Petak, 03.06.2016.

17:50

Tim: Novak prejak, ritern neverovatan

Austrijski teniser Dominik Tim rekao je da je Novak Đoković bio previše dobar za njega u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: B92

Tim: Novak prejak, ritern neverovatan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Vecera posle meca je Dzon Mekenro sve sazeo u jednu recenicu "danas je Novak Djokovic odrzao cas tenisa svom mladjem kolegi"! Mislim da nema sta da se doda!

Zoran D. Nikolić

pre 7 godina

Moram priznati da sam poprilično strahovao pre početak meča sa Timom.Sećam se prethodnog susreta sa Novakom i velike Timove agresivnosti, kao i velikog broja brejk lopti, koje na svu sreću nije iskoristio Pratio sam ga pažljivije u zadnje vreme. No, jedan skorašnji Timov meč sa Nišikorijem mi je dosta razjasnio igru Austrijanca. Agresivnost, snaga i svežina ga krase, ali je dosta sirov i nedobrušen igrač. I bez obzira na snažan i munjevit bekhend Tim je u problemu. Sa jednoručnim bekhendom nije moguće popeti se na "krov sveta"!Drugo, mali deluje kao gruvadžija, nasumični udarač, kao kombinacija Dimitrova i Conge. Gore- dole. Genijalnost, pa glupost u dva poteza.Primetio sam kako mu je Novak baš tendenciozno forsirao taj "opasni" bekhend i rasturio ga je! U tim godinama Novak i drugi najveći su već bili vlasnici GS titula...Moram priznati da pored radosti za Novakovu pobedu imam i malo razočaranje Timovom igrom. Hoće li ponoviti sudbinu Berdiha? Uvek pri vrhu, nikada na vrhu...

Obicno posmatranje i slusanje

pre 7 godina

Ukoliko je Dominik Tim zapazio i istakao Novakov ritern kao jedini i malte ne odlucujuci faktor u njegovom ubedljivom porazu onda taj neosporno talentovani i snazni teniser nema bas toliko sjajnu perspektivu. Naime, ne moze je imati ako tako slabo analizira igru. A ukoliko je ipak dobro vidi i oseca ali hoce da limitira priznanje mocnom protivniku onda ima slabosti u psihi sto se jako tesko ispravlja, ako se uopste ispraviti i moze. Neverovatno je koliko puno pripadnika teniskog sveta (o publici da i ne govorim) ne mogu da "shvate" da je Novak cudesno dobar teniser, nikada vidjen u istoriji tog sporta. Njegova danasnja igra je bila mala rapsodija u kojoj se protivnik dobro drzao a videli smo svi kako je prosao rezultatski. Iza toga stoji nevidjena igracka moc i kvalitet Novakov. Novak je imao potpunu fokusiranost i budnost koji su ga cinili potpuno prisutnim na terenu, a tada je protivniku jako tesko, stice utisak a ubrzo i uverenje da Novaka ne moze da pobedi. Neki i kriju od samih sebe to uverenje ali igra to pokaze. Mari ima nadu da pobedi Novaka u finalu, ne verujem da ima uverenje. Kod Novaka je nesto drugacije - on veruje da ce pobediti a ja mislim da je tada, makar za sada, nepobediv.

Ivan M

pre 7 godina

Tim je sjajan talenat. Igra silovito, udarci su mu fenomenalno jaki i ubitačni. Posle RG će biti 7. na svetu, a verujem u njegov dalji uspon. E sada:

1. Na početku je bio nervozan i trebalo mu je vremena da se smiri. To je protiv Novaka kao da ajkuli daš da oseti krv.

2. Ne zna da igra na %. Često cepa kad ne treba, traži vinere umesto da gradi poen i vreba priliku. Sad će mnogi reći "da ali Novak ga je terao na grešku". Ja se slažem, ali sam ga gledao u Rimu protiv Nišikorija i isto je radio - forhende slao dva metra u aut, udarao loptu brže u polju nego što je protivnik servirao. Kad uspe veoma je atraktivno i demorališe protivnika. Ali sa jednim Novakom to može da upali jednom u 100 godina (Vavrinka) i to kad je ovaj umoran od prethodnog dana. Dakle mora da se nauči strpljenju i građenju rutine. ovakvi mečevi mogu samo da mu pomognu.

3. last but not least, Novak je bio sjajan i nije mu dao skoro ništa.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Vidim da Timu mnogi osporavaju godine a dečko je pre dve godine ustanovio da ima neki problem sa fizikalijama za koje nije ni znao. Tek prošle godine se izborio sa tim i od tada je vidno napredovao. Ove godine mislim da je u prva tri igrača po broju pobeda i zato je bio u naletu i pun samopouzdanja. Zbog toga mi je posebno drago što je novak odigrao smireno i iskusno koristeći sve nedostatke u Timovoj igri, čisto da se zna ko u današnjem tenisu kosi a ko vodu nosi...

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Nole!!! Svi smo vec dobili stres od RG, ali vise volim da se mi nerviramo ,a ti da ostanes smiren i pobedjujes kao danas! Secam se prosle godine Tim je pobedio u Rovinju, kosa kao kod Kirjosa i ofarbana, deckic!! Medjutim kako se brzo uozbiljio, svaka cast! Odlican je! Mene on podseca na Rafu, igra snazno, trosi se isuvise, ako nesto ne promeni, plasim se da ce brzo potrositi zglobove, tetive....! Trebalo bi neko ozbiljan da mu pomogne, decko zbilja obecava, a ne kao Kirjos, Dimitrov... sve ce ostati na tome da su imali dobru sansu i talenat koji nisu iskoristili!!!

danix

pre 7 godina

Kad je Novak bio u godinama danasnjih poletaraca,Tima,Kirjosa,Gofena,Corica,Zvereva i drugih,krasile su ga skromnost i velike igre,a ne kao njih nedorecene igre i velike izjave.
Recimo da je Raonic igrao sedam puta protiv Novaka i svaki put je rekao da ga moze pobijediti a svaki put je izgubio.Coric je jedva cekao mec protiv Novaka i nadao se pobjedi,pa ovaj Tim prica o riternima i svojim greskama a ne vidi da je izisao prof. Dr tenisa na megdan i da osim ubjedljivog poraza nista drugo nista nije mogao ocekivati.
Dakle,neka se mlada garda,u svakom pogledu,ugleda na Novaka.Skromnost je vrlina,a ovim poletarcima kao da te vazne ljudske osobine podosta nedostaje.Samo kompletna licnost moze biti sampion svjetskog kalibra u bilo kom sportu,kao sto je nas Novak.

miki

pre 7 godina

ne valja mu ova igra ovako iz sve snage svaki udarac,izduvace se brzo tako,tako i ana ivanovic svaku lopticu sa forhendom snazno i gadja viner,poen treba da se gradi,za anu je kasno da menja al za mladog tima jos nije

Петар Велики

pre 7 godina

Струја неписмени брејкденсер

Још си мање писмен за тениске коментаре.Да допуниш знање подестићу те да је Ноле кад се појавио нашао се у ери Федерера на врхунцу, нови талас Надал,Цонга,Монфилс,Чилић, Бредрих, Анчић, Дел Потро ... стара гарда Вердаско, Налбандијан,Ферер,Родик и ко зна ко још и са две године мање од теби зеленог Тима освоји АО, победе над Федерером, Надалопм... Јеб.га Срби имају кратко памћење а ови хејтери би не да немају памћење него немају памети. Ове европејвце и љубитеље западних "вредности" највише би радовао пораз Нолета. Е па неће моћи.

Laki

pre 7 godina

Mali je izašao nadrukan, pun samopuzdanja rešen da rizikuje i odvaljuje (poučen Vavrinkom od prošle godine). Međutim, tek je posle ovog meča shvatio šta znači Novak na GS turniru. Novak mu je nacrtao sve mane u igri. I, nemojte biti sigurni da ovakav Tim ne bi namučio Mareja više od Vavrinke. U sigurnoj pobedi Đokovića krije se jedan veoma, veoma kvalitetan meč. Neke neiznuđene greške su i te kako bile iznuđene, a rešenost da zabija Novakove riterne bila je slična pokušaju da se u košarci stalno šutiraju trojke sa 9-10m.

anica

pre 7 godina

Bas je Novak bio miran danas. Smiren, samopouzdanje je tu...predivan mec.
Tebi decko zelim sve najbolje, da smiris malo udarce, i bices ti u prvih pet kad tad.

vv

pre 7 godina

Tim stvarno dobro igra, samo naisao na najjaceg a i nedostaje mu iskustvo. Za koju godinu bice odlican i potencijalan kandidat za najvece trofeje. Deluje kao skroz ok osoba

Dragutin

pre 7 godina

Pa naravno da napraviš grešku kad dobiješ loptu pod noge, iza leđa, rikošet koji ne bi vratio ni zid.
Ako ćemo realno do 1/2 finala je došao pobedivši tenisere koje inače pobeđuje. Lopez, Zverev, Granoljers koji nije igrao 6 dana tenis, i Gofana kog je dobio već par puta.
Da je u polufinalu naišao na Vavrenku, Marija, Nadala, Berdiha čak, ne bi mali uzeo ni jedan set.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Ovaj mec nam je dao odgovor koliko ce jos Novak biti " bezbedan" od novog talasa koji predvidi Dominik. Odgovor je- jos jako dugo. Rutinska pobeda, cisto da se posalje poruka. Finale.... Novak ovo mora da uzme! I onda do kraja karijere lagano da lovi 6 GS titula. U naredne 2-3 godine bice favorit u svakom mecu. Steta da ne iskoristi momentum. Ja licno smatram da Novak ide na 20+ GS.

Predo

pre 7 godina

Htio sam da pročitam neki dobar komentar ispodteksta o meču i šta sam našao. Isti oni, koji su prije podne pisali da će Tim "počistiti Novaka", sada pišu da "mali nema pojma" i "Kako je jadna konkurencija danas"
Istina je da je Novak je odigrao dobro, i taktički, i igrački i mentalno, ali dosta toga leži i u tome da je Tim sagoreo u svom prvom polufinalu GS, da se nije znao nositi sa emocijama. On je i danas odličan igrač, ima sve udarce, malo me agresivnošću podseća na Rodika, samo što ima malo slabiji servis i mnogo bolji bekhend. Kada nauči da kontroliše agresivnost, biće odličan igrač.

777

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Struja neuspesni brejkdenser, 3. jun 2016 17:58)

Tim ima 22.godine a Novak je u tim godinama vec imao masters turnire i GS. Kako je to Novaku uspelo a bio je zelen kako ti kazes za Tima i neiskusan.Jos je bio godinu dana mladji od Tima kada je osvojio AO?

Dzi Dovla

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.(Struja neuspesni brejkdenser, 03. jun 2016 17:58

Jumko Jumko, vraze mali, i sa terapije si uspeo da lupis komentar, i to sa drugog nika, i tebe je vise sramota. :)

iza suda

pre 7 godina

Sad je video sta znaci ritern na levu pertlu (levacima vraca na desnu pertlu).

Svidja mi se momak, gledao sam ga dosta ove godine i dosta je napredovao. Nadam se da to nije smo snaga vec da ce jos da razvije i svoju igru.

A sad po finale i 12-ti GS. Idemooo!

кмееее

pre 7 godina

Много си се узнео дечко или си поверовао у хвалоспеве других.Иначе изјава и није баш толико коректна, па шта би Новак требало да каже за онај сет што га даде Гути, грешио је само тако.А и он није баш тако млад, у септембру пуни 23 год.Новак је са 20 био 3. тенисер света, али њих двојица и нису за поређење, један је НОВАК ЂОКОВИЋ!Напред Новаче, идемо даље...........

anica

pre 7 godina

Bas je Novak bio miran danas. Smiren, samopouzdanje je tu...predivan mec.
Tebi decko zelim sve najbolje, da smiris malo udarce, i bices ti u prvih pet kad tad.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Ovaj mec nam je dao odgovor koliko ce jos Novak biti " bezbedan" od novog talasa koji predvidi Dominik. Odgovor je- jos jako dugo. Rutinska pobeda, cisto da se posalje poruka. Finale.... Novak ovo mora da uzme! I onda do kraja karijere lagano da lovi 6 GS titula. U naredne 2-3 godine bice favorit u svakom mecu. Steta da ne iskoristi momentum. Ja licno smatram da Novak ide na 20+ GS.

vv

pre 7 godina

Tim stvarno dobro igra, samo naisao na najjaceg a i nedostaje mu iskustvo. Za koju godinu bice odlican i potencijalan kandidat za najvece trofeje. Deluje kao skroz ok osoba

Laki

pre 7 godina

Mali je izašao nadrukan, pun samopuzdanja rešen da rizikuje i odvaljuje (poučen Vavrinkom od prošle godine). Međutim, tek je posle ovog meča shvatio šta znači Novak na GS turniru. Novak mu je nacrtao sve mane u igri. I, nemojte biti sigurni da ovakav Tim ne bi namučio Mareja više od Vavrinke. U sigurnoj pobedi Đokovića krije se jedan veoma, veoma kvalitetan meč. Neke neiznuđene greške su i te kako bile iznuđene, a rešenost da zabija Novakove riterne bila je slična pokušaju da se u košarci stalno šutiraju trojke sa 9-10m.

777

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Struja neuspesni brejkdenser, 3. jun 2016 17:58)

Tim ima 22.godine a Novak je u tim godinama vec imao masters turnire i GS. Kako je to Novaku uspelo a bio je zelen kako ti kazes za Tima i neiskusan.Jos je bio godinu dana mladji od Tima kada je osvojio AO?

Dzi Dovla

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.(Struja neuspesni brejkdenser, 03. jun 2016 17:58

Jumko Jumko, vraze mali, i sa terapije si uspeo da lupis komentar, i to sa drugog nika, i tebe je vise sramota. :)

кмееее

pre 7 godina

Много си се узнео дечко или си поверовао у хвалоспеве других.Иначе изјава и није баш толико коректна, па шта би Новак требало да каже за онај сет што га даде Гути, грешио је само тако.А и он није баш тако млад, у септембру пуни 23 год.Новак је са 20 био 3. тенисер света, али њих двојица и нису за поређење, један је НОВАК ЂОКОВИЋ!Напред Новаче, идемо даље...........

Dragutin

pre 7 godina

Pa naravno da napraviš grešku kad dobiješ loptu pod noge, iza leđa, rikošet koji ne bi vratio ni zid.
Ako ćemo realno do 1/2 finala je došao pobedivši tenisere koje inače pobeđuje. Lopez, Zverev, Granoljers koji nije igrao 6 dana tenis, i Gofana kog je dobio već par puta.
Da je u polufinalu naišao na Vavrenku, Marija, Nadala, Berdiha čak, ne bi mali uzeo ni jedan set.

iza suda

pre 7 godina

Sad je video sta znaci ritern na levu pertlu (levacima vraca na desnu pertlu).

Svidja mi se momak, gledao sam ga dosta ove godine i dosta je napredovao. Nadam se da to nije smo snaga vec da ce jos da razvije i svoju igru.

A sad po finale i 12-ti GS. Idemooo!

danix

pre 7 godina

Kad je Novak bio u godinama danasnjih poletaraca,Tima,Kirjosa,Gofena,Corica,Zvereva i drugih,krasile su ga skromnost i velike igre,a ne kao njih nedorecene igre i velike izjave.
Recimo da je Raonic igrao sedam puta protiv Novaka i svaki put je rekao da ga moze pobijediti a svaki put je izgubio.Coric je jedva cekao mec protiv Novaka i nadao se pobjedi,pa ovaj Tim prica o riternima i svojim greskama a ne vidi da je izisao prof. Dr tenisa na megdan i da osim ubjedljivog poraza nista drugo nista nije mogao ocekivati.
Dakle,neka se mlada garda,u svakom pogledu,ugleda na Novaka.Skromnost je vrlina,a ovim poletarcima kao da te vazne ljudske osobine podosta nedostaje.Samo kompletna licnost moze biti sampion svjetskog kalibra u bilo kom sportu,kao sto je nas Novak.

Predo

pre 7 godina

Htio sam da pročitam neki dobar komentar ispodteksta o meču i šta sam našao. Isti oni, koji su prije podne pisali da će Tim "počistiti Novaka", sada pišu da "mali nema pojma" i "Kako je jadna konkurencija danas"
Istina je da je Novak je odigrao dobro, i taktički, i igrački i mentalno, ali dosta toga leži i u tome da je Tim sagoreo u svom prvom polufinalu GS, da se nije znao nositi sa emocijama. On je i danas odličan igrač, ima sve udarce, malo me agresivnošću podseća na Rodika, samo što ima malo slabiji servis i mnogo bolji bekhend. Kada nauči da kontroliše agresivnost, biće odličan igrač.

Петар Велики

pre 7 godina

Струја неписмени брејкденсер

Још си мање писмен за тениске коментаре.Да допуниш знање подестићу те да је Ноле кад се појавио нашао се у ери Федерера на врхунцу, нови талас Надал,Цонга,Монфилс,Чилић, Бредрих, Анчић, Дел Потро ... стара гарда Вердаско, Налбандијан,Ферер,Родик и ко зна ко још и са две године мање од теби зеленог Тима освоји АО, победе над Федерером, Надалопм... Јеб.га Срби имају кратко памћење а ови хејтери би не да немају памћење него немају памети. Ове европејвце и љубитеље западних "вредности" највише би радовао пораз Нолета. Е па неће моћи.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Vidim da Timu mnogi osporavaju godine a dečko je pre dve godine ustanovio da ima neki problem sa fizikalijama za koje nije ni znao. Tek prošle godine se izborio sa tim i od tada je vidno napredovao. Ove godine mislim da je u prva tri igrača po broju pobeda i zato je bio u naletu i pun samopouzdanja. Zbog toga mi je posebno drago što je novak odigrao smireno i iskusno koristeći sve nedostatke u Timovoj igri, čisto da se zna ko u današnjem tenisu kosi a ko vodu nosi...

miki

pre 7 godina

ne valja mu ova igra ovako iz sve snage svaki udarac,izduvace se brzo tako,tako i ana ivanovic svaku lopticu sa forhendom snazno i gadja viner,poen treba da se gradi,za anu je kasno da menja al za mladog tima jos nije

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Vecera posle meca je Dzon Mekenro sve sazeo u jednu recenicu "danas je Novak Djokovic odrzao cas tenisa svom mladjem kolegi"! Mislim da nema sta da se doda!

Ivan M

pre 7 godina

Tim je sjajan talenat. Igra silovito, udarci su mu fenomenalno jaki i ubitačni. Posle RG će biti 7. na svetu, a verujem u njegov dalji uspon. E sada:

1. Na početku je bio nervozan i trebalo mu je vremena da se smiri. To je protiv Novaka kao da ajkuli daš da oseti krv.

2. Ne zna da igra na %. Često cepa kad ne treba, traži vinere umesto da gradi poen i vreba priliku. Sad će mnogi reći "da ali Novak ga je terao na grešku". Ja se slažem, ali sam ga gledao u Rimu protiv Nišikorija i isto je radio - forhende slao dva metra u aut, udarao loptu brže u polju nego što je protivnik servirao. Kad uspe veoma je atraktivno i demorališe protivnika. Ali sa jednim Novakom to može da upali jednom u 100 godina (Vavrinka) i to kad je ovaj umoran od prethodnog dana. Dakle mora da se nauči strpljenju i građenju rutine. ovakvi mečevi mogu samo da mu pomognu.

3. last but not least, Novak je bio sjajan i nije mu dao skoro ništa.

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Nole!!! Svi smo vec dobili stres od RG, ali vise volim da se mi nerviramo ,a ti da ostanes smiren i pobedjujes kao danas! Secam se prosle godine Tim je pobedio u Rovinju, kosa kao kod Kirjosa i ofarbana, deckic!! Medjutim kako se brzo uozbiljio, svaka cast! Odlican je! Mene on podseca na Rafu, igra snazno, trosi se isuvise, ako nesto ne promeni, plasim se da ce brzo potrositi zglobove, tetive....! Trebalo bi neko ozbiljan da mu pomogne, decko zbilja obecava, a ne kao Kirjos, Dimitrov... sve ce ostati na tome da su imali dobru sansu i talenat koji nisu iskoristili!!!

Obicno posmatranje i slusanje

pre 7 godina

Ukoliko je Dominik Tim zapazio i istakao Novakov ritern kao jedini i malte ne odlucujuci faktor u njegovom ubedljivom porazu onda taj neosporno talentovani i snazni teniser nema bas toliko sjajnu perspektivu. Naime, ne moze je imati ako tako slabo analizira igru. A ukoliko je ipak dobro vidi i oseca ali hoce da limitira priznanje mocnom protivniku onda ima slabosti u psihi sto se jako tesko ispravlja, ako se uopste ispraviti i moze. Neverovatno je koliko puno pripadnika teniskog sveta (o publici da i ne govorim) ne mogu da "shvate" da je Novak cudesno dobar teniser, nikada vidjen u istoriji tog sporta. Njegova danasnja igra je bila mala rapsodija u kojoj se protivnik dobro drzao a videli smo svi kako je prosao rezultatski. Iza toga stoji nevidjena igracka moc i kvalitet Novakov. Novak je imao potpunu fokusiranost i budnost koji su ga cinili potpuno prisutnim na terenu, a tada je protivniku jako tesko, stice utisak a ubrzo i uverenje da Novaka ne moze da pobedi. Neki i kriju od samih sebe to uverenje ali igra to pokaze. Mari ima nadu da pobedi Novaka u finalu, ne verujem da ima uverenje. Kod Novaka je nesto drugacije - on veruje da ce pobediti a ja mislim da je tada, makar za sada, nepobediv.

Zoran D. Nikolić

pre 7 godina

Moram priznati da sam poprilično strahovao pre početak meča sa Timom.Sećam se prethodnog susreta sa Novakom i velike Timove agresivnosti, kao i velikog broja brejk lopti, koje na svu sreću nije iskoristio Pratio sam ga pažljivije u zadnje vreme. No, jedan skorašnji Timov meč sa Nišikorijem mi je dosta razjasnio igru Austrijanca. Agresivnost, snaga i svežina ga krase, ali je dosta sirov i nedobrušen igrač. I bez obzira na snažan i munjevit bekhend Tim je u problemu. Sa jednoručnim bekhendom nije moguće popeti se na "krov sveta"!Drugo, mali deluje kao gruvadžija, nasumični udarač, kao kombinacija Dimitrova i Conge. Gore- dole. Genijalnost, pa glupost u dva poteza.Primetio sam kako mu je Novak baš tendenciozno forsirao taj "opasni" bekhend i rasturio ga je! U tim godinama Novak i drugi najveći su već bili vlasnici GS titula...Moram priznati da pored radosti za Novakovu pobedu imam i malo razočaranje Timovom igrom. Hoće li ponoviti sudbinu Berdiha? Uvek pri vrhu, nikada na vrhu...

Dragutin

pre 7 godina

Pa naravno da napraviš grešku kad dobiješ loptu pod noge, iza leđa, rikošet koji ne bi vratio ni zid.
Ako ćemo realno do 1/2 finala je došao pobedivši tenisere koje inače pobeđuje. Lopez, Zverev, Granoljers koji nije igrao 6 dana tenis, i Gofana kog je dobio već par puta.
Da je u polufinalu naišao na Vavrenku, Marija, Nadala, Berdiha čak, ne bi mali uzeo ni jedan set.

кмееее

pre 7 godina

Много си се узнео дечко или си поверовао у хвалоспеве других.Иначе изјава и није баш толико коректна, па шта би Новак требало да каже за онај сет што га даде Гути, грешио је само тако.А и он није баш тако млад, у септембру пуни 23 год.Новак је са 20 био 3. тенисер света, али њих двојица и нису за поређење, један је НОВАК ЂОКОВИЋ!Напред Новаче, идемо даље...........

vv

pre 7 godina

Tim stvarno dobro igra, samo naisao na najjaceg a i nedostaje mu iskustvo. Za koju godinu bice odlican i potencijalan kandidat za najvece trofeje. Deluje kao skroz ok osoba

danix

pre 7 godina

Kad je Novak bio u godinama danasnjih poletaraca,Tima,Kirjosa,Gofena,Corica,Zvereva i drugih,krasile su ga skromnost i velike igre,a ne kao njih nedorecene igre i velike izjave.
Recimo da je Raonic igrao sedam puta protiv Novaka i svaki put je rekao da ga moze pobijediti a svaki put je izgubio.Coric je jedva cekao mec protiv Novaka i nadao se pobjedi,pa ovaj Tim prica o riternima i svojim greskama a ne vidi da je izisao prof. Dr tenisa na megdan i da osim ubjedljivog poraza nista drugo nista nije mogao ocekivati.
Dakle,neka se mlada garda,u svakom pogledu,ugleda na Novaka.Skromnost je vrlina,a ovim poletarcima kao da te vazne ljudske osobine podosta nedostaje.Samo kompletna licnost moze biti sampion svjetskog kalibra u bilo kom sportu,kao sto je nas Novak.

Novosadjanin.

pre 7 godina

Ovaj mec nam je dao odgovor koliko ce jos Novak biti " bezbedan" od novog talasa koji predvidi Dominik. Odgovor je- jos jako dugo. Rutinska pobeda, cisto da se posalje poruka. Finale.... Novak ovo mora da uzme! I onda do kraja karijere lagano da lovi 6 GS titula. U naredne 2-3 godine bice favorit u svakom mecu. Steta da ne iskoristi momentum. Ja licno smatram da Novak ide na 20+ GS.

Laki

pre 7 godina

Mali je izašao nadrukan, pun samopuzdanja rešen da rizikuje i odvaljuje (poučen Vavrinkom od prošle godine). Međutim, tek je posle ovog meča shvatio šta znači Novak na GS turniru. Novak mu je nacrtao sve mane u igri. I, nemojte biti sigurni da ovakav Tim ne bi namučio Mareja više od Vavrinke. U sigurnoj pobedi Đokovića krije se jedan veoma, veoma kvalitetan meč. Neke neiznuđene greške su i te kako bile iznuđene, a rešenost da zabija Novakove riterne bila je slična pokušaju da se u košarci stalno šutiraju trojke sa 9-10m.

Петар Велики

pre 7 godina

Струја неписмени брејкденсер

Још си мање писмен за тениске коментаре.Да допуниш знање подестићу те да је Ноле кад се појавио нашао се у ери Федерера на врхунцу, нови талас Надал,Цонга,Монфилс,Чилић, Бредрих, Анчић, Дел Потро ... стара гарда Вердаско, Налбандијан,Ферер,Родик и ко зна ко још и са две године мање од теби зеленог Тима освоји АО, победе над Федерером, Надалопм... Јеб.га Срби имају кратко памћење а ови хејтери би не да немају памћење него немају памети. Ове европејвце и љубитеље западних "вредности" највише би радовао пораз Нолета. Е па неће моћи.

Joca gomboca

pre 7 godina

Bravo Nole!!! Svi smo vec dobili stres od RG, ali vise volim da se mi nerviramo ,a ti da ostanes smiren i pobedjujes kao danas! Secam se prosle godine Tim je pobedio u Rovinju, kosa kao kod Kirjosa i ofarbana, deckic!! Medjutim kako se brzo uozbiljio, svaka cast! Odlican je! Mene on podseca na Rafu, igra snazno, trosi se isuvise, ako nesto ne promeni, plasim se da ce brzo potrositi zglobove, tetive....! Trebalo bi neko ozbiljan da mu pomogne, decko zbilja obecava, a ne kao Kirjos, Dimitrov... sve ce ostati na tome da su imali dobru sansu i talenat koji nisu iskoristili!!!

anica

pre 7 godina

Bas je Novak bio miran danas. Smiren, samopouzdanje je tu...predivan mec.
Tebi decko zelim sve najbolje, da smiris malo udarce, i bices ti u prvih pet kad tad.

Dzi Dovla

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.(Struja neuspesni brejkdenser, 03. jun 2016 17:58

Jumko Jumko, vraze mali, i sa terapije si uspeo da lupis komentar, i to sa drugog nika, i tebe je vise sramota. :)

Obicno posmatranje i slusanje

pre 7 godina

Ukoliko je Dominik Tim zapazio i istakao Novakov ritern kao jedini i malte ne odlucujuci faktor u njegovom ubedljivom porazu onda taj neosporno talentovani i snazni teniser nema bas toliko sjajnu perspektivu. Naime, ne moze je imati ako tako slabo analizira igru. A ukoliko je ipak dobro vidi i oseca ali hoce da limitira priznanje mocnom protivniku onda ima slabosti u psihi sto se jako tesko ispravlja, ako se uopste ispraviti i moze. Neverovatno je koliko puno pripadnika teniskog sveta (o publici da i ne govorim) ne mogu da "shvate" da je Novak cudesno dobar teniser, nikada vidjen u istoriji tog sporta. Njegova danasnja igra je bila mala rapsodija u kojoj se protivnik dobro drzao a videli smo svi kako je prosao rezultatski. Iza toga stoji nevidjena igracka moc i kvalitet Novakov. Novak je imao potpunu fokusiranost i budnost koji su ga cinili potpuno prisutnim na terenu, a tada je protivniku jako tesko, stice utisak a ubrzo i uverenje da Novaka ne moze da pobedi. Neki i kriju od samih sebe to uverenje ali igra to pokaze. Mari ima nadu da pobedi Novaka u finalu, ne verujem da ima uverenje. Kod Novaka je nesto drugacije - on veruje da ce pobediti a ja mislim da je tada, makar za sada, nepobediv.

Predo

pre 7 godina

Htio sam da pročitam neki dobar komentar ispodteksta o meču i šta sam našao. Isti oni, koji su prije podne pisali da će Tim "počistiti Novaka", sada pišu da "mali nema pojma" i "Kako je jadna konkurencija danas"
Istina je da je Novak je odigrao dobro, i taktički, i igrački i mentalno, ali dosta toga leži i u tome da je Tim sagoreo u svom prvom polufinalu GS, da se nije znao nositi sa emocijama. On je i danas odličan igrač, ima sve udarce, malo me agresivnošću podseća na Rodika, samo što ima malo slabiji servis i mnogo bolji bekhend. Kada nauči da kontroliše agresivnost, biće odličan igrač.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Vidim da Timu mnogi osporavaju godine a dečko je pre dve godine ustanovio da ima neki problem sa fizikalijama za koje nije ni znao. Tek prošle godine se izborio sa tim i od tada je vidno napredovao. Ove godine mislim da je u prva tri igrača po broju pobeda i zato je bio u naletu i pun samopouzdanja. Zbog toga mi je posebno drago što je novak odigrao smireno i iskusno koristeći sve nedostatke u Timovoj igri, čisto da se zna ko u današnjem tenisu kosi a ko vodu nosi...

Zoran D. Nikolić

pre 7 godina

Moram priznati da sam poprilično strahovao pre početak meča sa Timom.Sećam se prethodnog susreta sa Novakom i velike Timove agresivnosti, kao i velikog broja brejk lopti, koje na svu sreću nije iskoristio Pratio sam ga pažljivije u zadnje vreme. No, jedan skorašnji Timov meč sa Nišikorijem mi je dosta razjasnio igru Austrijanca. Agresivnost, snaga i svežina ga krase, ali je dosta sirov i nedobrušen igrač. I bez obzira na snažan i munjevit bekhend Tim je u problemu. Sa jednoručnim bekhendom nije moguće popeti se na "krov sveta"!Drugo, mali deluje kao gruvadžija, nasumični udarač, kao kombinacija Dimitrova i Conge. Gore- dole. Genijalnost, pa glupost u dva poteza.Primetio sam kako mu je Novak baš tendenciozno forsirao taj "opasni" bekhend i rasturio ga je! U tim godinama Novak i drugi najveći su već bili vlasnici GS titula...Moram priznati da pored radosti za Novakovu pobedu imam i malo razočaranje Timovom igrom. Hoće li ponoviti sudbinu Berdiha? Uvek pri vrhu, nikada na vrhu...

iza suda

pre 7 godina

Sad je video sta znaci ritern na levu pertlu (levacima vraca na desnu pertlu).

Svidja mi se momak, gledao sam ga dosta ove godine i dosta je napredovao. Nadam se da to nije smo snaga vec da ce jos da razvije i svoju igru.

A sad po finale i 12-ti GS. Idemooo!

777

pre 7 godina

Nije Novak prejak nego si ti bato zelen i neiskusan,ali za 2-3 godine ti ces biti prejak za Djovaka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Struja neuspesni brejkdenser, 3. jun 2016 17:58)

Tim ima 22.godine a Novak je u tim godinama vec imao masters turnire i GS. Kako je to Novaku uspelo a bio je zelen kako ti kazes za Tima i neiskusan.Jos je bio godinu dana mladji od Tima kada je osvojio AO?

miki

pre 7 godina

ne valja mu ova igra ovako iz sve snage svaki udarac,izduvace se brzo tako,tako i ana ivanovic svaku lopticu sa forhendom snazno i gadja viner,poen treba da se gradi,za anu je kasno da menja al za mladog tima jos nije

Ivan M

pre 7 godina

Tim je sjajan talenat. Igra silovito, udarci su mu fenomenalno jaki i ubitačni. Posle RG će biti 7. na svetu, a verujem u njegov dalji uspon. E sada:

1. Na početku je bio nervozan i trebalo mu je vremena da se smiri. To je protiv Novaka kao da ajkuli daš da oseti krv.

2. Ne zna da igra na %. Često cepa kad ne treba, traži vinere umesto da gradi poen i vreba priliku. Sad će mnogi reći "da ali Novak ga je terao na grešku". Ja se slažem, ali sam ga gledao u Rimu protiv Nišikorija i isto je radio - forhende slao dva metra u aut, udarao loptu brže u polju nego što je protivnik servirao. Kad uspe veoma je atraktivno i demorališe protivnika. Ali sa jednim Novakom to može da upali jednom u 100 godina (Vavrinka) i to kad je ovaj umoran od prethodnog dana. Dakle mora da se nauči strpljenju i građenju rutine. ovakvi mečevi mogu samo da mu pomognu.

3. last but not least, Novak je bio sjajan i nije mu dao skoro ništa.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Vecera posle meca je Dzon Mekenro sve sazeo u jednu recenicu "danas je Novak Djokovic odrzao cas tenisa svom mladjem kolegi"! Mislim da nema sta da se doda!