Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2016.

09:00

Forže za B92: Novak, Nadal, Mari – nikad nisu bili bliže

Direktor Rolan Garosa Gi Forže kaže za B92 da bira Novaka Đokovića kao šampiona turnira, ali da Nadal i Mari ne zaostaju mnogo.

Izvor: B92

Autor:B92

Forže za B92: Novak, Nadal, Mari – nikad nisu bili bliže
Getty Images

Takođe, govorili smo i o odsustvu Rodžera Federera, izazovima sa kojima se suočava direktor jednog od četiri najveća turnira, kao i o tome zašto u Parizu ne postoji krov ni na jednom stadionu.

Posle 65 uzastopnih učešća, Federer će propustiti Gren slem turnir, a tu nesreću imao je Rolan Garos.

“Malo sam tužan jer volim Rodžera, kao i svi navijači – jedinstven je teniser, elegantan. Često govorimo o fizičkom aspektu igre i o tome šta šljaka zahteva, pa je uvek lepo videti nekog ko toliko dobro igra drukčijim stilom“, počeo je Forže priču za B92.

Nekada četvrti teniser sveta ističe da će borba za trofej biti veoma neizvesna.

“Mislim da su vrlo blizu i da u prošlosti nikada nije bila tako mala razlika između favorita. Prošle godine Novak je bio apsolutni favorit, ali onda je Vavrinka odigrao meč života u finalu. Ove sezone Novak igra dobro, mada ne kao prošle sezone, a sa druge strane i Nadal i Mari igraju bolje. Svešće se na mentalni aspekt, to će odlučiti – kada se konačno sastanu, svi ćemo biti oduševljeni i nanovo ćemo se začuditi koliko su to sjajni teniseri“, kaže Forže i dodaje:

“Moram da tipujem na Novaka – toliko je konstantan, veoma vredno radi i reklo bi se da zaslužuje napokon ovaj trofej. Jak i fizički i mentalno, kompletan je teniser i on bi bio moj prvi izbor“.

Foržeu je ovo prva godina kao direktoru Rolan Garosa i još se privikava na tu ulogu.

“Mnogo je izazova – Gren slem turnir mora da bude savršen sa svakog aspekta i zato imamo više od 350 zaposlenih koji cele godine rade kako bi ove dve nedelje bile savršene. Naravno, uvek se primete detalji koje moramo da poboljšamo. Sve je važno, trenutno nam je naravno prioritet bezbednost, ali želimo da svi budu srećni – navijači, igrači i novinari“.

Posle višegodišnjih pregovora sa državom (sporne su staklene bašte koje su novim projektom sačuvane), Rolan Garosu je dozvoljeno proširenje, pa će od 2020. godine krov dobiti “Filip Šatrije“ i renovirani Teren broj jedan.

“Ne pitajte mene, mislim da je to trebalo ranije da se uradi, ali 2020. godine imaćemo krov. Mnogo smo rada uložili u celom kompleksu i sve će biti gotovo za četiri godine“, zaključio je Forže za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve