Novakova 50. pobeda na RG, sećate li se veličanstvene prve?

Novak Đoković pobedom nad Stivom Darsisom došao je do 50. trijumfa na Rolan Garosu, 11 godina posle svog debija u Parizu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

17:15

Novakova 50. pobeda na RG, sećate li se veličanstvene prve?
Getty Images

A te 2005. godine na turnir je došao kao tinejdžer i kao 153. teniser sveta, a naspram njega bio je Robi Đinepri, tada 71. igrač na ATP listi.

Na jednom od manjih terena iza stadiona ’Suzan Lenglen’ igrao se široj javnosti na naročito interesantan meč, ali do njegovog kraja tribine su bile pune. Zašto?

“Sećam se vrlo dobro tog duela, bio je na terenu broj 14 ili 16. Vodio sam 6:0, 6:0, 2:0 i to je za mene bilo iznenađenje – znao sam da Đinepri nije specijalista za šljaku, ali opet, prilično neverovatan rezultat. Toliko sam bio nadahnut učešćem na Gren slemu da sam odigrao jedan od najboljih mečeva u to vreme“, prisetio se Đoković svog prvog pariskog trijumfa (6:0, 6:0, 6:3) i dodao:

“To je bila velika pobeda, dala mi je samopouzdanje i predstavljala vetar u leđa. Posle toga mi je karijera krenula uzlaznom putanjom i moram da kažem da sam uživao na tom meču i na drugima koje sam igrao tada jer je na manjim terenima ambijent intimniji, publika je bliža i dosta je lepša interakcija“.

Bila je to i prva Gren slem pobeda Novaka Đokovića, prvi korak na putu na kojem je do sada osvojio 11 Gren slem titula zabeleživši čak 215 pobeda – samo petorica tenisera imaju više trijumfa od Novaka na najvećim turnirima.

Nastaviće se...

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: