogodišnjem intervjuu za B92 baš tokom Rolan Garosa.

Teniski turnir u Riju održaće se od šestog do 14. avgusta.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: