Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2016.

08:45

Norman za B92: Novak je pokazao kakav je čovek

Magnus Norman, trener Stana Vavrinke, kaže za B92 da Novak Đoković može da dostigne rekord Rodžera Federera od 17 Gren slem titula.

Izvor: B92

Autor:B92

Norman za B92: Novak je pokazao kakav je čovek
Getty Images

Takođe, Norman ističe da je Novak hrabro podneo poraz u finalu prošle godine, a govorili smo i o trenutnoj formi njegovog učenika, i budućoj generaciji šampiona.

“Mislim da je Stan trenutno na vrhuncu svoje igre, veoma je dobar. U nedeljama pre Rolan Garosa nije igrao baš na svom nivou, ali mislim da se ponovo pronašao u Ženevi, to je bio dobar potez. Sada deluje da igra sve bolje, sve ide kako treba“, počinje Norman priču za B92.

Vavrinka je branilac titule, ali njegov trener kaže da mu to ne predstavlja teret.

“Znači mu činjenica da je prošle godine osvojio, ovde se oseća kao svoj na svome i to je ono što je važno. Ne bih rekao da ima neki pritisak kao branilac titule, uopšte mu to ne predstavlja dodatni stres, svesni smo da se svake godine počinje od nule. Najvažnije je da mu se samopouzdanje vratilo posle loših partija u Rimu i Madridu“.

Norman se nije dao uvući o priču o eventualnom polufinalu sa Endijem Marijem.

“Gledamo samo sledeći meč, uvek je opasno kada se razmišlja unapred, tako da smo sada koncentrisani jedino na duel sa Ramosom, koji je pokazao da je izuzetno tešak protivnik na ovoj podlozi. Pobedio je Raonića i sigurno sada ima samopouzdanja“.

Vavrinka je Šveđanina često isticao kao ključnog čoveka za svoj mentalni preporod, a Normanu je trofej u Parizu prošle godine naročito značio.

“Emocije su bile neopisive, neverovatne, pogotovo kako se meč približavao kraju i kako sam video da Stanu rastu šanse za pobedu. Tokom ceremonije je bilo naročito emotivno, pogotovo meni koji sam izgubio finale kao igrač i još dva puta kao trener. Bio sam presrećan što je konačno došla titula“.

Norman ističe da je za svako poštovanje način na koji se Novak ponašao posle finala.

“Oni su dobri prijatelji, ali i Đoković je pobedio Stana toliko puta, nema tu popusta. Novak je posle finala pokazao kakva je ličnost – bio je veliki u porazu, dostojanstven, nije tražio nikakve izgovore i bio je srećan zbog Stana. Hrabro je to podneo“.

Đoković trenutno ima 11 Gren slem titula, šest manje od rekorda Rodžera Federera.

“Novak je veoma profesionalan, postoji mogućnost, ali sa druge strane ima mnogo mladih igrača koji dolaze. Primera radi, Federer je do pre nekoliko godina bio dominantan, a onda se nešto dogodilo. Rodžer nije nedostižan, ali konkurencija je jaka“, kaže Norman i dodaje:

“Po mom mišljenju, Kirjos i Zverev su najozbiljnija pretnja u budućnosti. Visoki su momci, njihov način igre mi se sviđa, udaraju veoma snažno i veliki su borci“.

Za kraj, pitali smo Normana da li planira dugo da radi kao trener.

“Za sada uživam radeći sa Stanom, nadam se da će tako ostati još nekoliko godina. Kada se on umori od mene, onda ću raditi s nekim drugim, zašto da ne, želim dugo da budem trener“, zaključio je Norman za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve