Heroj dana VII: Gledala Serenu sa 8 god, sada ih čeka duel

Na žalost svih srpskih ljubitelja tenisa heroina osmog dana Rolan Garosa je 21-godišnja Ukrajinka Jelina Svitolina, trenutno 20. igračica sveta.

Izvor: NL

Subota, 28.05.2016.

23:00

Heroj dana VII: Gledala Serenu sa 8 god, sada ih čeka duel
Foto: Getty images

Ona je u meču punom preokreta izbacila Anu Ivanović i to u njihovom sedmom međusobnom duelu. Prethodnih šest je izgubila.

U meču sa čak 12 brejkova u samo dva seta mlada Ukrajinka je na kraju bila mentalno jača i uspela da izdrži Anin povratak u drugom setu.

Svitolina je imala puno sreće sa žrebom, u prva dva meča se susrela sa kvalifikantkinjom Kirsteom i 172. igračicom na VTA listi Tejlor Tausend. Posle dva rutinska meča došao je duel sa Anom Ivanović, koja joj je „stara boljka“. Sedam puta su do sada igrale, i svih sedam puta je srpska teniserka bila bolja.

Iako je možda bila i svežija, Svitolina je istakla da je u ovom duelu ipak do izražaja došla mentalna snaga.

Mislim da je definitivno pozitivan stav danas presudio. Sada sam bila bolja mentalno nego u prethodnih sedam mečeva. Bilo je teško, ali sam srećna što sam završila sve u dva seta“, naglasiola je Svitolina.

To je svakako tačno kada se vidi kako se meč odvijao. Prva četiri gema igračice su gubile svoje servise, pa su usledila dva gema u kojima nije bilo brejkova. Svitolina je zatim opet uzela brejk, a Ana je uzvratila. Ipak Ukrajinka nije mentalno pala posle toga uprkos time što ima 21. godinu i uzela je dva gema zaredom ne bi li završila prvi set.

Ana se vraćala u život i u drugom setu, kada je izgubila dva gema na svoj servis pa usepla da izjednači na 4:4, ali opet je Svitolina bila za nijansu mentalno jača i ovaj set dobila 6:4.

Sledeća meta je Serena Vilijams, a u trenerskom timu Svitoline je i Žistin Enan. Gledala je mlada Ukrajinka duele svoje protivnice i svog trenera kada je imala – osam godina. Sada je vreme da se igra sa Serenom.

Naravno, naravno da sam gledala njihove duele, ali nisam sigurna da li sam baš taj videla. Mislim da se sećam nekog duela sa Australijan Opena“, evocirala je Svitolina uspomene.

Pobedila je bivšu najbolju na svetu, pobedila je u meču sa 12 brejkova, a sada ide na Serenu. Pobedila ili izgubila – Elina Svitolina ide šampionskim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: