Ponedeljak, 30.05.2016.

18:30

Dok kiša pada: Od Agasija i Štefi do 'Bože pravde' u Parizu

A kiša, prokleta kiša, nikako da stane...

Izvor: B92

Dok kiša pada: Od Agasija i Štefi do 'Bože pravde' u Parizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Beatrix Kiddo

pre 7 godina

Neko je već sugerisao , pa reko da podržim predlog- Monika Seleš šampion RG kao tema Vašeg budućeg pisanija.
Gospodine Ozmo "don't ever change", srdačan pozdrav mom o omiljenom žurnalisti.

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo da i ja kazem nesto u vezi Roland Garosa...Gledao sam tenis oduvek jel je moj tata veliku ljubitelj ove igre...Mnoge se meceve gledao sa njim, ali posto sa krajem 80 i pocetkom 90 imao samo oko 14 godina ne secam se detalja, ali se secam igraca kao Cenga, Kuertena , secam se i jednog Spanca Brugere ihrao je finale , ne se cam se koje bio pobednik tog finala...Ljubimci su mi bili Lendl i Sampras i navijaosam za njig da osvoje obojica po turnir koji im je falio Lendl Wimbledon, a Sampras RG.Kada se pojavio Federer voleo sam da gledam i uzivam na njegovim mecevima sve dok se nije pojavio Novak...A te 2009 sam iskreno voleo da RF kompletira Slem kao i da Nadal da osvoji Vimbldon.Kada je Novak 2008 Australiju previse sam od njega ocekivao da osvaja svaki turnir od tada...Sva sreca desila se 2011 i meni najgorkiji utisak sa RG Federerov prst. Proslogodisnje finale posle 1:0 za Novaka mislio sam da je sve gotovo i bukvalno sam samo gledao blefo u tv i nisam mogao dda dodjem sebi oar dana posle tog finala...

idi narani orla hehehihi

pre 7 godina

Ovaj Hrvat koji se potpisuje sa @Anica (lažna naravno), @Mikii, @šumadinac, @jovan, @srbin itd, itd.... Brate, smešan si, te trolo-lolo fore više ne prolaze. Prepoznaješ se na milju, još od index.hr-a. Ne možeš se sakriti iza srpskih imena. Kmečao si tamo, sada ovde godinama. Nikakvo pisanje ovde ti neće ublažiti frustracije. Jasno!

asadnastavisaplakanjem

pre 7 godina

(anica, 31. maj 2016 01:38)
- i još ko zna koliko imena koristiš -

Ju ju kako se revnosno prate rezultati Novaka he he... Da li sve mečeve vašeg Čilića znaš isto tako napamet? Kladim se da ne, he he!
Pazi ovako
Srbija - 11 slemova
Vi - samo 2
Nikada niste, nemate, i nećete imati svetskog broja 1! To je rezervisano samo za ozbiljne sportske nacije. Sorry, vi niste među njima.
Pusa!

young

pre 7 godina

A sada omladino, sto bi rekli Englezi: start bild up some memories! Novak uzima RG i to ce vam biti jedna od lepih teniskih uspomena. Na veliku zalost mrzitelja, zavidnika, neuspesnih i svih inih zivotnih gubitnika.

tolikohehe

pre 7 godina

Braculj, samo da te podsetim da Srbija ima i imala je WORLD NO1 I U M. SINGLU, I U Ž. SINGLU, I U DUBLU! Vi o tome samo sanjate!
Čisto dežuram ovde da takve kao ti stavim na svoje mesto.

Zuba

pre 7 godina

Taj mec kad je dobila Monika Grafovu sa 10:8 u trecem setu je ako me secanje sluzi specifican po tome sto je Monika u drugom setu spasila 4 mec lopte pri rezultatu 2:6 u tiebreak-u. To je za mene lepo secanje na RG naravno pored Anine pobede.

ps Sta se desava sa vama moderatorima? Napisem normalan konentar bez vredjanja i ruznih reci a vi ne objavite i to nije prvi put i pretpostavljam da se ne desava samo meni.

mc max

pre 7 godina

Mozda Vam, Ozmo, secanje ne seze predaleko zbog Vasih premladih godina!? Ne spomenuti Moniku, a velicati Graf bi trebalo da kod nas bude ozbiljna omaska. Ako ju je usud lose politike totalno izopstio iz tadasnje stvarnosti, WTA TOUR prakticno diskvalifikovao iz tenisa, onda bar na nama, njenim sapatnicima, ostaje da je se secamo kao najvece tinejdzerske sportske zvezde ikada: 8 GS titula do svoje 20. godine pod nasom tadasnjom zastavom. da nje nije bilo, tesko da bi Nole, Ana, Jelena... postizali ovakve rezultate. Graf i Agasi sa tenisom u Srbiji nemaju nikakve veze, osim mozda sa napadom na Moniku. Ima ovde jos mnogo da se uci!

general dv

pre 7 godina

ozmo svaka cast na izvestavanju ali mi se cini da ti se potkrala jedna greska a to je da u mecu za tituli ana nije igrala sa dinarom safinom nego sa svetlanom kuznjecovom.

Rajko

pre 7 godina

Omiljeni trenuci? Kada je tinejdžerka Monika Seleš drala takozvanu šampionku Štefi Graf godinu za godinom. Neprevaziđeno.
(Prva zvezda, 30. maj 2016 19:00)

To znaci da si imao veoma malo omiljenih trenutaka.
Toliko je drala da Monika ima 10 poraza i samo 5 pobeda.

anica

pre 7 godina

Ozmo, na RG 2009 je Federer,najuspesniji i najbolji teniser u istoriji, osvojio 14 GS i kompletirao GS karijere. Svidja li se to tebi ili ne, nije vazno, ali je za istoriju tenisa mnogo vaznije od nekog Agasijevog 1999. I koliko god Nadal "nije mogao da hoda" 2009, bilo je dovoljno da pobedi Novaka u polufinalu, a isto tako, iako Del Potro nije mogao ni da stoji na OI 2012 posle skoro 5 sati igre protiv RF u polufinalu, ipak je uspeo da rutinski samelje Djokovica u borbi za bronzu.
Na kraju, Federer je Nadala dobio 2 puta na sljaci, onda kada je Nadal vezao 81 pobedu bez poraza na toj podlozi, a ne onda kada ga dobijaju Fonjini, Tim, Marej i ostala ekipa legendi i strucnjaka za sljaku.
A legenda Djokovic je 2009 bio nedovoljno dorastao jednom Kolsrajberu, a 2010 Melceru, jos jednom velikanu tenisa, ali vazno da slavi poraz od Nadal jer je trajao 4 sata...

eurohotel

pre 7 godina

Andre Agasi ,Slobodan Zivojinovic i Monika Seles tada su oni prasili po sljaci kad je meni bilo 15 godina.Ja sam njih gledala u jedan hotel .Taj hotel je bio novo otovren i luksuzan i koliko me secanje sluzi TV je bio LCD .TV je bio u hodniku i svako ko voli moze da gleda.Tada su bili RG i Vimbledon ta dva turnira na eurospotu.Ja se nesecam rezultata ,forhenda behenda ,ja sam uzivala u njihovoj igri .Secam se kad su Moniku Seles povredili.Secam se da je Agasi bio prvi .Secam se kada je Bobo zavrsio karijeru .Secam se kad je Nole poceo da igra.Jedan mi prijatelj rece:Gledaj ovo dete jedan dan bice to teniser sveta.Od tog dana ja ga gledam i danas.Deset godina .I svaki put kad izadje da igra ja uzivam ,ja vam nemogu da opisem kakav je to osecaj ,zadovoljstvo je to veliko gledati ga.Niti sam ja fan niti obozavatelj ,ja prosto volim da gledam tenisere koji imaju sta da pokazu na teren kad izadju.Nikad negledam tenis ako me smara ,da moram .Nikad mi noletovi mecevi nisu bili dosadni i kad je igrao sa najslabijem igracem i sa najjacim.Secam se na onaj rekord od 6 ha.kad se cepala majica.Secam se svega i svacega .Tenis.Bilo je i suza kad je izgubio .Ja sam plakala pre dve tri godine ,kad je izgubio, a on plakao 2015.Volela bih da se ove godine svi secamo po osvajanju RG .Idemo Nole

aleksandra

pre 7 godina

definitivno Ana 2008, drago mi je što je uopšte učvršćeno budući da imam osećaj da se njen uspeh zaboravlja jer nije Novak pa nije bitna; Tada je svirana naša himna u Parizu za one koji uspehe ostalih sportista pored novaka ne cene; Ani je prvoj u novijoj istoriji pošlo za rukom da ovaj turnir osvoji i to se mora ceniti i poštovati.
ja lično se trudim da pamtim i silne Nadalove titule na ovom turniru ali sam takodje bila zadovoljna kad je konačno Federer osvojio,lep momenat za tenis.

Detelinara do Štranda!

pre 7 godina

Moje omiljeno sećanje je kada je tada mlađani Majkl Čeng jednom Ivanu Lendlu, mislim tada prvom na ATP-listi, servirao "odozdo", a njegov servis čekao na servis-liniji, a ne na osnovnoj. Ima na Youtube-u, pogledajte ...

zorana

pre 7 godina

citam komentare i ne verujem da ima ljudi koji vrse zamenu teza a i ne znajuci da to rade.
Sasa ima svoj blog i svoja secanja sto ne znaci da svako ne moze da ima svoja. Svako ima svoju listu pesama, filmova, secanja i to je strogo licna stvar. Sasa nam je i ovaj put napravio literarni uzitak svojim napisom.

Mikii

pre 7 godina

Fx@

2006. kontrolisao mec, a dobio ga tek 2011. i to Nadala koji je vec tada prosao svoj zenit :))) Eto, sta su vam botovi. Meni je najjaca Djokoviceva izjava posle Madrida 2009. "Sta da kazem, tesko mi je. Nemam, nemam reci, jednostavno. Odigrao sam najbolje sto sam mogao, dao sam sve i opet izgubio". Sa suzama u ocima. Decko je briljantan teniser, ali je iritantan kao pojava i to je to.

Mikii

pre 7 godina

mghc@

Sta je tebi ostalo u secanju u mecu Nadal-Lajovic? To sto ovaj tri i po gema u drugom setu nije mogao poen da mu uzme? :))) Sto se tice meca Troicki-Marej, veruj mi, nisi ni svestan koliko je Troicki zapravo bio daleko od pobede. Marej jeste dileja i ume da zabode maksimalno, ali bas tolika nije

Mikii

pre 7 godina

Svete@

Botić, a zar Novak nije mentalna gromada? Kako to gubi 5,6 gemova zaredom i oporavlja se tek kad ga je ovaj izdemolirao?! Nesto mi tu ne stima.

Mikii

pre 7 godina

jovan@

Sasvim slucajno, taj mec datira iz 2011. godine. Svi znamo da tada Nadal nikako nije bio u vrhunskoj formi. Naravno, vama to odgovara da mislite. Otuda to spominjes dva puta jer ni sam u to ne verujes. I gde ces veceg dokaza nego tog da se Nadal na sljaci mucio sa jednim serverom. Sledeci put prvo dobro razmisli pa onda napisi nesto. Uvek ima nas koji imamo mozga i dezuramo po ovakvim vestima da bismo takve kao sto si ti postavili na pravo mesto.

bruno

pre 7 godina

Prvi put sam za Rolan Garos čuo kada ga je Mima osvojila. Zatim finale 1990 kada sam kao student hodajući od studentske menze do stana kroz otvorene prozore osluškivao kretanje rezultata. Pobjeda Ane 2008.... Nastavak će nadam se veoma brzo.

Ejbrehem

pre 7 godina

Moje najupečatljivije sećanje je prošle godine na Lenglanu polufinale Federer-Vavrinka jer sam meč pratio sa lica mesta. Ostaje žal što nisam gledao i finale, ali mislim da bih zaplakao da jesam. Btw, vreme je bilo pakleno, izgoreo sam ko kraba.

Mikii

pre 7 godina

Koliko je samo snova srusio i kompleksa nabio Nadal na ovom turniru tokom ovih silnih godina. Federer na jedvite jade osvojio, Djokovic evo pocinje da sedi i jos uvek nista, Wawrinka tek drugi osvajac za evo 11 godina! Pa vi vidite kakva je to zver od igraca bila. 81 uzastopna pobeda na sljaci, pa to ne treba ni pominjati.

Dragan

pre 7 godina

Svaki Djokovicev poraz moje je najlepse secanje
(Mikii, 30. maj 2016 20:45)

Bravo ,trolu.
Hajde ,skloni se sa portala b92.
Idi skoci sa terase

Xxx7

pre 7 godina

Ozmo, svaka cast za sve do sada, ali od 5 secanja dva puta Novak ( sto realno nista nije spektakularno uradi ), a nema Federera i Sarapove koji su zakljucno sa RG-om kompletirali slemove. Ja razumem da je Novak nas i sve, ali realno za ovaj turnir ima dosta drugih secanja koja su morala biti ispred Novaka... Bar za sada.

Dejan

pre 7 godina

Stvarno ne razumem zasto toliko ljudi u komentarima iskazuje mrznju prema Federeru. Covek je jedan od najboljih sportista svih vremena, u rangu sa MJ-om, Maradonom, Tysonom, Boltom, Komaneci, Spitzom, Bubkom... Osvojio je sve, oborio sve rekorde u sportu koji se igrao 100 godina pre njega, a sve uz lepu igru. Ok, rival je nasem igracu, ali to nije razlog za mrznju. Naprotiv, zasluzuje svako divljenje za ono sto je postigao u sportu. Upravo zahvaljujuci tome je i svaka Novakova pobeda protiv Federera jos veca i vrednija. A sto se tice RG, najlepse secanje je prva titula male Novosadjanke, tada neverovatna teniska senzacija. Pozdrav novinaru, i svim ljubiteljima tenisa.

dominus

pre 7 godina

@ Na Vimbledon po trinaesti

Nije Novak tada izjednačio u setovima, nego je uzeo treći set i u četvrtom napravio brejk za 2-1, da bi meč bio prekinut zbog kiše (iako to nije bila kiša tipa da se ne može igrati), tako da je sutradan Nadal vratio brejk i na kraju osvojio set 7-5, Novakovom duplom greškom. Nažalost, to je bio kraj za Novakov san o kompletiranju slemova. Verujem da će ove godine uspeti ono što nije tada.
A što se mog sećanja za RG tiče, to je sasvim sigurno pobeda Nadala nad Federerom 2008. kada ga je izuo iz patika u finalu. Niko ga nikada tako nije porazio. Najlepši momenat vezano za Novaka je prošlogodišnji trijumf nad Nadalom.

mghc

pre 7 godina

Ja bih dodao meceve Tipsarevic-Safin (2007), Troicki-Marej (2011) i Lajovic-Nadal (2014). Ko zna u kom pravcu bi dalje isla Viktorova karijera da je pobedio Mareja...

danix

pre 7 godina

Pa,kad je Ana Ivanovic pobijedila Dinaru Safinu i osvojila RG.
To je prvi srpski RG ako ne racunamo Moniku Seles koja je ipak rodjena u Srbiji,iako je tada bila SFRJ.
A,za koji dan ce Novak uzeti drugi srpski RG i to nece biti i poslednji.

Misa

pre 7 godina

1988. godine Mats Wilander vs Slobodan Zivojinovic 6-2 6-7 3-6 6-3 7-5 (MR32). Mec gledao u Frankfurtu, imao 18 godina, divno vreme ...

Lazooo

pre 7 godina

Ono sto je ceo svet cekao! Roger 2009! On je sve bio osvojio cak 2005, rusio svakoga na svakom Grand Slemu, sem Nadala na RG. Dosla je onda i ta 2009, i punih 7 godina svi zovu Federera najvecim svih vremena, sto on igrom od 2003 - 2015 apsolutno zasluzuje.

Momir

pre 7 godina

Morao je tada da igra startera Nenad Đorđević, pa znate koje ocene je imao na Manageru tada. Mentalna aždaja, srednja kolona mu nije bila ispod 14-15, jedino je tackling imao 11, čini mi se.

brzi od senke

pre 7 godina

Najlepse secanje u vezi RG mi je kada sam igrao na 4. protiv moje senke i kada sam servirao as . Danima me posle jurila da mi se osveti . To su bili dani ali bash dobri .

Fx

pre 7 godina

Ja sam stariji, pamtim dva epska meča:

1. Pobeda Majkl Čanga protiv Ivana Lendla 1989.
Čang je gubio 2:0 i preokrenuo protiv neprikosnovenog Lendla, ATP br.1 sa 3:2.
Majkl je najmlađi pobednik Roland Garrosa. Imao je 17 godina i 4 meseca. Doduše, to mu jedina GS titula.

2. Pobeda Monike Seleš protiv Štefi Graf 1992. Bile su br.1 i br.2.
Monika je pobedila u trećem setu 10:8. Nepunih godinu dana kasnije protiv iste protivnice brutalno joj je uništena blistava karijera.

I treće, slažem se sa Ozmom, prvi nalet Noleta 2006. (danas sam pisao, zašto pariska publika ne voli Noleta) kada je predao Nadalu, i kada se kao 63. na ATP listi zamerio i Rafi i novinarima i pariskoj publici kada je rekao: "Kontrolisao sam meč". Potpuna istina. Tri brejka protiv Nadala u dva seta sa 19 godina. Ko može da pronađe taj meč, trebalo bi da pogleda.

mb011

pre 7 godina

Titula Monike Seleš 1992. istorijski meč u tri seta, i pobeda nad Graf 10:8 u trećem.

polufinale 2008, meč Jelene Janković i Ane Ivanović. znalo se da koja god da prođe postaje broj 1, i uzima titulu protiv Safine u finalu.

Winner

pre 7 godina

Izuzev Ane Ivanovic i njene velike pobede 2008. godine za ovaj turnir me ne vezu neke toliko velike pobede bas zbog naseg Novaka, ali sto se samog turnira tice ovaj turnir mi je bas drag turnir bez obzira na ovo sto se sad desava oko kise, krova i reflektora. Secam se perioda kad je Novak pocinjao i kad su kod nas malo detaljnije prenosili turnir ja sam tada bio osnovna skola i znam da sam jedva cekao da pocne RG sto zbog samih meceva sto zbog toga sto je ostajalo jos tri nedelje do kraja skole, pocinje lepse vreme ja bezbrizan i nikad srecniji! Nadam se da cemo se posle ovogodisnjeg RG secati velikih pobeda! I za kraj veliki respekt Ozmo Sasa, zadovoljstvo je citati Vase tekstove!

jovan

pre 7 godina

nadal izner pre par godina i pobeda nadala 3:2 kakav je to mec bio.nadal na vrhuncu a izner kao u transu. to bi bilo jedno od najvecih iznenadjenja u istoriji RG.uzivao sam gledajuci taj mec kako se nadal( tada u vrhunskoj formi) muci sa iznerom od 2 metra na sljaci..

Igor Pg

pre 7 godina

Ne znam koje je vama, ali meni i jos par milijardi ljudi je onaj koji vi niste ni uvrstili u svoj tekst, a to je metla Soderlingu u finalu i podizanje pehara od strane najveceg svih vremena, sinonima za tenis i maestra iz Basela. Ko voli ovaj sport razumjece, ko ga na silu prati nece.. Obzirom da vjerovatno necete objaviti komentar, reci cu vam da mi je samo bilo vazno da ga vi procitate. Pozdrav

sss

pre 7 godina

moje ...
mec wawrinka tsonga u 5 setova, 2011 ili 2010 god ...
nadal puerta, nadal federer 2005g
federer haas 2009g
soderling nadal 2009g
Djokovica haas 2014 g ...
Djokovica nadal 2012,2013 ... Djokovic izgubio, kvalitetni mecevi ...
wawrinka gaske , takodje u 5 setova prije 2,3 god ... vecinu ovih meceva ne mogu naci na interneet ... zna li neko zbog cega ?

Petar

pre 7 godina

Pa na žalost kao Novakov navijač RG je jedini turnir serije 2000 sa kog nemam mnogo lepih sećanja. Eto, jedino pobeda nad Nadalom prošle godine, ali poraz u finalu od Stanibucka je i to sećanje isprljalo...
Ali zanimljivo je to što dirketor turnira pominje da kao ne zna koliko su izgubili, oko 2 miliona.
Dodaj milionče na to, ali gore-dole oni po toj računici oko 30 milki zarade za ceo turnir; - i nemaju ni jedan jedini krov, ni jedan 'fenjer'! To je bre žalosno. Pa koliko košta krov, milijardu evra!?

srbin

pre 7 godina

Federer 2009g...Jedan od najlepsih trenutaka u istoriji sporta.Ma koliko bodrili Novaka svi mi koji igramo tenis u kraju oponasamo Rogera. :-)

Fifilin

pre 7 godina

Federerova 2009.-ta, dugogodišnji sam njegov navijač i radovao sam se kao malo dete kad je preokretao protiv Hasa u 4.-tom kolu, Del Potra u polufinalu; i zatim dobio Soderlinga u 3 seta u finalu.
Drugo najdraže sportsko sećanje u mom zivotu, odmah posle trijumfa košarkaša na EP '95.

Wooo

pre 7 godina

Pobeda Stana 2016. i Djokoviceve suze!
to je otprilike situacija kada si malo dete i hvalis se kako imas cokoladu i dodje ti mladji brat i otme ti na brzinu.

svabo-srbin iz austrije

pre 7 godina

1995, imao sam 6 godina, bilo je suncano, lep dan, svi smo bili napolje igrali fudbal i uzivali smo u slobodu kojoj svi deci treba uzivati. Posto moj stan je bio najblizi, ja sam imao zadatak da svakih deset minuta trcim unutra, da proverujem rezultat. Na kraju smo svi, prljavi i iznojeni, sedeli u sobu pred televizora - naravno moja majka nije bila toliko uzbudjena - i gledali s cudjenjem kako Thomas Muster postane prvi gren slem sampion Austrije.
Tada nisam znao sta drugi deca su morali da doziviljavaju u istom tom 1995. Nisam ni znao da pricam srpski, tako da izvinite za moje greske. Trebalo je skoro 20 godina vise, da sam se secao mog porekla i da da sam poceo ozbiljno uciti srpski jezik i istoriju.
Tako da sada mogu da kazem, koliko je tada bilo lepo vreme bez briga, nadam se da skoro titula Novaka mi bude najlepse secanje na RG.

Stevan

pre 7 godina

Pozdrav Sasi Ozmu iz takodje kisovitog Vasingtona! Ja odavde biram Aninu titulu kada se cula nasa himna, u tom trenutku sam se najezio. Nadam se i da ce se ove godine cuti nasa himna u sred Pariza, srecno Nole!

Miroslav

pre 7 godina

Polufinale 89. kad Majkl Čeng čeka servis Lendla na pola polja za servis. Te godine Čeng postaje najmlađi pobednik jednog grend slem turnira ikada. I, kakvi su nesposobni metiljavci današnji mladi igrači, rekord će zauvek ostati. Drugo sećanje senzacionalna pobeda Serđija Brugere u finalu nad tadašnjim Nadalom Džimom Kurijerom, godina 1993.

HanSolo

pre 7 godina

Bez premca Anna pobeda 2008! I dan danas kad vidim snimak sa njom, pristojna i mirna na podijumu plakaći.. Sav se naježio i ja počnem da plačem.. I normalno mala Moni, ali to nije isto. Nju smo mi loše tretirali na žalost.. A i ona je divna bila. Ako Novak dobije ove godine biće nekako "očekivano" i meni neće biti kao kad je naša divna Ana nas obradovala.. Kako je u to vreme igrala! Imala je servis, bolje kretanje i onda dođe ovaj nesretnik Sirs i upropastio je..
Ja bi bio sretan i da nema trenera.. Da je više taj ljigava ne koristi!!

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
Sta bre lupas ko otvoren prozor,finale iz dva dana se igralo 2013 i Djokovic ga je izgubio sa 3:1 od Nadala,a kada se upecao to je bilo polufinale iz 2014 KOJE JE IZGUBIO SA 3:2.BOZE ko sve ovde komentarise ne moze da se setis ni sta je bilo pre 2-3 godine

samo kazem

pre 7 godina

Pobeda Soderlinga u cetvrtfinalu nad Nadalom,to mi je prvo palo na pamet,prvi poraz Rafe u Parizu. Rodja treba da napravi statuu Svedjaninu jer ne bi video pehar Pariza u zivotu!

mhm..

pre 7 godina

Meni je omiljeno sećanje ono koje ste namerno izostavili...2009. godina, Federer kompletira Grand Slam i sustiže Samprasa po broju osvojenih najvećih turnira. Predivno nešto. Dugo je čekao na tu titulu, kao što i sada Novak već dugo čeka. Nadam se da će Novak osetiti tu srecu koju je osetio Federer kada je pao na kolena na šljaku Filip Šatrijea te već sada davne 2009.

Na Wimbledon po trianesti!

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze

Milance

pre 7 godina

Sramita je sto nisi pomenuo da je Monika Seles sa 16 godina osvojila RG kao svoj prvi GS. I to pod nasom tadasnjom zastavom. Cudo od deteta! Dok se dosadjujes po kisi, mogao si napisati clanak o tome.

Čiča miča i gotova priča

pre 7 godina

Jednom sam u vreme Rolan Garosa išao prema kući i žurio da gledam prenos. Bio sam u prevozu a stomak mi je "zakuvao". Autobus je išao sporo a mene je stomak sve jače i jače boleo, samo sam molio Boga da stignem nekako do kuće. Kad sam izašao iz autobusa, obliven hladnim znojem, istrčao sam sprint do kuće i ne mogu da vam opišem kakvo sam olakšanje i merak doživeo kada sam seo na WC šolju. Posle sam upalio TVi gledan neki meč na Rolan Garosu, nebitno je koji, bitno da sam ja stigao na vreme.

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
STA LUPAS TO BRE KAD JE DJOKOVIC IZJEDNACIO NA 2:2 KADA JE FINALE BILO IZ DVA DANA ON JE IZGUBIO SA 3:1.KUKU MENE KO SVE KOMENTARISE DANAS.

Svete

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)

2012. je Djokovic u finalu gubio 2-0 i onda dobio 8 ili 9 vezanih gemova i smanjio na 2-1 i imao je brejk viska. Tada je Nadal poceo da se zali, kuka, da trazi prekid itd i prekinuli su za ponedeljak, onda je u ponedeljak sve krenulo ispocetka, momentum je zaustavljen. 2013 je bilo pecanje na 4-3 i 40:40 u petom setu. Isto te godine kada je Djokovic imao nalet u drugom i pocetkom treceg seta preseca ga sudija Marija, ovaj od pre neki dan, njegovu dobru loptu na brejk lopti sudi kao aut i tada Djokovic gubi 5 ili 6 vezanih gemova, oporavlja se tek posle pola sata, a sudija je savrseno bio svestan da je pogresio sto se posle videlo kada je Nadalu davao opomene za servis, jednu pa odmah drugu i cak mu je i uzeo poen ali je vec bilo 5-1 cini mi se i 40-0 za Nadala, to ti je takozvana kompenzacija, problem je sto ona uglavnom dolazi u nebitnim momentima !
Bitno je da Djokovic uzme ovogodisnji turnir...

zinzi

pre 7 godina

ono zakacinjnje mreže novaka protiv nadala, zbog kog mu je oduzet bitan poen koji je verovatno presudio taj meč...oh mon dieu (zinzi, 30. maj 2016 19:24)

FAKE zinzi

88.

pre 7 godina

Po lepom, Monikine titule, po ruznom, Bobin meč sa Vilanderom u dva dana, jos imam traume od tog poraza ! Kako je dobro igrao taj drugi dan... Nadam se da se od 05.06.2016. toga više neću sećati :)

zmt

pre 7 godina

Ozmo, Ozmo razocarao si me! Trebao si, morao si da stavis momenat kada je Roger osvojio titulu na RG-u. Ipak je to istoriski trenutak, koliko god mi smatrali drugacije!

NI

pre 7 godina

Sama pomisao na to da je svirana nasa himna me najezi! Hvala ti Ana za to! A sad verujem i da ce Nole da nas obraduje, pa da opet cujemo u Parizu "Boze pravde". Idemo Noleee!

Čiča miča i gotova priča

pre 7 godina

Jednom sam u vreme Rolan Garosa išao prema kući i žurio da gledam prenos. Bio sam u prevozu a stomak mi je "zakuvao". Autobus je išao sporo a mene je stomak sve jače i jače boleo, samo sam molio Boga da stignem nekako do kuće. Kad sam izašao iz autobusa, obliven hladnim znojem, istrčao sam sprint do kuće i ne mogu da vam opišem kakvo sam olakšanje i merak doživeo kada sam seo na WC šolju. Posle sam upalio TVi gledan neki meč na Rolan Garosu, nebitno je koji, bitno da sam ja stigao na vreme.

NI

pre 7 godina

Sama pomisao na to da je svirana nasa himna me najezi! Hvala ti Ana za to! A sad verujem i da ce Nole da nas obraduje, pa da opet cujemo u Parizu "Boze pravde". Idemo Noleee!

svabo-srbin iz austrije

pre 7 godina

1995, imao sam 6 godina, bilo je suncano, lep dan, svi smo bili napolje igrali fudbal i uzivali smo u slobodu kojoj svi deci treba uzivati. Posto moj stan je bio najblizi, ja sam imao zadatak da svakih deset minuta trcim unutra, da proverujem rezultat. Na kraju smo svi, prljavi i iznojeni, sedeli u sobu pred televizora - naravno moja majka nije bila toliko uzbudjena - i gledali s cudjenjem kako Thomas Muster postane prvi gren slem sampion Austrije.
Tada nisam znao sta drugi deca su morali da doziviljavaju u istom tom 1995. Nisam ni znao da pricam srpski, tako da izvinite za moje greske. Trebalo je skoro 20 godina vise, da sam se secao mog porekla i da da sam poceo ozbiljno uciti srpski jezik i istoriju.
Tako da sada mogu da kazem, koliko je tada bilo lepo vreme bez briga, nadam se da skoro titula Novaka mi bude najlepse secanje na RG.

samo kazem

pre 7 godina

Pobeda Soderlinga u cetvrtfinalu nad Nadalom,to mi je prvo palo na pamet,prvi poraz Rafe u Parizu. Rodja treba da napravi statuu Svedjaninu jer ne bi video pehar Pariza u zivotu!

Dragan

pre 7 godina

Svaki Djokovicev poraz moje je najlepse secanje
(Mikii, 30. maj 2016 20:45)

Bravo ,trolu.
Hajde ,skloni se sa portala b92.
Idi skoci sa terase

mhm..

pre 7 godina

Meni je omiljeno sećanje ono koje ste namerno izostavili...2009. godina, Federer kompletira Grand Slam i sustiže Samprasa po broju osvojenih najvećih turnira. Predivno nešto. Dugo je čekao na tu titulu, kao što i sada Novak već dugo čeka. Nadam se da će Novak osetiti tu srecu koju je osetio Federer kada je pao na kolena na šljaku Filip Šatrijea te već sada davne 2009.

Fx

pre 7 godina

Ja sam stariji, pamtim dva epska meča:

1. Pobeda Majkl Čanga protiv Ivana Lendla 1989.
Čang je gubio 2:0 i preokrenuo protiv neprikosnovenog Lendla, ATP br.1 sa 3:2.
Majkl je najmlađi pobednik Roland Garrosa. Imao je 17 godina i 4 meseca. Doduše, to mu jedina GS titula.

2. Pobeda Monike Seleš protiv Štefi Graf 1992. Bile su br.1 i br.2.
Monika je pobedila u trećem setu 10:8. Nepunih godinu dana kasnije protiv iste protivnice brutalno joj je uništena blistava karijera.

I treće, slažem se sa Ozmom, prvi nalet Noleta 2006. (danas sam pisao, zašto pariska publika ne voli Noleta) kada je predao Nadalu, i kada se kao 63. na ATP listi zamerio i Rafi i novinarima i pariskoj publici kada je rekao: "Kontrolisao sam meč". Potpuna istina. Tri brejka protiv Nadala u dva seta sa 19 godina. Ko može da pronađe taj meč, trebalo bi da pogleda.

Na Wimbledon po trianesti!

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze

Petar

pre 7 godina

Pa na žalost kao Novakov navijač RG je jedini turnir serije 2000 sa kog nemam mnogo lepih sećanja. Eto, jedino pobeda nad Nadalom prošle godine, ali poraz u finalu od Stanibucka je i to sećanje isprljalo...
Ali zanimljivo je to što dirketor turnira pominje da kao ne zna koliko su izgubili, oko 2 miliona.
Dodaj milionče na to, ali gore-dole oni po toj računici oko 30 milki zarade za ceo turnir; - i nemaju ni jedan jedini krov, ni jedan 'fenjer'! To je bre žalosno. Pa koliko košta krov, milijardu evra!?

Milance

pre 7 godina

Sramita je sto nisi pomenuo da je Monika Seles sa 16 godina osvojila RG kao svoj prvi GS. I to pod nasom tadasnjom zastavom. Cudo od deteta! Dok se dosadjujes po kisi, mogao si napisati clanak o tome.

88.

pre 7 godina

Po lepom, Monikine titule, po ruznom, Bobin meč sa Vilanderom u dva dana, jos imam traume od tog poraza ! Kako je dobro igrao taj drugi dan... Nadam se da se od 05.06.2016. toga više neću sećati :)

danix

pre 7 godina

Pa,kad je Ana Ivanovic pobijedila Dinaru Safinu i osvojila RG.
To je prvi srpski RG ako ne racunamo Moniku Seles koja je ipak rodjena u Srbiji,iako je tada bila SFRJ.
A,za koji dan ce Novak uzeti drugi srpski RG i to nece biti i poslednji.

Dejan

pre 7 godina

Stvarno ne razumem zasto toliko ljudi u komentarima iskazuje mrznju prema Federeru. Covek je jedan od najboljih sportista svih vremena, u rangu sa MJ-om, Maradonom, Tysonom, Boltom, Komaneci, Spitzom, Bubkom... Osvojio je sve, oborio sve rekorde u sportu koji se igrao 100 godina pre njega, a sve uz lepu igru. Ok, rival je nasem igracu, ali to nije razlog za mrznju. Naprotiv, zasluzuje svako divljenje za ono sto je postigao u sportu. Upravo zahvaljujuci tome je i svaka Novakova pobeda protiv Federera jos veca i vrednija. A sto se tice RG, najlepse secanje je prva titula male Novosadjanke, tada neverovatna teniska senzacija. Pozdrav novinaru, i svim ljubiteljima tenisa.

Stevan

pre 7 godina

Pozdrav Sasi Ozmu iz takodje kisovitog Vasingtona! Ja odavde biram Aninu titulu kada se cula nasa himna, u tom trenutku sam se najezio. Nadam se i da ce se ove godine cuti nasa himna u sred Pariza, srecno Nole!

mb011

pre 7 godina

Titula Monike Seleš 1992. istorijski meč u tri seta, i pobeda nad Graf 10:8 u trećem.

polufinale 2008, meč Jelene Janković i Ane Ivanović. znalo se da koja god da prođe postaje broj 1, i uzima titulu protiv Safine u finalu.

Winner

pre 7 godina

Izuzev Ane Ivanovic i njene velike pobede 2008. godine za ovaj turnir me ne vezu neke toliko velike pobede bas zbog naseg Novaka, ali sto se samog turnira tice ovaj turnir mi je bas drag turnir bez obzira na ovo sto se sad desava oko kise, krova i reflektora. Secam se perioda kad je Novak pocinjao i kad su kod nas malo detaljnije prenosili turnir ja sam tada bio osnovna skola i znam da sam jedva cekao da pocne RG sto zbog samih meceva sto zbog toga sto je ostajalo jos tri nedelje do kraja skole, pocinje lepse vreme ja bezbrizan i nikad srecniji! Nadam se da cemo se posle ovogodisnjeg RG secati velikih pobeda! I za kraj veliki respekt Ozmo Sasa, zadovoljstvo je citati Vase tekstove!

zorana

pre 7 godina

citam komentare i ne verujem da ima ljudi koji vrse zamenu teza a i ne znajuci da to rade.
Sasa ima svoj blog i svoja secanja sto ne znaci da svako ne moze da ima svoja. Svako ima svoju listu pesama, filmova, secanja i to je strogo licna stvar. Sasa nam je i ovaj put napravio literarni uzitak svojim napisom.

Svete

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)

2012. je Djokovic u finalu gubio 2-0 i onda dobio 8 ili 9 vezanih gemova i smanjio na 2-1 i imao je brejk viska. Tada je Nadal poceo da se zali, kuka, da trazi prekid itd i prekinuli su za ponedeljak, onda je u ponedeljak sve krenulo ispocetka, momentum je zaustavljen. 2013 je bilo pecanje na 4-3 i 40:40 u petom setu. Isto te godine kada je Djokovic imao nalet u drugom i pocetkom treceg seta preseca ga sudija Marija, ovaj od pre neki dan, njegovu dobru loptu na brejk lopti sudi kao aut i tada Djokovic gubi 5 ili 6 vezanih gemova, oporavlja se tek posle pola sata, a sudija je savrseno bio svestan da je pogresio sto se posle videlo kada je Nadalu davao opomene za servis, jednu pa odmah drugu i cak mu je i uzeo poen ali je vec bilo 5-1 cini mi se i 40-0 za Nadala, to ti je takozvana kompenzacija, problem je sto ona uglavnom dolazi u nebitnim momentima !
Bitno je da Djokovic uzme ovogodisnji turnir...

dominus

pre 7 godina

@ Na Vimbledon po trinaesti

Nije Novak tada izjednačio u setovima, nego je uzeo treći set i u četvrtom napravio brejk za 2-1, da bi meč bio prekinut zbog kiše (iako to nije bila kiša tipa da se ne može igrati), tako da je sutradan Nadal vratio brejk i na kraju osvojio set 7-5, Novakovom duplom greškom. Nažalost, to je bio kraj za Novakov san o kompletiranju slemova. Verujem da će ove godine uspeti ono što nije tada.
A što se mog sećanja za RG tiče, to je sasvim sigurno pobeda Nadala nad Federerom 2008. kada ga je izuo iz patika u finalu. Niko ga nikada tako nije porazio. Najlepši momenat vezano za Novaka je prošlogodišnji trijumf nad Nadalom.

Detelinara do Štranda!

pre 7 godina

Moje omiljeno sećanje je kada je tada mlađani Majkl Čeng jednom Ivanu Lendlu, mislim tada prvom na ATP-listi, servirao "odozdo", a njegov servis čekao na servis-liniji, a ne na osnovnoj. Ima na Youtube-u, pogledajte ...

HanSolo

pre 7 godina

Bez premca Anna pobeda 2008! I dan danas kad vidim snimak sa njom, pristojna i mirna na podijumu plakaći.. Sav se naježio i ja počnem da plačem.. I normalno mala Moni, ali to nije isto. Nju smo mi loše tretirali na žalost.. A i ona je divna bila. Ako Novak dobije ove godine biće nekako "očekivano" i meni neće biti kao kad je naša divna Ana nas obradovala.. Kako je u to vreme igrala! Imala je servis, bolje kretanje i onda dođe ovaj nesretnik Sirs i upropastio je..
Ja bi bio sretan i da nema trenera.. Da je više taj ljigava ne koristi!!

eurohotel

pre 7 godina

Andre Agasi ,Slobodan Zivojinovic i Monika Seles tada su oni prasili po sljaci kad je meni bilo 15 godina.Ja sam njih gledala u jedan hotel .Taj hotel je bio novo otovren i luksuzan i koliko me secanje sluzi TV je bio LCD .TV je bio u hodniku i svako ko voli moze da gleda.Tada su bili RG i Vimbledon ta dva turnira na eurospotu.Ja se nesecam rezultata ,forhenda behenda ,ja sam uzivala u njihovoj igri .Secam se kad su Moniku Seles povredili.Secam se da je Agasi bio prvi .Secam se kada je Bobo zavrsio karijeru .Secam se kad je Nole poceo da igra.Jedan mi prijatelj rece:Gledaj ovo dete jedan dan bice to teniser sveta.Od tog dana ja ga gledam i danas.Deset godina .I svaki put kad izadje da igra ja uzivam ,ja vam nemogu da opisem kakav je to osecaj ,zadovoljstvo je to veliko gledati ga.Niti sam ja fan niti obozavatelj ,ja prosto volim da gledam tenisere koji imaju sta da pokazu na teren kad izadju.Nikad negledam tenis ako me smara ,da moram .Nikad mi noletovi mecevi nisu bili dosadni i kad je igrao sa najslabijem igracem i sa najjacim.Secam se na onaj rekord od 6 ha.kad se cepala majica.Secam se svega i svacega .Tenis.Bilo je i suza kad je izgubio .Ja sam plakala pre dve tri godine ,kad je izgubio, a on plakao 2015.Volela bih da se ove godine svi secamo po osvajanju RG .Idemo Nole

aleksandra

pre 7 godina

definitivno Ana 2008, drago mi je što je uopšte učvršćeno budući da imam osećaj da se njen uspeh zaboravlja jer nije Novak pa nije bitna; Tada je svirana naša himna u Parizu za one koji uspehe ostalih sportista pored novaka ne cene; Ani je prvoj u novijoj istoriji pošlo za rukom da ovaj turnir osvoji i to se mora ceniti i poštovati.
ja lično se trudim da pamtim i silne Nadalove titule na ovom turniru ali sam takodje bila zadovoljna kad je konačno Federer osvojio,lep momenat za tenis.

bruno

pre 7 godina

Prvi put sam za Rolan Garos čuo kada ga je Mima osvojila. Zatim finale 1990 kada sam kao student hodajući od studentske menze do stana kroz otvorene prozore osluškivao kretanje rezultata. Pobjeda Ane 2008.... Nastavak će nadam se veoma brzo.

Mikii

pre 7 godina

Koliko je samo snova srusio i kompleksa nabio Nadal na ovom turniru tokom ovih silnih godina. Federer na jedvite jade osvojio, Djokovic evo pocinje da sedi i jos uvek nista, Wawrinka tek drugi osvajac za evo 11 godina! Pa vi vidite kakva je to zver od igraca bila. 81 uzastopna pobeda na sljaci, pa to ne treba ni pominjati.

Miroslav

pre 7 godina

Polufinale 89. kad Majkl Čeng čeka servis Lendla na pola polja za servis. Te godine Čeng postaje najmlađi pobednik jednog grend slem turnira ikada. I, kakvi su nesposobni metiljavci današnji mladi igrači, rekord će zauvek ostati. Drugo sećanje senzacionalna pobeda Serđija Brugere u finalu nad tadašnjim Nadalom Džimom Kurijerom, godina 1993.

Lazooo

pre 7 godina

Ono sto je ceo svet cekao! Roger 2009! On je sve bio osvojio cak 2005, rusio svakoga na svakom Grand Slemu, sem Nadala na RG. Dosla je onda i ta 2009, i punih 7 godina svi zovu Federera najvecim svih vremena, sto on igrom od 2003 - 2015 apsolutno zasluzuje.

zmt

pre 7 godina

Ozmo, Ozmo razocarao si me! Trebao si, morao si da stavis momenat kada je Roger osvojio titulu na RG-u. Ipak je to istoriski trenutak, koliko god mi smatrali drugacije!

jovan

pre 7 godina

nadal izner pre par godina i pobeda nadala 3:2 kakav je to mec bio.nadal na vrhuncu a izner kao u transu. to bi bilo jedno od najvecih iznenadjenja u istoriji RG.uzivao sam gledajuci taj mec kako se nadal( tada u vrhunskoj formi) muci sa iznerom od 2 metra na sljaci..

sss

pre 7 godina

moje ...
mec wawrinka tsonga u 5 setova, 2011 ili 2010 god ...
nadal puerta, nadal federer 2005g
federer haas 2009g
soderling nadal 2009g
Djokovica haas 2014 g ...
Djokovica nadal 2012,2013 ... Djokovic izgubio, kvalitetni mecevi ...
wawrinka gaske , takodje u 5 setova prije 2,3 god ... vecinu ovih meceva ne mogu naci na interneet ... zna li neko zbog cega ?

Wooo

pre 7 godina

Pobeda Stana 2016. i Djokoviceve suze!
to je otprilike situacija kada si malo dete i hvalis se kako imas cokoladu i dodje ti mladji brat i otme ti na brzinu.

srbin

pre 7 godina

Federer 2009g...Jedan od najlepsih trenutaka u istoriji sporta.Ma koliko bodrili Novaka svi mi koji igramo tenis u kraju oponasamo Rogera. :-)

Misa

pre 7 godina

1988. godine Mats Wilander vs Slobodan Zivojinovic 6-2 6-7 3-6 6-3 7-5 (MR32). Mec gledao u Frankfurtu, imao 18 godina, divno vreme ...

Momir

pre 7 godina

Morao je tada da igra startera Nenad Đorđević, pa znate koje ocene je imao na Manageru tada. Mentalna aždaja, srednja kolona mu nije bila ispod 14-15, jedino je tackling imao 11, čini mi se.

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
STA LUPAS TO BRE KAD JE DJOKOVIC IZJEDNACIO NA 2:2 KADA JE FINALE BILO IZ DVA DANA ON JE IZGUBIO SA 3:1.KUKU MENE KO SVE KOMENTARISE DANAS.

Ejbrehem

pre 7 godina

Moje najupečatljivije sećanje je prošle godine na Lenglanu polufinale Federer-Vavrinka jer sam meč pratio sa lica mesta. Ostaje žal što nisam gledao i finale, ali mislim da bih zaplakao da jesam. Btw, vreme je bilo pakleno, izgoreo sam ko kraba.

Igor Pg

pre 7 godina

Ne znam koje je vama, ali meni i jos par milijardi ljudi je onaj koji vi niste ni uvrstili u svoj tekst, a to je metla Soderlingu u finalu i podizanje pehara od strane najveceg svih vremena, sinonima za tenis i maestra iz Basela. Ko voli ovaj sport razumjece, ko ga na silu prati nece.. Obzirom da vjerovatno necete objaviti komentar, reci cu vam da mi je samo bilo vazno da ga vi procitate. Pozdrav

mghc

pre 7 godina

Ja bih dodao meceve Tipsarevic-Safin (2007), Troicki-Marej (2011) i Lajovic-Nadal (2014). Ko zna u kom pravcu bi dalje isla Viktorova karijera da je pobedio Mareja...

zinzi

pre 7 godina

ono zakacinjnje mreže novaka protiv nadala, zbog kog mu je oduzet bitan poen koji je verovatno presudio taj meč...oh mon dieu (zinzi, 30. maj 2016 19:24)

FAKE zinzi

mc max

pre 7 godina

Mozda Vam, Ozmo, secanje ne seze predaleko zbog Vasih premladih godina!? Ne spomenuti Moniku, a velicati Graf bi trebalo da kod nas bude ozbiljna omaska. Ako ju je usud lose politike totalno izopstio iz tadasnje stvarnosti, WTA TOUR prakticno diskvalifikovao iz tenisa, onda bar na nama, njenim sapatnicima, ostaje da je se secamo kao najvece tinejdzerske sportske zvezde ikada: 8 GS titula do svoje 20. godine pod nasom tadasnjom zastavom. da nje nije bilo, tesko da bi Nole, Ana, Jelena... postizali ovakve rezultate. Graf i Agasi sa tenisom u Srbiji nemaju nikakve veze, osim mozda sa napadom na Moniku. Ima ovde jos mnogo da se uci!

Fifilin

pre 7 godina

Federerova 2009.-ta, dugogodišnji sam njegov navijač i radovao sam se kao malo dete kad je preokretao protiv Hasa u 4.-tom kolu, Del Potra u polufinalu; i zatim dobio Soderlinga u 3 seta u finalu.
Drugo najdraže sportsko sećanje u mom zivotu, odmah posle trijumfa košarkaša na EP '95.

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
Sta bre lupas ko otvoren prozor,finale iz dva dana se igralo 2013 i Djokovic ga je izgubio sa 3:1 od Nadala,a kada se upecao to je bilo polufinale iz 2014 KOJE JE IZGUBIO SA 3:2.BOZE ko sve ovde komentarise ne moze da se setis ni sta je bilo pre 2-3 godine

Zuba

pre 7 godina

Taj mec kad je dobila Monika Grafovu sa 10:8 u trecem setu je ako me secanje sluzi specifican po tome sto je Monika u drugom setu spasila 4 mec lopte pri rezultatu 2:6 u tiebreak-u. To je za mene lepo secanje na RG naravno pored Anine pobede.

ps Sta se desava sa vama moderatorima? Napisem normalan konentar bez vredjanja i ruznih reci a vi ne objavite i to nije prvi put i pretpostavljam da se ne desava samo meni.

tolikohehe

pre 7 godina

Braculj, samo da te podsetim da Srbija ima i imala je WORLD NO1 I U M. SINGLU, I U Ž. SINGLU, I U DUBLU! Vi o tome samo sanjate!
Čisto dežuram ovde da takve kao ti stavim na svoje mesto.

Xxx7

pre 7 godina

Ozmo, svaka cast za sve do sada, ali od 5 secanja dva puta Novak ( sto realno nista nije spektakularno uradi ), a nema Federera i Sarapove koji su zakljucno sa RG-om kompletirali slemove. Ja razumem da je Novak nas i sve, ali realno za ovaj turnir ima dosta drugih secanja koja su morala biti ispred Novaka... Bar za sada.

anica

pre 7 godina

Ozmo, na RG 2009 je Federer,najuspesniji i najbolji teniser u istoriji, osvojio 14 GS i kompletirao GS karijere. Svidja li se to tebi ili ne, nije vazno, ali je za istoriju tenisa mnogo vaznije od nekog Agasijevog 1999. I koliko god Nadal "nije mogao da hoda" 2009, bilo je dovoljno da pobedi Novaka u polufinalu, a isto tako, iako Del Potro nije mogao ni da stoji na OI 2012 posle skoro 5 sati igre protiv RF u polufinalu, ipak je uspeo da rutinski samelje Djokovica u borbi za bronzu.
Na kraju, Federer je Nadala dobio 2 puta na sljaci, onda kada je Nadal vezao 81 pobedu bez poraza na toj podlozi, a ne onda kada ga dobijaju Fonjini, Tim, Marej i ostala ekipa legendi i strucnjaka za sljaku.
A legenda Djokovic je 2009 bio nedovoljno dorastao jednom Kolsrajberu, a 2010 Melceru, jos jednom velikanu tenisa, ali vazno da slavi poraz od Nadal jer je trajao 4 sata...

asadnastavisaplakanjem

pre 7 godina

(anica, 31. maj 2016 01:38)
- i još ko zna koliko imena koristiš -

Ju ju kako se revnosno prate rezultati Novaka he he... Da li sve mečeve vašeg Čilića znaš isto tako napamet? Kladim se da ne, he he!
Pazi ovako
Srbija - 11 slemova
Vi - samo 2
Nikada niste, nemate, i nećete imati svetskog broja 1! To je rezervisano samo za ozbiljne sportske nacije. Sorry, vi niste među njima.
Pusa!

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo da i ja kazem nesto u vezi Roland Garosa...Gledao sam tenis oduvek jel je moj tata veliku ljubitelj ove igre...Mnoge se meceve gledao sa njim, ali posto sa krajem 80 i pocetkom 90 imao samo oko 14 godina ne secam se detalja, ali se secam igraca kao Cenga, Kuertena , secam se i jednog Spanca Brugere ihrao je finale , ne se cam se koje bio pobednik tog finala...Ljubimci su mi bili Lendl i Sampras i navijaosam za njig da osvoje obojica po turnir koji im je falio Lendl Wimbledon, a Sampras RG.Kada se pojavio Federer voleo sam da gledam i uzivam na njegovim mecevima sve dok se nije pojavio Novak...A te 2009 sam iskreno voleo da RF kompletira Slem kao i da Nadal da osvoji Vimbldon.Kada je Novak 2008 Australiju previse sam od njega ocekivao da osvaja svaki turnir od tada...Sva sreca desila se 2011 i meni najgorkiji utisak sa RG Federerov prst. Proslogodisnje finale posle 1:0 za Novaka mislio sam da je sve gotovo i bukvalno sam samo gledao blefo u tv i nisam mogao dda dodjem sebi oar dana posle tog finala...

brzi od senke

pre 7 godina

Najlepse secanje u vezi RG mi je kada sam igrao na 4. protiv moje senke i kada sam servirao as . Danima me posle jurila da mi se osveti . To su bili dani ali bash dobri .

Mikii

pre 7 godina

Fx@

2006. kontrolisao mec, a dobio ga tek 2011. i to Nadala koji je vec tada prosao svoj zenit :))) Eto, sta su vam botovi. Meni je najjaca Djokoviceva izjava posle Madrida 2009. "Sta da kazem, tesko mi je. Nemam, nemam reci, jednostavno. Odigrao sam najbolje sto sam mogao, dao sam sve i opet izgubio". Sa suzama u ocima. Decko je briljantan teniser, ali je iritantan kao pojava i to je to.

Mikii

pre 7 godina

jovan@

Sasvim slucajno, taj mec datira iz 2011. godine. Svi znamo da tada Nadal nikako nije bio u vrhunskoj formi. Naravno, vama to odgovara da mislite. Otuda to spominjes dva puta jer ni sam u to ne verujes. I gde ces veceg dokaza nego tog da se Nadal na sljaci mucio sa jednim serverom. Sledeci put prvo dobro razmisli pa onda napisi nesto. Uvek ima nas koji imamo mozga i dezuramo po ovakvim vestima da bismo takve kao sto si ti postavili na pravo mesto.

Rajko

pre 7 godina

Omiljeni trenuci? Kada je tinejdžerka Monika Seleš drala takozvanu šampionku Štefi Graf godinu za godinom. Neprevaziđeno.
(Prva zvezda, 30. maj 2016 19:00)

To znaci da si imao veoma malo omiljenih trenutaka.
Toliko je drala da Monika ima 10 poraza i samo 5 pobeda.

idi narani orla hehehihi

pre 7 godina

Ovaj Hrvat koji se potpisuje sa @Anica (lažna naravno), @Mikii, @šumadinac, @jovan, @srbin itd, itd.... Brate, smešan si, te trolo-lolo fore više ne prolaze. Prepoznaješ se na milju, još od index.hr-a. Ne možeš se sakriti iza srpskih imena. Kmečao si tamo, sada ovde godinama. Nikakvo pisanje ovde ti neće ublažiti frustracije. Jasno!

Mikii

pre 7 godina

mghc@

Sta je tebi ostalo u secanju u mecu Nadal-Lajovic? To sto ovaj tri i po gema u drugom setu nije mogao poen da mu uzme? :))) Sto se tice meca Troicki-Marej, veruj mi, nisi ni svestan koliko je Troicki zapravo bio daleko od pobede. Marej jeste dileja i ume da zabode maksimalno, ali bas tolika nije

Mikii

pre 7 godina

Svete@

Botić, a zar Novak nije mentalna gromada? Kako to gubi 5,6 gemova zaredom i oporavlja se tek kad ga je ovaj izdemolirao?! Nesto mi tu ne stima.

young

pre 7 godina

A sada omladino, sto bi rekli Englezi: start bild up some memories! Novak uzima RG i to ce vam biti jedna od lepih teniskih uspomena. Na veliku zalost mrzitelja, zavidnika, neuspesnih i svih inih zivotnih gubitnika.

Beatrix Kiddo

pre 7 godina

Neko je već sugerisao , pa reko da podržim predlog- Monika Seleš šampion RG kao tema Vašeg budućeg pisanija.
Gospodine Ozmo "don't ever change", srdačan pozdrav mom o omiljenom žurnalisti.

general dv

pre 7 godina

ozmo svaka cast na izvestavanju ali mi se cini da ti se potkrala jedna greska a to je da u mecu za tituli ana nije igrala sa dinarom safinom nego sa svetlanom kuznjecovom.

Lazooo

pre 7 godina

Ono sto je ceo svet cekao! Roger 2009! On je sve bio osvojio cak 2005, rusio svakoga na svakom Grand Slemu, sem Nadala na RG. Dosla je onda i ta 2009, i punih 7 godina svi zovu Federera najvecim svih vremena, sto on igrom od 2003 - 2015 apsolutno zasluzuje.

Wooo

pre 7 godina

Pobeda Stana 2016. i Djokoviceve suze!
to je otprilike situacija kada si malo dete i hvalis se kako imas cokoladu i dodje ti mladji brat i otme ti na brzinu.

zmt

pre 7 godina

Ozmo, Ozmo razocarao si me! Trebao si, morao si da stavis momenat kada je Roger osvojio titulu na RG-u. Ipak je to istoriski trenutak, koliko god mi smatrali drugacije!

Mikii

pre 7 godina

Fx@

2006. kontrolisao mec, a dobio ga tek 2011. i to Nadala koji je vec tada prosao svoj zenit :))) Eto, sta su vam botovi. Meni je najjaca Djokoviceva izjava posle Madrida 2009. "Sta da kazem, tesko mi je. Nemam, nemam reci, jednostavno. Odigrao sam najbolje sto sam mogao, dao sam sve i opet izgubio". Sa suzama u ocima. Decko je briljantan teniser, ali je iritantan kao pojava i to je to.

Igor Pg

pre 7 godina

Ne znam koje je vama, ali meni i jos par milijardi ljudi je onaj koji vi niste ni uvrstili u svoj tekst, a to je metla Soderlingu u finalu i podizanje pehara od strane najveceg svih vremena, sinonima za tenis i maestra iz Basela. Ko voli ovaj sport razumjece, ko ga na silu prati nece.. Obzirom da vjerovatno necete objaviti komentar, reci cu vam da mi je samo bilo vazno da ga vi procitate. Pozdrav

srbin

pre 7 godina

Federer 2009g...Jedan od najlepsih trenutaka u istoriji sporta.Ma koliko bodrili Novaka svi mi koji igramo tenis u kraju oponasamo Rogera. :-)

anica

pre 7 godina

Ozmo, na RG 2009 je Federer,najuspesniji i najbolji teniser u istoriji, osvojio 14 GS i kompletirao GS karijere. Svidja li se to tebi ili ne, nije vazno, ali je za istoriju tenisa mnogo vaznije od nekog Agasijevog 1999. I koliko god Nadal "nije mogao da hoda" 2009, bilo je dovoljno da pobedi Novaka u polufinalu, a isto tako, iako Del Potro nije mogao ni da stoji na OI 2012 posle skoro 5 sati igre protiv RF u polufinalu, ipak je uspeo da rutinski samelje Djokovica u borbi za bronzu.
Na kraju, Federer je Nadala dobio 2 puta na sljaci, onda kada je Nadal vezao 81 pobedu bez poraza na toj podlozi, a ne onda kada ga dobijaju Fonjini, Tim, Marej i ostala ekipa legendi i strucnjaka za sljaku.
A legenda Djokovic je 2009 bio nedovoljno dorastao jednom Kolsrajberu, a 2010 Melceru, jos jednom velikanu tenisa, ali vazno da slavi poraz od Nadal jer je trajao 4 sata...

general dv

pre 7 godina

ozmo svaka cast na izvestavanju ali mi se cini da ti se potkrala jedna greska a to je da u mecu za tituli ana nije igrala sa dinarom safinom nego sa svetlanom kuznjecovom.

mhm..

pre 7 godina

Meni je omiljeno sećanje ono koje ste namerno izostavili...2009. godina, Federer kompletira Grand Slam i sustiže Samprasa po broju osvojenih najvećih turnira. Predivno nešto. Dugo je čekao na tu titulu, kao što i sada Novak već dugo čeka. Nadam se da će Novak osetiti tu srecu koju je osetio Federer kada je pao na kolena na šljaku Filip Šatrijea te već sada davne 2009.

Fifilin

pre 7 godina

Federerova 2009.-ta, dugogodišnji sam njegov navijač i radovao sam se kao malo dete kad je preokretao protiv Hasa u 4.-tom kolu, Del Potra u polufinalu; i zatim dobio Soderlinga u 3 seta u finalu.
Drugo najdraže sportsko sećanje u mom zivotu, odmah posle trijumfa košarkaša na EP '95.

Xxx7

pre 7 godina

Ozmo, svaka cast za sve do sada, ali od 5 secanja dva puta Novak ( sto realno nista nije spektakularno uradi ), a nema Federera i Sarapove koji su zakljucno sa RG-om kompletirali slemove. Ja razumem da je Novak nas i sve, ali realno za ovaj turnir ima dosta drugih secanja koja su morala biti ispred Novaka... Bar za sada.

Čiča miča i gotova priča

pre 7 godina

Jednom sam u vreme Rolan Garosa išao prema kući i žurio da gledam prenos. Bio sam u prevozu a stomak mi je "zakuvao". Autobus je išao sporo a mene je stomak sve jače i jače boleo, samo sam molio Boga da stignem nekako do kuće. Kad sam izašao iz autobusa, obliven hladnim znojem, istrčao sam sprint do kuće i ne mogu da vam opišem kakvo sam olakšanje i merak doživeo kada sam seo na WC šolju. Posle sam upalio TVi gledan neki meč na Rolan Garosu, nebitno je koji, bitno da sam ja stigao na vreme.

Mikii

pre 7 godina

Koliko je samo snova srusio i kompleksa nabio Nadal na ovom turniru tokom ovih silnih godina. Federer na jedvite jade osvojio, Djokovic evo pocinje da sedi i jos uvek nista, Wawrinka tek drugi osvajac za evo 11 godina! Pa vi vidite kakva je to zver od igraca bila. 81 uzastopna pobeda na sljaci, pa to ne treba ni pominjati.

Mikii

pre 7 godina

Svete@

Botić, a zar Novak nije mentalna gromada? Kako to gubi 5,6 gemova zaredom i oporavlja se tek kad ga je ovaj izdemolirao?! Nesto mi tu ne stima.

Mikii

pre 7 godina

jovan@

Sasvim slucajno, taj mec datira iz 2011. godine. Svi znamo da tada Nadal nikako nije bio u vrhunskoj formi. Naravno, vama to odgovara da mislite. Otuda to spominjes dva puta jer ni sam u to ne verujes. I gde ces veceg dokaza nego tog da se Nadal na sljaci mucio sa jednim serverom. Sledeci put prvo dobro razmisli pa onda napisi nesto. Uvek ima nas koji imamo mozga i dezuramo po ovakvim vestima da bismo takve kao sto si ti postavili na pravo mesto.

Mikii

pre 7 godina

mghc@

Sta je tebi ostalo u secanju u mecu Nadal-Lajovic? To sto ovaj tri i po gema u drugom setu nije mogao poen da mu uzme? :))) Sto se tice meca Troicki-Marej, veruj mi, nisi ni svestan koliko je Troicki zapravo bio daleko od pobede. Marej jeste dileja i ume da zabode maksimalno, ali bas tolika nije

Dragan

pre 7 godina

Svaki Djokovicev poraz moje je najlepse secanje
(Mikii, 30. maj 2016 20:45)

Bravo ,trolu.
Hajde ,skloni se sa portala b92.
Idi skoci sa terase

Rajko

pre 7 godina

Omiljeni trenuci? Kada je tinejdžerka Monika Seleš drala takozvanu šampionku Štefi Graf godinu za godinom. Neprevaziđeno.
(Prva zvezda, 30. maj 2016 19:00)

To znaci da si imao veoma malo omiljenih trenutaka.
Toliko je drala da Monika ima 10 poraza i samo 5 pobeda.

brzi od senke

pre 7 godina

Najlepse secanje u vezi RG mi je kada sam igrao na 4. protiv moje senke i kada sam servirao as . Danima me posle jurila da mi se osveti . To su bili dani ali bash dobri .

Dejan

pre 7 godina

Stvarno ne razumem zasto toliko ljudi u komentarima iskazuje mrznju prema Federeru. Covek je jedan od najboljih sportista svih vremena, u rangu sa MJ-om, Maradonom, Tysonom, Boltom, Komaneci, Spitzom, Bubkom... Osvojio je sve, oborio sve rekorde u sportu koji se igrao 100 godina pre njega, a sve uz lepu igru. Ok, rival je nasem igracu, ali to nije razlog za mrznju. Naprotiv, zasluzuje svako divljenje za ono sto je postigao u sportu. Upravo zahvaljujuci tome je i svaka Novakova pobeda protiv Federera jos veca i vrednija. A sto se tice RG, najlepse secanje je prva titula male Novosadjanke, tada neverovatna teniska senzacija. Pozdrav novinaru, i svim ljubiteljima tenisa.

Milance

pre 7 godina

Sramita je sto nisi pomenuo da je Monika Seles sa 16 godina osvojila RG kao svoj prvi GS. I to pod nasom tadasnjom zastavom. Cudo od deteta! Dok se dosadjujes po kisi, mogao si napisati clanak o tome.

samo kazem

pre 7 godina

Pobeda Soderlinga u cetvrtfinalu nad Nadalom,to mi je prvo palo na pamet,prvi poraz Rafe u Parizu. Rodja treba da napravi statuu Svedjaninu jer ne bi video pehar Pariza u zivotu!

svabo-srbin iz austrije

pre 7 godina

1995, imao sam 6 godina, bilo je suncano, lep dan, svi smo bili napolje igrali fudbal i uzivali smo u slobodu kojoj svi deci treba uzivati. Posto moj stan je bio najblizi, ja sam imao zadatak da svakih deset minuta trcim unutra, da proverujem rezultat. Na kraju smo svi, prljavi i iznojeni, sedeli u sobu pred televizora - naravno moja majka nije bila toliko uzbudjena - i gledali s cudjenjem kako Thomas Muster postane prvi gren slem sampion Austrije.
Tada nisam znao sta drugi deca su morali da doziviljavaju u istom tom 1995. Nisam ni znao da pricam srpski, tako da izvinite za moje greske. Trebalo je skoro 20 godina vise, da sam se secao mog porekla i da da sam poceo ozbiljno uciti srpski jezik i istoriju.
Tako da sada mogu da kazem, koliko je tada bilo lepo vreme bez briga, nadam se da skoro titula Novaka mi bude najlepse secanje na RG.

Na Wimbledon po trianesti!

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
Sta bre lupas ko otvoren prozor,finale iz dva dana se igralo 2013 i Djokovic ga je izgubio sa 3:1 od Nadala,a kada se upecao to je bilo polufinale iz 2014 KOJE JE IZGUBIO SA 3:2.BOZE ko sve ovde komentarise ne moze da se setis ni sta je bilo pre 2-3 godine

NI

pre 7 godina

Sama pomisao na to da je svirana nasa himna me najezi! Hvala ti Ana za to! A sad verujem i da ce Nole da nas obraduje, pa da opet cujemo u Parizu "Boze pravde". Idemo Noleee!

Petar

pre 7 godina

Pa na žalost kao Novakov navijač RG je jedini turnir serije 2000 sa kog nemam mnogo lepih sećanja. Eto, jedino pobeda nad Nadalom prošle godine, ali poraz u finalu od Stanibucka je i to sećanje isprljalo...
Ali zanimljivo je to što dirketor turnira pominje da kao ne zna koliko su izgubili, oko 2 miliona.
Dodaj milionče na to, ali gore-dole oni po toj računici oko 30 milki zarade za ceo turnir; - i nemaju ni jedan jedini krov, ni jedan 'fenjer'! To je bre žalosno. Pa koliko košta krov, milijardu evra!?

idi narani orla hehehihi

pre 7 godina

Ovaj Hrvat koji se potpisuje sa @Anica (lažna naravno), @Mikii, @šumadinac, @jovan, @srbin itd, itd.... Brate, smešan si, te trolo-lolo fore više ne prolaze. Prepoznaješ se na milju, još od index.hr-a. Ne možeš se sakriti iza srpskih imena. Kmečao si tamo, sada ovde godinama. Nikakvo pisanje ovde ti neće ublažiti frustracije. Jasno!

asadnastavisaplakanjem

pre 7 godina

(anica, 31. maj 2016 01:38)
- i još ko zna koliko imena koristiš -

Ju ju kako se revnosno prate rezultati Novaka he he... Da li sve mečeve vašeg Čilića znaš isto tako napamet? Kladim se da ne, he he!
Pazi ovako
Srbija - 11 slemova
Vi - samo 2
Nikada niste, nemate, i nećete imati svetskog broja 1! To je rezervisano samo za ozbiljne sportske nacije. Sorry, vi niste među njima.
Pusa!

Winner

pre 7 godina

Izuzev Ane Ivanovic i njene velike pobede 2008. godine za ovaj turnir me ne vezu neke toliko velike pobede bas zbog naseg Novaka, ali sto se samog turnira tice ovaj turnir mi je bas drag turnir bez obzira na ovo sto se sad desava oko kise, krova i reflektora. Secam se perioda kad je Novak pocinjao i kad su kod nas malo detaljnije prenosili turnir ja sam tada bio osnovna skola i znam da sam jedva cekao da pocne RG sto zbog samih meceva sto zbog toga sto je ostajalo jos tri nedelje do kraja skole, pocinje lepse vreme ja bezbrizan i nikad srecniji! Nadam se da cemo se posle ovogodisnjeg RG secati velikih pobeda! I za kraj veliki respekt Ozmo Sasa, zadovoljstvo je citati Vase tekstove!

Fx

pre 7 godina

Ja sam stariji, pamtim dva epska meča:

1. Pobeda Majkl Čanga protiv Ivana Lendla 1989.
Čang je gubio 2:0 i preokrenuo protiv neprikosnovenog Lendla, ATP br.1 sa 3:2.
Majkl je najmlađi pobednik Roland Garrosa. Imao je 17 godina i 4 meseca. Doduše, to mu jedina GS titula.

2. Pobeda Monike Seleš protiv Štefi Graf 1992. Bile su br.1 i br.2.
Monika je pobedila u trećem setu 10:8. Nepunih godinu dana kasnije protiv iste protivnice brutalno joj je uništena blistava karijera.

I treće, slažem se sa Ozmom, prvi nalet Noleta 2006. (danas sam pisao, zašto pariska publika ne voli Noleta) kada je predao Nadalu, i kada se kao 63. na ATP listi zamerio i Rafi i novinarima i pariskoj publici kada je rekao: "Kontrolisao sam meč". Potpuna istina. Tri brejka protiv Nadala u dva seta sa 19 godina. Ko može da pronađe taj meč, trebalo bi da pogleda.

mghc

pre 7 godina

Ja bih dodao meceve Tipsarevic-Safin (2007), Troicki-Marej (2011) i Lajovic-Nadal (2014). Ko zna u kom pravcu bi dalje isla Viktorova karijera da je pobedio Mareja...

jovan

pre 7 godina

nadal izner pre par godina i pobeda nadala 3:2 kakav je to mec bio.nadal na vrhuncu a izner kao u transu. to bi bilo jedno od najvecih iznenadjenja u istoriji RG.uzivao sam gledajuci taj mec kako se nadal( tada u vrhunskoj formi) muci sa iznerom od 2 metra na sljaci..

sss

pre 7 godina

moje ...
mec wawrinka tsonga u 5 setova, 2011 ili 2010 god ...
nadal puerta, nadal federer 2005g
federer haas 2009g
soderling nadal 2009g
Djokovica haas 2014 g ...
Djokovica nadal 2012,2013 ... Djokovic izgubio, kvalitetni mecevi ...
wawrinka gaske , takodje u 5 setova prije 2,3 god ... vecinu ovih meceva ne mogu naci na interneet ... zna li neko zbog cega ?

eurohotel

pre 7 godina

Andre Agasi ,Slobodan Zivojinovic i Monika Seles tada su oni prasili po sljaci kad je meni bilo 15 godina.Ja sam njih gledala u jedan hotel .Taj hotel je bio novo otovren i luksuzan i koliko me secanje sluzi TV je bio LCD .TV je bio u hodniku i svako ko voli moze da gleda.Tada su bili RG i Vimbledon ta dva turnira na eurospotu.Ja se nesecam rezultata ,forhenda behenda ,ja sam uzivala u njihovoj igri .Secam se kad su Moniku Seles povredili.Secam se da je Agasi bio prvi .Secam se kada je Bobo zavrsio karijeru .Secam se kad je Nole poceo da igra.Jedan mi prijatelj rece:Gledaj ovo dete jedan dan bice to teniser sveta.Od tog dana ja ga gledam i danas.Deset godina .I svaki put kad izadje da igra ja uzivam ,ja vam nemogu da opisem kakav je to osecaj ,zadovoljstvo je to veliko gledati ga.Niti sam ja fan niti obozavatelj ,ja prosto volim da gledam tenisere koji imaju sta da pokazu na teren kad izadju.Nikad negledam tenis ako me smara ,da moram .Nikad mi noletovi mecevi nisu bili dosadni i kad je igrao sa najslabijem igracem i sa najjacim.Secam se na onaj rekord od 6 ha.kad se cepala majica.Secam se svega i svacega .Tenis.Bilo je i suza kad je izgubio .Ja sam plakala pre dve tri godine ,kad je izgubio, a on plakao 2015.Volela bih da se ove godine svi secamo po osvajanju RG .Idemo Nole

Svete

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)

2012. je Djokovic u finalu gubio 2-0 i onda dobio 8 ili 9 vezanih gemova i smanjio na 2-1 i imao je brejk viska. Tada je Nadal poceo da se zali, kuka, da trazi prekid itd i prekinuli su za ponedeljak, onda je u ponedeljak sve krenulo ispocetka, momentum je zaustavljen. 2013 je bilo pecanje na 4-3 i 40:40 u petom setu. Isto te godine kada je Djokovic imao nalet u drugom i pocetkom treceg seta preseca ga sudija Marija, ovaj od pre neki dan, njegovu dobru loptu na brejk lopti sudi kao aut i tada Djokovic gubi 5 ili 6 vezanih gemova, oporavlja se tek posle pola sata, a sudija je savrseno bio svestan da je pogresio sto se posle videlo kada je Nadalu davao opomene za servis, jednu pa odmah drugu i cak mu je i uzeo poen ali je vec bilo 5-1 cini mi se i 40-0 za Nadala, to ti je takozvana kompenzacija, problem je sto ona uglavnom dolazi u nebitnim momentima !
Bitno je da Djokovic uzme ovogodisnji turnir...

Aleksandar Veliki

pre 7 godina

Svakako da se secam epskih finala iz ranih osamdesetih, Mcnroa, Wilandera, pa Lendla sa novim modelima adidasovih majica...Iz ere Djokovic, ono finale iz dva dana, kada je gubio 2:0, pa krenuo da ga roka, dobio sledecih osam gemova, izjednacio na dva dva, poveo u petom brejkom, pa kisa prekinula, u ponedeljak odmah izgubio servis i ostalo je poznato. Taj poraz mi je pao teze, od onog cuvenog dodirivanja mreze
(Na Wimbledon po trianesti!, 30. maj 2016 19:06)
STA LUPAS TO BRE KAD JE DJOKOVIC IZJEDNACIO NA 2:2 KADA JE FINALE BILO IZ DVA DANA ON JE IZGUBIO SA 3:1.KUKU MENE KO SVE KOMENTARISE DANAS.

Stevan

pre 7 godina

Pozdrav Sasi Ozmu iz takodje kisovitog Vasingtona! Ja odavde biram Aninu titulu kada se cula nasa himna, u tom trenutku sam se najezio. Nadam se i da ce se ove godine cuti nasa himna u sred Pariza, srecno Nole!

dominus

pre 7 godina

@ Na Vimbledon po trinaesti

Nije Novak tada izjednačio u setovima, nego je uzeo treći set i u četvrtom napravio brejk za 2-1, da bi meč bio prekinut zbog kiše (iako to nije bila kiša tipa da se ne može igrati), tako da je sutradan Nadal vratio brejk i na kraju osvojio set 7-5, Novakovom duplom greškom. Nažalost, to je bio kraj za Novakov san o kompletiranju slemova. Verujem da će ove godine uspeti ono što nije tada.
A što se mog sećanja za RG tiče, to je sasvim sigurno pobeda Nadala nad Federerom 2008. kada ga je izuo iz patika u finalu. Niko ga nikada tako nije porazio. Najlepši momenat vezano za Novaka je prošlogodišnji trijumf nad Nadalom.

young

pre 7 godina

A sada omladino, sto bi rekli Englezi: start bild up some memories! Novak uzima RG i to ce vam biti jedna od lepih teniskih uspomena. Na veliku zalost mrzitelja, zavidnika, neuspesnih i svih inih zivotnih gubitnika.

HanSolo

pre 7 godina

Bez premca Anna pobeda 2008! I dan danas kad vidim snimak sa njom, pristojna i mirna na podijumu plakaći.. Sav se naježio i ja počnem da plačem.. I normalno mala Moni, ali to nije isto. Nju smo mi loše tretirali na žalost.. A i ona je divna bila. Ako Novak dobije ove godine biće nekako "očekivano" i meni neće biti kao kad je naša divna Ana nas obradovala.. Kako je u to vreme igrala! Imala je servis, bolje kretanje i onda dođe ovaj nesretnik Sirs i upropastio je..
Ja bi bio sretan i da nema trenera.. Da je više taj ljigava ne koristi!!

zinzi

pre 7 godina

ono zakacinjnje mreže novaka protiv nadala, zbog kog mu je oduzet bitan poen koji je verovatno presudio taj meč...oh mon dieu (zinzi, 30. maj 2016 19:24)

FAKE zinzi

mb011

pre 7 godina

Titula Monike Seleš 1992. istorijski meč u tri seta, i pobeda nad Graf 10:8 u trećem.

polufinale 2008, meč Jelene Janković i Ane Ivanović. znalo se da koja god da prođe postaje broj 1, i uzima titulu protiv Safine u finalu.

Momir

pre 7 godina

Morao je tada da igra startera Nenad Đorđević, pa znate koje ocene je imao na Manageru tada. Mentalna aždaja, srednja kolona mu nije bila ispod 14-15, jedino je tackling imao 11, čini mi se.

danix

pre 7 godina

Pa,kad je Ana Ivanovic pobijedila Dinaru Safinu i osvojila RG.
To je prvi srpski RG ako ne racunamo Moniku Seles koja je ipak rodjena u Srbiji,iako je tada bila SFRJ.
A,za koji dan ce Novak uzeti drugi srpski RG i to nece biti i poslednji.

Misa

pre 7 godina

1988. godine Mats Wilander vs Slobodan Zivojinovic 6-2 6-7 3-6 6-3 7-5 (MR32). Mec gledao u Frankfurtu, imao 18 godina, divno vreme ...

aleksandra

pre 7 godina

definitivno Ana 2008, drago mi je što je uopšte učvršćeno budući da imam osećaj da se njen uspeh zaboravlja jer nije Novak pa nije bitna; Tada je svirana naša himna u Parizu za one koji uspehe ostalih sportista pored novaka ne cene; Ani je prvoj u novijoj istoriji pošlo za rukom da ovaj turnir osvoji i to se mora ceniti i poštovati.
ja lično se trudim da pamtim i silne Nadalove titule na ovom turniru ali sam takodje bila zadovoljna kad je konačno Federer osvojio,lep momenat za tenis.

mc max

pre 7 godina

Mozda Vam, Ozmo, secanje ne seze predaleko zbog Vasih premladih godina!? Ne spomenuti Moniku, a velicati Graf bi trebalo da kod nas bude ozbiljna omaska. Ako ju je usud lose politike totalno izopstio iz tadasnje stvarnosti, WTA TOUR prakticno diskvalifikovao iz tenisa, onda bar na nama, njenim sapatnicima, ostaje da je se secamo kao najvece tinejdzerske sportske zvezde ikada: 8 GS titula do svoje 20. godine pod nasom tadasnjom zastavom. da nje nije bilo, tesko da bi Nole, Ana, Jelena... postizali ovakve rezultate. Graf i Agasi sa tenisom u Srbiji nemaju nikakve veze, osim mozda sa napadom na Moniku. Ima ovde jos mnogo da se uci!

tolikohehe

pre 7 godina

Braculj, samo da te podsetim da Srbija ima i imala je WORLD NO1 I U M. SINGLU, I U Ž. SINGLU, I U DUBLU! Vi o tome samo sanjate!
Čisto dežuram ovde da takve kao ti stavim na svoje mesto.

88.

pre 7 godina

Po lepom, Monikine titule, po ruznom, Bobin meč sa Vilanderom u dva dana, jos imam traume od tog poraza ! Kako je dobro igrao taj drugi dan... Nadam se da se od 05.06.2016. toga više neću sećati :)

Miroslav

pre 7 godina

Polufinale 89. kad Majkl Čeng čeka servis Lendla na pola polja za servis. Te godine Čeng postaje najmlađi pobednik jednog grend slem turnira ikada. I, kakvi su nesposobni metiljavci današnji mladi igrači, rekord će zauvek ostati. Drugo sećanje senzacionalna pobeda Serđija Brugere u finalu nad tadašnjim Nadalom Džimom Kurijerom, godina 1993.

Ejbrehem

pre 7 godina

Moje najupečatljivije sećanje je prošle godine na Lenglanu polufinale Federer-Vavrinka jer sam meč pratio sa lica mesta. Ostaje žal što nisam gledao i finale, ali mislim da bih zaplakao da jesam. Btw, vreme je bilo pakleno, izgoreo sam ko kraba.

zorana

pre 7 godina

citam komentare i ne verujem da ima ljudi koji vrse zamenu teza a i ne znajuci da to rade.
Sasa ima svoj blog i svoja secanja sto ne znaci da svako ne moze da ima svoja. Svako ima svoju listu pesama, filmova, secanja i to je strogo licna stvar. Sasa nam je i ovaj put napravio literarni uzitak svojim napisom.

Detelinara do Štranda!

pre 7 godina

Moje omiljeno sećanje je kada je tada mlađani Majkl Čeng jednom Ivanu Lendlu, mislim tada prvom na ATP-listi, servirao "odozdo", a njegov servis čekao na servis-liniji, a ne na osnovnoj. Ima na Youtube-u, pogledajte ...

bruno

pre 7 godina

Prvi put sam za Rolan Garos čuo kada ga je Mima osvojila. Zatim finale 1990 kada sam kao student hodajući od studentske menze do stana kroz otvorene prozore osluškivao kretanje rezultata. Pobjeda Ane 2008.... Nastavak će nadam se veoma brzo.

Zuba

pre 7 godina

Taj mec kad je dobila Monika Grafovu sa 10:8 u trecem setu je ako me secanje sluzi specifican po tome sto je Monika u drugom setu spasila 4 mec lopte pri rezultatu 2:6 u tiebreak-u. To je za mene lepo secanje na RG naravno pored Anine pobede.

ps Sta se desava sa vama moderatorima? Napisem normalan konentar bez vredjanja i ruznih reci a vi ne objavite i to nije prvi put i pretpostavljam da se ne desava samo meni.

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo da i ja kazem nesto u vezi Roland Garosa...Gledao sam tenis oduvek jel je moj tata veliku ljubitelj ove igre...Mnoge se meceve gledao sa njim, ali posto sa krajem 80 i pocetkom 90 imao samo oko 14 godina ne secam se detalja, ali se secam igraca kao Cenga, Kuertena , secam se i jednog Spanca Brugere ihrao je finale , ne se cam se koje bio pobednik tog finala...Ljubimci su mi bili Lendl i Sampras i navijaosam za njig da osvoje obojica po turnir koji im je falio Lendl Wimbledon, a Sampras RG.Kada se pojavio Federer voleo sam da gledam i uzivam na njegovim mecevima sve dok se nije pojavio Novak...A te 2009 sam iskreno voleo da RF kompletira Slem kao i da Nadal da osvoji Vimbldon.Kada je Novak 2008 Australiju previse sam od njega ocekivao da osvaja svaki turnir od tada...Sva sreca desila se 2011 i meni najgorkiji utisak sa RG Federerov prst. Proslogodisnje finale posle 1:0 za Novaka mislio sam da je sve gotovo i bukvalno sam samo gledao blefo u tv i nisam mogao dda dodjem sebi oar dana posle tog finala...

Beatrix Kiddo

pre 7 godina

Neko je već sugerisao , pa reko da podržim predlog- Monika Seleš šampion RG kao tema Vašeg budućeg pisanija.
Gospodine Ozmo "don't ever change", srdačan pozdrav mom o omiljenom žurnalisti.