Nova vest
Tenis

Sreda, 27.05.2015.

00:11

Dan IV: Maša i Gael idu u 'minus'

Četvrti dan Rolan Garosa, mnogo mečeva, a mi smo za vas izdvojili četiri koje smatramo solidnim šansama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ima još kandidata, a vi nas dopunite u komentarima, kao i uvek.

Marija Šarapova – Vitalija Dijatčenko

Duel dve Ruskinje, jedna je dvostruka šampionka Rolan Garosa, a druga je skoro pa anonimna, 91. igračica na svetu. Maša se na startu Gren slem turnira retko muči, a problema sa slabijima najčešće ima u dva slučaja – kada je ekstremno vruće i kada je rovita. Sada nije niti nijedno niti drugo i jasno je šta nam je činiti.

Predlog: Minus gemovi.

Markos Bagdatis – Damir Džumhur

Kipranin ima više iskustva na velikoj sceni, bio je dobar u prvom kolu sa Karlovićem i fizički je trenutno sasvim solidan. Momku iz BiH vodio je sa 2:0 protiv Južnog kada mu je Rus predao meč prvog kola, ali posle polufinala u Kazablanki gubio je tri puta u nizu od igrača koji nisu među 150, od toga dvojica ni u 250 na svetu.

Predlog: Pobeda Bagdatisa.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Telijana Pereira – Jekatarina Makarova

Brazilska teniserka Telijana Pereira trenutno je na 76. mestu WTA liste, a poznata je kao prva igračica koja je ostvarila trijumf na ovogodišnjem Rolan Garosu. Ovo je tek treći nastup na Otvorenom prvenstvu Francuske na kojem je izjednačila najbolji rezultat – drugo kolo. Pereira je prošla i tri kola kvalifikacija, ali će ovoga puta igrati protiv devete teniserke sveta Jekatarine Makarove. Ruskinja ne igra dobro ove sezone, zabeležila je već devet poraza. Očekuje se da pobedi Telijanu, a čak i da se uđe u neizvesnu završnicu, Makarova može da se osloni na veći broj odigranih važnih mečeva.

Predlog: Pobeda Makarove.

Gael Monfis – Dijego Švarcman

Jedan od miljenika domaće publike svakako je Gael Monfis, koji je u Parizu jednom igrao polufinale, uz još tri četvrtfinala. U prvom kolu savladao je Rože-Vaslana sa 3-1, dok je Dijego Švarcman istim rezultatom nadigrao Andreasa Hajder-Maurera. Iako mu je šljaka omiljena podloga, neće imati mnogo šanse protiv Monfisa, pa se očekuje sigurna pobeda Francuza.

Predlog: Minus gemovi (granica 35,5)

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve