Ferero za B92: Novaku i Vavrinki odgovara, Mariju ne

Huan Karlos Ferero, osvajač Rolan Garosa 2003. godine, kaže za B92 da Novak Đoković još ne razmišlja o završnici turnira.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

09:00

Ferero za B92: Novaku i Vavrinki odgovara, Mariju ne
Getty Images

Sa Fererom smo razgovarali i o tome kome najviše pogoduju hladni i kišni uslovi, o Nadalu, ali i o tome ko će naslediti trenutnu generaciju.

“Mislim da su ovi uslovi dobri za Đokovićevu igru jer on ne igra sa mnogo spina, a fizički je izuzetno spreman, izuzetno je brz – sećam se iz prošlosti njegovih mečeva sa Rafom po ovakvim uslovima, tada su mu odgovarali“, rekao je Ferero za B92 i dodao:

“I za Vavrinku je dobro kada je mokro i ’teško’, veoma je jak i nije mu potreban visok odskok koji donosi toplo vreme. Mislim da će Mari najviše patiti jer on igra nešto sporije od Novaka i Stana“.

Bivši prvi teniser sveta smatra da Novak ima mnogo godina iza sebe i da neće dozvoliti da ga pritisak poremeti.

“Naravno da je u njegovim mislima titula na Garosu, ali da sam na njegovom mestu, razmišljao bih samo o sledećem koraku – meč po meč, to je najlakše mentalno. On je veoma iskusan i siguran sam da razmišlja na sličan način – još ima mnogo mečeva do same završnice“.
Getty Images
Nadal se neočekivano povukao posle drugog kola, a mnogi se pitaju hoće li ikada više osvojiti Gren slem titulu – poslednju je uzeo upravo u Parizu 2014. godine.

“Nadam se da hoće – on je naš najbolji igrač. Sada mu sledi oporavak od povrede ručnog zgloba, videćemo kakvo će biti njegovo samopouzdanje kada se vrati na teren“.

Za kraj, pitali smo Huan Karlosa ko će biti broj jedan kada se sadašnja generacija povuče.

“Mislim da bi Nišikori to mogao da postigne – brz je, ima dobre i forhend i bekhend, mentalno je jak, dok mislim da Kirjos nije baš najjači ’u glavi’. Tim će biti veoma dobar i siguran sam da će jednog dana osvojiti Rolan Garos – ne znam tačno kada, ali njegov igra odlična je za šljaku“, zaključio je Ferero za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: