Kurijer: Ako Novak želi da bude najveći, mora do Garosa

Džim Kurijer smatra da je Novak Đoković na putu da postane najbolji igrač svih vremena, ali ističe da mora da osvoji Rolan Garos da bi uspeo u tome.

Izvor:

Subota, 21.05.2016.

08:30

Kurijer: Ako Novak želi da bude najveći, mora do Garosa
Getty Images

"Definitivno mu je potreban, u to nema sumnje. U suprotnom, ne bi bio smatran najboljim igračem svih vremena, što svakako ima šansu da postane", kaže Kurijer, bivši prvi reket sveta i četvorostruki Gren slem šampion

Najbolji igrač i sportista planete pohod na jedini od četiri najveća turnira koji mu nedostaje započinje protiv Jen-Hsun Lua, a detaljnu analizu žreba pročitajte u tekstu našeg Saše Ozma.

"Prošle godine je ovde poražen od Stana Vavrinke u finalu, a mislim, ako se ne varam, da je već na drugom treningu na Vimbldonu izabrao Švajcarca za sparing partnera – upavo zbog spomenutog poraza. Rekao sam mu tada – 'Novače, to je bila šljaka, ovo je trava. Ovo je drugi turnir i moraš da vežbaš sa čovekom koji ti je naneo tako težak poraz'. On je uradio tačno to, a kada su završili trening šalili su se na temu pariskog finala i to je bilo to. Pariz je bio gotov, ali je morao da nađe način da to prebrodi. Kako bi to učinio, morao je da se suoči sa svojim 'demonom'. Da priča o tome, da se bori jer ne može da pobegne", dodao je Amerikanac.

Srbin je jedan od najuspešnijih igrača ikada kada je šljaka u pitanju, sa 79,7 odsto pobeda – što je peti najbolji učinak za igrače iz Open ere koji su odigrali barem 200 mečeva.

"Mislim da je previše puta isticao u javnosti koliko mu znači osvajanje turnira u Bulonjskoj šumi. S druge strane, jedna od najvećih snaga Rafaela Nadala jeste to što njegovo razmišljanje ide od poena do poena, ne zamarajući se previše mislima o kompletnom turniru. Za razliku od njega i Rodžera, Novak je po mišljenju nešto emotivniji momak, pa verujem da se na neki način 'hrani' takvim pričama i iz njih izvlači energiju. Iskren je i veruje sebi, ali nije to baš uvek dobro", otkrio je Boris Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: