Nova vest
Tenis

Sreda, 03.06.2015.

10:30

Grožan za B92: Novak je blagi favorit

Nekadašnji četvrti teniser sveta Sebastijan Grožan kaže za B92 da je Novak Đoković blagi favorit u meču sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

“Najveći meč turnira, svi smo o tome mislili još od žreba. Biće interesantno – Novak je u fantastičnoj formi, mislim čak i boljoj nego 2011. godine. Ipak, mora da se sastane sa devetostrukim šampionom“, kaže 37-godišnji Grožan, koji se povukao pre četiri godine.

U nastavku priče o meču turnira Sebastijan kaže da očekuje dugo popodne.

“Jedva čekam da počne i smatram da je Novak blagi favorit zbog svega što je uradio u poslednjih šest-sedam meseci. Teško je bilo šta prognozirati jer igraju dvojica najboljih tenisera današnjice, iako imamo i Rodžera u donjem delu žreba. Sigurno neće biti tri seta, već četiri ili pet, jer su obojica neverovatni“, dodaje Grožan, koji je nabacio nekoliko kilograma otkad je prestao da se bavi tenisom.

Grožan smatra da će publika biti korektna prema obojici i da niko u tom smislu neće imati izrazitu prednost.

“Ne znam, teško je reći, Rafa je devetostruki osvajač turnira, ali možda francuska publika želi da vidi i Novakov trijumf jer u poslednjih deset godina samo je Federer uspeo da poremeti Nadalovu dominaciju. U svakom slučaju, mislim da će navijači biti fer prema obojici“, zaključio je Grožan za B92.

Meč Đoković – Nadal igra se u sredu drugi po redu na stadionu Filip Šatrije, posle meča Serena Vilijams – Sara Erani koji počinje od 14 časova.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve