Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.06.2015.

19:08

Novak: Nije lako, jako sam želeo pobedu

Novak Đoković kaže da je Stan Vavrinka igrao bolje u odlučujućim trenucima i da je zasluženo pobedio u finalu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković nije uspeo da osvoji titulu, pošto je izgubio od Vavrinke rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Novak je posle više od tri sata i 10 minuta igre ostao bez jedine Gren slem titule koja mu nedostaje.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

“Razočaravajući poraz, nije lako sada govoriti o meču. Bio sam blizu, ali moram da čestitam svom protivniku i da kažem da je jednostavno bio bolji. Bio je hrabriji u momentima kada je trebalo da se pritisne i da se odigra kako to veliki igrači rešavaju – on je to uradio, a ja nažalost nisam u tome uspeo“, rekao je Đoković.

“Borio se jesam, ali nije bio moj dan. Svega je tu bilo – malo nedostatka ’goriva’ u nogama, malo psihičkog opterećivanja i, nažalost, poklekao sam u važnim trenucima. Počeo sam dobro, vodio sa 1-0 u setovima, ali ne treba tražiti izgovore – on je bio bolji, na tome mu čestitam, sportski je izgubiti. Naravno da nije lako, ovu pobedu sam jako želeo, ali treba da prihvatim činjenično stanje i da nastavim dalje“, dodao je Novak.

Đoković kaže da su vrlo slični porazi od Nadala prošle godine i ovaj sada od Vavrinke.

“Prošlogodišnje finale bilo je vrlo slično ovom – počinjem dobro, osvajam prvi set, gubim servis kada se lomi u drugom setu, a onda rival dobija krila, počinje da igra izvrsnu. Zatim se kasno budim – pružene su mi određene prilike da se vratim, počinjem bolje i samouverenije da igram, ali nije dovoljno. Moram da skinem kapu Vavrinki na određenim poenima – na 4:4 u četvrtom setu pasing šot iz trka bekhend paralela, ne može tu ništa da se uradi osim da se sve zasluge daju boljem“.

Novak je svestan pritiska koji je imao da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje.

“Mislim da su ljudi pokušavali da stvore priču kao da samo ja želim trofej – kao da ga ja želim više nego iko drugi, a to je apsolutno netačno. Svaki igrač ovde, pogotovo vrhunski teniseri, žele trofej jednako kao ja. Mislim da to moramo da imamo na umu. Ne pokušavam ovim da skinem pritisak sa sebe, pritisak je deo onoga čime se bavim i navikao sam se na to, imao sam mnogo teških mečeva u životu“, rekao je Novak i dodao:

“Izašao sam na teren znajući da sam blizu titule, ali preko puta mreže je takođe bio igrač koji je želeo pobedu. Igrao je vrlo dobro i zaslužio je trijumf. Naravno, činjenica da je finale Gren slema, pa još onog koji nikada nisam osvojio, davala je posebnu važnost mom pristupu meču, ali mislim da sam počeo dobro i da pritisak nije bio problem“.

Na pitanje koliko su ga istrošili mečevi sa Nadalom i Marijem, Novak je odgovorio:

“Ne želim da tražim izgovore, to nije fer prema Stanu, da sedim ovde i da kukam na to što se dogodilo. Ti mečevi jesu bili fizički, mentalno i emotivno iscrpljujući, ali osećao sam se danas prilično sveže, koliko sam mogao. Bio sam spreman da izađem i da se borim, i to sam i učinio. Možda mi je nedostajalo malo eksplozivnosti u nogama u važnim trenucima, ali činjenica je da je on bio bolji igrač“.

Srpski teniser još ne razmišlja o narednim turnirima.

“Sada je neophodan odmor, to je nešto što je sastavni deo karijere – koliko god radiš i trudiš se da ostvariš uspehe, toliko je bitno da se napravi ravnoteža i da se izdvoji vreme za sebe i za svoju familiju. Moram da napunim baterije i da se oporavim u svakom pogledu – ne mogu još da razmišljam o narednom turniru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve