Kirjos: Nastao bi cirkus da sam bio ja umesto Novaka

Nik Kirjos ’spustio je loptu’ posle rasprave sa sudijom u meču prvog kola Rolan Garosa sa Markom Čekinatom, u kojem je pobedio sa 7:6, 7:6, 6:4.

Komentari 89
Getty Images
Getty Images

“To je sr..e“, rekao je Kirjos posle opomene koju je dobio zbog vikanja na skupljača loptica, “A kada je Đoković sklonio ruku sudiji, sve je bilo u redu?“

“Ne osećam da sudije prema meni imaju nejednak tretman, nisam imao mnogo loših iskustava. Nije to lak posao, pogotovo u mečevima na tri dobijena seta, treba se koncentrisati. Sve u svemu, mislim da rade dobar posao“, kazao je Kirjos i dodao:

“Svaki put kada dobijem peškir, zahvalim se. Nekada kada si frustriran, dogodi se da se malčice naljutiš na njih. Ali sada to uopšte nije bio slučaj – samo sam malo glasnije tražio peškir jer je publika reagovala, a sa 20 sekundi između poena ne mogu da čekam da se navijači stišaju kako bih dobio peškir. Mislim da je bilo malo prestrogo“.

Na pitanje da li misli da se nije dovoljno pažnje dalo kada je Novak u Rimu sklonio ruku sudiji Bernardesu, Kirjos je odgovorio:

“Mislim da svi mi u ovoj sobi znamo – da sam ja to uradio, nastao bi potpuni cirkus. Ali pošto je to uradio Novak, onda se iz toga ništa nije rodilo. To dovoljno govori“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)