Petak, 29.05.2015.

16:55

Rodžer: Đoković među najboljima svih vremena

Rodžer Federer smatra da je Novak Đoković već na visokom mestu na listi najboljih tenisera svih vremena.

Izvor: B92

Rodžer: Ðokoviæ meðu najboljima svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

?

pre 8 godina

@Moloh
Ne moze da se poredi procenat nekog ko je odigrao 800 meceva sa procentom nekog ko je odigrao 1200.
Uporedi procenat kada je RF imao meceva koliko Novak ima danas.

Moloh

pre 8 godina

(?, 30. maj 2015 14:51)
Nema to nikakve veze. Novak je odigrao skoro 800 mečeva, nije odigrao 50. Procenat je procenat, za nekoga ko razmišlja. Baš zato što je neko odigrao više, neko manje mečeva, procenat pobeda je jedan od najrelevantnijih pokazatelja uspešnosti.

?

pre 8 godina

@kiki
Nista tu nije neverovatno, osim za one koji ne razmisljaju...
Ima bolji procenat, a pogledaj koliko manje meceva ima odigranih?

RF

pre 8 godina

Sasvim korektna izjava Rodzera. Ali ono sto ovde ljudi ne shvataju je to da Federera nesmatraju najboljim ikada samo zbog njegovih rezultata, vec i zbog nacina na koji on igra tenis, zbog njegovog pristupa i njegove ljubavi prema tenisu. Federer u toku meca pravi neke poteze i udarce sto nijedan trener ne moze da vas nauci nego je to jednostavno plod njegove teniske intelegencije i nepresusnog talenta koji poseduje za tenis. Kad je bila ona egzibicija u Indiji, Ana Ivanovic je rekla da nikad nije videla da je neko talentovan i da voli tenis kao Rodzer.

poznavalac

pre 8 godina

Novak ima jos barem 3 godine svog najboljeg tenisa,ukoliko njegovi protivnici budu na ovom nivou vrlo verovatno ce biti igrac sa osvojenih GS titula odmah iza Federera ali ce imati kompletiran Masters kao jedini u istoriji vrlo moguce i prestici Federera u broju provedenih sedmica na 1 mestu,obici ce ga u medjusobnom skoru jos i ako kompletira GS u godini...tas na vagi ode na Novakovu stranu,a konkurencija koja bi ga sprecila u tome ne uliva poverenje da ga moze zaustaviti na tom putu sa sadasnje tacke gledista.

Bojan

pre 8 godina

(Zeljko, 29. maj 2015 23:25)
tacno je da Lejver ima samo 5 u open eri, ali on je bio dominantan i tokom pro karijere 63-68 i pre tokom amaterske. Sama cinjenica da je uzeo 4 uzastopna slema ga stavlja u prvu grupu ljudi. Borg jeste tu na granici jer nije uspeo da uzme USO (australiju nije ni pokusavao), ali bih ga ipak stavio u prvu grupu, gde ce i nole uskociti sa jednim RGom i jos jednim slemom.

mk

pre 8 godina

Novakovo ponasanje,nakon pobede u Rimu,sve govori o njegovoj mentalnoj moci i nivou igre u odnosu na Federera.Bez skakanja,vikanja,normalna stvar,jer Ja sam Boss.Svi to znaju,pa i RF i RN.Ozbiljan pristup,taktika,skraceni poeni,ima tu Nemacke skole sporta,zahvaljujuci Borisu.

Moljac

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58)

4 poena za prvo mesto, 2 za drugo i 1 za treće. Novak je tri puta bio prvi, jednom drugi, i četiri godine treći, to je ukupno 18 poena.

RF

pre 8 godina

Realno, ovom zadnjom recenicom, kako ne bi da odgovara na to pitanje da ne bi uvredio druge velikane je samo posredno rekao da smatra da je medju 5 najboljih.
To ne moze reci direktno, jer bi se onda mozda pobunili neki koji imaju vise GS od Novaka, a po kvalitetu i nisu bolji od njega (npr. Lejver, Emerson).

Milos

pre 8 godina

Danix

Voleo bih da vidim taj original clanak ili vest gde je to veliki RF vredjao i spominjao Srbiju na bilo kakav uvredljiv nacin ako mi nadjes evo nikad vise nijedan njegov mec necu pogledati.Sram te bilo.Izjava skroz na mestu,moja prognoza mada je nezahvalno prognozirati,Novak treci il cetvrti sa Samprasom svih vremena kad zavrsi karijeru,hocu reci imacc 14-15 GS titula po mojoj proceni,12 neki minimum.

goran

pre 8 godina

Svaka cast Rodjeru na izjavi , ali nije rekao nista sto nismo znali . Ne razumijem do kada ce se uopce u tom pravcu raspravljati!? Rafa i Federer su sigurno na prva dva mjesta svih vremena, a Nole od 2009 ima bolji skor s obama i vise manje prvi ,u eri atomskog tenisa.

Pametnom vise nego dpvoljno!

Coach

pre 8 godina

Ja zaista mislim da on sve ovo sto izjavljuje za Novaka u poslednje vreme radi samo da bi ga mentalno olabavio do eventualnog susreta. Pre Roland Garrosa je bilo sve u stilu nije ona Rafa na sljaci bla bla...nije proslo u Rimu a sad druga ploca...Nole idemo.

kiki

pre 8 godina

Jedna stvar mi je jako neverovatna. Da li znate da Novak ima bolji karijerni odnos pobeda/poraza od Federera? Neverovatno! Dakle ukupno u karijeri bolji procenat pobeda. Po podlogama: bolji na betonu, bolji na šljaci, samo na travi nije. Pametnom dosta!

novak redovno šamara čilića

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.
(ćao zdravo susjed, 29. maj 2015 23:22)
Tačno!!!
Redovno šamaranje je skor 10:1, 12:3 itd, a ne 5:4, tj. jedna pobeda više. Ili neko misli da Borna Ć. redovno šamara Nadala jer ima jednu pobedu više. Lako je doći ovde i u anonomnosti lagati, lupati. Ništa ne košta.

sedam za redom

pre 8 godina

Ništa novo nije veliki Fed rekao. Brojke su neumoljive. Teniske legende i experti se slažu da Novakovih 8 (za sada) slemova ima veću specifičnu težinu s obzirom da se Novak cele karijere bori sa dvojcom najvećih plus vrhunskim Endijem. Zato je ispred Konorsa i Lendla. Ispred njega (za sada) su samo Borg, Sampras, Nadal i Federer. Lejver je osvajao slemove na prelazu iz amaterske u open eru, kada su se 3 od 4 gs igrali na travi, a on je bio s&v igrač, grass court specijalist. Top 5 je realno Novak, sa kapacitetom za top 2 ikada. Za top 1, trebaće mu mnogo truda ali nije nemoguće. Odmoglo mu je mnogo ona promena reketa 2009. i onaj Martinov eksperiment sa neuspelim pokušajem promene tehnike servisa 2010. Tu je ostao bez 2, 3 slema verovatno. Ali nema veze, ne treba žaliti. Ako Fedex kaže da je već sad top 5 svih vremena, pametnom dosta.

Zeljko

pre 8 godina

Normalna izjava RF. On je samo realno sagledao sve ono što ceo svet koji iole prati tenis vidi. Novak je po svim najvažnijim parametrima već ostvario karijeru za top 10 svih vremena u open eri a po većini parametara je već sada peti. Ispred su RF, Sampras, RN, i Borg. Lejver nije open era, pripada nekom drugom vremenu iako je kalendarski GS osvojio 1969. On ipak ima "samo" 5 gs u open eri.
Dakle, ako posmatramo samo moderno doba tenisa(od RG 1968 na ovamo)jasno su se iskristalisale dve grupe velikana : RF, Sampras, i RN u prvoj i Lendl, Connors, Đoković, i Agasi u drugoj. Borg je između te dve grupe.
Jasno je da će Novak svoju grupu prevazići i pridružiti se Borgu na poziciji br.4 ili br.5 svih vremena.
Za više od toga Novak takođe ima šansu ali će ipak vreme pokazati...

ćao zdravo susjed

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.

Mihajlo

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...

Pa ovako, ako je zavrsio kao prvi na listi dobija 4 poena, ako je drugi zavrsio dobija 2 i treci na listi jedan poen.....e sad to ide puta koliko godina pa npr. Djokovic ima 18 poena tu, bio je treci 2007,08,09,10 to je 4 poena, pa je bio drugi 2012 to je 2 poena i bio je prvi 2011,12,14 to je 3 godine puta 4 poena znaci 12, tako da je sve ukupno 18 :D

Neutron

pre 8 godina

Ja bih stvarno voleo, kada bi to bilo moguce, a nemoguce je, da se Federer, Nadal, Sampras, Connors, Mcenroe, Laver i svi ostale legende koje moste da zamislite, postave ispred ovog Djokovica. Bas bih voleo da vidim sta bi se tu desilo. Pa tu bi istorijisko perije letelo na sve strane. To bi bio pravi karneval. Ali kao sto rekoh, to je nemoguce, pa sada mozemo da spekulisimo do beskraja. Kome ustvari to uopste i treba. Ja cu mirne savesti da uzivam u ovome trenutnom stanju. Drugo me uopste ne interesuje. Razbijaj Nole, samo napred!

lazaking

pre 8 godina

samo dok ova dvojica ne odu u penziju da novak preokrene skor medjusobni sa njima...pa makar ne osvijio ni jednu gs titulu!!
da kaze jesu brendovi,jesu kralj sljake ,kralj svih vremena ,ALi ja sam ih oprasio!!!!
sve najbolje majstore,uz tebe smoo...

Djole999

pre 8 godina

Sta je Ronaldinjo bio u fudbalu to je Novak u tenisu, Ronaldinjo mozda nije najbolji fudbaler ikada ali sta je on radi nekih pet sezona to je vanzemaljski, tako i Nole, mozda nece prestici po GS. vodece ali to sta sad radi je najbolje ikada sto je neko igrao, favorit na svim podlogama! RESPECT

B

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vastra, 29. maj 2015 17:23)
Gluposti! Odakle ti ideja da i prvi i drugi tip komentara šalju isti ljudi?

bolji nego što se čini

pre 8 godina

Federer u poslednje vreme je konačno počeo da se opušta u životu. Skida polako stege marketingških i pr zahteva i više se i ne trudi da održava image perfektnog, savršenog "nadbića". Evo nekoliko zapažanja u vezi s tim. Opušteniji je na terenu, viče, mrmlja, gestikulira, pokazuje emocije, uživa. Počeo je i da stenje, naročito na servisu i kod snažnijih udaraca. Primetili su to i eng. komentatori Eurosporta. Mnogo je opušteniji kod izjava nego ranije. Imao je on dosta problematičnih izjava, naročito prema Noletu, ali manje, više ništa ozbiljno, osim one press conf. posle USO 2011. i čuvene izjave o juniorskom šamaranju loptice na meč loptu, što mu je, setite se, zamerila i swiss štampa, ali težak je to poraz bio, razumem ga. Da nema milionski ugovor sa Gilleteom, kladim se da bi često bio neobrijan. Takođe kao realan čovek prihvatio je Novakovu g.o.a.t. klasu, i sada je opušten prema njemu, a poštovao ga je i ranije. Dobar je Federer!

ivan

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58) # Link komentara Tennis GOAT list R Year-End 4.2.1 4 poena prvo mesto na kraju god. 2 poena drugo mesto na kraju god. 1 poen trece mesto na kraju god.

Dragana

pre 8 godina

Rodžer samo odgovara na pitanja koja mu postavljaju i ne znam šta se toliko uzbudjujete oko toga.I Novak Djoković odgovara na pitanja i o Rodžeru,Nadalu,Mareju pa šta.Samo što u njegovim odgovorima vi uvek pronalazite neke mudrosti,lepote i ko zna šta sve još,bez obzira kakvi su odgovori,dok sa druge strane u odgovorima Federera vidite samo neku ljubomoru i zlobu iako je nema.Ne priča on o Djokoviću iz čista mira već što ga novinari pitaju.

tetak

pre 8 godina

Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina).
(ajde, 29. maj 2015 17:29)

Sto puta ista prica o Federerovoj "laganoj" konkurenciji, pa to vise nije ni tuzno a ni smijesno...ne postoji taj izraz! Samo dvije godine od pocetka Rogerove dominacije se pojavio Nadal, a 4 Novak Djokovic....o cemu ti? Pa lani je sa 33 na ledjima imao 3-2 h2h sa Novakom, eejjj!!! Uglavnom, jedan primjer ti je David Ferrer...taj nije mogao da prismrdi top 10 poziciji a gle, danas u ovoj "strasnoj" konkurenciji je konstanta od 3-6 mjesta i odigra masu finala i polufinala GS i Masters turnira. Inace, Roddick je redovno samarao Djokovica do povrede i ima pozitivan h2h sa Djokovicem. Strucnjace, mani se usporedbi vec gledaj sadasnjost a ona izgleda ovako...konkurencija je ok ali dominacija Djokovica ju cini smijesnom isto kao sto je prije 10 godina radio Federer sa istom

bot

pre 8 godina

Na kraju kad se povuce crta, Novak ce biti apsolutni rekorder po svim parametrima i jedini u bliskoj istoriji sa svs 4 GS u kalendarskoj godini...budimo zadovoljni jer smo svedoci teniske istorije.

Bojan

pre 8 godina

(ajde, 29. maj 2015 17:29)
argument o nekoj jacoj konkurenciji je mogao da se provlaci 2011, cak i to je diskutabilno, ali danas nikako ne stoji. U odnosu na tu 2011, svi vodeci igraci su losiji danas nego tada, osim Noleta, koliko-toliko (rekao bi da bi on iz 2011 dobio sebe danas, posle malo zesce borbe). Nadal je ocigledno slabiji, kao i Endi, Federer se drzi, ali ipak je tada gubio samo od Rafe i Noleta, danas su tu Kirgiosi, Monfisi i drugi koji su za njega bili topovska hrana. A zamene za ovu trojicu u vidu podmlatka koji ce da izaziva Noletovu vladavinu jednostavno nema.
Noletu je cista situacija za dominaciju, cistija nego sto ju je Federer ikada imao, Federer dok je sazreo poceo je da se pojavljuje neki Nadal koji ga je, ako nista, dobijao redovno na sljaci, kasnije kad je pao on na drugim podlogama i Nadal i Nole uznapredovali, gubio je i tamo, ali Novak trenutno nema nikoga ni u najavi, a ni Rafa nema vise snage posle 10 godina dominacije na sljaci da gazi.

naravno, ovo nije usmereno nista protiv Novaka, nego vise poredjenje nivoa konkurencije. Nole je trenutno u top 10 u istoriji i napredovace verovatno jos malo, ako bude drzao ovaj nivo jos 2-3 godine, stajace rame uz rame sa Federerom i Nadalom, a sa 4-5 ih prestize

preko_veze_nema_veze

pre 8 godina

Pitaš direktnog konkurenta gde je Novakovo mesto?
Isto kao da pitaš navijača zvezda gde je mesto partizanu na tabeli ili obratno.

ma nije moguće

pre 8 godina

Za jedno 3-4 godina kada Top 3 budu teniski penzioneri (a Murray konačno postao ATP No.1 :) ), onda ćemo da vidimo ko je gde na top listi svih vremena.

Federer ima samo 2 motiva za dalje igranje: 1. Osvajanje bar još jednog Vimbldona jer na drugim GS nema neke šanse zbog godina (iako će verovatno igrati finale RG2015). 2. Da igra bar do Đokovićeve 30.-te godine da bi ga onemogućio da uzme sva 4 GS u godini, jer Novak to jedini može da uradi. Već ga je RF 2011. sprečio u tome. Imati sva 4 GS u Open eri relativizuje ukupan broj GS kao najbolji pokazatelj uspešnosti.

sasa jokic

pre 8 godina

Dobro je krenuo, a onda u svom stilu;"Da ne bi uvredio druge velike igrace!?". Znaci uvreda je ako Novaka svrstas medju velika imena?
Mislim da ovo ima malo veze i sa inteligencijom, neverujem da je imao losu nameru, nego brzi jezik od mozga!

danix

pre 8 godina

Pa,dobro,Fedex nije nista novo rekao,njegovo priznanje da je Nole,VEC SADA,medju najboljima svih vremena ne mijenje nista u sveopstem misljenju svih ljudi koji nesto znace u svjetskom tenisu.Znamo da Fedex,specijalno,ne voli Novaka i da mu porazi od njega najteze padaju,a i vrijedjao je ne samo njega nego i drzavu i narod iz koje Nole dolazi,Srbiju.
Kada je Nole,na pocetku karijere,imao zdrastvenih problema Fedex ga je nazvao folirantom i rekao da ga to i ne cudi obzirom iz koje drzave dolazi.U napadima na Novaka mu se pridruzio i Rodik koji se cak i fizicki hteo obracunati sa Novakom.
A,Novak je uvijek bio korektan prema Fedexu,cak i vise nego sto zasluzuje.
Dakle,Fedexa uvazavam kao igraca,ali ga potpuno ignorisem kao covjeka i zato me njegovi komentari o Novaku uopste ne zanimaju.Onaj ko place kad izgubi,kad prstom prijeti Novaku kad dobije,nije covjek vrijedan neke narocite paznje.
Nole je za njega car u svakom pogledu.

Nikkey

pre 8 godina

RF hejteri ce reci: Rodjo, pa uvek si bio latentno ljubomoran (masa dokaza) sto prema nasem Novaku a tako i prema njihovom Rafi. Sad kada te cepaju (jedan na tvrdoj a drugi na mekoj), onda kazes dobar ovaj...prodje vreme Rodjo, a on sad u punoj snazi...mada igrace ovaj jos valda od te ljubomore, ne znam, a on samo u stvari vrsi pritisak na Novaka. Nole to zna i svetski ga coolira.

NOLKICA

pre 8 godina

Federer je iskren , i to mi se svidja kod njega najvise, i kada nesto kaze protiv Nola, misli iskreno, svidjalo se to nekom ili ne , barem kae sta misli, Fedrer, znam da ga Nole postuje i to se vidi!

cofi008

pre 8 godina

moja lista je sledeca: 1. federer
2. nadal
3. sampras
4. borg
5. lendl
6. lejver
7. djokovic
8. agassi
ovo govorim kao veliki novakov navijac... i mislim da bi novak na kraju karijere mogao da bude medju 3 najbolja ikada- federer,nadal,djokovic...
po prikazanoj igri jedino se federerova igra iz najboljih dana moze meriti djokovicevom...ali djokovic mora jos da osvaja sto ne sumnjam da hoce!

Trener

pre 8 godina

U naredne 3 godine neka Novak osvoji samo po jedan slem I jedan masters svake godine I brojke ce same da govore ko je najbolji igrac svih vremena.
Za mene je i trenutno najbolji i svih vremena I sve sto se desava govori u prilog tome.

Spartakus

pre 8 godina

Vrlo jednostavno resenje.Nole over godina osvoji sva 4 Grand Slam-a i Cincinnati . Posle toga mogu se svi postrojiti na pregled dugmadi. Na celu sa Rodjom.

anica

pre 8 godina

Ostalo mu je taman vremena da te prestigne po GS trofejima, pa ces onda bez rezerve mozda nekad priznati sebi ko je Novak Djokovic, Rodjo, Rodjo...
Hejteri, hahaha, nema tu h od hejtera, vec iskreno priznanje za sve lepe reci upucene Noletu, bilo ih je puno od strane vrhunskog tenisera, bez sumnje.

Ivke

pre 8 godina

Rodja diskretno spusta Novaka u vecini izjava, i onda i sam verovatno shvati je to previse cak i za njega, i posle toga usledi i poneka ovakva izjava svremena na vreme. Verujem da ga postuje donekle, ali nema bas visoko misljenje o Novaku. Ono sto stvarno misli, govorio je kada je bio najvise nervozan zbog poraza od njega, da samara loptu ceo zivot itd...

milan nis

pre 8 godina

I dalje je za mene jedan od najvecih sportista svih vremena,ali nikada od njega COVEK.Ja mu mnoge izjave vezane za Novaka necu oprostiti.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ono sto Novaku sledi jeste da do kraja karijere bude bolji u medjusobnom skoru sa Nadalom i Federerom. To je prvi korak. Logicna posledica toga bice najvise masters titula ikada kao drugi korak. Treci korak je broj nedelja na listi i siguran sam da ce Nole stici Rodzera. Cetvrti i najvazniji korak su GS titule. Do kraja karijere mu treba da osvaja 2 godisnje. Siguran sam da ce se desiti jos koji incident sa 3 (daj Boze i sa 4). Novak je na vrhuncu, i kada bi nekako do kraja sledece godine ostalo je jos 7 GS turnira i kada bi Novak namaknuo 4-5 bilo bi savrseno. Mada kako igra svasta je moguce, on sada na svakom GS dolazi kao favorit broj jedan...

Nataly

pre 8 godina

Čak je i čuveni Džon Mekinro prošle godine na Vimbldonu izjavio da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisera svih vremena, ako ne čak i najbolji. Šta ja kao tenski fan da dodam na to?

Тина

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Рећи ће да Рођа нема више куд, кад сви Новакови резултати говоре то што говоре. Рођа би био екстра даса да је имао м... да кад је Ноле имао 17-18 год, каже неку лепу реч о клинцу који је ступао на сцену. Од почетка га је омаловажавао и стварно свашта изјављивао. Е, сад више нема куд, на ГОАТ листи Ноле је сада осми. Ако су Роџер и Рафаел најбољи икада, и ако је за време њихове владавине неко дошао до 8-ог места у историји, е то тек има екстремну вредност, и управо све то гледамо, црно на бело, нико ништа не измишља.

А пошто толико бринете о угледу Федерера у Србији, пријавите му се да вас запосли као чуваре његове части у земљи Србији, можда вас плати, па кад вас већ, што би рекле Лале "једи" што "хејтери" имају своје мишљење, бар да не буде за џабе.

brena

pre 8 godina

Nole je najbolji teniser svih vremena! Da su svi ovi pobrojani velikani imali uslove pod kojima je Nole poceo, nikada nebi daleko stigli. Da su u starom bazenu trenirali, okacili bi reket o prvi klin! Jednostavno, uslovi...materijalna situacija... Nema tu mesta za poređenje rezultata ... Nole, sada i uvek BR.1

Nik

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Hvala unapred na odgovoru...

Boban

pre 8 godina

Da li je ovo istorijski trenutak. Ne mogu da verujem da je Federer to izgovorio. Da nije možda pogrešan prevod? Naduvenko Federer da izjavi kako je Nole rame uz rame sa najboljima svih vremena, pa ima da padne sneg u junu!

v

pre 8 godina

I dalje ga ne mirisem. Ali cenim rezultate i ne zelim da se povuce, sto zbog prelepe igre, sto zbog fenomenalnih meceva sa Novakom. To je neka love-hate situacija. Nit ga volim, nit mogu bez njega kada je tenis u pitanju.

Ranije sam mnogo vise gotivila Nadala, ali mi se smucio 2011. Dok je pobedjivao ljubio je i grlio Novaka na mrezi, ali cim je Novak poceo da ga pobedjuje u nizu, totalno zahladjenje. Ranije sam mislila da je skroman, divan i nevinasce, sada nisam bas sigurna. Ne poznajem coveka licno, pa bi bilo pretenciozno da tvrdim, ali onakvi fenomenalni rezultati ne idu ruku pod ruku sa stavom, izrazom lica i izjavama na svojim konferencijama. Ne mozete imati takve rezultate kroz karijeru a istovremeno biti do te mere nesigurni, covek prakticno nipodastava sebe.

Da ne pricam sto Nadal, da oprostite ali ne moze bas da se pohvali inteligencijom, elokventnoscu i sl. Deluje kao ''backo''. Novak i Federer su za njega pojam. Marej ima fenomenalan suvi humor. Ja ne mirisem Federera, ali covek manje glumi, to je sigurno. Ne pokusava ni da sakrije svoju sujetu.

Melenci

pre 8 godina

lepo je cuti sa koliko postovanja prica o Noletu.Nije zeleo da odgovori na pitanje da li je Nole medju 10 najboljih u istoriji kako ne bi uvredio i druge vrhunske tenisere,sto znaci da po njemu nije.No nista strasno od Rodzera,jer je zaista otoplio kao licnost.Nema tu sta da se velica ova njegova izjava,normalno je da kaze ono sto govore Noletovi rezultati.Ranije nije bilo tako.

dejan

pre 8 godina

siguran sam da ce nole na kraju karijere, za 6 do 8 godina, imati najvise os ojenih turnira serije 1000, najmanje 15gs i sve rekorde u uzastopnim osvajanjima turnira, najbolji skor sa prvih 10 na svetu svih vremena i, po meni, ono najbitnije, bice drugi, ili mozda i prvi svih vremena na prvom mestu. Tu ce ga tesko iko skinuti sledece tri do cetiri godine. I tada, kada se sve uzme u obzir, bice najbolji svih vremena.

KopasKi

pre 8 godina

je li ovo korektna izjava il ce neki opet reci da je narcis zato sto nije rekao da je novak u top 5,pa cak i prvi svih vremena?
(fedex, 29. maj 2015 17:06)

...ako malo pazljivije procitas videces da, samim tim sto je rekao da nece da uvredi neke starije tenisere, odgovara na pitanje novinara i potvrdjuje da je Novak u top 5 svih vremena. Citaj malo izmedju redova...

Nebojša

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
(SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Pa vi dezurni hejteri federerovci rafafanovci i co. celo vreme tvrdite da Novak ne valja i da je prvi samo zbog ovoga ili onoga kvalitet negirate izgleda je Švajcarac veći čovek od vas on vidi realnost.

Igor

pre 8 godina

Novaku jedino nedostaje više GS titula no ove godine uzima sve 4 pa će biti na 11 i onda lagano Australija,domaći teren, sljedeće godine i tako dalje.

Može on to sve da stigne ja mislim ali mora da nastavi da dominira.I da bude nemilosrdan,prava mašina.

Vragolan

pre 8 godina

U ovom trenutku je tu negde oko 10 mesta po objektivnom merenju (tennis goat-o-meter, nadjite na internetu), do kraja karijere imaće priliku da uđe u top 5, biće veoma teško ali moguće ako ovako nastavi. Rodžer je realno neprikosnoven, stvarno je najbolji svih vremena, i lepo je što ovako priča o Đokoviću.

Junko

pre 8 godina

Kako bre sad i Federer!!!??? A meni Kinez kod kojeg kupujem donji ves rekao da je Djokovic najbolji svih vremena samo u Kini! A Mate Delic???? :'(

Nele

pre 8 godina

Ovo me podseca na konstantno upoerdjivanje Messi vs Maradona vs Zidane vs Ronaldinjo vs Pele vs Platini, itd. Svako je u svom vremenu bio nedodirljiv, pojam, bog i batina. S tim da sportisti kao Messi i Djokovic i dalje imaju jos dosta vremena ispred sebe da poosvajaju jos mnogo trofeja. U top 10 svih vremena je definitivno, a da li je u Top 5 nisam siguran - ali ako ovako nastavi bice u top 3. U vrhu su svakako Federer, Sampras, Agassi, Borg, McEnroe, Lendl.

Gosn covek

pre 8 godina

Feđa je gospodin kakvog nema u selu. Samo još da ljudi shvate da nije sklon podilaženju i da spada u onu staru školu, koja u sportu ne vidi samo novac već prevashodno prestiž. Kada mu zamerate na sujeti i pomalo čudnim izjavama, setite se da se stari lafovi teško mire sa smenom generacija. Zbog toga ih i volimo.

pionir

pre 8 godina

Korektna izjava. U deset je odavno, za prvih pet nedostaju RG i jos jedan dva GS. Ispred su Fedex, Sampras, Lejver, Rafa i Borg. Sa Lendlom, Agasijem i Konorsom je pata-karta

Stole

pre 8 godina

Mudro zbori Svajcarac, nece ga ga stavlja na neko mesto a istina i tesko je proceniti s obzirom d aje bilo mnogo vrhunskih tenisera kroz istoriju.Ko zna, koliko bi titula do kraja osvojio npr Bjern Borg, d ase nije tako rano povukao.No, medjutim, mislim da je Novaku vec sad mesto medju top 5 tenisera svih vremena.

Vragolan

pre 8 godina

Potcenio sam malo Đokovića, 8.-mi je, baš sam proverio:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Dott

pre 8 godina

Govoriti o Novaku na kom je mestu u istoriji sada, apsolutno nema smisla. Predvidjanja mozemo iznosti svakako, jer Novak je trenutno u najvecem zaletu u karijeri, trenutno svi stoje dok on galopira, to je cinjenica.
Sad reci da ce premasiti sve rekorde, tesko je poverovati, ali nije li jos teze bilo povrovati jednom decaku iz Srbije koji je govorio da ce postati broj jedan na celom svetu a da pri tom nije bio ni svestan koliki je taj svet?
Naravno tada bi ga ljudi pomazili i govorili da je sladak a u sebi pomisljali koliko je veliki uspeh uci u 100 najboljih a biti broj jedan, pa to moze samo jedan a tenis igraju mozemo reci milioni njih, bolje se ti mani tih snova.
Zato ja verujem da Novak moze namaci i 18 GS titula, to je sigurno veca verovatnoca sad, nego sto je bila da ce postati broj jedan kad je pocinjao.

zigot

pre 8 godina

ova tema je vec pomalo prevazidjena... valja se opustiti i uzivati sa novakom na vrhu tenisa... decko je postigao i prestigao svoj san gde je ubedljivo najbolji igrac svog vremena

sto se rodzera tice, lepo je videti ljubaznu rec od ovog PR gmaza...jos dva meca samo i onda mozemo da nastavimo ovaj razgovor

Tања

pre 8 godina

Рођко воли тако уопштено да прича а када треба да одговори конкретно ццц...цврц Милојка, елегантно се извуче. Што би рекли: "Нит` смрди, нит` мирише"! Не волим шећераше и околишаре. Ил` је џа ил` је бу! Проговори `тицо!

vastra

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio

ajde

pre 8 godina

Uh, on ne sme ni u 5 da ga uvrsti? Sto je sramota biti realan i iskren? Ne verujem da bi se drugi uvredili. Ovako malo vredjas Novaka. Nije sramota ni pogresno reci da je on najbolji, a ne medju 5 ili 10 najboljih.
Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina). Cenim i to sto ima najbolji procenat pobeda na tvrdoj podlozi (a tu se najvise i igra), a sasvim je dobar na svim podlogama. Cenim dominaciju protiv Top 10. Po mnogim stvarima on vec JESTE najbolji. I ima motiv da obori mnoge rekorde.

Dott

pre 8 godina

Govoriti o Novaku na kom je mestu u istoriji sada, apsolutno nema smisla. Predvidjanja mozemo iznosti svakako, jer Novak je trenutno u najvecem zaletu u karijeri, trenutno svi stoje dok on galopira, to je cinjenica.
Sad reci da ce premasiti sve rekorde, tesko je poverovati, ali nije li jos teze bilo povrovati jednom decaku iz Srbije koji je govorio da ce postati broj jedan na celom svetu a da pri tom nije bio ni svestan koliki je taj svet?
Naravno tada bi ga ljudi pomazili i govorili da je sladak a u sebi pomisljali koliko je veliki uspeh uci u 100 najboljih a biti broj jedan, pa to moze samo jedan a tenis igraju mozemo reci milioni njih, bolje se ti mani tih snova.
Zato ja verujem da Novak moze namaci i 18 GS titula, to je sigurno veca verovatnoca sad, nego sto je bila da ce postati broj jedan kad je pocinjao.

Stole

pre 8 godina

Mudro zbori Svajcarac, nece ga ga stavlja na neko mesto a istina i tesko je proceniti s obzirom d aje bilo mnogo vrhunskih tenisera kroz istoriju.Ko zna, koliko bi titula do kraja osvojio npr Bjern Borg, d ase nije tako rano povukao.No, medjutim, mislim da je Novaku vec sad mesto medju top 5 tenisera svih vremena.

Vragolan

pre 8 godina

U ovom trenutku je tu negde oko 10 mesta po objektivnom merenju (tennis goat-o-meter, nadjite na internetu), do kraja karijere imaće priliku da uđe u top 5, biće veoma teško ali moguće ako ovako nastavi. Rodžer je realno neprikosnoven, stvarno je najbolji svih vremena, i lepo je što ovako priča o Đokoviću.

Gosn covek

pre 8 godina

Feđa je gospodin kakvog nema u selu. Samo još da ljudi shvate da nije sklon podilaženju i da spada u onu staru školu, koja u sportu ne vidi samo novac već prevashodno prestiž. Kada mu zamerate na sujeti i pomalo čudnim izjavama, setite se da se stari lafovi teško mire sa smenom generacija. Zbog toga ih i volimo.

Тина

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Рећи ће да Рођа нема више куд, кад сви Новакови резултати говоре то што говоре. Рођа би био екстра даса да је имао м... да кад је Ноле имао 17-18 год, каже неку лепу реч о клинцу који је ступао на сцену. Од почетка га је омаловажавао и стварно свашта изјављивао. Е, сад више нема куд, на ГОАТ листи Ноле је сада осми. Ако су Роџер и Рафаел најбољи икада, и ако је за време њихове владавине неко дошао до 8-ог места у историји, е то тек има екстремну вредност, и управо све то гледамо, црно на бело, нико ништа не измишља.

А пошто толико бринете о угледу Федерера у Србији, пријавите му се да вас запосли као чуваре његове части у земљи Србији, можда вас плати, па кад вас већ, што би рекле Лале "једи" што "хејтери" имају своје мишљење, бар да не буде за џабе.

vastra

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio

pionir

pre 8 godina

Korektna izjava. U deset je odavno, za prvih pet nedostaju RG i jos jedan dva GS. Ispred su Fedex, Sampras, Lejver, Rafa i Borg. Sa Lendlom, Agasijem i Konorsom je pata-karta

Igor

pre 8 godina

Novaku jedino nedostaje više GS titula no ove godine uzima sve 4 pa će biti na 11 i onda lagano Australija,domaći teren, sljedeće godine i tako dalje.

Može on to sve da stigne ja mislim ali mora da nastavi da dominira.I da bude nemilosrdan,prava mašina.

ajde

pre 8 godina

Uh, on ne sme ni u 5 da ga uvrsti? Sto je sramota biti realan i iskren? Ne verujem da bi se drugi uvredili. Ovako malo vredjas Novaka. Nije sramota ni pogresno reci da je on najbolji, a ne medju 5 ili 10 najboljih.
Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina). Cenim i to sto ima najbolji procenat pobeda na tvrdoj podlozi (a tu se najvise i igra), a sasvim je dobar na svim podlogama. Cenim dominaciju protiv Top 10. Po mnogim stvarima on vec JESTE najbolji. I ima motiv da obori mnoge rekorde.

Nebojša

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
(SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Pa vi dezurni hejteri federerovci rafafanovci i co. celo vreme tvrdite da Novak ne valja i da je prvi samo zbog ovoga ili onoga kvalitet negirate izgleda je Švajcarac veći čovek od vas on vidi realnost.

Spartakus

pre 8 godina

Vrlo jednostavno resenje.Nole over godina osvoji sva 4 Grand Slam-a i Cincinnati . Posle toga mogu se svi postrojiti na pregled dugmadi. Na celu sa Rodjom.

v

pre 8 godina

I dalje ga ne mirisem. Ali cenim rezultate i ne zelim da se povuce, sto zbog prelepe igre, sto zbog fenomenalnih meceva sa Novakom. To je neka love-hate situacija. Nit ga volim, nit mogu bez njega kada je tenis u pitanju.

Ranije sam mnogo vise gotivila Nadala, ali mi se smucio 2011. Dok je pobedjivao ljubio je i grlio Novaka na mrezi, ali cim je Novak poceo da ga pobedjuje u nizu, totalno zahladjenje. Ranije sam mislila da je skroman, divan i nevinasce, sada nisam bas sigurna. Ne poznajem coveka licno, pa bi bilo pretenciozno da tvrdim, ali onakvi fenomenalni rezultati ne idu ruku pod ruku sa stavom, izrazom lica i izjavama na svojim konferencijama. Ne mozete imati takve rezultate kroz karijeru a istovremeno biti do te mere nesigurni, covek prakticno nipodastava sebe.

Da ne pricam sto Nadal, da oprostite ali ne moze bas da se pohvali inteligencijom, elokventnoscu i sl. Deluje kao ''backo''. Novak i Federer su za njega pojam. Marej ima fenomenalan suvi humor. Ja ne mirisem Federera, ali covek manje glumi, to je sigurno. Ne pokusava ni da sakrije svoju sujetu.

Nele

pre 8 godina

Ovo me podseca na konstantno upoerdjivanje Messi vs Maradona vs Zidane vs Ronaldinjo vs Pele vs Platini, itd. Svako je u svom vremenu bio nedodirljiv, pojam, bog i batina. S tim da sportisti kao Messi i Djokovic i dalje imaju jos dosta vremena ispred sebe da poosvajaju jos mnogo trofeja. U top 10 svih vremena je definitivno, a da li je u Top 5 nisam siguran - ali ako ovako nastavi bice u top 3. U vrhu su svakako Federer, Sampras, Agassi, Borg, McEnroe, Lendl.

brena

pre 8 godina

Nole je najbolji teniser svih vremena! Da su svi ovi pobrojani velikani imali uslove pod kojima je Nole poceo, nikada nebi daleko stigli. Da su u starom bazenu trenirali, okacili bi reket o prvi klin! Jednostavno, uslovi...materijalna situacija... Nema tu mesta za poređenje rezultata ... Nole, sada i uvek BR.1

Zeljko

pre 8 godina

Normalna izjava RF. On je samo realno sagledao sve ono što ceo svet koji iole prati tenis vidi. Novak je po svim najvažnijim parametrima već ostvario karijeru za top 10 svih vremena u open eri a po većini parametara je već sada peti. Ispred su RF, Sampras, RN, i Borg. Lejver nije open era, pripada nekom drugom vremenu iako je kalendarski GS osvojio 1969. On ipak ima "samo" 5 gs u open eri.
Dakle, ako posmatramo samo moderno doba tenisa(od RG 1968 na ovamo)jasno su se iskristalisale dve grupe velikana : RF, Sampras, i RN u prvoj i Lendl, Connors, Đoković, i Agasi u drugoj. Borg je između te dve grupe.
Jasno je da će Novak svoju grupu prevazići i pridružiti se Borgu na poziciji br.4 ili br.5 svih vremena.
Za više od toga Novak takođe ima šansu ali će ipak vreme pokazati...

ćao zdravo susjed

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.

zigot

pre 8 godina

ova tema je vec pomalo prevazidjena... valja se opustiti i uzivati sa novakom na vrhu tenisa... decko je postigao i prestigao svoj san gde je ubedljivo najbolji igrac svog vremena

sto se rodzera tice, lepo je videti ljubaznu rec od ovog PR gmaza...jos dva meca samo i onda mozemo da nastavimo ovaj razgovor

dejan

pre 8 godina

siguran sam da ce nole na kraju karijere, za 6 do 8 godina, imati najvise os ojenih turnira serije 1000, najmanje 15gs i sve rekorde u uzastopnim osvajanjima turnira, najbolji skor sa prvih 10 na svetu svih vremena i, po meni, ono najbitnije, bice drugi, ili mozda i prvi svih vremena na prvom mestu. Tu ce ga tesko iko skinuti sledece tri do cetiri godine. I tada, kada se sve uzme u obzir, bice najbolji svih vremena.

danix

pre 8 godina

Pa,dobro,Fedex nije nista novo rekao,njegovo priznanje da je Nole,VEC SADA,medju najboljima svih vremena ne mijenje nista u sveopstem misljenju svih ljudi koji nesto znace u svjetskom tenisu.Znamo da Fedex,specijalno,ne voli Novaka i da mu porazi od njega najteze padaju,a i vrijedjao je ne samo njega nego i drzavu i narod iz koje Nole dolazi,Srbiju.
Kada je Nole,na pocetku karijere,imao zdrastvenih problema Fedex ga je nazvao folirantom i rekao da ga to i ne cudi obzirom iz koje drzave dolazi.U napadima na Novaka mu se pridruzio i Rodik koji se cak i fizicki hteo obracunati sa Novakom.
A,Novak je uvijek bio korektan prema Fedexu,cak i vise nego sto zasluzuje.
Dakle,Fedexa uvazavam kao igraca,ali ga potpuno ignorisem kao covjeka i zato me njegovi komentari o Novaku uopste ne zanimaju.Onaj ko place kad izgubi,kad prstom prijeti Novaku kad dobije,nije covjek vrijedan neke narocite paznje.
Nole je za njega car u svakom pogledu.

Vragolan

pre 8 godina

Potcenio sam malo Đokovića, 8.-mi je, baš sam proverio:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Djole999

pre 8 godina

Sta je Ronaldinjo bio u fudbalu to je Novak u tenisu, Ronaldinjo mozda nije najbolji fudbaler ikada ali sta je on radi nekih pet sezona to je vanzemaljski, tako i Nole, mozda nece prestici po GS. vodece ali to sta sad radi je najbolje ikada sto je neko igrao, favorit na svim podlogama! RESPECT

sedam za redom

pre 8 godina

Ništa novo nije veliki Fed rekao. Brojke su neumoljive. Teniske legende i experti se slažu da Novakovih 8 (za sada) slemova ima veću specifičnu težinu s obzirom da se Novak cele karijere bori sa dvojcom najvećih plus vrhunskim Endijem. Zato je ispred Konorsa i Lendla. Ispred njega (za sada) su samo Borg, Sampras, Nadal i Federer. Lejver je osvajao slemove na prelazu iz amaterske u open eru, kada su se 3 od 4 gs igrali na travi, a on je bio s&v igrač, grass court specijalist. Top 5 je realno Novak, sa kapacitetom za top 2 ikada. Za top 1, trebaće mu mnogo truda ali nije nemoguće. Odmoglo mu je mnogo ona promena reketa 2009. i onaj Martinov eksperiment sa neuspelim pokušajem promene tehnike servisa 2010. Tu je ostao bez 2, 3 slema verovatno. Ali nema veze, ne treba žaliti. Ako Fedex kaže da je već sad top 5 svih vremena, pametnom dosta.

ma nije moguće

pre 8 godina

Za jedno 3-4 godina kada Top 3 budu teniski penzioneri (a Murray konačno postao ATP No.1 :) ), onda ćemo da vidimo ko je gde na top listi svih vremena.

Federer ima samo 2 motiva za dalje igranje: 1. Osvajanje bar još jednog Vimbldona jer na drugim GS nema neke šanse zbog godina (iako će verovatno igrati finale RG2015). 2. Da igra bar do Đokovićeve 30.-te godine da bi ga onemogućio da uzme sva 4 GS u godini, jer Novak to jedini može da uradi. Već ga je RF 2011. sprečio u tome. Imati sva 4 GS u Open eri relativizuje ukupan broj GS kao najbolji pokazatelj uspešnosti.

Tања

pre 8 godina

Рођко воли тако уопштено да прича а када треба да одговори конкретно ццц...цврц Милојка, елегантно се извуче. Што би рекли: "Нит` смрди, нит` мирише"! Не волим шећераше и околишаре. Ил` је џа ил` је бу! Проговори `тицо!

cofi008

pre 8 godina

moja lista je sledeca: 1. federer
2. nadal
3. sampras
4. borg
5. lendl
6. lejver
7. djokovic
8. agassi
ovo govorim kao veliki novakov navijac... i mislim da bi novak na kraju karijere mogao da bude medju 3 najbolja ikada- federer,nadal,djokovic...
po prikazanoj igri jedino se federerova igra iz najboljih dana moze meriti djokovicevom...ali djokovic mora jos da osvaja sto ne sumnjam da hoce!

Neutron

pre 8 godina

Ja bih stvarno voleo, kada bi to bilo moguce, a nemoguce je, da se Federer, Nadal, Sampras, Connors, Mcenroe, Laver i svi ostale legende koje moste da zamislite, postave ispred ovog Djokovica. Bas bih voleo da vidim sta bi se tu desilo. Pa tu bi istorijisko perije letelo na sve strane. To bi bio pravi karneval. Ali kao sto rekoh, to je nemoguce, pa sada mozemo da spekulisimo do beskraja. Kome ustvari to uopste i treba. Ja cu mirne savesti da uzivam u ovome trenutnom stanju. Drugo me uopste ne interesuje. Razbijaj Nole, samo napred!

Nataly

pre 8 godina

Čak je i čuveni Džon Mekinro prošle godine na Vimbldonu izjavio da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisera svih vremena, ako ne čak i najbolji. Šta ja kao tenski fan da dodam na to?

NOLKICA

pre 8 godina

Federer je iskren , i to mi se svidja kod njega najvise, i kada nesto kaze protiv Nola, misli iskreno, svidjalo se to nekom ili ne , barem kae sta misli, Fedrer, znam da ga Nole postuje i to se vidi!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ono sto Novaku sledi jeste da do kraja karijere bude bolji u medjusobnom skoru sa Nadalom i Federerom. To je prvi korak. Logicna posledica toga bice najvise masters titula ikada kao drugi korak. Treci korak je broj nedelja na listi i siguran sam da ce Nole stici Rodzera. Cetvrti i najvazniji korak su GS titule. Do kraja karijere mu treba da osvaja 2 godisnje. Siguran sam da ce se desiti jos koji incident sa 3 (daj Boze i sa 4). Novak je na vrhuncu, i kada bi nekako do kraja sledece godine ostalo je jos 7 GS turnira i kada bi Novak namaknuo 4-5 bilo bi savrseno. Mada kako igra svasta je moguce, on sada na svakom GS dolazi kao favorit broj jedan...

Boban

pre 8 godina

Da li je ovo istorijski trenutak. Ne mogu da verujem da je Federer to izgovorio. Da nije možda pogrešan prevod? Naduvenko Federer da izjavi kako je Nole rame uz rame sa najboljima svih vremena, pa ima da padne sneg u junu!

Junko

pre 8 godina

Kako bre sad i Federer!!!??? A meni Kinez kod kojeg kupujem donji ves rekao da je Djokovic najbolji svih vremena samo u Kini! A Mate Delic???? :'(

lazaking

pre 8 godina

samo dok ova dvojica ne odu u penziju da novak preokrene skor medjusobni sa njima...pa makar ne osvijio ni jednu gs titulu!!
da kaze jesu brendovi,jesu kralj sljake ,kralj svih vremena ,ALi ja sam ih oprasio!!!!
sve najbolje majstore,uz tebe smoo...

bot

pre 8 godina

Na kraju kad se povuce crta, Novak ce biti apsolutni rekorder po svim parametrima i jedini u bliskoj istoriji sa svs 4 GS u kalendarskoj godini...budimo zadovoljni jer smo svedoci teniske istorije.

milan nis

pre 8 godina

I dalje je za mene jedan od najvecih sportista svih vremena,ali nikada od njega COVEK.Ja mu mnoge izjave vezane za Novaka necu oprostiti.

bolji nego što se čini

pre 8 godina

Federer u poslednje vreme je konačno počeo da se opušta u životu. Skida polako stege marketingških i pr zahteva i više se i ne trudi da održava image perfektnog, savršenog "nadbića". Evo nekoliko zapažanja u vezi s tim. Opušteniji je na terenu, viče, mrmlja, gestikulira, pokazuje emocije, uživa. Počeo je i da stenje, naročito na servisu i kod snažnijih udaraca. Primetili su to i eng. komentatori Eurosporta. Mnogo je opušteniji kod izjava nego ranije. Imao je on dosta problematičnih izjava, naročito prema Noletu, ali manje, više ništa ozbiljno, osim one press conf. posle USO 2011. i čuvene izjave o juniorskom šamaranju loptice na meč loptu, što mu je, setite se, zamerila i swiss štampa, ali težak je to poraz bio, razumem ga. Da nema milionski ugovor sa Gilleteom, kladim se da bi često bio neobrijan. Takođe kao realan čovek prihvatio je Novakovu g.o.a.t. klasu, i sada je opušten prema njemu, a poštovao ga je i ranije. Dobar je Federer!

Dragana

pre 8 godina

Rodžer samo odgovara na pitanja koja mu postavljaju i ne znam šta se toliko uzbudjujete oko toga.I Novak Djoković odgovara na pitanja i o Rodžeru,Nadalu,Mareju pa šta.Samo što u njegovim odgovorima vi uvek pronalazite neke mudrosti,lepote i ko zna šta sve još,bez obzira kakvi su odgovori,dok sa druge strane u odgovorima Federera vidite samo neku ljubomoru i zlobu iako je nema.Ne priča on o Djokoviću iz čista mira već što ga novinari pitaju.

Ivke

pre 8 godina

Rodja diskretno spusta Novaka u vecini izjava, i onda i sam verovatno shvati je to previse cak i za njega, i posle toga usledi i poneka ovakva izjava svremena na vreme. Verujem da ga postuje donekle, ali nema bas visoko misljenje o Novaku. Ono sto stvarno misli, govorio je kada je bio najvise nervozan zbog poraza od njega, da samara loptu ceo zivot itd...

Trener

pre 8 godina

U naredne 3 godine neka Novak osvoji samo po jedan slem I jedan masters svake godine I brojke ce same da govore ko je najbolji igrac svih vremena.
Za mene je i trenutno najbolji i svih vremena I sve sto se desava govori u prilog tome.

B

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vastra, 29. maj 2015 17:23)
Gluposti! Odakle ti ideja da i prvi i drugi tip komentara šalju isti ljudi?

RF

pre 8 godina

Sasvim korektna izjava Rodzera. Ali ono sto ovde ljudi ne shvataju je to da Federera nesmatraju najboljim ikada samo zbog njegovih rezultata, vec i zbog nacina na koji on igra tenis, zbog njegovog pristupa i njegove ljubavi prema tenisu. Federer u toku meca pravi neke poteze i udarce sto nijedan trener ne moze da vas nauci nego je to jednostavno plod njegove teniske intelegencije i nepresusnog talenta koji poseduje za tenis. Kad je bila ona egzibicija u Indiji, Ana Ivanovic je rekla da nikad nije videla da je neko talentovan i da voli tenis kao Rodzer.

Melenci

pre 8 godina

lepo je cuti sa koliko postovanja prica o Noletu.Nije zeleo da odgovori na pitanje da li je Nole medju 10 najboljih u istoriji kako ne bi uvredio i druge vrhunske tenisere,sto znaci da po njemu nije.No nista strasno od Rodzera,jer je zaista otoplio kao licnost.Nema tu sta da se velica ova njegova izjava,normalno je da kaze ono sto govore Noletovi rezultati.Ranije nije bilo tako.

Nikkey

pre 8 godina

RF hejteri ce reci: Rodjo, pa uvek si bio latentno ljubomoran (masa dokaza) sto prema nasem Novaku a tako i prema njihovom Rafi. Sad kada te cepaju (jedan na tvrdoj a drugi na mekoj), onda kazes dobar ovaj...prodje vreme Rodjo, a on sad u punoj snazi...mada igrace ovaj jos valda od te ljubomore, ne znam, a on samo u stvari vrsi pritisak na Novaka. Nole to zna i svetski ga coolira.

Mihajlo

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...

Pa ovako, ako je zavrsio kao prvi na listi dobija 4 poena, ako je drugi zavrsio dobija 2 i treci na listi jedan poen.....e sad to ide puta koliko godina pa npr. Djokovic ima 18 poena tu, bio je treci 2007,08,09,10 to je 4 poena, pa je bio drugi 2012 to je 2 poena i bio je prvi 2011,12,14 to je 3 godine puta 4 poena znaci 12, tako da je sve ukupno 18 :D

KopasKi

pre 8 godina

je li ovo korektna izjava il ce neki opet reci da je narcis zato sto nije rekao da je novak u top 5,pa cak i prvi svih vremena?
(fedex, 29. maj 2015 17:06)

...ako malo pazljivije procitas videces da, samim tim sto je rekao da nece da uvredi neke starije tenisere, odgovara na pitanje novinara i potvrdjuje da je Novak u top 5 svih vremena. Citaj malo izmedju redova...

mk

pre 8 godina

Novakovo ponasanje,nakon pobede u Rimu,sve govori o njegovoj mentalnoj moci i nivou igre u odnosu na Federera.Bez skakanja,vikanja,normalna stvar,jer Ja sam Boss.Svi to znaju,pa i RF i RN.Ozbiljan pristup,taktika,skraceni poeni,ima tu Nemacke skole sporta,zahvaljujuci Borisu.

sasa jokic

pre 8 godina

Dobro je krenuo, a onda u svom stilu;"Da ne bi uvredio druge velike igrace!?". Znaci uvreda je ako Novaka svrstas medju velika imena?
Mislim da ovo ima malo veze i sa inteligencijom, neverujem da je imao losu nameru, nego brzi jezik od mozga!

anica

pre 8 godina

Ostalo mu je taman vremena da te prestigne po GS trofejima, pa ces onda bez rezerve mozda nekad priznati sebi ko je Novak Djokovic, Rodjo, Rodjo...
Hejteri, hahaha, nema tu h od hejtera, vec iskreno priznanje za sve lepe reci upucene Noletu, bilo ih je puno od strane vrhunskog tenisera, bez sumnje.

Bojan

pre 8 godina

(ajde, 29. maj 2015 17:29)
argument o nekoj jacoj konkurenciji je mogao da se provlaci 2011, cak i to je diskutabilno, ali danas nikako ne stoji. U odnosu na tu 2011, svi vodeci igraci su losiji danas nego tada, osim Noleta, koliko-toliko (rekao bi da bi on iz 2011 dobio sebe danas, posle malo zesce borbe). Nadal je ocigledno slabiji, kao i Endi, Federer se drzi, ali ipak je tada gubio samo od Rafe i Noleta, danas su tu Kirgiosi, Monfisi i drugi koji su za njega bili topovska hrana. A zamene za ovu trojicu u vidu podmlatka koji ce da izaziva Noletovu vladavinu jednostavno nema.
Noletu je cista situacija za dominaciju, cistija nego sto ju je Federer ikada imao, Federer dok je sazreo poceo je da se pojavljuje neki Nadal koji ga je, ako nista, dobijao redovno na sljaci, kasnije kad je pao on na drugim podlogama i Nadal i Nole uznapredovali, gubio je i tamo, ali Novak trenutno nema nikoga ni u najavi, a ni Rafa nema vise snage posle 10 godina dominacije na sljaci da gazi.

naravno, ovo nije usmereno nista protiv Novaka, nego vise poredjenje nivoa konkurencije. Nole je trenutno u top 10 u istoriji i napredovace verovatno jos malo, ako bude drzao ovaj nivo jos 2-3 godine, stajace rame uz rame sa Federerom i Nadalom, a sa 4-5 ih prestize

tetak

pre 8 godina

Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina).
(ajde, 29. maj 2015 17:29)

Sto puta ista prica o Federerovoj "laganoj" konkurenciji, pa to vise nije ni tuzno a ni smijesno...ne postoji taj izraz! Samo dvije godine od pocetka Rogerove dominacije se pojavio Nadal, a 4 Novak Djokovic....o cemu ti? Pa lani je sa 33 na ledjima imao 3-2 h2h sa Novakom, eejjj!!! Uglavnom, jedan primjer ti je David Ferrer...taj nije mogao da prismrdi top 10 poziciji a gle, danas u ovoj "strasnoj" konkurenciji je konstanta od 3-6 mjesta i odigra masu finala i polufinala GS i Masters turnira. Inace, Roddick je redovno samarao Djokovica do povrede i ima pozitivan h2h sa Djokovicem. Strucnjace, mani se usporedbi vec gledaj sadasnjost a ona izgleda ovako...konkurencija je ok ali dominacija Djokovica ju cini smijesnom isto kao sto je prije 10 godina radio Federer sa istom

ivan

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58) # Link komentara Tennis GOAT list R Year-End 4.2.1 4 poena prvo mesto na kraju god. 2 poena drugo mesto na kraju god. 1 poen trece mesto na kraju god.

preko_veze_nema_veze

pre 8 godina

Pitaš direktnog konkurenta gde je Novakovo mesto?
Isto kao da pitaš navijača zvezda gde je mesto partizanu na tabeli ili obratno.

Milos

pre 8 godina

Danix

Voleo bih da vidim taj original clanak ili vest gde je to veliki RF vredjao i spominjao Srbiju na bilo kakav uvredljiv nacin ako mi nadjes evo nikad vise nijedan njegov mec necu pogledati.Sram te bilo.Izjava skroz na mestu,moja prognoza mada je nezahvalno prognozirati,Novak treci il cetvrti sa Samprasom svih vremena kad zavrsi karijeru,hocu reci imacc 14-15 GS titula po mojoj proceni,12 neki minimum.

RF

pre 8 godina

Realno, ovom zadnjom recenicom, kako ne bi da odgovara na to pitanje da ne bi uvredio druge velikane je samo posredno rekao da smatra da je medju 5 najboljih.
To ne moze reci direktno, jer bi se onda mozda pobunili neki koji imaju vise GS od Novaka, a po kvalitetu i nisu bolji od njega (npr. Lejver, Emerson).

kiki

pre 8 godina

Jedna stvar mi je jako neverovatna. Da li znate da Novak ima bolji karijerni odnos pobeda/poraza od Federera? Neverovatno! Dakle ukupno u karijeri bolji procenat pobeda. Po podlogama: bolji na betonu, bolji na šljaci, samo na travi nije. Pametnom dosta!

novak redovno šamara čilića

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.
(ćao zdravo susjed, 29. maj 2015 23:22)
Tačno!!!
Redovno šamaranje je skor 10:1, 12:3 itd, a ne 5:4, tj. jedna pobeda više. Ili neko misli da Borna Ć. redovno šamara Nadala jer ima jednu pobedu više. Lako je doći ovde i u anonomnosti lagati, lupati. Ništa ne košta.

Coach

pre 8 godina

Ja zaista mislim da on sve ovo sto izjavljuje za Novaka u poslednje vreme radi samo da bi ga mentalno olabavio do eventualnog susreta. Pre Roland Garrosa je bilo sve u stilu nije ona Rafa na sljaci bla bla...nije proslo u Rimu a sad druga ploca...Nole idemo.

Nik

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Hvala unapred na odgovoru...

goran

pre 8 godina

Svaka cast Rodjeru na izjavi , ali nije rekao nista sto nismo znali . Ne razumijem do kada ce se uopce u tom pravcu raspravljati!? Rafa i Federer su sigurno na prva dva mjesta svih vremena, a Nole od 2009 ima bolji skor s obama i vise manje prvi ,u eri atomskog tenisa.

Pametnom vise nego dpvoljno!

Bojan

pre 8 godina

(Zeljko, 29. maj 2015 23:25)
tacno je da Lejver ima samo 5 u open eri, ali on je bio dominantan i tokom pro karijere 63-68 i pre tokom amaterske. Sama cinjenica da je uzeo 4 uzastopna slema ga stavlja u prvu grupu ljudi. Borg jeste tu na granici jer nije uspeo da uzme USO (australiju nije ni pokusavao), ali bih ga ipak stavio u prvu grupu, gde ce i nole uskociti sa jednim RGom i jos jednim slemom.

Moljac

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58)

4 poena za prvo mesto, 2 za drugo i 1 za treće. Novak je tri puta bio prvi, jednom drugi, i četiri godine treći, to je ukupno 18 poena.

poznavalac

pre 8 godina

Novak ima jos barem 3 godine svog najboljeg tenisa,ukoliko njegovi protivnici budu na ovom nivou vrlo verovatno ce biti igrac sa osvojenih GS titula odmah iza Federera ali ce imati kompletiran Masters kao jedini u istoriji vrlo moguce i prestici Federera u broju provedenih sedmica na 1 mestu,obici ce ga u medjusobnom skoru jos i ako kompletira GS u godini...tas na vagi ode na Novakovu stranu,a konkurencija koja bi ga sprecila u tome ne uliva poverenje da ga moze zaustaviti na tom putu sa sadasnje tacke gledista.

?

pre 8 godina

@kiki
Nista tu nije neverovatno, osim za one koji ne razmisljaju...
Ima bolji procenat, a pogledaj koliko manje meceva ima odigranih?

Moloh

pre 8 godina

(?, 30. maj 2015 14:51)
Nema to nikakve veze. Novak je odigrao skoro 800 mečeva, nije odigrao 50. Procenat je procenat, za nekoga ko razmišlja. Baš zato što je neko odigrao više, neko manje mečeva, procenat pobeda je jedan od najrelevantnijih pokazatelja uspešnosti.

?

pre 8 godina

@Moloh
Ne moze da se poredi procenat nekog ko je odigrao 800 meceva sa procentom nekog ko je odigrao 1200.
Uporedi procenat kada je RF imao meceva koliko Novak ima danas.

Vragolan

pre 8 godina

U ovom trenutku je tu negde oko 10 mesta po objektivnom merenju (tennis goat-o-meter, nadjite na internetu), do kraja karijere imaće priliku da uđe u top 5, biće veoma teško ali moguće ako ovako nastavi. Rodžer je realno neprikosnoven, stvarno je najbolji svih vremena, i lepo je što ovako priča o Đokoviću.

Gosn covek

pre 8 godina

Feđa je gospodin kakvog nema u selu. Samo još da ljudi shvate da nije sklon podilaženju i da spada u onu staru školu, koja u sportu ne vidi samo novac već prevashodno prestiž. Kada mu zamerate na sujeti i pomalo čudnim izjavama, setite se da se stari lafovi teško mire sa smenom generacija. Zbog toga ih i volimo.

vastra

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio

ajde

pre 8 godina

Uh, on ne sme ni u 5 da ga uvrsti? Sto je sramota biti realan i iskren? Ne verujem da bi se drugi uvredili. Ovako malo vredjas Novaka. Nije sramota ni pogresno reci da je on najbolji, a ne medju 5 ili 10 najboljih.
Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina). Cenim i to sto ima najbolji procenat pobeda na tvrdoj podlozi (a tu se najvise i igra), a sasvim je dobar na svim podlogama. Cenim dominaciju protiv Top 10. Po mnogim stvarima on vec JESTE najbolji. I ima motiv da obori mnoge rekorde.

Junko

pre 8 godina

Kako bre sad i Federer!!!??? A meni Kinez kod kojeg kupujem donji ves rekao da je Djokovic najbolji svih vremena samo u Kini! A Mate Delic???? :'(

Tања

pre 8 godina

Рођко воли тако уопштено да прича а када треба да одговори конкретно ццц...цврц Милојка, елегантно се извуче. Што би рекли: "Нит` смрди, нит` мирише"! Не волим шећераше и околишаре. Ил` је џа ил` је бу! Проговори `тицо!

Тина

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Рећи ће да Рођа нема више куд, кад сви Новакови резултати говоре то што говоре. Рођа би био екстра даса да је имао м... да кад је Ноле имао 17-18 год, каже неку лепу реч о клинцу који је ступао на сцену. Од почетка га је омаловажавао и стварно свашта изјављивао. Е, сад више нема куд, на ГОАТ листи Ноле је сада осми. Ако су Роџер и Рафаел најбољи икада, и ако је за време њихове владавине неко дошао до 8-ог места у историји, е то тек има екстремну вредност, и управо све то гледамо, црно на бело, нико ништа не измишља.

А пошто толико бринете о угледу Федерера у Србији, пријавите му се да вас запосли као чуваре његове части у земљи Србији, можда вас плати, па кад вас већ, што би рекле Лале "једи" што "хејтери" имају своје мишљење, бар да не буде за џабе.

tetak

pre 8 godina

Koliko bi ti titula osvojio da si rodjen '87 kao Djokovic ili '86 kao Nadal? Ili Nole u eri Hjuita, Rodika, Filipusisa, Safina, Davidenka, Nalbandijana, Grozana.
Ako je neko pametan, ako se razume u tenis, moze da sagleda i iz vise uglova. Samo brojati GS je za laike. Mesi i Ronaldo nemaju SP pa su opet najbolji, a ne David Vilja ili Miroslav Klose.

Uostalom, ako Novak dominira jos par godina pobice sve rekorde pa ce i neznalicama biti jasno da je najbolji. Za mene vec jeste, jer cenim i ovih 12 finala Mastersa 1000 koje je dobio zaredom (Nadal i RF imaju po 9, pre nekih 10 godina).
(ajde, 29. maj 2015 17:29)

Sto puta ista prica o Federerovoj "laganoj" konkurenciji, pa to vise nije ni tuzno a ni smijesno...ne postoji taj izraz! Samo dvije godine od pocetka Rogerove dominacije se pojavio Nadal, a 4 Novak Djokovic....o cemu ti? Pa lani je sa 33 na ledjima imao 3-2 h2h sa Novakom, eejjj!!! Uglavnom, jedan primjer ti je David Ferrer...taj nije mogao da prismrdi top 10 poziciji a gle, danas u ovoj "strasnoj" konkurenciji je konstanta od 3-6 mjesta i odigra masu finala i polufinala GS i Masters turnira. Inace, Roddick je redovno samarao Djokovica do povrede i ima pozitivan h2h sa Djokovicem. Strucnjace, mani se usporedbi vec gledaj sadasnjost a ona izgleda ovako...konkurencija je ok ali dominacija Djokovica ju cini smijesnom isto kao sto je prije 10 godina radio Federer sa istom

brena

pre 8 godina

Nole je najbolji teniser svih vremena! Da su svi ovi pobrojani velikani imali uslove pod kojima je Nole poceo, nikada nebi daleko stigli. Da su u starom bazenu trenirali, okacili bi reket o prvi klin! Jednostavno, uslovi...materijalna situacija... Nema tu mesta za poređenje rezultata ... Nole, sada i uvek BR.1

Dott

pre 8 godina

Govoriti o Novaku na kom je mestu u istoriji sada, apsolutno nema smisla. Predvidjanja mozemo iznosti svakako, jer Novak je trenutno u najvecem zaletu u karijeri, trenutno svi stoje dok on galopira, to je cinjenica.
Sad reci da ce premasiti sve rekorde, tesko je poverovati, ali nije li jos teze bilo povrovati jednom decaku iz Srbije koji je govorio da ce postati broj jedan na celom svetu a da pri tom nije bio ni svestan koliki je taj svet?
Naravno tada bi ga ljudi pomazili i govorili da je sladak a u sebi pomisljali koliko je veliki uspeh uci u 100 najboljih a biti broj jedan, pa to moze samo jedan a tenis igraju mozemo reci milioni njih, bolje se ti mani tih snova.
Zato ja verujem da Novak moze namaci i 18 GS titula, to je sigurno veca verovatnoca sad, nego sto je bila da ce postati broj jedan kad je pocinjao.

Spartakus

pre 8 godina

Vrlo jednostavno resenje.Nole over godina osvoji sva 4 Grand Slam-a i Cincinnati . Posle toga mogu se svi postrojiti na pregled dugmadi. Na celu sa Rodjom.

Igor

pre 8 godina

Novaku jedino nedostaje više GS titula no ove godine uzima sve 4 pa će biti na 11 i onda lagano Australija,domaći teren, sljedeće godine i tako dalje.

Može on to sve da stigne ja mislim ali mora da nastavi da dominira.I da bude nemilosrdan,prava mašina.

Nebojša

pre 8 godina

Sta li ce sad reci dezurni Roger hejteri u Srbiji...
(SPIDER, 29. maj 2015 17:04)

Pa vi dezurni hejteri federerovci rafafanovci i co. celo vreme tvrdite da Novak ne valja i da je prvi samo zbog ovoga ili onoga kvalitet negirate izgleda je Švajcarac veći čovek od vas on vidi realnost.

zigot

pre 8 godina

ova tema je vec pomalo prevazidjena... valja se opustiti i uzivati sa novakom na vrhu tenisa... decko je postigao i prestigao svoj san gde je ubedljivo najbolji igrac svog vremena

sto se rodzera tice, lepo je videti ljubaznu rec od ovog PR gmaza...jos dva meca samo i onda mozemo da nastavimo ovaj razgovor

dejan

pre 8 godina

siguran sam da ce nole na kraju karijere, za 6 do 8 godina, imati najvise os ojenih turnira serije 1000, najmanje 15gs i sve rekorde u uzastopnim osvajanjima turnira, najbolji skor sa prvih 10 na svetu svih vremena i, po meni, ono najbitnije, bice drugi, ili mozda i prvi svih vremena na prvom mestu. Tu ce ga tesko iko skinuti sledece tri do cetiri godine. I tada, kada se sve uzme u obzir, bice najbolji svih vremena.

Nele

pre 8 godina

Ovo me podseca na konstantno upoerdjivanje Messi vs Maradona vs Zidane vs Ronaldinjo vs Pele vs Platini, itd. Svako je u svom vremenu bio nedodirljiv, pojam, bog i batina. S tim da sportisti kao Messi i Djokovic i dalje imaju jos dosta vremena ispred sebe da poosvajaju jos mnogo trofeja. U top 10 svih vremena je definitivno, a da li je u Top 5 nisam siguran - ali ako ovako nastavi bice u top 3. U vrhu su svakako Federer, Sampras, Agassi, Borg, McEnroe, Lendl.

danix

pre 8 godina

Pa,dobro,Fedex nije nista novo rekao,njegovo priznanje da je Nole,VEC SADA,medju najboljima svih vremena ne mijenje nista u sveopstem misljenju svih ljudi koji nesto znace u svjetskom tenisu.Znamo da Fedex,specijalno,ne voli Novaka i da mu porazi od njega najteze padaju,a i vrijedjao je ne samo njega nego i drzavu i narod iz koje Nole dolazi,Srbiju.
Kada je Nole,na pocetku karijere,imao zdrastvenih problema Fedex ga je nazvao folirantom i rekao da ga to i ne cudi obzirom iz koje drzave dolazi.U napadima na Novaka mu se pridruzio i Rodik koji se cak i fizicki hteo obracunati sa Novakom.
A,Novak je uvijek bio korektan prema Fedexu,cak i vise nego sto zasluzuje.
Dakle,Fedexa uvazavam kao igraca,ali ga potpuno ignorisem kao covjeka i zato me njegovi komentari o Novaku uopste ne zanimaju.Onaj ko place kad izgubi,kad prstom prijeti Novaku kad dobije,nije covjek vrijedan neke narocite paznje.
Nole je za njega car u svakom pogledu.

sasa jokic

pre 8 godina

Dobro je krenuo, a onda u svom stilu;"Da ne bi uvredio druge velike igrace!?". Znaci uvreda je ako Novaka svrstas medju velika imena?
Mislim da ovo ima malo veze i sa inteligencijom, neverujem da je imao losu nameru, nego brzi jezik od mozga!

Boban

pre 8 godina

Da li je ovo istorijski trenutak. Ne mogu da verujem da je Federer to izgovorio. Da nije možda pogrešan prevod? Naduvenko Federer da izjavi kako je Nole rame uz rame sa najboljima svih vremena, pa ima da padne sneg u junu!

Stole

pre 8 godina

Mudro zbori Svajcarac, nece ga ga stavlja na neko mesto a istina i tesko je proceniti s obzirom d aje bilo mnogo vrhunskih tenisera kroz istoriju.Ko zna, koliko bi titula do kraja osvojio npr Bjern Borg, d ase nije tako rano povukao.No, medjutim, mislim da je Novaku vec sad mesto medju top 5 tenisera svih vremena.

NOLKICA

pre 8 godina

Federer je iskren , i to mi se svidja kod njega najvise, i kada nesto kaze protiv Nola, misli iskreno, svidjalo se to nekom ili ne , barem kae sta misli, Fedrer, znam da ga Nole postuje i to se vidi!

milan nis

pre 8 godina

I dalje je za mene jedan od najvecih sportista svih vremena,ali nikada od njega COVEK.Ja mu mnoge izjave vezane za Novaka necu oprostiti.

Trener

pre 8 godina

U naredne 3 godine neka Novak osvoji samo po jedan slem I jedan masters svake godine I brojke ce same da govore ko je najbolji igrac svih vremena.
Za mene je i trenutno najbolji i svih vremena I sve sto se desava govori u prilog tome.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Ono sto Novaku sledi jeste da do kraja karijere bude bolji u medjusobnom skoru sa Nadalom i Federerom. To je prvi korak. Logicna posledica toga bice najvise masters titula ikada kao drugi korak. Treci korak je broj nedelja na listi i siguran sam da ce Nole stici Rodzera. Cetvrti i najvazniji korak su GS titule. Do kraja karijere mu treba da osvaja 2 godisnje. Siguran sam da ce se desiti jos koji incident sa 3 (daj Boze i sa 4). Novak je na vrhuncu, i kada bi nekako do kraja sledece godine ostalo je jos 7 GS turnira i kada bi Novak namaknuo 4-5 bilo bi savrseno. Mada kako igra svasta je moguce, on sada na svakom GS dolazi kao favorit broj jedan...

bot

pre 8 godina

Na kraju kad se povuce crta, Novak ce biti apsolutni rekorder po svim parametrima i jedini u bliskoj istoriji sa svs 4 GS u kalendarskoj godini...budimo zadovoljni jer smo svedoci teniske istorije.

pionir

pre 8 godina

Korektna izjava. U deset je odavno, za prvih pet nedostaju RG i jos jedan dva GS. Ispred su Fedex, Sampras, Lejver, Rafa i Borg. Sa Lendlom, Agasijem i Konorsom je pata-karta

Vragolan

pre 8 godina

Potcenio sam malo Đokovića, 8.-mi je, baš sam proverio:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Melenci

pre 8 godina

lepo je cuti sa koliko postovanja prica o Noletu.Nije zeleo da odgovori na pitanje da li je Nole medju 10 najboljih u istoriji kako ne bi uvredio i druge vrhunske tenisere,sto znaci da po njemu nije.No nista strasno od Rodzera,jer je zaista otoplio kao licnost.Nema tu sta da se velica ova njegova izjava,normalno je da kaze ono sto govore Noletovi rezultati.Ranije nije bilo tako.

Dragana

pre 8 godina

Rodžer samo odgovara na pitanja koja mu postavljaju i ne znam šta se toliko uzbudjujete oko toga.I Novak Djoković odgovara na pitanja i o Rodžeru,Nadalu,Mareju pa šta.Samo što u njegovim odgovorima vi uvek pronalazite neke mudrosti,lepote i ko zna šta sve još,bez obzira kakvi su odgovori,dok sa druge strane u odgovorima Federera vidite samo neku ljubomoru i zlobu iako je nema.Ne priča on o Djokoviću iz čista mira već što ga novinari pitaju.

bolji nego što se čini

pre 8 godina

Federer u poslednje vreme je konačno počeo da se opušta u životu. Skida polako stege marketingških i pr zahteva i više se i ne trudi da održava image perfektnog, savršenog "nadbića". Evo nekoliko zapažanja u vezi s tim. Opušteniji je na terenu, viče, mrmlja, gestikulira, pokazuje emocije, uživa. Počeo je i da stenje, naročito na servisu i kod snažnijih udaraca. Primetili su to i eng. komentatori Eurosporta. Mnogo je opušteniji kod izjava nego ranije. Imao je on dosta problematičnih izjava, naročito prema Noletu, ali manje, više ništa ozbiljno, osim one press conf. posle USO 2011. i čuvene izjave o juniorskom šamaranju loptice na meč loptu, što mu je, setite se, zamerila i swiss štampa, ali težak je to poraz bio, razumem ga. Da nema milionski ugovor sa Gilleteom, kladim se da bi često bio neobrijan. Takođe kao realan čovek prihvatio je Novakovu g.o.a.t. klasu, i sada je opušten prema njemu, a poštovao ga je i ranije. Dobar je Federer!

Djole999

pre 8 godina

Sta je Ronaldinjo bio u fudbalu to je Novak u tenisu, Ronaldinjo mozda nije najbolji fudbaler ikada ali sta je on radi nekih pet sezona to je vanzemaljski, tako i Nole, mozda nece prestici po GS. vodece ali to sta sad radi je najbolje ikada sto je neko igrao, favorit na svim podlogama! RESPECT

v

pre 8 godina

I dalje ga ne mirisem. Ali cenim rezultate i ne zelim da se povuce, sto zbog prelepe igre, sto zbog fenomenalnih meceva sa Novakom. To je neka love-hate situacija. Nit ga volim, nit mogu bez njega kada je tenis u pitanju.

Ranije sam mnogo vise gotivila Nadala, ali mi se smucio 2011. Dok je pobedjivao ljubio je i grlio Novaka na mrezi, ali cim je Novak poceo da ga pobedjuje u nizu, totalno zahladjenje. Ranije sam mislila da je skroman, divan i nevinasce, sada nisam bas sigurna. Ne poznajem coveka licno, pa bi bilo pretenciozno da tvrdim, ali onakvi fenomenalni rezultati ne idu ruku pod ruku sa stavom, izrazom lica i izjavama na svojim konferencijama. Ne mozete imati takve rezultate kroz karijeru a istovremeno biti do te mere nesigurni, covek prakticno nipodastava sebe.

Da ne pricam sto Nadal, da oprostite ali ne moze bas da se pohvali inteligencijom, elokventnoscu i sl. Deluje kao ''backo''. Novak i Federer su za njega pojam. Marej ima fenomenalan suvi humor. Ja ne mirisem Federera, ali covek manje glumi, to je sigurno. Ne pokusava ni da sakrije svoju sujetu.

ma nije moguće

pre 8 godina

Za jedno 3-4 godina kada Top 3 budu teniski penzioneri (a Murray konačno postao ATP No.1 :) ), onda ćemo da vidimo ko je gde na top listi svih vremena.

Federer ima samo 2 motiva za dalje igranje: 1. Osvajanje bar još jednog Vimbldona jer na drugim GS nema neke šanse zbog godina (iako će verovatno igrati finale RG2015). 2. Da igra bar do Đokovićeve 30.-te godine da bi ga onemogućio da uzme sva 4 GS u godini, jer Novak to jedini može da uradi. Već ga je RF 2011. sprečio u tome. Imati sva 4 GS u Open eri relativizuje ukupan broj GS kao najbolji pokazatelj uspešnosti.

Bojan

pre 8 godina

(ajde, 29. maj 2015 17:29)
argument o nekoj jacoj konkurenciji je mogao da se provlaci 2011, cak i to je diskutabilno, ali danas nikako ne stoji. U odnosu na tu 2011, svi vodeci igraci su losiji danas nego tada, osim Noleta, koliko-toliko (rekao bi da bi on iz 2011 dobio sebe danas, posle malo zesce borbe). Nadal je ocigledno slabiji, kao i Endi, Federer se drzi, ali ipak je tada gubio samo od Rafe i Noleta, danas su tu Kirgiosi, Monfisi i drugi koji su za njega bili topovska hrana. A zamene za ovu trojicu u vidu podmlatka koji ce da izaziva Noletovu vladavinu jednostavno nema.
Noletu je cista situacija za dominaciju, cistija nego sto ju je Federer ikada imao, Federer dok je sazreo poceo je da se pojavljuje neki Nadal koji ga je, ako nista, dobijao redovno na sljaci, kasnije kad je pao on na drugim podlogama i Nadal i Nole uznapredovali, gubio je i tamo, ali Novak trenutno nema nikoga ni u najavi, a ni Rafa nema vise snage posle 10 godina dominacije na sljaci da gazi.

naravno, ovo nije usmereno nista protiv Novaka, nego vise poredjenje nivoa konkurencije. Nole je trenutno u top 10 u istoriji i napredovace verovatno jos malo, ako bude drzao ovaj nivo jos 2-3 godine, stajace rame uz rame sa Federerom i Nadalom, a sa 4-5 ih prestize

lazaking

pre 8 godina

samo dok ova dvojica ne odu u penziju da novak preokrene skor medjusobni sa njima...pa makar ne osvijio ni jednu gs titulu!!
da kaze jesu brendovi,jesu kralj sljake ,kralj svih vremena ,ALi ja sam ih oprasio!!!!
sve najbolje majstore,uz tebe smoo...

B

pre 8 godina

Federer: "Nadal Favorit ispred Djokovica".
Komentari: Ovaj veze nema, ljubomoran, jako iritantan, pretvara se.
Federer: "Djokovic najboolji svih vremena"
Komentari: Federer gospodin, svaka mu cast, uvek sam ga gotivio
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vastra, 29. maj 2015 17:23)
Gluposti! Odakle ti ideja da i prvi i drugi tip komentara šalju isti ljudi?

Nataly

pre 8 godina

Čak je i čuveni Džon Mekinro prošle godine na Vimbldonu izjavio da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisera svih vremena, ako ne čak i najbolji. Šta ja kao tenski fan da dodam na to?

Nikkey

pre 8 godina

RF hejteri ce reci: Rodjo, pa uvek si bio latentno ljubomoran (masa dokaza) sto prema nasem Novaku a tako i prema njihovom Rafi. Sad kada te cepaju (jedan na tvrdoj a drugi na mekoj), onda kazes dobar ovaj...prodje vreme Rodjo, a on sad u punoj snazi...mada igrace ovaj jos valda od te ljubomore, ne znam, a on samo u stvari vrsi pritisak na Novaka. Nole to zna i svetski ga coolira.

anica

pre 8 godina

Ostalo mu je taman vremena da te prestigne po GS trofejima, pa ces onda bez rezerve mozda nekad priznati sebi ko je Novak Djokovic, Rodjo, Rodjo...
Hejteri, hahaha, nema tu h od hejtera, vec iskreno priznanje za sve lepe reci upucene Noletu, bilo ih je puno od strane vrhunskog tenisera, bez sumnje.

sedam za redom

pre 8 godina

Ništa novo nije veliki Fed rekao. Brojke su neumoljive. Teniske legende i experti se slažu da Novakovih 8 (za sada) slemova ima veću specifičnu težinu s obzirom da se Novak cele karijere bori sa dvojcom najvećih plus vrhunskim Endijem. Zato je ispred Konorsa i Lendla. Ispred njega (za sada) su samo Borg, Sampras, Nadal i Federer. Lejver je osvajao slemove na prelazu iz amaterske u open eru, kada su se 3 od 4 gs igrali na travi, a on je bio s&v igrač, grass court specijalist. Top 5 je realno Novak, sa kapacitetom za top 2 ikada. Za top 1, trebaće mu mnogo truda ali nije nemoguće. Odmoglo mu je mnogo ona promena reketa 2009. i onaj Martinov eksperiment sa neuspelim pokušajem promene tehnike servisa 2010. Tu je ostao bez 2, 3 slema verovatno. Ali nema veze, ne treba žaliti. Ako Fedex kaže da je već sad top 5 svih vremena, pametnom dosta.

Neutron

pre 8 godina

Ja bih stvarno voleo, kada bi to bilo moguce, a nemoguce je, da se Federer, Nadal, Sampras, Connors, Mcenroe, Laver i svi ostale legende koje moste da zamislite, postave ispred ovog Djokovica. Bas bih voleo da vidim sta bi se tu desilo. Pa tu bi istorijisko perije letelo na sve strane. To bi bio pravi karneval. Ali kao sto rekoh, to je nemoguce, pa sada mozemo da spekulisimo do beskraja. Kome ustvari to uopste i treba. Ja cu mirne savesti da uzivam u ovome trenutnom stanju. Drugo me uopste ne interesuje. Razbijaj Nole, samo napred!

Coach

pre 8 godina

Ja zaista mislim da on sve ovo sto izjavljuje za Novaka u poslednje vreme radi samo da bi ga mentalno olabavio do eventualnog susreta. Pre Roland Garrosa je bilo sve u stilu nije ona Rafa na sljaci bla bla...nije proslo u Rimu a sad druga ploca...Nole idemo.

Ivke

pre 8 godina

Rodja diskretno spusta Novaka u vecini izjava, i onda i sam verovatno shvati je to previse cak i za njega, i posle toga usledi i poneka ovakva izjava svremena na vreme. Verujem da ga postuje donekle, ali nema bas visoko misljenje o Novaku. Ono sto stvarno misli, govorio je kada je bio najvise nervozan zbog poraza od njega, da samara loptu ceo zivot itd...

ćao zdravo susjed

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.

Zeljko

pre 8 godina

Normalna izjava RF. On je samo realno sagledao sve ono što ceo svet koji iole prati tenis vidi. Novak je po svim najvažnijim parametrima već ostvario karijeru za top 10 svih vremena u open eri a po većini parametara je već sada peti. Ispred su RF, Sampras, RN, i Borg. Lejver nije open era, pripada nekom drugom vremenu iako je kalendarski GS osvojio 1969. On ipak ima "samo" 5 gs u open eri.
Dakle, ako posmatramo samo moderno doba tenisa(od RG 1968 na ovamo)jasno su se iskristalisale dve grupe velikana : RF, Sampras, i RN u prvoj i Lendl, Connors, Đoković, i Agasi u drugoj. Borg je između te dve grupe.
Jasno je da će Novak svoju grupu prevazići i pridružiti se Borgu na poziciji br.4 ili br.5 svih vremena.
Za više od toga Novak takođe ima šansu ali će ipak vreme pokazati...

kiki

pre 8 godina

Jedna stvar mi je jako neverovatna. Da li znate da Novak ima bolji karijerni odnos pobeda/poraza od Federera? Neverovatno! Dakle ukupno u karijeri bolji procenat pobeda. Po podlogama: bolji na betonu, bolji na šljaci, samo na travi nije. Pametnom dosta!

poznavalac

pre 8 godina

Novak ima jos barem 3 godine svog najboljeg tenisa,ukoliko njegovi protivnici budu na ovom nivou vrlo verovatno ce biti igrac sa osvojenih GS titula odmah iza Federera ali ce imati kompletiran Masters kao jedini u istoriji vrlo moguce i prestici Federera u broju provedenih sedmica na 1 mestu,obici ce ga u medjusobnom skoru jos i ako kompletira GS u godini...tas na vagi ode na Novakovu stranu,a konkurencija koja bi ga sprecila u tome ne uliva poverenje da ga moze zaustaviti na tom putu sa sadasnje tacke gledista.

cofi008

pre 8 godina

moja lista je sledeca: 1. federer
2. nadal
3. sampras
4. borg
5. lendl
6. lejver
7. djokovic
8. agassi
ovo govorim kao veliki novakov navijac... i mislim da bi novak na kraju karijere mogao da bude medju 3 najbolja ikada- federer,nadal,djokovic...
po prikazanoj igri jedino se federerova igra iz najboljih dana moze meriti djokovicevom...ali djokovic mora jos da osvaja sto ne sumnjam da hoce!

preko_veze_nema_veze

pre 8 godina

Pitaš direktnog konkurenta gde je Novakovo mesto?
Isto kao da pitaš navijača zvezda gde je mesto partizanu na tabeli ili obratno.

goran

pre 8 godina

Svaka cast Rodjeru na izjavi , ali nije rekao nista sto nismo znali . Ne razumijem do kada ce se uopce u tom pravcu raspravljati!? Rafa i Federer su sigurno na prva dva mjesta svih vremena, a Nole od 2009 ima bolji skor s obama i vise manje prvi ,u eri atomskog tenisa.

Pametnom vise nego dpvoljno!

mk

pre 8 godina

Novakovo ponasanje,nakon pobede u Rimu,sve govori o njegovoj mentalnoj moci i nivou igre u odnosu na Federera.Bez skakanja,vikanja,normalna stvar,jer Ja sam Boss.Svi to znaju,pa i RF i RN.Ozbiljan pristup,taktika,skraceni poeni,ima tu Nemacke skole sporta,zahvaljujuci Borisu.

novak redovno šamara čilića

pre 8 godina

Najsmešniji su mi ovi susjedi koji se teše nekakvim "Rodikovim redovnim šamaranjem Noleta", hi, hi... Najobičnija laž! Pa jeste li gledali vi njihove mečeve uopšte? Lako je lupati napamet. Rodik ima JEDNU pobedu više! Od toga DVE pobede su predaje Novaka zbog nesnosne vrućine. Novak je šamarao Rodika još kao klinac, ima sve na yt pa gledajte. Ako koza laže, rog ne laže.
(ćao zdravo susjed, 29. maj 2015 23:22)
Tačno!!!
Redovno šamaranje je skor 10:1, 12:3 itd, a ne 5:4, tj. jedna pobeda više. Ili neko misli da Borna Ć. redovno šamara Nadala jer ima jednu pobedu više. Lako je doći ovde i u anonomnosti lagati, lupati. Ništa ne košta.

Milos

pre 8 godina

Danix

Voleo bih da vidim taj original clanak ili vest gde je to veliki RF vredjao i spominjao Srbiju na bilo kakav uvredljiv nacin ako mi nadjes evo nikad vise nijedan njegov mec necu pogledati.Sram te bilo.Izjava skroz na mestu,moja prognoza mada je nezahvalno prognozirati,Novak treci il cetvrti sa Samprasom svih vremena kad zavrsi karijeru,hocu reci imacc 14-15 GS titula po mojoj proceni,12 neki minimum.

KopasKi

pre 8 godina

je li ovo korektna izjava il ce neki opet reci da je narcis zato sto nije rekao da je novak u top 5,pa cak i prvi svih vremena?
(fedex, 29. maj 2015 17:06)

...ako malo pazljivije procitas videces da, samim tim sto je rekao da nece da uvredi neke starije tenisere, odgovara na pitanje novinara i potvrdjuje da je Novak u top 5 svih vremena. Citaj malo izmedju redova...

Nik

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1

Hvala unapred na odgovoru...

RF

pre 8 godina

Realno, ovom zadnjom recenicom, kako ne bi da odgovara na to pitanje da ne bi uvredio druge velikane je samo posredno rekao da smatra da je medju 5 najboljih.
To ne moze reci direktno, jer bi se onda mozda pobunili neki koji imaju vise GS od Novaka, a po kvalitetu i nisu bolji od njega (npr. Lejver, Emerson).

Bojan

pre 8 godina

(Zeljko, 29. maj 2015 23:25)
tacno je da Lejver ima samo 5 u open eri, ali on je bio dominantan i tokom pro karijere 63-68 i pre tokom amaterske. Sama cinjenica da je uzeo 4 uzastopna slema ga stavlja u prvu grupu ljudi. Borg jeste tu na granici jer nije uspeo da uzme USO (australiju nije ni pokusavao), ali bih ga ipak stavio u prvu grupu, gde ce i nole uskociti sa jednim RGom i jos jednim slemom.

?

pre 8 godina

@kiki
Nista tu nije neverovatno, osim za one koji ne razmisljaju...
Ima bolji procenat, a pogledaj koliko manje meceva ima odigranih?

ivan

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58) # Link komentara Tennis GOAT list R Year-End 4.2.1 4 poena prvo mesto na kraju god. 2 poena drugo mesto na kraju god. 1 poen trece mesto na kraju god.

RF

pre 8 godina

Sasvim korektna izjava Rodzera. Ali ono sto ovde ljudi ne shvataju je to da Federera nesmatraju najboljim ikada samo zbog njegovih rezultata, vec i zbog nacina na koji on igra tenis, zbog njegovog pristupa i njegove ljubavi prema tenisu. Federer u toku meca pravi neke poteze i udarce sto nijedan trener ne moze da vas nauci nego je to jednostavno plod njegove teniske intelegencije i nepresusnog talenta koji poseduje za tenis. Kad je bila ona egzibicija u Indiji, Ana Ivanovic je rekla da nikad nije videla da je neko talentovan i da voli tenis kao Rodzer.

Moloh

pre 8 godina

(?, 30. maj 2015 14:51)
Nema to nikakve veze. Novak je odigrao skoro 800 mečeva, nije odigrao 50. Procenat je procenat, za nekoga ko razmišlja. Baš zato što je neko odigrao više, neko manje mečeva, procenat pobeda je jedan od najrelevantnijih pokazatelja uspešnosti.

?

pre 8 godina

@Moloh
Ne moze da se poredi procenat nekog ko je odigrao 800 meceva sa procentom nekog ko je odigrao 1200.
Uporedi procenat kada je RF imao meceva koliko Novak ima danas.

Mihajlo

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...

Pa ovako, ako je zavrsio kao prvi na listi dobija 4 poena, ako je drugi zavrsio dobija 2 i treci na listi jedan poen.....e sad to ide puta koliko godina pa npr. Djokovic ima 18 poena tu, bio je treci 2007,08,09,10 to je 4 poena, pa je bio drugi 2012 to je 2 poena i bio je prvi 2011,12,14 to je 3 godine puta 4 poena znaci 12, tako da je sve ukupno 18 :D

Moljac

pre 8 godina

Ako moze neko samo da objasni ukoliko zna kako se dolazi do cifre u koloni "R" sto je postavio neko u prethodnim komentarima Tenis Goat List...? U pitanju je "Year-End" kolona u kojoj stoji koeficijent 4.2.1 .Evo i link...

[link]

Hvala unapred na odgovoru...
(Nik, 29. maj 2015 18:58)

4 poena za prvo mesto, 2 za drugo i 1 za treće. Novak je tri puta bio prvi, jednom drugi, i četiri godine treći, to je ukupno 18 poena.