Dan I: Prvo, pa antiheroj (FOTO)

Umesto heroja, prvog dana Rolan Garosa dobili smo antiheroja.

AK |
Komentari 8
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Čekala su se iznenađenja, loš dan favorita, bilo je naznaka i da će se dogoditi, ali im je na kraju svima "slavu" ukrala kiša.

Ne, nismo pogrešno napisali, nije u pitanju Vimbldon već zaista Rolan Garos.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Crni oblaci danima "plove" nad Parizom i zalivaju "Grad svetlosti", a izuzetak nije bila ni nedelja.

Umesto teniskog praznika ljubitelji "belog sporta" su dan u Bulonjskoj šumi proveli ispod kišobrana, suncobrana, nadstrešnica ili gde su već stigli da se sakriju, čekajući lepše vreme.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Tenis se igrao, ali na kašičicu, završeno je tek po pet mečeva u obe konkurencije, a po tri su zaustavljena posle 2-3 seta.

To je uzrokovalo brojna "tumbanja" za ponedeljak pa nas očekuje možda i haotična situacija, ukoliko se vreme ne popravi.

Izuzetna gužva na terenima, te verovatno i dalje konstantna pretnja kiše, neće ići na ruku baš svakom favoritu, pa bi nam to konačno moglo da donese i prve neočekivane heroje u Parizu.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Koliko kiša može da poremeti tenisera videli smo prethodnih godina i na primeru naših igrača, tako je Novak Đoković zahvaljivao kiši pre pet godina u Majamiju, gde se mučio sa Mardijem Fišem dok nije pala.

Prošle godine je mogla da mu napravi probleme u Sinsinatiju, ali j ju e preduhitrio i savladao Benoa Pera.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Posebno je nervirala navijače na US Openu prošle godine kada je rival Đokoviću u finalu bio Rodžer Federer. Duel je kasnio puna tri sata, ali je Srbin uspeo da pred 20.000 navijača osvoji titulu.

Jedina dobra stvar sa ovim (ne)vremenom u Parizu je što će možda naterati ogranizatore RG da krenu stopama preostala tri Gren slema i naprave krov bar na centralnom terenu "Filip Šatrije" i tako omoguće igri da koliko-toliko teče.