Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.06.2015.

15:51

Najbolje sa Rolan Garosa

U nedelju je završen 124. Rolan Garos koji je obilovao mnogim iznenađenjima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Iako smo svi očekivali da će Novak Đoković kompletirati Gren slem, to se nije desilo, pošto ga je u finalu zaustavio inspirisani Stan Vavrinka.

Švajcarac je osvojio svoj drugi trofej na najvećim turnirima u tenisu, dok je Novak poražen i u trećem finalu u Parizu.

U ženskoj konkurenciji Serena Vilijams nastavila je dominaciju osvojivši trofej i pored jake prehlade koja je tresla u drugoj nedelji. Serena je u poslednjem duelu nadigrala najveće iznenađenje turnira Lucije Šafaržovu u tri seta, i tako stigla do 20. GS titule.

Amerikanka nastavlja borbu za godišnji Gren slem posle pehara u Melburnu, baš kao i Betani Matek-Send i Šafaržova, koje su završile kao najbolje u konkurenciji ženskih parova. Matek-Sends stigla je do naslova šampiona i u miksu sa Majkom Brajanom.

Za iznenađenje u muškom dublu pobrinuli su se Ivan Dodig i Marselo Melo, trijumfom nad braćom Brajan u borbi za titulu.

Osim ovih rezultata dvonedeljno takmičenje u Bulonjskoj šumi obeležio je i najveći četvrtfinalni duel u istoriji tenisa, u kojem je Novak razbio Rafaela Nadala, prepustivši mu samo devet gemova. Vavrinka je takođe lako izašao na kraj sa sunarodnikom Rodžerom Federerom u borbi za polufinale, dok je prošlogodišnja šampionka Marija Šarapova turnir završila već u prvoj nedelji.

Pored onih Đokovićevih, Srbija je mogla da se raduje i sjajnim rezultatima Ane Ivanović koja je dogurala do polufinala. Najbolja srpska teniserka lagano je mogla da se nađe i u finalu, da je imala malo sreće i mentalne stabilnosti. Ipak, Ana je pokazala da obožava da igra na pariskoj šljaci, pa nije nerealno da je u narednim godinama vidimo kako se bori za trofej koji je osvojila 2008. godine. Takođe, veliki hit u kompleksu Rolan Garosa bio je njen dečko Bastijan Švajnštajger koji je emotivno bodrio na svakom meču.

Organizatori turnira na svom zvaničnom ’Jutjub’ kanalu objavili su kratak snimak koji prikazuje ono najvažnije iz prethodne dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve