Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2016.

23:00

Dan II: Prvi skalp Top 10 igrača

Da li ste ikada čuli za Marka Trungelitija? Niste, nije verovatno ni Marin Čilić, do danas.

Izvor: AK

Autor: AK

Dan II: Prvi skalp Top 10 igrača
Foto: Getty Images

Argentinac je obeležio drugi dan Rolan Garosa eliminisavši bivšeg Gren slem šampiona već u prvom kolu.

Viktor Troicki je bio naš prvi pik, ali je heroj dana ipak 26-godišnjak koji je odigrao tek sedmi meč na Gren slem turnirima.

Trenutno 166. teniser sveta, što je najbolji plasman ovog 26-godišnjaka u karijeri, eliminisao je bivšeg Gren slem šampiona Marina Čilića.

Najavio je Hrvatu šta će biti dobivši ga u taj-brejku prvog seta, ali 3:6 u drugom nije nagovestio srećan kraj. Ipak, Argentinac je iskoristio svaku šansu koju je dobio i na kraju šokirao osvajača US Opena.

Trungeliti je rođen 1990. u Santjago del Esteru na severu zemlje, a plasmanom u drugu rundu RG je ponovio najveći uspeh u karijeri koji je u januaru ostvario na Australijen openu.

Odigrao je svega sedam mečeva na ATP i Gren slem turnirima, a ima skor 3-4.

Meč sa Čilićem mu je bio prvi protiv nekog igrača sa Top 10 ATP liste, a do glavnog žreba na RG stigao je kroz kvalifikacije.

Opravdanje za Čilića za prvu eliminaciju na startu RG od 2011. je što je pre dva dana igrao finale turnira u Ženevi, stigao je u Pariz sigurno umoran.

U drugom kolu će igrati protiv zemljaka Orasija Sebaljosa ili Španca Alberta Ramos-Vinolasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve