Petak, 05.06.2015.

23:20

Borba, nervoza, bes, čekamo nastavak

Više od tri časa borbe, ogroman ulog, tenzija, vrhunski poeni, početničke greške i – još nije kraj.

Izvor: B92

Borba, nervoza, bes, èekamo nastavak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

monarhista

pre 8 godina

Postajem ljubomoran na ove sto po ko zna koji put trose pare zaradjene na kladjenje protiv Noleta:-))))))

OPREEEEEEEEEEEM DOBROOOOOOOOOO:-))

Vlada

pre 8 godina

Kako moze Mats da prica da je momentum bio na strani Mareja? Na pocetku cetvrtog seta Djokovic ima 1:0 ima 0:40 na sledeci Marejov servis,nije iskoristio,osvaja svoj servis i ima 15:40 opet na Marejov servis koji mora da da igra fenomenalno da bi sve to spasao......Nije mi jasno.

Adi

pre 8 godina

Zasto svi spominjete ono Noletovo psovanje u negativnom.kontekstu,pa otidjite s drugom.na rekreativni mec pa u sred meca nek vam drug onako baca lopticu kad servira ,pa vidite hoce li vas izbaciti iz takta a ne u polufinalu garosa,dajte ljudi,Marej je juce poslije svakog izgubljenog poena govorio fuck,fuck ,sta mislite da Nadal i Federer ne psuju ,kako da ne ,ljudi mi smo balkanci posebni i svi bi reagovali kao Nole juce ,meni je ono bas simpaticno bilo i neka izbaci Emocije nek ne glumi robota kad nije.

Beobrad

pre 8 godina

Novak je Rg 2015. osvojio jos 2012. i 2013.
Mora mu se vratiti i on danas sigurno nece ispustiti mec!
Samo vetar, prolazni zamor i Endijevo smisljeno "bacanje loptice pri servisu", doveli su do 4. seta!
Zavrsava danas Novak ovo za najvise 25-30 minuta!
A onda sutra poslastica, ali i daleko laksi posao za Novaka!

Za mene najbolji ikada!

pre 8 godina

Nole, imamo tu jednog sto se danas zeni pa bi te molio da dobijes prekinuti set da covek stigne na vreme kod maticara, cujem da mu je tazbina jako nezgodna

Ozminacija

pre 8 godina

Sasa jesi li gledao koji od mečeva veterana, to uvek deluje jako zabavno, super zezanje uz majstore svog zanata koji i dalje imaju sta da pokažu?

Stojan

pre 8 godina

Predviđam veliku borbu u nastavku 4 seta, jer Endi je pod velikim pritiskom, ako izgubi ovaj set je kraj borbe. Puno sreće Novaku želium i navijam za njega, možda će biti važno čekati greške i jako i sigurno krenuti u meč. Možda se desi 5 set 8 - 6 za Novaka? IDEMO MAJSTOREE SAMO TAKO NAPRIJED!

miro split

pre 8 godina

Meni je ovo prekidanje meča zbog nevrimena skroz bezveze.Ali igrači ne mogu obuć one žute kabanice i nastavit meč,ali treneri ne mogu uć na teren i pratit svog igrača sa otvorenim kišobranom?Nije ,nego je linost i razmaženost u pitanju.Padne dvi kapi kiše i odma amo pristat radit.Zato nama Balkancima i odgovara ovi tenis.
Ja bi dobija slom živaca da san doša gledat meć,a oni ga prikinu.Oni lipo odu u svlačionicu,a ja dok dođen do doma pokisnem isto ka da san i osta na tribinama,a i ko zna oće mi žena sutra virovat da se tenis igra dva dana?

fedex

pre 8 godina

pa jete li vi normalni,cuj svi mrze novaka,nije u tome fazon nego u tome da publika zeli da vidi jos borbe,jos vrhunskog tenisa,kao i ja kad sam neutralac odnosno kad ne igra federer,sta je problem u tome? ako ovaj mec ode u 5 setova vidit cete da ce u njemu publika navijati za novaka..

Vaše ime*

pre 8 godina

Niko nije "posumnjao" da su organizatori izmislili "oluju" da bi pomogli No1etu. Oluje nije bilo a prekid je odgovarao ...Ali zato bezbroj teorija zavere protiv Đokovića.

tenis

pre 8 godina

Dobija Novak danas..Sinoc ste videli,u nekoliko navrata kako su i on i Endi pokazivali sudiji da slabo vide lopticu,zbog mraka koji se naglo spustio..Plus,Noletova sociva..
Obojica su jedva cekala da se prekine mec...
Nikakvi trikovi danas Mareju pomoci nece-ono odugovlacenje,nerviranje Noleta,sudija Pascal,poznat kao "ljubimac" Novaka,publika,nista..
Zavrsice sa njim u trecem setu..
A Stan?
Njegov bekhend!Pa znas li koliko ce loptica tamo da ti uputi Nole?1%!
Trcaces 3 m iza osnovne linije tamo-vamo kao sumanut,kao Rafa,pokusavajuci da vratis one ubitacne Noletove "bombe",pa kad "lipses",drop-sot!
Tako debeo i "brz" neces znati sta te snaslo,moj Stan...
Iscrpljen i psihicki ubijen,neces "vola moci da ubodes"....
Bolje ti je da ne gledas snimak meca Nole-Rafa,a osecam da nisi izdrzao,nego u "sitna crevca" sve odgledao...Fatalna greska za tebe..Isto te ceka,a odbrane nema...
Plus,Rafa uze 9 gemova,ti neces ni toliko..Gledaj samo da se ne obrukas pred punim Satrijeom...
"Uzeces" posluzavnik i odslusati "Boze Pravde"!
Uzeces 1200 poena,bices verovatno 6-i na ATP listi,900000 EURO...
I to je nesto,budi realan...
P.S.Da li u tvom,Rafinom i Nishikorijevom stabu ima neko "normalan" da Vam kaze,bez obzira koliku lovu dobijali od sponzora,de se mecevi ne igraju sa satom na ruci!

rumenko

pre 8 godina

netipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

Ivana

pre 8 godina

najveci protivnik novaku je novak,nikakav mari niti bilo ko drugi.tako da ako uspe sebe da iskontrolise jer velike su emocije u igri a i pritisak da je tu blizu a opet tako daleko pobedice SVAKOGA.IDEMO NOLE BRE!!!

oxydant

pre 8 godina

Novak danas počinje novi meč sa jednim setom "fore"! Malo li je?!
Uz punu koncentraciju kao na prethodnim mečevima,Novak dobija 4.set!

Zuba

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!
(dejan, 6. jun 2015 09:48)



On je poznat po tome sto ne zatvara usta dok traje poen. Bar bi toliko trebalo da zna kad je tenis u pitanju. Koliko puta je i mene iznervirao. A sta tek da kazem za komentatora RTS-a koji kod dve brejk lopte pri rezultatu 3:2 u trecem setu govori kako su sanse Mareja ako izgubi svoj servis svedene na minimum. Muka mi je vise od takvih komentatora.

DiRa

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!
(thunderstruck, 6. jun 2015 00:41)

Obozavam Noleta i prezivljavam sve njegove pobede i poraze, nije mi jasno da publika i Marej mogu da ga iznerviraju.Publiku ne moze da promeni njihovo suvereno pravo je da bodre koga zele i da nekoga vole ili ne vole.Nole je vec legenda za zivota i onakve psovke mu ne trebaju.Marej budimo realni kod serviranja nije nista ucinio sto ne rade i neki drugi koji po dva puta bacaju lopticu kod servisa.Noletu je mozda i moglo to da prilici dok je bio mladji, ali sad kad je na vrhuncu ipak treba malo da kontrolise ponasanje.Ide iz krajnosti u krajnost dodvorava se publici ne bi li dobio naklonost i onda kad mu ne uzvrate on se zacudi.Malo je degute Rimu ja te volim ili slicno.Nema potrebe nikome da se dodvorava, njega vole oni koji treba da ga vole, a ostali boze moj.Sta bi rekao na ponasanje navijaca na fudbalskim utakmicama ili kosarkaskim kad pocnu familiju da spominju.Ne idu onakve psovke i ponasanje uz drugu stranu njegove licnosti.Sve najbolje i da osvojis RG.

Bluer

pre 8 godina

Tezak mec, kao sto smo i ocekivali. Jeste nam nole ulio nadu da moze brzo biti reseno ali ove godine endi je odmah iza noleta i to se vidi. Tesko ga je probiti, ima udarce vrlo slicne noletu ali je fizicki jaci. Sva sreca pa u glavi nije jos uvek najbolji. Videcemo kome je veca frka, ne volim sto Nole servira prvi, mislim da je to minus za njega ali videcemo. Kao neko ko je ziveo u parizu osvrnuo bih se malo na publiku. Francuzi su veliki nacionalisti i bilo bi cudno da navijaju za brita. Ali. Tokom 90 tih tamo se napravio veliki animozitet prema Srbima, dok generalno gledajuci slovene ukupno ne vole. Mene su zvali slav... Pogrdno. Ali to ne mozemo promeniti, nole bi zeleo da se to desi ali nece. Zato bih ga zamolio da prekine obracanje na francuskom i lepo pegla ili engleski ili srpski. A francuski nek uci zbig sebe a ne publike.

simke

pre 8 godina

Zasto bi lako,kad Novak voli komplikovano...Mislim da je bolje sto novak ima jedan tezi mec i sto se muci u polufinalu,onda sam siguran da ce u finalu dobiti 3-0.

Stojan

pre 8 godina

Mogao bi odlučiti dobar početak nastavka meča ili dnevna forma i svakako jaki i precizni udarci. Endi je pod pritiskom ako izgubi ovaj set, meč je gotov, tako da predviđam veliku borbu u ovom 4 setu? Idemo majstore, samo tako naprijed. poz

Agasi junior

pre 8 godina

Novakov glavni problem je bio i ostao emotivna nestabilnost i nemogucnost da u pojedinim trenucima iskontolise emocije i da im ne dozvoli da ga "blokiraju".To se na zalost desilo juce kada je Novak nepotrebno sam sebi stvarao pritisak i zurio da mec privede kraju, usled blagog gubitka snage i koncentracije na kraju treceg seta dozvolio je da ga Mari isprovocira stalnim namestanjem na servis,podlegao je pritisku,spustio mentalni stit i uz ocigledno navijanje publike za protivnika,sto mu je dodatno poremetilo koncepciju(na cemu treba ozbiljno poraditi)potpuno gubi fokus,emotivno se prazni sve to uz problem sa preponom se drasticno odrazava na njegovo fizicko stanje,lose se krece, gubi korak i dah.Ono sto smo videli juce je "emotivno pregrevanje" usled prevelike zelje da osvoji turnir.Savet:ne trositi toliku energiju na publiku,ne truditi se da znas njen jezik kako bi te volela,ne trositi energiju na to da joj se svidis po svaku cenu jer mozes sam sebe dovesti u zabludu kao Novak juce da ga je pariska publika konacno prihvatila kao svog i da ce navijati za njega ili da ce bar jedna polovina biti na njegovoj strani,juce su ga surovo vratili u realnost sto je na neki nacin dobro i otreznjujuce za njega jer su sada karte otvorene i nema nerealnih ocekivanja od laznih saveznika(istorijski potvrdjeno mnogo puta)plus je izgubio set sto je dodatno olaksanje za finale gde nece imati taj dodatni pritisak apsolutno nedodirljivog!Ocekujem danas jak trening sa malo drame i Noletovu pobedu!

pero

pre 8 godina

Novak treba da prestane da se ulizuje publici i da pokaze malo vise karaktera da ljudi znaju ko je on. Marej je tezak protivnik, sve je moguce danas.

Данац

pre 8 godina

Dragi Nole,

Samo smireno, bolji si od Mareja, ali nemoj da dozvolis da se vrati....to je samo do tebe!
Svi te podrzavamo, legendo nasa!!!

Darko

pre 8 godina

@ tony
Pa, napisao Ozmo sa lica mesta da je padala desetak minuta!? Drugo, bilo je na prenosu koji sam ja gledao da je počela da pada dok su ljudi još izlazili, pa su stavljali nešto na glavu da ne pokisnu. Bukvalno su se sklonili u zadnji čas, tako da mani se teorija zavere.

stud

pre 8 godina

Djokovic je jednostavno usao u Marejev ritam, u njegov "dosadan" tenis... Pauza je verovatno dobro dosla Djokovicu, da analizira u cemu je gresio, a za Mareja na primer ne mogu da kazem u cemu gresi jer mu upravo ta dosadna igra donosi rezultat.

vladek

pre 8 godina

Novak je klasa za Mareja.Nemam dileme da ce dobiti danas,jer da Marej dobije jos dva seta,to mi je u domenu fantastike.Protiv Vavrinke ce biti mnogo teze.Odlican je Vavrinka ceo turnir,resio je privatne probleme,podigao formu,i sto je najvaznije,bice mnogo odmorniji od Novaka.Procena za finale 60-40 posto za Novaka

Zuki

pre 8 godina

(q, 05. jun 2015 23:49)

Psovke su ipak deo sporta. Ako ti smeta, iskljuci ton ili ne gledaj. Opsujes kad se sapletes na ulici a kamo li kad igras vazan mec protiv jakog rivala.

Ljubisa

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 5. jun 2015 23:52)

JOVANE? ANDY NAJVISE "TROSI" VREME TRENIRAJUCI NA FLORIDI !!!

armadilloXXL

pre 8 godina

Sad pogledao, na kladionici kvota danas na Noleta 1.01, tako da svi vi koji znate da ne može da dobije - trčite i brže bolje uplatite kuću na Mareja, pare će da namlatite. Idemo Nole, otresi ga danas mesto treninga i sutra u Gren Slem istoriju!

Abraxas

pre 8 godina

Ako se vec trudite da objektivno izvestavate onda znate da Novak nije samo rekao "pet puta stane" vec je to imalo i nastavak koji smo svi dobro culi, a koji je potpuno neprimeren nekome ko ce narednih godina sigurno biti vladar teniskog trona. Nije publika reagovala jer je Djokovic bio glasan.... tako da nemojte da sirite dezinformacije i pravite od njega nest sto ocigledno nije.

adem

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 5. jun 2015 23:35)

znaci svaki novakov protivnik je publici rodjak, jer uvek navijaju za novakovog protivnika. to znaci da navijanje nema veze sa ponasanjem samog tenisera, sa zeljom publike da gleda duze mec, da se ponekad navija i za onog ko gubi, kao prosle godien godine upravo ovde kada je pobrao ovacije on a ne nadal kao pobednik... jaka ti je logika, onako bas srpska

Ajmo Nole

pre 8 godina

Pratio sam prenos meca na britanskom ITV4 kanalu. Slazem se s komentarima da ni pariska publika ni britanski komentatori 'ne vole' Novaka, ali sam siguran da ga jako, jako postuju. Trebalo je samo cuti kakvim superlativima su se koristili diveci se Novakovoj igri.
Naravno da bi Novaku bilo puno lakse da ima podrsku publike u Parizu, Londonu ili New Yorku, ali onda Novak ne bi bio Novak nego Nolan ili Nick. Kad bi mogao birati, siguran sam da bi Novakk radje bio uvazeni Novak nego voljeni Nolan.

bazan

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.

AUUUUUUUU Predo.Posto i citam ovde komentare i imas dobrih analiza.Ali da se ovako srozas i pises ovavke nebuloze i teorije zavere nisam ocekivao.

Melenci

pre 8 godina

Predo,uvek su ti komentari za respekt,pa i danasnji.Jedino,sto mislim da je dobro sto se oduzilo prvo polufinale,zbog Sunca i vrucine.Ipak je u 4 svetu bilo nesto svezije,ali je se tada dogodila"publika".Prosto mi je krivo sa jedne strane sto je Nole toliko emotivan,ali takav nam je mentalitet.

TenExpert

pre 8 godina

Neko je ovde dobro primetio propust organizatora u tome sto je za favorite No 1, Noleta, ali i Serenu, predvidjen dan manje odmora pred polufinale ili finale. Ali tu je jos jedan ogroman propust - polufinale u muskoj konkurenciji, gde svaki mec moze da traje i po 5 setova stavljaju jedan za drugim, pa je malo verovatno da oba zavrse istog dana. Tu je opet otezano favoritu No 1, jer treba da igra dan za danom bez pauze. Ako se vec neko trudi da oteza Noletu, zasto su isto uradili i sa Serenom? Glupost, ili sta?

Melenci

pre 8 godina

Sasi hvala,mogu da zamislim koliko je bilo tesko gledati,sve te mesavine,vrucina,nervoza,bol u preponama i publika.Sta su nam uradili politicari od zemlje,da nasi sportisti ispastaju po svetu.Sve sto je iz Srbije je pod lupom,svaki poraz je normalna pojava,a svaki uspeh se otuzno prihvata.Zato je nama nas Nole jos veci,najbolji.jer uprkos svemu suvereno je na prvom mestu,najbolji je teniser sveta.Verujem uvek u Noleta ma sta uradio i na ovom turniru,a nadam se pobedisamo zbog njega samog,zasluzio je finale RG.Kada budemo podrzavali svi glasno svoga,kada se posle osvrnemo i na komsije npr.Bornu i podrzimo ga ili podrzimo ih,bicemo pre svega bolji ljudi.Kaze neki lik "plakace Srbija",pa nece plakati Srbija zbog trofeja nego zbog Noleta,jer njegova tuga je i nasa.A tuge nece biti,jer Nole ce naci resenje,uzdice se i pobediti.

tony

pre 8 godina

ma nesto tu nije kako treba. prvo sto mi je upalo u oci tokom prekida meca jeste veliki broj ljudi iz obezbedjenja koji su odmah upali na teren. oba tenisera su pod pratnjom napustili teren. kasnije sam proverio na netu i u parizu nije bilo oluje a ni kise. mozda nisam nasao dobar info oko kise pa neka se neko nas iz pariza javi sa pravim informacijama da ne razvijamo teorije....

Maja

pre 8 godina

Navijanje je zadovoljstvo staro skoro koliko i moderni čovek, propraćeno svim efektima povećanja adrenalina u organizmu. To za koga navijamo, određuje i naš karakter jer se identifikujemo sa onima koji neguju slične vrednosti. U našem slučaju to je Novak, jer nam se dopada upornost, vera, snaga, rad, pobednički duh, pozitivan stav prema životu...
Navijanje takođe može da izazove i stres ukoliko naš odabranik izgubi. Dobar lek u tom slučaja je pisanje, jer kada izgubi mi smo očajni, kao da su poražene vrednosti u koje verujemo.
Dakle dobar lek je pisanje. Pisanje o razlozima poraza, treba se izboriti i sa protivničkim navijačima koji će očito da likuju i pokazuju emocije slične onima kada mi slavimo pobedu. U našem slučaju protivnički navijači su pripadnici skupine životnih gubitnika, tako da ih poraz uspešnih raduje.
To je jednostavno objasniti, u tom slučaju prividno su izjednačeni sa onima kojima zavide i na koje su ljubomorni. Svi su gubitnici. Slična je situacija kada neko poželi da se uspešnom komšiji desi nešto loše.
Ne, ne pripremam se za poraz, ali moram priznati da je i to opcija, i u toj opciji ću biti ponosna i zadovoljna jer nisam neko ko je na suprotnoj strani vrednosti za koje smatram da su ispravne.

dejan

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!

dunster

pre 8 godina

mislim da je dobro što je došlo do prekida...na tribinama je bio Marko Pantelić i ja sam siguran da je sinoć on dao nekoliko mudrih saveta Djokoviću,i da će zahvaljujući tome ladno oduvati Myreja,danas.

nemanja

pre 8 godina

Dosta zavisi od taktike, odmorio je Madrid, Rim nije, mozda je trebalo obrnuto? Nezgodno je sto je u cetvrtfinalu bio Nadal, mada nema lakih meceva na sljaci generalno od cetvrtfinala,Marej je verovatno trenutno u boljoj formi nego nadal,ne treba ni to zaboraviti.Pogotovo kada je u pitanju turnir u 3 dobijena seta. Kako za sve tako i za Noleta, ispalo je tako, ako zeli ovaj trofej mora sve da ih dobije. Poznato je da Novak vrlo lepo izvlaci pouke iz svih negativnih situacija, tako da mislim da ce mu ovaj gubitak seta pomoci danas a i u eventualnom finalu.

Aca Znalac

pre 8 godina

I šta kaže onaj francuzčić, publika na strani Noleta, ma jeste ali za malo. Volela bi da vidi njegov poraz nego da im neko da po Faberžeovo jaje iz ruske riznice.

silvaner

pre 8 godina

Nisam uopste iznenadjen kompletnim desavanjem na terenu,to je i ocekivano.Marej je opasan davitelj sa neobicnim osecajem za tenis.Videli ste skoro svaki put kada je pokusao da zabije gresio je pa se vratio svom starom nacinu klaj,klaj prebacivanje do iznemoglosti.Tu se oseca nekako komforno.Nole danas mora krenuti agresivno i jace udarati lopticu,nema sta vise da se kalkulise.Moze se najvise igrati jedan i po set i ne treba stedeti snagu jer to je kratak period, kao malo jaci trening.

Ivana

pre 8 godina

Novakova ahilova peta je publika - rece juce jedan komentator. Ja ne mogu da verujem da jos uvek ne kapira da publika uvek samo zeli jedno - sto duzi mec i sto vise borbe i uvek ce veliki broj njih podrzati onog koji gubi. Ajde Nole bolji si!

Stojko

pre 8 godina

Mari je momak koji ima DOBRU I IZNADSVEGA ISKRENU DUSU. Zato su Mari i Novak najbolji prijatelji odmalena. Novak ne zeli da ponizi i da "pregazi" protivnika za sat vremena, a moze to ocigledno. U tome je i velicina Novaka Djokovica. Mari moze samo da zahvali svome prijatelju za ogromno samopouzdanje koje mu ovaj uliva. Na sceni je demonstracija pravog prijateljstva ove dvojice tenisera i lep tenis, a pobeda ocigledno docice im kao ne velika radost.

Tesnjarac

pre 8 godina

Ljudi, opustite se malo, Nole dobija mec protiv Endija!!!
Evo i zasto:
1. Nole vodi 2-1 u setovima.
2. U cetvrtom setu nema zaostatak, 3-3 u gemovima.
3. Prognozirana temperatura u 13h u Parizu oko 20C, za razliku od jucerasnjih 32.
(Svi znamo kako vremenski uslovi uticu na Novaka!)
4. Ovaj prekid je odgovarao Novaku! Ne znam da li zbog umora ili mozda neke male povrede, ali videlo se da Nole nije u ritmu i na svojim udarcima poslednjih pola sata.
5. Ohladice glavu i bolje ce se koncentrisati danas. Juce je usao u negativnu konverzaciju sa publikom, a publika hoce da gleda duzi mec, pa i da vidi malo “krvi” na terenu. Ovo vam zvuci poznato, zar ne?

Ostajem pri onome sto sam rekao juce – Nole dobija u dugom mecu, u 4 ili cak 5 setova, tesko, ali pobedjuje i grabi ka tituli na RG.
Nije ni bilo realno, da dobije u 3. Treba navijati za svog, ali i biti objektivan – i Marej je klasa!

Idemo, opet – OPA!!!

kris

pre 8 godina

e prosti narode,dajte hleba i igara,svi se razumeju u tenis,a do juce kad im spomenes reket mislili su na mafiju..a najblize tenisu i reketu su bili kad su kao deca igrali bagbinton..da ne bude zabune navijam za Novaka ,al me vise brine sto danas nemam vode za pice i kuvanje u Pancevu,zbog amatera u vlasti.

q

pre 8 godina

Marej ima lošiji drugi servis i "osmislio je" novu taktiku.Folira servis tri-četri
puta nebi li iznervirao Novaka.Nesportski gest,sistem,ali ko za to mari kad donosi
rezultat.Koliko je to razljutilo Novaka čuli smo i videli,a "profinjeni ostrvljanin"
je tek tada zaigrao.Ostaje nada da će ga naš junoša pregaziti u nastavku.Ako se pak
škot provuče nema veze,naš as ne koristi prljavštine "ka neki".

mira

pre 8 godina

Sta reci? Mislim da je prekid vise dobrodosao Noletu nasem. Mari je bio u naletu. Mari je i pokazao da nije bas zadovoljan odlukom organizatora... Beker je u pravu kada kaze da se cudom cudi kako danasnja teniska publika jednostavno ne voli Noleta... ali to je jasno zbog cega. On je iz izloglasene Srbije. Nole bi danas trebao da je pravde, Endija. Federer je samo drugi teniser sveta na papiru, pravi drugi teniser sveta je Endi. Da nije najavljena nepogoda u Parizu, ko zna sta bi bilo na kraju? Ne znam sta ce danas biti, ali ja cu danas biti duhom uz Novaka i nadati se da ce pobediti Endija. Doslo je vreme da Novak uzme taj Rolan Garos. Pozdrav svima i saljem Novaku pozitivu i neka ne slusa "publiku" i nek igra svoj najbolji tenis. A Endi neka uzme RG dogodine. :)

Mirjana

pre 8 godina

Ja sam ga provalila u trecem setu, hteo je sto pre da zavrsi da ne bi, zbog oluje ili mraka, nastavljao mec u subotu. Sam je sebe opteretio i postajao nervozniji na, sve poene koje je Andi osvajao i, svaki jaci vetar i tako usao u zacaran krug. Iskreno, i ja bih tu mentalno pala i razumem ga, nije covek masina. Sad je pitanje hoce li ga neko psiholoski stabilizovati. Ulog je veliki i pritisak koji ovi mladi ljudi nose u ranoj mladosti je divovski ipak, najjaci samo opstaju a Novak jeste jedan od tih sta god da se danas desi. Treba se pomiriti sa posledicom eventualno izgubljenog meca, koja bi ga pratila ceo zivot ''a, Novak Djokovic, bio je dobar teniser ali nikada nije osvojio RG'. Zato je ispravan psiholoski pristup jako bitan i nadam se da ima i tu vrstu pomoci, bar u Jeleni. Podignimo glave i ne gubimo entuzijazam i podrsku jer smo kao narod u vecini skloni velikim oscilacijama pa, ako kritikujemo Novaka ajde bar mi da budemo bolja verzija sebe a on ce se vec nekako snaci :-) pa svi vi, koji zelite da Novak pobedi, navijajte svim srcem!!!

oblak

pre 8 godina

Zao mi je sto Sasa ne napisa licni osjecaj kako je bilo na onoj vrelini disati juce u Parizu. Meni je djelovalo da nije bilo lako, pa jos trcati i bjesomucno udarati po loptici. Nacin na koji se zadnjih godina igra tenis i na koji nacin cesto cini da to vise nije igra vec gladijatorska borba. Nekada je mucno i gledati, a ne igrati. Uglavnom, Novak znananja i pameti ima vise od vecine nas, zato mu zelim zdravlja i srece, na ovom i svim buducim turnirma!

Zuke BRE

pre 8 godina

Nažalost moje skromno mišljenje je čak i ako prodje Marey-a, da će ga Vavrinka prosto oduvati u finalu. Najveći Noletov problem je u glavi...što mu se dosada nikada nije dešavalo....jbg i on je samo čovek....ali NADA umire poslednja....idemoooo!!!

Mikii

pre 8 godina

Danix@

Wawrinka je danas odigrao 3 sata i 43 minuta, dakle nepuna 4. Ne znam gde nadje tih 5, al' dobro. Ono sto sam hteo da kazem, jeste da je Stanislas proveo ne mnogo vremena na terenu do meca sa Congom i ima sasvim dovoljno goriva u rezervoaru da nalupa Djokovica sutra.

Vladance

pre 8 godina

Citam vecinu komentara i smatram da je vecina daleko od po meni oceglednih stvari. Novaku prekid odgovara najvise iz razloga sto je bio emotivno istrosen posle Nadala, ovako ozbiljan Marej imao je veliku sansu danas , sutra cecse ovaj sabrati shvatiti da mora da izadjebi razvali ga ako hoce trofej. Danas da se nastavilo stvari su lako mogle da se izmaknu kontroli. Drugo, sutra ce se igrati sa i po najduze , to je trening za njih drzi ih u takmicarskom ritmu . A budite svesni da je ovo sreca zreb munje pretezak , visa je sila ovaj prekid, kao da je poslat da mu da sansu da se pribere. Neodoljibo podseca na onaj mec protiv Nadala kad ga je posle 2:2 i momentuma na njegovoj strani prekinula kisai pomogla Rafi, sada je to kao vracanja pomoci Novaku. Ps znaju svi da Mareju treba vise vremena da udje u mec a i Novak ima preveliku prednost njemu treba jedan a Mareju dva seta, sanse su kao da Marej u nekom Mastersu mora da pobedi 2:0

Bane

pre 8 godina

Ukoliko Novak kojim slucajem izgubi ovaj dobijen mec....on ce sigurno puci da ne kazem da nikad nece osvojiti taj jedini RG koji mu fali..Sutra je dan odluke za njega nego sto je toliko za Mareja iako i on nije bez sanse..

Vladislav

pre 8 godina

mislim da je prekid vise Nole prizeljkivao i da mu je dobro dosao jer je Marey bio u naletu i bolje se kretao,bolji bio u duzim razmerama...Nole samo jednu stvar treba da popravi a to je kako vratiti Mareyev drugi servis , ovo sto smo videli je bila katastrofa kako se muci sa drugim servisom Mareya , otud i toliko propustenih brejk sansi.

Bozidar

pre 8 godina

Uopste mi nije bio jasan Novak.
U trecem setu je sve servirao bukvalno u sredini polja i Marej vraca i vraca...pa gadjaj ugao i gadjaj u T.
Zbog takvih servisa,kostalo ga je treceg seta.

rumenko

pre 8 godina

ne tipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

eTutan

pre 8 godina

Koliko se Marej danas bezobrazno poneo i koliko se nesportski ponašao po 2 puta na servisu je zaustavljao svoje bacanje loptice da bi iznervirao Novaka što je na kraju i uspeo u 3. setu nakon čega je Nole krenuo nizbrdo (u odnosu na prva 2 seta) inače da nije onoga i treći set bi bio 6-3
Da ne pominjem kako sudija ništa Mareju nije rekao za to

iggyBL

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti
(q, 5. jun 2015 23:49)


Druskane pa ako tako razmisljas, onda Andy nebi trebao osvojiti ni gem koliko puta opsuje.

Srecno Nole!

pre 8 godina

Nebi bilo problema samo da je iskoristio onu duplu brejk sansu u trecem na 3:2...pogotovu onu drugu kada je rutinski bekhend poslao u aut...da se popeo na 4:2, posle 5:2 na svoj servis i cao Mari...nema sanse da bi se ovaj vratio....mentalno bi bilo previse za Shkota....
Komentator na Tennis Chanel-u tada rece, da Novak treba da crvenim zaokruzi tu propustenu priliku jer ce mu se vratiti...i tako je i bilo....Nadam se da ce sutra da odigra kao u prva dva seta....

thunderstruck

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!

miodrag

pre 8 godina

Tesko je igrati protiv Andija. Mislim da je defanzivu doveo na jos visi nivo od one Nadalove iz 2008-2011. Novak je uzimao inicijativu, tukao, menjao ritam, strane, pomerao Andija ali se ovaj uvek vracao. Vrhunsko kretanje. Dosta je snage izgubio Novak. Sto rece jedan komentator ovde, ogadio je tenis Novaku. Sanse u trecem nije iskoristio. Ja sam cak mislio gotovo je, ukljucio snimanje i izasao da obavim nesto, kad ono ...
Andi je krenuo na sve ili nista i u 11 gemu dva, tri vrhuncka poena i uzeo je set.
U nastavku, obojica svezi, ne znam. Mozda da Novak krene na sve ili nista, osamara to i proba na brzinu, za 15ak minuta da zavrsi. On i dalje ima pravo na gresku, dok Andi ipak nema taj luksuz. Fizicki je Andi rekao bih superiorniji sada. Ranije je padao, ali ove godine je u top kondiciji.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zar stvarno mislite da je lako u polufinalu pobediti nekog igraca sa 3:0 a da se dobro ne istraumiras. borio se protiv lose tradicije protiv vetra silnih brejk lopti i endija koji je nasao zicu da ga iznervira da je morao da psuje. stavite se u endijev polozaj ne mozes mu nista znas da ce na kraju seta da ti uzme meru pa sta bi bilo ko poceo da radi u tom momentu. ja bi dozivao i tatu i mamu i publiku i vetar i sljaku. noleta opasno bole noge il ga jednostavno ne slusaju nema ravnotezu kada udara to je dosada bila jedina mana mada sutra ja mislim da on to zavrsava kao laksi trening.

Covek sa sela

pre 8 godina

@Pedja - Cak i da Novak sve meceve dobija bez izgubljenog seta i osvaja sve turnire, nasli bi se sigurno oni koji bi ga prozivali kad izgubi neki gem, ili dobije neki set sa samo 7:6 itd...

323

pre 8 godina

Novaku potpuno odgovara prekid. Prvo vodi u setovima, drugo nereseno je u cetvrtom setu, trece, odmorice se jer se sada vise muci za osvajanje poena nego u prva dva seta, peto, prekinut je nalet Endija i opet se sutra sve vraca na pocetak ali sa razlikom sto Novak ima set viska i na kraju, Novaku fali jedan brejk koji ce mu doneti pobednicki set a Endi mora najmanje da napravi dva brejka koja ce mu doneti dva seta. Zar nije malo mnogo?

Mare,NS

pre 8 godina

Sutra se zna,sta ce se dogoditi.
Ono sto je MORALO I TREBALO,vec u trecem setu ovog meca.
Marej na jednu od brejk lopti pogadja vrh mreze(prva sreca),potom ista pada na spoljni deo bocne linije(druga sreca),dobija poen i vadi se `iz mrtvih`!
Kamera ga hvata u `krupnom planu`,a on se smeje,odmahujuci glavom,svestan da se provukao kroz `iglene usi` i odlozio neminovno!
Od tada se ponasao u stilu,bas me hoce,totalno se opustio,`pustio ruku` i poceo igrati bez ikakvog pritiska,sto ne lici na njega u maniru,nemam sta vise da izgubim,i moram da priznam,pogadjao neke neverovatne vinere.

Set viska,koji Nole ima u ovom trenutku je dovoljna garancija da cemo ga gledati u nedeljnom finalu,ali je nepotrebno napravio sam sebi problem,jer ce se sutra umesto laganog treninga,morati pozabaviti sa Endijem,koji se `vratio iz mrtvih`!

Ko zna zasto,ali je mozda tako i bolje?

Cisto da se malo `prizemlji` i shvati da nema poigravanja sa protivnicima u zavrsnici GS-a,a to garantuje maksimalno zalaganje i koncentrciju u finalu do poslednjeg poena.

P.S.Zar uvek mora da duva jak vetar,kada igra vazne meceve sa Endijem?

Slavko

pre 8 godina

Nole ga je imao. Trebalo je da dobije u tri seta. Stalno je u trеćem setu na Merejev servis imao brejk lopte koje nije uspevao da iskoristi. Posle toga je pokazao frustriranost zbog velikog broja propuštenih šansi, a čini mi se da i fizički nije bio na svom nivou. Marej je to iskoristio. Prekid je više koristio Đokoviću. Viša sila je bila na Noletovoj strani. Vratila mu je za ono prekinuto finale sa Nadalom, kada Đokoviću nije odgovarao prekid meča do koga je došlo zbog kiše. Sutra Nole dobija četvrti set u taj-brejku. Vavrinka će biti lakši protivnik o Mareja, ali mogao bi uzeti set Noletu.

777

pre 8 godina

Razocaran sam Endijevim ponasanjem. Dva puta isto radi i oba puta su bili veoma bitni trenuci meca. Prvi put, Novak ima vodjstvo u trecem setu i on zamahuje par puta i nikako da odservira. Cima Novaka. Drugi put u cetvrtom setu opet vazan trenutak na Novakovu brejk loptu. Zamahuje, pa onda umesto da oservira nogom ravna teren ispred sebe? I to nije sve prekoracenje vremena kod servisa i sudija ga ne opominje a opomenuo je Novaka za otezanje kod servisa sa tom razlikom da je duvao vetar i da Novak zbog jakog naleta vetra nije odservirao u odredjeno vreme za servis. Zato je Novak i glasno reagovao jer je potpuno jasno koji je Endijev cilj. Dekoncentracija i uspeo je oba puta na taj nacin da spreci Novaka da mu uzme gemove. E... to nije sportsko ponasanje. A potsecam da je Novak u mecu 2 puta priznao dobru loptu za Endija iako je sudija zvao aut. E to je sportsko ponasanje i zato Novak dobija ovaj mec. Neko gleda, zar ne?

Beobrad

pre 8 godina

U redu je hejteri, jos dugo cete cekati kao hijene da se nasladite Novakvom porazu!
To sigurno nece biti sutra, a ni prekosutra!
Kad covek po onoj vrucini pokaze da mu se vrti u glavi, to je foliranje!
Cim pokaze makar malu slabost, prepone, vrtoglavica, to je skanadal!
Pa zar on ne moze biti povredjen ili da mu je lose?
Posto ste i vi prihvatili da je nadcovek, onda je cudo kad nadcovek ima neki problem!
Pa samo za to i mozete da se uhvatite, jer da ga pobedi ne moze bas niko na svetu u ovom trenutku i tako je vec dugo i bice jos dugo!
Jednom kada Novak izgubi(mozda posle Sinsinatija), B92 nece moci da prihvati svu frustraciju koja se toliko dugo skuplja da ce se pojedinci razboleti, ako vec nisu!
Marej je PRVU brejk loptu imao tek u 3. setu, bukvalno ga je Novak sam vratio u mec i ovde neko prica o Endijevoj neverovatnoj igri!
Covek ceo treci set "plese po ivici propasti", volsebno se izvuce i sad je on najbolji, a Novak nema pojma, a oducava ga od tenisa od 2013. pa sve do danas do sredine treceg seta!

biti normalan

pre 8 godina

O-ho! Ovo vise nema nikakve veze sa Novakom: te pascu u depresiju, te ne mogu da zaspim, te zavera organizatora, te unizavanje protivnika, te licemerna publika... i opet, ovo je tenis, ne osveta Mordora, uzivajte, navijajte, kad treba nervirajte se, neka to bude samo deo vaseg zivota, ne ucitavajte u teniski mec sve od mrznje prema drugom, do nacionalnog ponosa. Jer, i ako ga osvoji, i slavite tri dana, sta cete u cetvrtak?

Maja

pre 8 godina

I još nešto. Verujem da Novak na Rolan Garosu ne igra "srcem". Ovaj trofej mu treba zbog kolekcije, nije to kao sa Vimbldonom. Možda mu se zbog toga neda.

Vaše ime

pre 8 godina

Ćoveče, kakav smo mi narod.
Nađem sebe posle pobede Novaka nad Nadalom kako sam pomalo razočaran što je Nadal uspeo u zadnjem setu da uzme 1 gem!?
U fazonu - e jbg Nole, zar nisi mogao malko da zapneš pa sa NULOM da dobiješ Nadala koji je samo 9 puta osvojio RG, i izgubio samo jednom pre tebe za 10 god.
hahaha...
Od početka sezone Novak igra kao da nije sa ovoga sveta.
Osvojio je SVE NAJVAŽNIJE turnire do RG. A sada mu hvale dve pobede i za RG!
Ipak, pročitajte komentare samo. Ne valja nam! Prosto naš razum ne prihvata realnost da je i Novak samo čovek, sa slabostima, čovek koji može da ustane na levu nogu, koga može da zaboli glava, zub, stomak...
Čovek koji ne može UVEK da pobedi. A ne može uvek ni sa NULOM da uzima setove!
A da li uopšte neko kao Novak zaslužuje bilo kakvu kritiku?
Malo je 1500 slova da uopšte opišem i 1% koliki je čovek Novak! Ne pije, ne banči, nema ga po žutoj štampi, ne menja cure kao čarape, sa devojkom iz tinejdz dana se oženio, dobio sina, priča 5,6 jezika, promenio je sliku Srbije u svetu, od plemena divljaka sada ljudi Srbe vide kao borben, pošten i inteligentan narod.
E, da, i vlada tenisom već petu god. u eri dva vanzemaljca Nadala i Federera.
O milionima koje ulaže za decu širom sveta ne treba pisati. O uslovima kakve je imao da postane prvi - takođe.
Nije ovo patetika nikakva, ovo je tužna stvarnost.
Zato Nole i ako ne osvojiš RG, ostaješ najbolji i najveći u mojim očima, zauvek!

monden

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 05. jun 2015 23:35)

U potpunosti se slažem sa tobom.A on neka nastavi da im se "uvlači".Da to ne radi, bar bi ga više poštovali.Novak je u suštini dobar momak, bogatog duha, ali se poprilično "zaneo".Jeste da mu je taj Zapad omogućio i slavu i novac, za koje se sam izborio.Ali, u svemu tome treba ostati dostojanstven i ne dodvoravati se nikome.

sampion se radja!

pre 8 godina

Sada su se mnogi odali, ali uostalom, takvi smo mi Srbi. Do juce su ga svi dizali u nebesa a sada kada je izgubio set i pravio neke greske, mnogi su poceli da pricaju lose i negativno o njemu. Medjutim, sampion je to, pravi, vrhunski. Malo se samo zaneo, opustio, popustio, ali, ne brinite, brzo ce se uspraviti, ustati i prikazati svima vama onakav kakav jeste zapravo - blistav i veliki...

Stex

pre 8 godina

Ja ne znam dal je neko jos primetio, ali Nole danas igrao na pola snage. Zasto? Nemam pojma, ali ocigledno mu nesto nije bilo po volji od samog starta. Totalno ne zainteresovan za tenis!

Bili

pre 8 godina

I jedan i drugi su delovali zadovoljno zbog prekida. Duge pene je dobijao marej( cak mislim sve). Tako da nole nije delovao spremnije. Videcemo sutra.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Овај РГ постаје јако досадан и нерергуларан. Нема ноћног тениса,нема крова... Да: традиција је традиција,али настала је када се тенис играо на 25 степени,а не на 45. Друго ненормално је да нису знали да ће ући у ноћни термин, а тада олуја не би била разлог прекида. Значи ,пошто памтимо када су Нолету већ једном или можда,два пута онемогућили да га освоји,покушаће и трећи пут. Надам се да неће успети.

Mito

pre 8 godina

Marej je početkom trećeg seta usporio igru i uvukao Noleta u dugotrajno prebacivanje lopte i umaranje Noleta, koji počinje a igra ziheraški, a ne kao u prva dva seta sa dubokim oštrim loptama, dropšopovima i promenom ritma. Čim je ušao u Marejevu ziherašku uspavanku počeo je da gubi meč. Da nije bilo prekida Marej bi verovatno izjednačio, a ovako sutra odmoran Nole treba da igra kao u prvom i drugom setu.

milan niš

pre 8 godina

Odlična analiza kao i uvek o vrlo objektivna.Kao veliki Novakov navijač malo sam bio ljut na njega zbog ponašanja,ali ulog je ogroman pa ga i razumem.Imao sam utisak da je takve stvari ostavio iza sebe,ali i on je samo čovek.Svi držimo pesnice i nadamo se finalu,može Nole to,veliki je on borac.

Kralj Ibi

pre 8 godina

Novak bi morao biti svestan da njemu ipak treba samo jedan set za pobedu, sta vise samo jedan brejk a Skotu trebaju tri seta za pobedu. Posto Novak prvi servira treba da krene furijozno i zavrsi to za 20 minuta.

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je ovo Nole dopustio. Ima 6-3 6-3 i 5-4 a on gubi taj set 5-7 i u četvrtom 3-3... Ajde Nole završavaj to sutra i ne komplikuj više

satelit

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!

Maja

pre 8 godina

Opet odličan tekst iako nam nije ni do čega. Ajde da verujemo da je prekid ipak više odgovarao Novaku, zapravo imam takav utisak gledajući ga kada je napuštao teren. Ako i Novak misli da je prekid dobar za njega, sutra dobija.

NS

pre 8 godina

Vidi. Postoji jedna stara Vrati koko sto si pozobala. Sve one meceve koje je dobijao a mnogo ih je teskih vrate mu se na RG......... Uvek iste greske svake god.od 2011 ili Rafa ili Federer a sad Marej........Covek nekoristi svoju dominaciju da nize GS turnire i to je to....... Nema srce Rafe i eleganciju Federera..........Sutra ce izgubiti mec.

Jovan

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !

Civokvi

pre 8 godina

Prva dva seta Novak je odigrao solidno, ali ništa specijalno. Endi mu je mnogo pomogao svojim greškama, za koje pretpostavljam da su posledica svesnosti da pred sobom ima čoveka koji je upravo pobedio Nadala i protiv koga je izgubio poslednjih sedam susreta. U trećem setu se Novak malo opustio i "pozvao" Endija nazad u meč. Britanac je mnogo bolje zaigrao, a realizacija brejk-lopti je ostala uznemiravajuće loša, i to su dva osnovna problema. Nadam se da će Novak izvući najbolje iz ove pauze i sutra završiti posao već u četvrtom setu. Favorit je i ako se ode u peti, ali mnogo manji, a i čeka ga Vavrinka.

Moram da se osvrnem i na sam turnir. Australijan open izgradio tri krova, US open gradi svoj, čak i tradicionalni Vimbldon ima krov na centralnom terenu, samo Rolan Garos, kojem je on potrebniji duplo češće nago preostaloj trojki zajedno, nema svoj. O reflektorima da ne govorimo. Počeli su planovi za 2019, što je sramotno kasno. Ako nemaju novca (ušta sumnjam), trebalo je pre najmanje pet godina da počnu sa sakupljanjem donacija i zahtevima od ITF-a. Do sada bi imali dovoljno da sve terene prekriju.

Predo

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.
Vidi se da silni malodušni komentatori nikada nisu igrali ovaj ili neki drugi sport. Vetar jeste odigrao veliku ulogu, jer Andi se tu daleko bolje snalazi, ali očekivati da će se on predati nakon dva lako izgubljena seta je apsurd. Ipak je on po kvalitetu (i bodovima) drugi igrač sveta ove godine. Međutim, jedno je igrati da spaseš obraz, a drugo kada stvarno osetiš šansu. Jeste li videli odmah pad nakon brejka u četvrtom setu. U tenisu je najgore kada pomislite "Evo me, dobijam" Tad si već u opasnosti. NIje Novak kriv što meč nije odigran do kraja. Da je počeo u 13h, bilo bi 3:0 ili 3:1. Ovako imamo dva meča, ali i NOvakovu prednost. PO meni, najvažniji je taj prvi servis gem. Ma i da ne osvoji, šta ima veze. To je samo sport.

Milla

pre 8 godina

Poludecu od neizvesnosti, ne mogu da docekam sutra. Nikako mi se nije dopao tok meca, jako velika tenzija, ali nadam se da ce ovu pauzu Novak ipak bolje iskoristiti. Hajde Noleee!!!

Pinjoe

pre 8 godina

Ja koji su balvani ovi komentatori rtrs, Novak se konstantno drzi za preponu ,isteze, gestikulira ka lozi a komentator govori
Fantasticno je fizicki spreman..

Grobar-Srbija

pre 8 godina

Mislim da ce Novaku bolje doci pauza, previse je bio nervozan. Preko noci ce uspeti da se presabere i smiri. Izadji sutra i razvali ga!

q

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti

danix

pre 8 godina

Pisao sam dva komentara na raniji naslov,ali mi ni jedan nije prosao.Nadam se da ce ovaj proci.
Novak je,u dva prva seta,Mariju ogadio i zivot i tenis,a onda je Skot odlucio da,polovinom trecegseta, krene na sve ili nista posto nije vise imao sta da izgubi i tako ga je lopta krenula,a publika se najednom pretvorila od pozorisne u fudbalsku i tako su dali Mariju vjetar u ledja.Da,Francuzi vole Britance,Spance i sve ostale samo kad igraju protiv Novaka,inace,ne.
I,dobro,Novak je izgubio set i zbog toga sto je bio malo i umoran i emotivno ispraznjen poslije meca sa Rafom,a treba reci i to da je Novak sedam dana prije RG dobio Rim i ipak pomalo umoran dosao u Pariz,dok je Mari eskivirao Rim i dosao mnogo odmorniji od Novaka,a i nije imao mec sa Rafom.
Dakle,ovo danas se zavrsilo dobro,Nole ce se odmoriti do sutra i otresti Marija.
Mi,Novakovi fanovi,ne treba da,poslije izgubljenog seta,cmizdrimo i pocinjemo sumnjati u Novaka,treba da mu damo podrsku kad je vec nema na stadionu.Ko ce da se kladi da ce ga Nole sutra otresti k'o doberman macku i zatim Wavrinku u finalu koji je danas odigrao 4,5 casova i nije nimalo odmoran kao sto neki pisu.
Srecno Nole,pehar je tvoj i nas,druge nema.

Lovac na botove

pre 8 godina

NĐ nije bio na svom nivou od pocetka meca,nervozan, i verovatno sa nekim zdr.problemom.Mislim da ce sutra da pobedi posle odmora i analize.Marey je poboljsao fizicku spremu i servis,ocigledno je,ali jos uvek nije na nivou da pobedi NĐ.

satelit

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!

danix

pre 8 godina

Pisao sam dva komentara na raniji naslov,ali mi ni jedan nije prosao.Nadam se da ce ovaj proci.
Novak je,u dva prva seta,Mariju ogadio i zivot i tenis,a onda je Skot odlucio da,polovinom trecegseta, krene na sve ili nista posto nije vise imao sta da izgubi i tako ga je lopta krenula,a publika se najednom pretvorila od pozorisne u fudbalsku i tako su dali Mariju vjetar u ledja.Da,Francuzi vole Britance,Spance i sve ostale samo kad igraju protiv Novaka,inace,ne.
I,dobro,Novak je izgubio set i zbog toga sto je bio malo i umoran i emotivno ispraznjen poslije meca sa Rafom,a treba reci i to da je Novak sedam dana prije RG dobio Rim i ipak pomalo umoran dosao u Pariz,dok je Mari eskivirao Rim i dosao mnogo odmorniji od Novaka,a i nije imao mec sa Rafom.
Dakle,ovo danas se zavrsilo dobro,Nole ce se odmoriti do sutra i otresti Marija.
Mi,Novakovi fanovi,ne treba da,poslije izgubljenog seta,cmizdrimo i pocinjemo sumnjati u Novaka,treba da mu damo podrsku kad je vec nema na stadionu.Ko ce da se kladi da ce ga Nole sutra otresti k'o doberman macku i zatim Wavrinku u finalu koji je danas odigrao 4,5 casova i nije nimalo odmoran kao sto neki pisu.
Srecno Nole,pehar je tvoj i nas,druge nema.

Predo

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.
Vidi se da silni malodušni komentatori nikada nisu igrali ovaj ili neki drugi sport. Vetar jeste odigrao veliku ulogu, jer Andi se tu daleko bolje snalazi, ali očekivati da će se on predati nakon dva lako izgubljena seta je apsurd. Ipak je on po kvalitetu (i bodovima) drugi igrač sveta ove godine. Međutim, jedno je igrati da spaseš obraz, a drugo kada stvarno osetiš šansu. Jeste li videli odmah pad nakon brejka u četvrtom setu. U tenisu je najgore kada pomislite "Evo me, dobijam" Tad si već u opasnosti. NIje Novak kriv što meč nije odigran do kraja. Da je počeo u 13h, bilo bi 3:0 ili 3:1. Ovako imamo dva meča, ali i NOvakovu prednost. PO meni, najvažniji je taj prvi servis gem. Ma i da ne osvoji, šta ima veze. To je samo sport.

Grobar-Srbija

pre 8 godina

Mislim da ce Novaku bolje doci pauza, previse je bio nervozan. Preko noci ce uspeti da se presabere i smiri. Izadji sutra i razvali ga!

Jovan

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Овај РГ постаје јако досадан и нерергуларан. Нема ноћног тениса,нема крова... Да: традиција је традиција,али настала је када се тенис играо на 25 степени,а не на 45. Друго ненормално је да нису знали да ће ући у ноћни термин, а тада олуја не би била разлог прекида. Значи ,пошто памтимо када су Нолету већ једном или можда,два пута онемогућили да га освоји,покушаће и трећи пут. Надам се да неће успети.

Milla

pre 8 godina

Poludecu od neizvesnosti, ne mogu da docekam sutra. Nikako mi se nije dopao tok meca, jako velika tenzija, ali nadam se da ce ovu pauzu Novak ipak bolje iskoristiti. Hajde Noleee!!!

Kralj Ibi

pre 8 godina

Novak bi morao biti svestan da njemu ipak treba samo jedan set za pobedu, sta vise samo jedan brejk a Skotu trebaju tri seta za pobedu. Posto Novak prvi servira treba da krene furijozno i zavrsi to za 20 minuta.

Pinjoe

pre 8 godina

Ja koji su balvani ovi komentatori rtrs, Novak se konstantno drzi za preponu ,isteze, gestikulira ka lozi a komentator govori
Fantasticno je fizicki spreman..

Maja

pre 8 godina

Opet odličan tekst iako nam nije ni do čega. Ajde da verujemo da je prekid ipak više odgovarao Novaku, zapravo imam takav utisak gledajući ga kada je napuštao teren. Ako i Novak misli da je prekid dobar za njega, sutra dobija.

Mito

pre 8 godina

Marej je početkom trećeg seta usporio igru i uvukao Noleta u dugotrajno prebacivanje lopte i umaranje Noleta, koji počinje a igra ziheraški, a ne kao u prva dva seta sa dubokim oštrim loptama, dropšopovima i promenom ritma. Čim je ušao u Marejevu ziherašku uspavanku počeo je da gubi meč. Da nije bilo prekida Marej bi verovatno izjednačio, a ovako sutra odmoran Nole treba da igra kao u prvom i drugom setu.

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je ovo Nole dopustio. Ima 6-3 6-3 i 5-4 a on gubi taj set 5-7 i u četvrtom 3-3... Ajde Nole završavaj to sutra i ne komplikuj više

milan niš

pre 8 godina

Odlična analiza kao i uvek o vrlo objektivna.Kao veliki Novakov navijač malo sam bio ljut na njega zbog ponašanja,ali ulog je ogroman pa ga i razumem.Imao sam utisak da je takve stvari ostavio iza sebe,ali i on je samo čovek.Svi držimo pesnice i nadamo se finalu,može Nole to,veliki je on borac.

Civokvi

pre 8 godina

Prva dva seta Novak je odigrao solidno, ali ništa specijalno. Endi mu je mnogo pomogao svojim greškama, za koje pretpostavljam da su posledica svesnosti da pred sobom ima čoveka koji je upravo pobedio Nadala i protiv koga je izgubio poslednjih sedam susreta. U trećem setu se Novak malo opustio i "pozvao" Endija nazad u meč. Britanac je mnogo bolje zaigrao, a realizacija brejk-lopti je ostala uznemiravajuće loša, i to su dva osnovna problema. Nadam se da će Novak izvući najbolje iz ove pauze i sutra završiti posao već u četvrtom setu. Favorit je i ako se ode u peti, ali mnogo manji, a i čeka ga Vavrinka.

Moram da se osvrnem i na sam turnir. Australijan open izgradio tri krova, US open gradi svoj, čak i tradicionalni Vimbldon ima krov na centralnom terenu, samo Rolan Garos, kojem je on potrebniji duplo češće nago preostaloj trojki zajedno, nema svoj. O reflektorima da ne govorimo. Počeli su planovi za 2019, što je sramotno kasno. Ako nemaju novca (ušta sumnjam), trebalo je pre najmanje pet godina da počnu sa sakupljanjem donacija i zahtevima od ITF-a. Do sada bi imali dovoljno da sve terene prekriju.

Lovac na botove

pre 8 godina

NĐ nije bio na svom nivou od pocetka meca,nervozan, i verovatno sa nekim zdr.problemom.Mislim da ce sutra da pobedi posle odmora i analize.Marey je poboljsao fizicku spremu i servis,ocigledno je,ali jos uvek nije na nivou da pobedi NĐ.

q

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti

Agasi junior

pre 8 godina

Novakov glavni problem je bio i ostao emotivna nestabilnost i nemogucnost da u pojedinim trenucima iskontolise emocije i da im ne dozvoli da ga "blokiraju".To se na zalost desilo juce kada je Novak nepotrebno sam sebi stvarao pritisak i zurio da mec privede kraju, usled blagog gubitka snage i koncentracije na kraju treceg seta dozvolio je da ga Mari isprovocira stalnim namestanjem na servis,podlegao je pritisku,spustio mentalni stit i uz ocigledno navijanje publike za protivnika,sto mu je dodatno poremetilo koncepciju(na cemu treba ozbiljno poraditi)potpuno gubi fokus,emotivno se prazni sve to uz problem sa preponom se drasticno odrazava na njegovo fizicko stanje,lose se krece, gubi korak i dah.Ono sto smo videli juce je "emotivno pregrevanje" usled prevelike zelje da osvoji turnir.Savet:ne trositi toliku energiju na publiku,ne truditi se da znas njen jezik kako bi te volela,ne trositi energiju na to da joj se svidis po svaku cenu jer mozes sam sebe dovesti u zabludu kao Novak juce da ga je pariska publika konacno prihvatila kao svog i da ce navijati za njega ili da ce bar jedna polovina biti na njegovoj strani,juce su ga surovo vratili u realnost sto je na neki nacin dobro i otreznjujuce za njega jer su sada karte otvorene i nema nerealnih ocekivanja od laznih saveznika(istorijski potvrdjeno mnogo puta)plus je izgubio set sto je dodatno olaksanje za finale gde nece imati taj dodatni pritisak apsolutno nedodirljivog!Ocekujem danas jak trening sa malo drame i Noletovu pobedu!

Данац

pre 8 godina

Dragi Nole,

Samo smireno, bolji si od Mareja, ali nemoj da dozvolis da se vrati....to je samo do tebe!
Svi te podrzavamo, legendo nasa!!!

armadilloXXL

pre 8 godina

Sad pogledao, na kladionici kvota danas na Noleta 1.01, tako da svi vi koji znate da ne može da dobije - trčite i brže bolje uplatite kuću na Mareja, pare će da namlatite. Idemo Nole, otresi ga danas mesto treninga i sutra u Gren Slem istoriju!

dejan

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!

Bluer

pre 8 godina

Tezak mec, kao sto smo i ocekivali. Jeste nam nole ulio nadu da moze brzo biti reseno ali ove godine endi je odmah iza noleta i to se vidi. Tesko ga je probiti, ima udarce vrlo slicne noletu ali je fizicki jaci. Sva sreca pa u glavi nije jos uvek najbolji. Videcemo kome je veca frka, ne volim sto Nole servira prvi, mislim da je to minus za njega ali videcemo. Kao neko ko je ziveo u parizu osvrnuo bih se malo na publiku. Francuzi su veliki nacionalisti i bilo bi cudno da navijaju za brita. Ali. Tokom 90 tih tamo se napravio veliki animozitet prema Srbima, dok generalno gledajuci slovene ukupno ne vole. Mene su zvali slav... Pogrdno. Ali to ne mozemo promeniti, nole bi zeleo da se to desi ali nece. Zato bih ga zamolio da prekine obracanje na francuskom i lepo pegla ili engleski ili srpski. A francuski nek uci zbig sebe a ne publike.

NS

pre 8 godina

Vidi. Postoji jedna stara Vrati koko sto si pozobala. Sve one meceve koje je dobijao a mnogo ih je teskih vrate mu se na RG......... Uvek iste greske svake god.od 2011 ili Rafa ili Federer a sad Marej........Covek nekoristi svoju dominaciju da nize GS turnire i to je to....... Nema srce Rafe i eleganciju Federera..........Sutra ce izgubiti mec.

DiRa

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!
(thunderstruck, 6. jun 2015 00:41)

Obozavam Noleta i prezivljavam sve njegove pobede i poraze, nije mi jasno da publika i Marej mogu da ga iznerviraju.Publiku ne moze da promeni njihovo suvereno pravo je da bodre koga zele i da nekoga vole ili ne vole.Nole je vec legenda za zivota i onakve psovke mu ne trebaju.Marej budimo realni kod serviranja nije nista ucinio sto ne rade i neki drugi koji po dva puta bacaju lopticu kod servisa.Noletu je mozda i moglo to da prilici dok je bio mladji, ali sad kad je na vrhuncu ipak treba malo da kontrolise ponasanje.Ide iz krajnosti u krajnost dodvorava se publici ne bi li dobio naklonost i onda kad mu ne uzvrate on se zacudi.Malo je degute Rimu ja te volim ili slicno.Nema potrebe nikome da se dodvorava, njega vole oni koji treba da ga vole, a ostali boze moj.Sta bi rekao na ponasanje navijaca na fudbalskim utakmicama ili kosarkaskim kad pocnu familiju da spominju.Ne idu onakve psovke i ponasanje uz drugu stranu njegove licnosti.Sve najbolje i da osvojis RG.

Zuki

pre 8 godina

(q, 05. jun 2015 23:49)

Psovke su ipak deo sporta. Ako ti smeta, iskljuci ton ili ne gledaj. Opsujes kad se sapletes na ulici a kamo li kad igras vazan mec protiv jakog rivala.

oxydant

pre 8 godina

Novak danas počinje novi meč sa jednim setom "fore"! Malo li je?!
Uz punu koncentraciju kao na prethodnim mečevima,Novak dobija 4.set!

Ivana

pre 8 godina

najveci protivnik novaku je novak,nikakav mari niti bilo ko drugi.tako da ako uspe sebe da iskontrolise jer velike su emocije u igri a i pritisak da je tu blizu a opet tako daleko pobedice SVAKOGA.IDEMO NOLE BRE!!!

Tesnjarac

pre 8 godina

Ljudi, opustite se malo, Nole dobija mec protiv Endija!!!
Evo i zasto:
1. Nole vodi 2-1 u setovima.
2. U cetvrtom setu nema zaostatak, 3-3 u gemovima.
3. Prognozirana temperatura u 13h u Parizu oko 20C, za razliku od jucerasnjih 32.
(Svi znamo kako vremenski uslovi uticu na Novaka!)
4. Ovaj prekid je odgovarao Novaku! Ne znam da li zbog umora ili mozda neke male povrede, ali videlo se da Nole nije u ritmu i na svojim udarcima poslednjih pola sata.
5. Ohladice glavu i bolje ce se koncentrisati danas. Juce je usao u negativnu konverzaciju sa publikom, a publika hoce da gleda duzi mec, pa i da vidi malo “krvi” na terenu. Ovo vam zvuci poznato, zar ne?

Ostajem pri onome sto sam rekao juce – Nole dobija u dugom mecu, u 4 ili cak 5 setova, tesko, ali pobedjuje i grabi ka tituli na RG.
Nije ni bilo realno, da dobije u 3. Treba navijati za svog, ali i biti objektivan – i Marej je klasa!

Idemo, opet – OPA!!!

Zuba

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!
(dejan, 6. jun 2015 09:48)



On je poznat po tome sto ne zatvara usta dok traje poen. Bar bi toliko trebalo da zna kad je tenis u pitanju. Koliko puta je i mene iznervirao. A sta tek da kazem za komentatora RTS-a koji kod dve brejk lopte pri rezultatu 3:2 u trecem setu govori kako su sanse Mareja ako izgubi svoj servis svedene na minimum. Muka mi je vise od takvih komentatora.

Ajmo Nole

pre 8 godina

Pratio sam prenos meca na britanskom ITV4 kanalu. Slazem se s komentarima da ni pariska publika ni britanski komentatori 'ne vole' Novaka, ali sam siguran da ga jako, jako postuju. Trebalo je samo cuti kakvim superlativima su se koristili diveci se Novakovoj igri.
Naravno da bi Novaku bilo puno lakse da ima podrsku publike u Parizu, Londonu ili New Yorku, ali onda Novak ne bi bio Novak nego Nolan ili Nick. Kad bi mogao birati, siguran sam da bi Novakk radje bio uvazeni Novak nego voljeni Nolan.

adem

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 5. jun 2015 23:35)

znaci svaki novakov protivnik je publici rodjak, jer uvek navijaju za novakovog protivnika. to znaci da navijanje nema veze sa ponasanjem samog tenisera, sa zeljom publike da gleda duze mec, da se ponekad navija i za onog ko gubi, kao prosle godien godine upravo ovde kada je pobrao ovacije on a ne nadal kao pobednik... jaka ti je logika, onako bas srpska

Ivana

pre 8 godina

Novakova ahilova peta je publika - rece juce jedan komentator. Ja ne mogu da verujem da jos uvek ne kapira da publika uvek samo zeli jedno - sto duzi mec i sto vise borbe i uvek ce veliki broj njih podrzati onog koji gubi. Ajde Nole bolji si!

vladek

pre 8 godina

Novak je klasa za Mareja.Nemam dileme da ce dobiti danas,jer da Marej dobije jos dva seta,to mi je u domenu fantastike.Protiv Vavrinke ce biti mnogo teze.Odlican je Vavrinka ceo turnir,resio je privatne probleme,podigao formu,i sto je najvaznije,bice mnogo odmorniji od Novaka.Procena za finale 60-40 posto za Novaka

fedex

pre 8 godina

pa jete li vi normalni,cuj svi mrze novaka,nije u tome fazon nego u tome da publika zeli da vidi jos borbe,jos vrhunskog tenisa,kao i ja kad sam neutralac odnosno kad ne igra federer,sta je problem u tome? ako ovaj mec ode u 5 setova vidit cete da ce u njemu publika navijati za novaka..

Melenci

pre 8 godina

Predo,uvek su ti komentari za respekt,pa i danasnji.Jedino,sto mislim da je dobro sto se oduzilo prvo polufinale,zbog Sunca i vrucine.Ipak je u 4 svetu bilo nesto svezije,ali je se tada dogodila"publika".Prosto mi je krivo sa jedne strane sto je Nole toliko emotivan,ali takav nam je mentalitet.

rumenko

pre 8 godina

netipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

stud

pre 8 godina

Djokovic je jednostavno usao u Marejev ritam, u njegov "dosadan" tenis... Pauza je verovatno dobro dosla Djokovicu, da analizira u cemu je gresio, a za Mareja na primer ne mogu da kazem u cemu gresi jer mu upravo ta dosadna igra donosi rezultat.

Darko

pre 8 godina

@ tony
Pa, napisao Ozmo sa lica mesta da je padala desetak minuta!? Drugo, bilo je na prenosu koji sam ja gledao da je počela da pada dok su ljudi još izlazili, pa su stavljali nešto na glavu da ne pokisnu. Bukvalno su se sklonili u zadnji čas, tako da mani se teorija zavere.

Melenci

pre 8 godina

Sasi hvala,mogu da zamislim koliko je bilo tesko gledati,sve te mesavine,vrucina,nervoza,bol u preponama i publika.Sta su nam uradili politicari od zemlje,da nasi sportisti ispastaju po svetu.Sve sto je iz Srbije je pod lupom,svaki poraz je normalna pojava,a svaki uspeh se otuzno prihvata.Zato je nama nas Nole jos veci,najbolji.jer uprkos svemu suvereno je na prvom mestu,najbolji je teniser sveta.Verujem uvek u Noleta ma sta uradio i na ovom turniru,a nadam se pobedisamo zbog njega samog,zasluzio je finale RG.Kada budemo podrzavali svi glasno svoga,kada se posle osvrnemo i na komsije npr.Bornu i podrzimo ga ili podrzimo ih,bicemo pre svega bolji ljudi.Kaze neki lik "plakace Srbija",pa nece plakati Srbija zbog trofeja nego zbog Noleta,jer njegova tuga je i nasa.A tuge nece biti,jer Nole ce naci resenje,uzdice se i pobediti.

Maja

pre 8 godina

Navijanje je zadovoljstvo staro skoro koliko i moderni čovek, propraćeno svim efektima povećanja adrenalina u organizmu. To za koga navijamo, određuje i naš karakter jer se identifikujemo sa onima koji neguju slične vrednosti. U našem slučaju to je Novak, jer nam se dopada upornost, vera, snaga, rad, pobednički duh, pozitivan stav prema životu...
Navijanje takođe može da izazove i stres ukoliko naš odabranik izgubi. Dobar lek u tom slučaja je pisanje, jer kada izgubi mi smo očajni, kao da su poražene vrednosti u koje verujemo.
Dakle dobar lek je pisanje. Pisanje o razlozima poraza, treba se izboriti i sa protivničkim navijačima koji će očito da likuju i pokazuju emocije slične onima kada mi slavimo pobedu. U našem slučaju protivnički navijači su pripadnici skupine životnih gubitnika, tako da ih poraz uspešnih raduje.
To je jednostavno objasniti, u tom slučaju prividno su izjednačeni sa onima kojima zavide i na koje su ljubomorni. Svi su gubitnici. Slična je situacija kada neko poželi da se uspešnom komšiji desi nešto loše.
Ne, ne pripremam se za poraz, ali moram priznati da je i to opcija, i u toj opciji ću biti ponosna i zadovoljna jer nisam neko ko je na suprotnoj strani vrednosti za koje smatram da su ispravne.

simke

pre 8 godina

Zasto bi lako,kad Novak voli komplikovano...Mislim da je bolje sto novak ima jedan tezi mec i sto se muci u polufinalu,onda sam siguran da ce u finalu dobiti 3-0.

pero

pre 8 godina

Novak treba da prestane da se ulizuje publici i da pokaze malo vise karaktera da ljudi znaju ko je on. Marej je tezak protivnik, sve je moguce danas.

tenis

pre 8 godina

Dobija Novak danas..Sinoc ste videli,u nekoliko navrata kako su i on i Endi pokazivali sudiji da slabo vide lopticu,zbog mraka koji se naglo spustio..Plus,Noletova sociva..
Obojica su jedva cekala da se prekine mec...
Nikakvi trikovi danas Mareju pomoci nece-ono odugovlacenje,nerviranje Noleta,sudija Pascal,poznat kao "ljubimac" Novaka,publika,nista..
Zavrsice sa njim u trecem setu..
A Stan?
Njegov bekhend!Pa znas li koliko ce loptica tamo da ti uputi Nole?1%!
Trcaces 3 m iza osnovne linije tamo-vamo kao sumanut,kao Rafa,pokusavajuci da vratis one ubitacne Noletove "bombe",pa kad "lipses",drop-sot!
Tako debeo i "brz" neces znati sta te snaslo,moj Stan...
Iscrpljen i psihicki ubijen,neces "vola moci da ubodes"....
Bolje ti je da ne gledas snimak meca Nole-Rafa,a osecam da nisi izdrzao,nego u "sitna crevca" sve odgledao...Fatalna greska za tebe..Isto te ceka,a odbrane nema...
Plus,Rafa uze 9 gemova,ti neces ni toliko..Gledaj samo da se ne obrukas pred punim Satrijeom...
"Uzeces" posluzavnik i odslusati "Boze Pravde"!
Uzeces 1200 poena,bices verovatno 6-i na ATP listi,900000 EURO...
I to je nesto,budi realan...
P.S.Da li u tvom,Rafinom i Nishikorijevom stabu ima neko "normalan" da Vam kaze,bez obzira koliku lovu dobijali od sponzora,de se mecevi ne igraju sa satom na ruci!

Adi

pre 8 godina

Zasto svi spominjete ono Noletovo psovanje u negativnom.kontekstu,pa otidjite s drugom.na rekreativni mec pa u sred meca nek vam drug onako baca lopticu kad servira ,pa vidite hoce li vas izbaciti iz takta a ne u polufinalu garosa,dajte ljudi,Marej je juce poslije svakog izgubljenog poena govorio fuck,fuck ,sta mislite da Nadal i Federer ne psuju ,kako da ne ,ljudi mi smo balkanci posebni i svi bi reagovali kao Nole juce ,meni je ono bas simpaticno bilo i neka izbaci Emocije nek ne glumi robota kad nije.

nemanja

pre 8 godina

Dosta zavisi od taktike, odmorio je Madrid, Rim nije, mozda je trebalo obrnuto? Nezgodno je sto je u cetvrtfinalu bio Nadal, mada nema lakih meceva na sljaci generalno od cetvrtfinala,Marej je verovatno trenutno u boljoj formi nego nadal,ne treba ni to zaboraviti.Pogotovo kada je u pitanju turnir u 3 dobijena seta. Kako za sve tako i za Noleta, ispalo je tako, ako zeli ovaj trofej mora sve da ih dobije. Poznato je da Novak vrlo lepo izvlaci pouke iz svih negativnih situacija, tako da mislim da ce mu ovaj gubitak seta pomoci danas a i u eventualnom finalu.

Vaše ime

pre 8 godina

Ćoveče, kakav smo mi narod.
Nađem sebe posle pobede Novaka nad Nadalom kako sam pomalo razočaran što je Nadal uspeo u zadnjem setu da uzme 1 gem!?
U fazonu - e jbg Nole, zar nisi mogao malko da zapneš pa sa NULOM da dobiješ Nadala koji je samo 9 puta osvojio RG, i izgubio samo jednom pre tebe za 10 god.
hahaha...
Od početka sezone Novak igra kao da nije sa ovoga sveta.
Osvojio je SVE NAJVAŽNIJE turnire do RG. A sada mu hvale dve pobede i za RG!
Ipak, pročitajte komentare samo. Ne valja nam! Prosto naš razum ne prihvata realnost da je i Novak samo čovek, sa slabostima, čovek koji može da ustane na levu nogu, koga može da zaboli glava, zub, stomak...
Čovek koji ne može UVEK da pobedi. A ne može uvek ni sa NULOM da uzima setove!
A da li uopšte neko kao Novak zaslužuje bilo kakvu kritiku?
Malo je 1500 slova da uopšte opišem i 1% koliki je čovek Novak! Ne pije, ne banči, nema ga po žutoj štampi, ne menja cure kao čarape, sa devojkom iz tinejdz dana se oženio, dobio sina, priča 5,6 jezika, promenio je sliku Srbije u svetu, od plemena divljaka sada ljudi Srbe vide kao borben, pošten i inteligentan narod.
E, da, i vlada tenisom već petu god. u eri dva vanzemaljca Nadala i Federera.
O milionima koje ulaže za decu širom sveta ne treba pisati. O uslovima kakve je imao da postane prvi - takođe.
Nije ovo patetika nikakva, ovo je tužna stvarnost.
Zato Nole i ako ne osvojiš RG, ostaješ najbolji i najveći u mojim očima, zauvek!

iggyBL

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti
(q, 5. jun 2015 23:49)


Druskane pa ako tako razmisljas, onda Andy nebi trebao osvojiti ni gem koliko puta opsuje.

silvaner

pre 8 godina

Nisam uopste iznenadjen kompletnim desavanjem na terenu,to je i ocekivano.Marej je opasan davitelj sa neobicnim osecajem za tenis.Videli ste skoro svaki put kada je pokusao da zabije gresio je pa se vratio svom starom nacinu klaj,klaj prebacivanje do iznemoglosti.Tu se oseca nekako komforno.Nole danas mora krenuti agresivno i jace udarati lopticu,nema sta vise da se kalkulise.Moze se najvise igrati jedan i po set i ne treba stedeti snagu jer to je kratak period, kao malo jaci trening.

777

pre 8 godina

Razocaran sam Endijevim ponasanjem. Dva puta isto radi i oba puta su bili veoma bitni trenuci meca. Prvi put, Novak ima vodjstvo u trecem setu i on zamahuje par puta i nikako da odservira. Cima Novaka. Drugi put u cetvrtom setu opet vazan trenutak na Novakovu brejk loptu. Zamahuje, pa onda umesto da oservira nogom ravna teren ispred sebe? I to nije sve prekoracenje vremena kod servisa i sudija ga ne opominje a opomenuo je Novaka za otezanje kod servisa sa tom razlikom da je duvao vetar i da Novak zbog jakog naleta vetra nije odservirao u odredjeno vreme za servis. Zato je Novak i glasno reagovao jer je potpuno jasno koji je Endijev cilj. Dekoncentracija i uspeo je oba puta na taj nacin da spreci Novaka da mu uzme gemove. E... to nije sportsko ponasanje. A potsecam da je Novak u mecu 2 puta priznao dobru loptu za Endija iako je sudija zvao aut. E to je sportsko ponasanje i zato Novak dobija ovaj mec. Neko gleda, zar ne?

Mirjana

pre 8 godina

Ja sam ga provalila u trecem setu, hteo je sto pre da zavrsi da ne bi, zbog oluje ili mraka, nastavljao mec u subotu. Sam je sebe opteretio i postajao nervozniji na, sve poene koje je Andi osvajao i, svaki jaci vetar i tako usao u zacaran krug. Iskreno, i ja bih tu mentalno pala i razumem ga, nije covek masina. Sad je pitanje hoce li ga neko psiholoski stabilizovati. Ulog je veliki i pritisak koji ovi mladi ljudi nose u ranoj mladosti je divovski ipak, najjaci samo opstaju a Novak jeste jedan od tih sta god da se danas desi. Treba se pomiriti sa posledicom eventualno izgubljenog meca, koja bi ga pratila ceo zivot ''a, Novak Djokovic, bio je dobar teniser ali nikada nije osvojio RG'. Zato je ispravan psiholoski pristup jako bitan i nadam se da ima i tu vrstu pomoci, bar u Jeleni. Podignimo glave i ne gubimo entuzijazam i podrsku jer smo kao narod u vecini skloni velikim oscilacijama pa, ako kritikujemo Novaka ajde bar mi da budemo bolja verzija sebe a on ce se vec nekako snaci :-) pa svi vi, koji zelite da Novak pobedi, navijajte svim srcem!!!

Ljubisa

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 5. jun 2015 23:52)

JOVANE? ANDY NAJVISE "TROSI" VREME TRENIRAJUCI NA FLORIDI !!!

miro split

pre 8 godina

Meni je ovo prekidanje meča zbog nevrimena skroz bezveze.Ali igrači ne mogu obuć one žute kabanice i nastavit meč,ali treneri ne mogu uć na teren i pratit svog igrača sa otvorenim kišobranom?Nije ,nego je linost i razmaženost u pitanju.Padne dvi kapi kiše i odma amo pristat radit.Zato nama Balkancima i odgovara ovi tenis.
Ja bi dobija slom živaca da san doša gledat meć,a oni ga prikinu.Oni lipo odu u svlačionicu,a ja dok dođen do doma pokisnem isto ka da san i osta na tribinama,a i ko zna oće mi žena sutra virovat da se tenis igra dva dana?

q

pre 8 godina

Marej ima lošiji drugi servis i "osmislio je" novu taktiku.Folira servis tri-četri
puta nebi li iznervirao Novaka.Nesportski gest,sistem,ali ko za to mari kad donosi
rezultat.Koliko je to razljutilo Novaka čuli smo i videli,a "profinjeni ostrvljanin"
je tek tada zaigrao.Ostaje nada da će ga naš junoša pregaziti u nastavku.Ako se pak
škot provuče nema veze,naš as ne koristi prljavštine "ka neki".

dunster

pre 8 godina

mislim da je dobro što je došlo do prekida...na tribinama je bio Marko Pantelić i ja sam siguran da je sinoć on dao nekoliko mudrih saveta Djokoviću,i da će zahvaljujući tome ladno oduvati Myreja,danas.

TenExpert

pre 8 godina

Neko je ovde dobro primetio propust organizatora u tome sto je za favorite No 1, Noleta, ali i Serenu, predvidjen dan manje odmora pred polufinale ili finale. Ali tu je jos jedan ogroman propust - polufinale u muskoj konkurenciji, gde svaki mec moze da traje i po 5 setova stavljaju jedan za drugim, pa je malo verovatno da oba zavrse istog dana. Tu je opet otezano favoritu No 1, jer treba da igra dan za danom bez pauze. Ako se vec neko trudi da oteza Noletu, zasto su isto uradili i sa Serenom? Glupost, ili sta?

biti normalan

pre 8 godina

O-ho! Ovo vise nema nikakve veze sa Novakom: te pascu u depresiju, te ne mogu da zaspim, te zavera organizatora, te unizavanje protivnika, te licemerna publika... i opet, ovo je tenis, ne osveta Mordora, uzivajte, navijajte, kad treba nervirajte se, neka to bude samo deo vaseg zivota, ne ucitavajte u teniski mec sve od mrznje prema drugom, do nacionalnog ponosa. Jer, i ako ga osvoji, i slavite tri dana, sta cete u cetvrtak?

mira

pre 8 godina

Sta reci? Mislim da je prekid vise dobrodosao Noletu nasem. Mari je bio u naletu. Mari je i pokazao da nije bas zadovoljan odlukom organizatora... Beker je u pravu kada kaze da se cudom cudi kako danasnja teniska publika jednostavno ne voli Noleta... ali to je jasno zbog cega. On je iz izloglasene Srbije. Nole bi danas trebao da je pravde, Endija. Federer je samo drugi teniser sveta na papiru, pravi drugi teniser sveta je Endi. Da nije najavljena nepogoda u Parizu, ko zna sta bi bilo na kraju? Ne znam sta ce danas biti, ali ja cu danas biti duhom uz Novaka i nadati se da ce pobediti Endija. Doslo je vreme da Novak uzme taj Rolan Garos. Pozdrav svima i saljem Novaku pozitivu i neka ne slusa "publiku" i nek igra svoj najbolji tenis. A Endi neka uzme RG dogodine. :)

Stojan

pre 8 godina

Mogao bi odlučiti dobar početak nastavka meča ili dnevna forma i svakako jaki i precizni udarci. Endi je pod pritiskom ako izgubi ovaj set, meč je gotov, tako da predviđam veliku borbu u ovom 4 setu? Idemo majstore, samo tako naprijed. poz

Beobrad

pre 8 godina

U redu je hejteri, jos dugo cete cekati kao hijene da se nasladite Novakvom porazu!
To sigurno nece biti sutra, a ni prekosutra!
Kad covek po onoj vrucini pokaze da mu se vrti u glavi, to je foliranje!
Cim pokaze makar malu slabost, prepone, vrtoglavica, to je skanadal!
Pa zar on ne moze biti povredjen ili da mu je lose?
Posto ste i vi prihvatili da je nadcovek, onda je cudo kad nadcovek ima neki problem!
Pa samo za to i mozete da se uhvatite, jer da ga pobedi ne moze bas niko na svetu u ovom trenutku i tako je vec dugo i bice jos dugo!
Jednom kada Novak izgubi(mozda posle Sinsinatija), B92 nece moci da prihvati svu frustraciju koja se toliko dugo skuplja da ce se pojedinci razboleti, ako vec nisu!
Marej je PRVU brejk loptu imao tek u 3. setu, bukvalno ga je Novak sam vratio u mec i ovde neko prica o Endijevoj neverovatnoj igri!
Covek ceo treci set "plese po ivici propasti", volsebno se izvuce i sad je on najbolji, a Novak nema pojma, a oducava ga od tenisa od 2013. pa sve do danas do sredine treceg seta!

Za mene najbolji ikada!

pre 8 godina

Nole, imamo tu jednog sto se danas zeni pa bi te molio da dobijes prekinuti set da covek stigne na vreme kod maticara, cujem da mu je tazbina jako nezgodna

Vladance

pre 8 godina

Citam vecinu komentara i smatram da je vecina daleko od po meni oceglednih stvari. Novaku prekid odgovara najvise iz razloga sto je bio emotivno istrosen posle Nadala, ovako ozbiljan Marej imao je veliku sansu danas , sutra cecse ovaj sabrati shvatiti da mora da izadjebi razvali ga ako hoce trofej. Danas da se nastavilo stvari su lako mogle da se izmaknu kontroli. Drugo, sutra ce se igrati sa i po najduze , to je trening za njih drzi ih u takmicarskom ritmu . A budite svesni da je ovo sreca zreb munje pretezak , visa je sila ovaj prekid, kao da je poslat da mu da sansu da se pribere. Neodoljibo podseca na onaj mec protiv Nadala kad ga je posle 2:2 i momentuma na njegovoj strani prekinula kisai pomogla Rafi, sada je to kao vracanja pomoci Novaku. Ps znaju svi da Mareju treba vise vremena da udje u mec a i Novak ima preveliku prednost njemu treba jedan a Mareju dva seta, sanse su kao da Marej u nekom Mastersu mora da pobedi 2:0

Beobrad

pre 8 godina

Novak je Rg 2015. osvojio jos 2012. i 2013.
Mora mu se vratiti i on danas sigurno nece ispustiti mec!
Samo vetar, prolazni zamor i Endijevo smisljeno "bacanje loptice pri servisu", doveli su do 4. seta!
Zavrsava danas Novak ovo za najvise 25-30 minuta!
A onda sutra poslastica, ali i daleko laksi posao za Novaka!

monarhista

pre 8 godina

Postajem ljubomoran na ove sto po ko zna koji put trose pare zaradjene na kladjenje protiv Noleta:-))))))

OPREEEEEEEEEEEM DOBROOOOOOOOOO:-))

miodrag

pre 8 godina

Tesko je igrati protiv Andija. Mislim da je defanzivu doveo na jos visi nivo od one Nadalove iz 2008-2011. Novak je uzimao inicijativu, tukao, menjao ritam, strane, pomerao Andija ali se ovaj uvek vracao. Vrhunsko kretanje. Dosta je snage izgubio Novak. Sto rece jedan komentator ovde, ogadio je tenis Novaku. Sanse u trecem nije iskoristio. Ja sam cak mislio gotovo je, ukljucio snimanje i izasao da obavim nesto, kad ono ...
Andi je krenuo na sve ili nista i u 11 gemu dva, tri vrhuncka poena i uzeo je set.
U nastavku, obojica svezi, ne znam. Mozda da Novak krene na sve ili nista, osamara to i proba na brzinu, za 15ak minuta da zavrsi. On i dalje ima pravo na gresku, dok Andi ipak nema taj luksuz. Fizicki je Andi rekao bih superiorniji sada. Ranije je padao, ali ove godine je u top kondiciji.

Vladislav

pre 8 godina

mislim da je prekid vise Nole prizeljkivao i da mu je dobro dosao jer je Marey bio u naletu i bolje se kretao,bolji bio u duzim razmerama...Nole samo jednu stvar treba da popravi a to je kako vratiti Mareyev drugi servis , ovo sto smo videli je bila katastrofa kako se muci sa drugim servisom Mareya , otud i toliko propustenih brejk sansi.

oblak

pre 8 godina

Zao mi je sto Sasa ne napisa licni osjecaj kako je bilo na onoj vrelini disati juce u Parizu. Meni je djelovalo da nije bilo lako, pa jos trcati i bjesomucno udarati po loptici. Nacin na koji se zadnjih godina igra tenis i na koji nacin cesto cini da to vise nije igra vec gladijatorska borba. Nekada je mucno i gledati, a ne igrati. Uglavnom, Novak znananja i pameti ima vise od vecine nas, zato mu zelim zdravlja i srece, na ovom i svim buducim turnirma!

kris

pre 8 godina

e prosti narode,dajte hleba i igara,svi se razumeju u tenis,a do juce kad im spomenes reket mislili su na mafiju..a najblize tenisu i reketu su bili kad su kao deca igrali bagbinton..da ne bude zabune navijam za Novaka ,al me vise brine sto danas nemam vode za pice i kuvanje u Pancevu,zbog amatera u vlasti.

Stojan

pre 8 godina

Predviđam veliku borbu u nastavku 4 seta, jer Endi je pod velikim pritiskom, ako izgubi ovaj set je kraj borbe. Puno sreće Novaku želium i navijam za njega, možda će biti važno čekati greške i jako i sigurno krenuti u meč. Možda se desi 5 set 8 - 6 za Novaka? IDEMO MAJSTOREE SAMO TAKO NAPRIJED!

Mare,NS

pre 8 godina

Sutra se zna,sta ce se dogoditi.
Ono sto je MORALO I TREBALO,vec u trecem setu ovog meca.
Marej na jednu od brejk lopti pogadja vrh mreze(prva sreca),potom ista pada na spoljni deo bocne linije(druga sreca),dobija poen i vadi se `iz mrtvih`!
Kamera ga hvata u `krupnom planu`,a on se smeje,odmahujuci glavom,svestan da se provukao kroz `iglene usi` i odlozio neminovno!
Od tada se ponasao u stilu,bas me hoce,totalno se opustio,`pustio ruku` i poceo igrati bez ikakvog pritiska,sto ne lici na njega u maniru,nemam sta vise da izgubim,i moram da priznam,pogadjao neke neverovatne vinere.

Set viska,koji Nole ima u ovom trenutku je dovoljna garancija da cemo ga gledati u nedeljnom finalu,ali je nepotrebno napravio sam sebi problem,jer ce se sutra umesto laganog treninga,morati pozabaviti sa Endijem,koji se `vratio iz mrtvih`!

Ko zna zasto,ali je mozda tako i bolje?

Cisto da se malo `prizemlji` i shvati da nema poigravanja sa protivnicima u zavrsnici GS-a,a to garantuje maksimalno zalaganje i koncentrciju u finalu do poslednjeg poena.

P.S.Zar uvek mora da duva jak vetar,kada igra vazne meceve sa Endijem?

monden

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 05. jun 2015 23:35)

U potpunosti se slažem sa tobom.A on neka nastavi da im se "uvlači".Da to ne radi, bar bi ga više poštovali.Novak je u suštini dobar momak, bogatog duha, ali se poprilično "zaneo".Jeste da mu je taj Zapad omogućio i slavu i novac, za koje se sam izborio.Ali, u svemu tome treba ostati dostojanstven i ne dodvoravati se nikome.

eTutan

pre 8 godina

Koliko se Marej danas bezobrazno poneo i koliko se nesportski ponašao po 2 puta na servisu je zaustavljao svoje bacanje loptice da bi iznervirao Novaka što je na kraju i uspeo u 3. setu nakon čega je Nole krenuo nizbrdo (u odnosu na prva 2 seta) inače da nije onoga i treći set bi bio 6-3
Da ne pominjem kako sudija ništa Mareju nije rekao za to

Aca Znalac

pre 8 godina

I šta kaže onaj francuzčić, publika na strani Noleta, ma jeste ali za malo. Volela bi da vidi njegov poraz nego da im neko da po Faberžeovo jaje iz ruske riznice.

Stex

pre 8 godina

Ja ne znam dal je neko jos primetio, ali Nole danas igrao na pola snage. Zasto? Nemam pojma, ali ocigledno mu nesto nije bilo po volji od samog starta. Totalno ne zainteresovan za tenis!

thunderstruck

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!

Covek sa sela

pre 8 godina

@Pedja - Cak i da Novak sve meceve dobija bez izgubljenog seta i osvaja sve turnire, nasli bi se sigurno oni koji bi ga prozivali kad izgubi neki gem, ili dobije neki set sa samo 7:6 itd...

Srecno Nole!

pre 8 godina

Nebi bilo problema samo da je iskoristio onu duplu brejk sansu u trecem na 3:2...pogotovu onu drugu kada je rutinski bekhend poslao u aut...da se popeo na 4:2, posle 5:2 na svoj servis i cao Mari...nema sanse da bi se ovaj vratio....mentalno bi bilo previse za Shkota....
Komentator na Tennis Chanel-u tada rece, da Novak treba da crvenim zaokruzi tu propustenu priliku jer ce mu se vratiti...i tako je i bilo....Nadam se da ce sutra da odigra kao u prva dva seta....

tony

pre 8 godina

ma nesto tu nije kako treba. prvo sto mi je upalo u oci tokom prekida meca jeste veliki broj ljudi iz obezbedjenja koji su odmah upali na teren. oba tenisera su pod pratnjom napustili teren. kasnije sam proverio na netu i u parizu nije bilo oluje a ni kise. mozda nisam nasao dobar info oko kise pa neka se neko nas iz pariza javi sa pravim informacijama da ne razvijamo teorije....

Ozminacija

pre 8 godina

Sasa jesi li gledao koji od mečeva veterana, to uvek deluje jako zabavno, super zezanje uz majstore svog zanata koji i dalje imaju sta da pokažu?

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zar stvarno mislite da je lako u polufinalu pobediti nekog igraca sa 3:0 a da se dobro ne istraumiras. borio se protiv lose tradicije protiv vetra silnih brejk lopti i endija koji je nasao zicu da ga iznervira da je morao da psuje. stavite se u endijev polozaj ne mozes mu nista znas da ce na kraju seta da ti uzme meru pa sta bi bilo ko poceo da radi u tom momentu. ja bi dozivao i tatu i mamu i publiku i vetar i sljaku. noleta opasno bole noge il ga jednostavno ne slusaju nema ravnotezu kada udara to je dosada bila jedina mana mada sutra ja mislim da on to zavrsava kao laksi trening.

rumenko

pre 8 godina

ne tipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

Vaše ime*

pre 8 godina

Niko nije "posumnjao" da su organizatori izmislili "oluju" da bi pomogli No1etu. Oluje nije bilo a prekid je odgovarao ...Ali zato bezbroj teorija zavere protiv Đokovića.

Vlada

pre 8 godina

Kako moze Mats da prica da je momentum bio na strani Mareja? Na pocetku cetvrtog seta Djokovic ima 1:0 ima 0:40 na sledeci Marejov servis,nije iskoristio,osvaja svoj servis i ima 15:40 opet na Marejov servis koji mora da da igra fenomenalno da bi sve to spasao......Nije mi jasno.

Bozidar

pre 8 godina

Uopste mi nije bio jasan Novak.
U trecem setu je sve servirao bukvalno u sredini polja i Marej vraca i vraca...pa gadjaj ugao i gadjaj u T.
Zbog takvih servisa,kostalo ga je treceg seta.

Slavko

pre 8 godina

Nole ga je imao. Trebalo je da dobije u tri seta. Stalno je u trеćem setu na Merejev servis imao brejk lopte koje nije uspevao da iskoristi. Posle toga je pokazao frustriranost zbog velikog broja propuštenih šansi, a čini mi se da i fizički nije bio na svom nivou. Marej je to iskoristio. Prekid je više koristio Đokoviću. Viša sila je bila na Noletovoj strani. Vratila mu je za ono prekinuto finale sa Nadalom, kada Đokoviću nije odgovarao prekid meča do koga je došlo zbog kiše. Sutra Nole dobija četvrti set u taj-brejku. Vavrinka će biti lakši protivnik o Mareja, ali mogao bi uzeti set Noletu.

323

pre 8 godina

Novaku potpuno odgovara prekid. Prvo vodi u setovima, drugo nereseno je u cetvrtom setu, trece, odmorice se jer se sada vise muci za osvajanje poena nego u prva dva seta, peto, prekinut je nalet Endija i opet se sutra sve vraca na pocetak ali sa razlikom sto Novak ima set viska i na kraju, Novaku fali jedan brejk koji ce mu doneti pobednicki set a Endi mora najmanje da napravi dva brejka koja ce mu doneti dva seta. Zar nije malo mnogo?

sampion se radja!

pre 8 godina

Sada su se mnogi odali, ali uostalom, takvi smo mi Srbi. Do juce su ga svi dizali u nebesa a sada kada je izgubio set i pravio neke greske, mnogi su poceli da pricaju lose i negativno o njemu. Medjutim, sampion je to, pravi, vrhunski. Malo se samo zaneo, opustio, popustio, ali, ne brinite, brzo ce se uspraviti, ustati i prikazati svima vama onakav kakav jeste zapravo - blistav i veliki...

Abraxas

pre 8 godina

Ako se vec trudite da objektivno izvestavate onda znate da Novak nije samo rekao "pet puta stane" vec je to imalo i nastavak koji smo svi dobro culi, a koji je potpuno neprimeren nekome ko ce narednih godina sigurno biti vladar teniskog trona. Nije publika reagovala jer je Djokovic bio glasan.... tako da nemojte da sirite dezinformacije i pravite od njega nest sto ocigledno nije.

bazan

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.

AUUUUUUUU Predo.Posto i citam ovde komentare i imas dobrih analiza.Ali da se ovako srozas i pises ovavke nebuloze i teorije zavere nisam ocekivao.

Bane

pre 8 godina

Ukoliko Novak kojim slucajem izgubi ovaj dobijen mec....on ce sigurno puci da ne kazem da nikad nece osvojiti taj jedini RG koji mu fali..Sutra je dan odluke za njega nego sto je toliko za Mareja iako i on nije bez sanse..

Bili

pre 8 godina

I jedan i drugi su delovali zadovoljno zbog prekida. Duge pene je dobijao marej( cak mislim sve). Tako da nole nije delovao spremnije. Videcemo sutra.

Maja

pre 8 godina

I još nešto. Verujem da Novak na Rolan Garosu ne igra "srcem". Ovaj trofej mu treba zbog kolekcije, nije to kao sa Vimbldonom. Možda mu se zbog toga neda.

Mikii

pre 8 godina

Danix@

Wawrinka je danas odigrao 3 sata i 43 minuta, dakle nepuna 4. Ne znam gde nadje tih 5, al' dobro. Ono sto sam hteo da kazem, jeste da je Stanislas proveo ne mnogo vremena na terenu do meca sa Congom i ima sasvim dovoljno goriva u rezervoaru da nalupa Djokovica sutra.

Stojko

pre 8 godina

Mari je momak koji ima DOBRU I IZNADSVEGA ISKRENU DUSU. Zato su Mari i Novak najbolji prijatelji odmalena. Novak ne zeli da ponizi i da "pregazi" protivnika za sat vremena, a moze to ocigledno. U tome je i velicina Novaka Djokovica. Mari moze samo da zahvali svome prijatelju za ogromno samopouzdanje koje mu ovaj uliva. Na sceni je demonstracija pravog prijateljstva ove dvojice tenisera i lep tenis, a pobeda ocigledno docice im kao ne velika radost.

Zuke BRE

pre 8 godina

Nažalost moje skromno mišljenje je čak i ako prodje Marey-a, da će ga Vavrinka prosto oduvati u finalu. Najveći Noletov problem je u glavi...što mu se dosada nikada nije dešavalo....jbg i on je samo čovek....ali NADA umire poslednja....idemoooo!!!

NS

pre 8 godina

Vidi. Postoji jedna stara Vrati koko sto si pozobala. Sve one meceve koje je dobijao a mnogo ih je teskih vrate mu se na RG......... Uvek iste greske svake god.od 2011 ili Rafa ili Federer a sad Marej........Covek nekoristi svoju dominaciju da nize GS turnire i to je to....... Nema srce Rafe i eleganciju Federera..........Sutra ce izgubiti mec.

q

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti

Predo

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.
Vidi se da silni malodušni komentatori nikada nisu igrali ovaj ili neki drugi sport. Vetar jeste odigrao veliku ulogu, jer Andi se tu daleko bolje snalazi, ali očekivati da će se on predati nakon dva lako izgubljena seta je apsurd. Ipak je on po kvalitetu (i bodovima) drugi igrač sveta ove godine. Međutim, jedno je igrati da spaseš obraz, a drugo kada stvarno osetiš šansu. Jeste li videli odmah pad nakon brejka u četvrtom setu. U tenisu je najgore kada pomislite "Evo me, dobijam" Tad si već u opasnosti. NIje Novak kriv što meč nije odigran do kraja. Da je počeo u 13h, bilo bi 3:0 ili 3:1. Ovako imamo dva meča, ali i NOvakovu prednost. PO meni, najvažniji je taj prvi servis gem. Ma i da ne osvoji, šta ima veze. To je samo sport.

Jovan

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !

Kralj Ibi

pre 8 godina

Novak bi morao biti svestan da njemu ipak treba samo jedan set za pobedu, sta vise samo jedan brejk a Skotu trebaju tri seta za pobedu. Posto Novak prvi servira treba da krene furijozno i zavrsi to za 20 minuta.

danix

pre 8 godina

Pisao sam dva komentara na raniji naslov,ali mi ni jedan nije prosao.Nadam se da ce ovaj proci.
Novak je,u dva prva seta,Mariju ogadio i zivot i tenis,a onda je Skot odlucio da,polovinom trecegseta, krene na sve ili nista posto nije vise imao sta da izgubi i tako ga je lopta krenula,a publika se najednom pretvorila od pozorisne u fudbalsku i tako su dali Mariju vjetar u ledja.Da,Francuzi vole Britance,Spance i sve ostale samo kad igraju protiv Novaka,inace,ne.
I,dobro,Novak je izgubio set i zbog toga sto je bio malo i umoran i emotivno ispraznjen poslije meca sa Rafom,a treba reci i to da je Novak sedam dana prije RG dobio Rim i ipak pomalo umoran dosao u Pariz,dok je Mari eskivirao Rim i dosao mnogo odmorniji od Novaka,a i nije imao mec sa Rafom.
Dakle,ovo danas se zavrsilo dobro,Nole ce se odmoriti do sutra i otresti Marija.
Mi,Novakovi fanovi,ne treba da,poslije izgubljenog seta,cmizdrimo i pocinjemo sumnjati u Novaka,treba da mu damo podrsku kad je vec nema na stadionu.Ko ce da se kladi da ce ga Nole sutra otresti k'o doberman macku i zatim Wavrinku u finalu koji je danas odigrao 4,5 casova i nije nimalo odmoran kao sto neki pisu.
Srecno Nole,pehar je tvoj i nas,druge nema.

Vaše ime*

pre 8 godina

Niko nije "posumnjao" da su organizatori izmislili "oluju" da bi pomogli No1etu. Oluje nije bilo a prekid je odgovarao ...Ali zato bezbroj teorija zavere protiv Đokovića.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Овај РГ постаје јако досадан и нерергуларан. Нема ноћног тениса,нема крова... Да: традиција је традиција,али настала је када се тенис играо на 25 степени,а не на 45. Друго ненормално је да нису знали да ће ући у ноћни термин, а тада олуја не би била разлог прекида. Значи ,пошто памтимо када су Нолету већ једном или можда,два пута онемогућили да га освоји,покушаће и трећи пут. Надам се да неће успети.

satelit

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!

Abraxas

pre 8 godina

Ako se vec trudite da objektivno izvestavate onda znate da Novak nije samo rekao "pet puta stane" vec je to imalo i nastavak koji smo svi dobro culi, a koji je potpuno neprimeren nekome ko ce narednih godina sigurno biti vladar teniskog trona. Nije publika reagovala jer je Djokovic bio glasan.... tako da nemojte da sirite dezinformacije i pravite od njega nest sto ocigledno nije.

Stojko

pre 8 godina

Mari je momak koji ima DOBRU I IZNADSVEGA ISKRENU DUSU. Zato su Mari i Novak najbolji prijatelji odmalena. Novak ne zeli da ponizi i da "pregazi" protivnika za sat vremena, a moze to ocigledno. U tome je i velicina Novaka Djokovica. Mari moze samo da zahvali svome prijatelju za ogromno samopouzdanje koje mu ovaj uliva. Na sceni je demonstracija pravog prijateljstva ove dvojice tenisera i lep tenis, a pobeda ocigledno docice im kao ne velika radost.

Pinjoe

pre 8 godina

Ja koji su balvani ovi komentatori rtrs, Novak se konstantno drzi za preponu ,isteze, gestikulira ka lozi a komentator govori
Fantasticno je fizicki spreman..

tony

pre 8 godina

ma nesto tu nije kako treba. prvo sto mi je upalo u oci tokom prekida meca jeste veliki broj ljudi iz obezbedjenja koji su odmah upali na teren. oba tenisera su pod pratnjom napustili teren. kasnije sam proverio na netu i u parizu nije bilo oluje a ni kise. mozda nisam nasao dobar info oko kise pa neka se neko nas iz pariza javi sa pravim informacijama da ne razvijamo teorije....

Frenklin Klinton

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je ovo Nole dopustio. Ima 6-3 6-3 i 5-4 a on gubi taj set 5-7 i u četvrtom 3-3... Ajde Nole završavaj to sutra i ne komplikuj više

Mikii

pre 8 godina

Danix@

Wawrinka je danas odigrao 3 sata i 43 minuta, dakle nepuna 4. Ne znam gde nadje tih 5, al' dobro. Ono sto sam hteo da kazem, jeste da je Stanislas proveo ne mnogo vremena na terenu do meca sa Congom i ima sasvim dovoljno goriva u rezervoaru da nalupa Djokovica sutra.

Milla

pre 8 godina

Poludecu od neizvesnosti, ne mogu da docekam sutra. Nikako mi se nije dopao tok meca, jako velika tenzija, ali nadam se da ce ovu pauzu Novak ipak bolje iskoristiti. Hajde Noleee!!!

Zuke BRE

pre 8 godina

Nažalost moje skromno mišljenje je čak i ako prodje Marey-a, da će ga Vavrinka prosto oduvati u finalu. Najveći Noletov problem je u glavi...što mu se dosada nikada nije dešavalo....jbg i on je samo čovek....ali NADA umire poslednja....idemoooo!!!

Grobar-Srbija

pre 8 godina

Mislim da ce Novaku bolje doci pauza, previse je bio nervozan. Preko noci ce uspeti da se presabere i smiri. Izadji sutra i razvali ga!

kris

pre 8 godina

e prosti narode,dajte hleba i igara,svi se razumeju u tenis,a do juce kad im spomenes reket mislili su na mafiju..a najblize tenisu i reketu su bili kad su kao deca igrali bagbinton..da ne bude zabune navijam za Novaka ,al me vise brine sto danas nemam vode za pice i kuvanje u Pancevu,zbog amatera u vlasti.

bazan

pre 8 godina

Od samog početka turnira smo znali da neće biti lako. Turnir, koji Novak nikada nije osvojio, a žreb kao da je napravio Federer za sebe. To što nije došao do finala je kriv Vavrinka, koji očigledno nije u igri. Međutim, navijač i sponzori Federera imaju i drugi cilj, a to je, ako ga ne može osvojiti Federer, da ga ne osvoje Novak i Nadal. Pa ako uzmemo u obzir, koliko je Federer popularan u Parizu i ako dodamo ne tako malu grupu Švajcaraca, koji su navijali logično protiv NOvaka, onda ne čudi ta nazovi podrška Endiju. Federer je i počeo RG u nedelju, a glavna konkurencija 2 dana kasnije. Danas čitav Pariz bruji od ranog jutra da će biti oluja u 7 sati, tako da možemo reći da je prekid i nastavak sutra bio planiran.

AUUUUUUUU Predo.Posto i citam ovde komentare i imas dobrih analiza.Ali da se ovako srozas i pises ovavke nebuloze i teorije zavere nisam ocekivao.

milan niš

pre 8 godina

Odlična analiza kao i uvek o vrlo objektivna.Kao veliki Novakov navijač malo sam bio ljut na njega zbog ponašanja,ali ulog je ogroman pa ga i razumem.Imao sam utisak da je takve stvari ostavio iza sebe,ali i on je samo čovek.Svi držimo pesnice i nadamo se finalu,može Nole to,veliki je on borac.

Civokvi

pre 8 godina

Prva dva seta Novak je odigrao solidno, ali ništa specijalno. Endi mu je mnogo pomogao svojim greškama, za koje pretpostavljam da su posledica svesnosti da pred sobom ima čoveka koji je upravo pobedio Nadala i protiv koga je izgubio poslednjih sedam susreta. U trećem setu se Novak malo opustio i "pozvao" Endija nazad u meč. Britanac je mnogo bolje zaigrao, a realizacija brejk-lopti je ostala uznemiravajuće loša, i to su dva osnovna problema. Nadam se da će Novak izvući najbolje iz ove pauze i sutra završiti posao već u četvrtom setu. Favorit je i ako se ode u peti, ali mnogo manji, a i čeka ga Vavrinka.

Moram da se osvrnem i na sam turnir. Australijan open izgradio tri krova, US open gradi svoj, čak i tradicionalni Vimbldon ima krov na centralnom terenu, samo Rolan Garos, kojem je on potrebniji duplo češće nago preostaloj trojki zajedno, nema svoj. O reflektorima da ne govorimo. Počeli su planovi za 2019, što je sramotno kasno. Ako nemaju novca (ušta sumnjam), trebalo je pre najmanje pet godina da počnu sa sakupljanjem donacija i zahtevima od ITF-a. Do sada bi imali dovoljno da sve terene prekriju.

Lovac na botove

pre 8 godina

NĐ nije bio na svom nivou od pocetka meca,nervozan, i verovatno sa nekim zdr.problemom.Mislim da ce sutra da pobedi posle odmora i analize.Marey je poboljsao fizicku spremu i servis,ocigledno je,ali jos uvek nije na nivou da pobedi NĐ.

Maja

pre 8 godina

Opet odličan tekst iako nam nije ni do čega. Ajde da verujemo da je prekid ipak više odgovarao Novaku, zapravo imam takav utisak gledajući ga kada je napuštao teren. Ako i Novak misli da je prekid dobar za njega, sutra dobija.

tenis

pre 8 godina

Dobija Novak danas..Sinoc ste videli,u nekoliko navrata kako su i on i Endi pokazivali sudiji da slabo vide lopticu,zbog mraka koji se naglo spustio..Plus,Noletova sociva..
Obojica su jedva cekala da se prekine mec...
Nikakvi trikovi danas Mareju pomoci nece-ono odugovlacenje,nerviranje Noleta,sudija Pascal,poznat kao "ljubimac" Novaka,publika,nista..
Zavrsice sa njim u trecem setu..
A Stan?
Njegov bekhend!Pa znas li koliko ce loptica tamo da ti uputi Nole?1%!
Trcaces 3 m iza osnovne linije tamo-vamo kao sumanut,kao Rafa,pokusavajuci da vratis one ubitacne Noletove "bombe",pa kad "lipses",drop-sot!
Tako debeo i "brz" neces znati sta te snaslo,moj Stan...
Iscrpljen i psihicki ubijen,neces "vola moci da ubodes"....
Bolje ti je da ne gledas snimak meca Nole-Rafa,a osecam da nisi izdrzao,nego u "sitna crevca" sve odgledao...Fatalna greska za tebe..Isto te ceka,a odbrane nema...
Plus,Rafa uze 9 gemova,ti neces ni toliko..Gledaj samo da se ne obrukas pred punim Satrijeom...
"Uzeces" posluzavnik i odslusati "Boze Pravde"!
Uzeces 1200 poena,bices verovatno 6-i na ATP listi,900000 EURO...
I to je nesto,budi realan...
P.S.Da li u tvom,Rafinom i Nishikorijevom stabu ima neko "normalan" da Vam kaze,bez obzira koliku lovu dobijali od sponzora,de se mecevi ne igraju sa satom na ruci!

fedex

pre 8 godina

pa jete li vi normalni,cuj svi mrze novaka,nije u tome fazon nego u tome da publika zeli da vidi jos borbe,jos vrhunskog tenisa,kao i ja kad sam neutralac odnosno kad ne igra federer,sta je problem u tome? ako ovaj mec ode u 5 setova vidit cete da ce u njemu publika navijati za novaka..

Mito

pre 8 godina

Marej je početkom trećeg seta usporio igru i uvukao Noleta u dugotrajno prebacivanje lopte i umaranje Noleta, koji počinje a igra ziheraški, a ne kao u prva dva seta sa dubokim oštrim loptama, dropšopovima i promenom ritma. Čim je ušao u Marejevu ziherašku uspavanku počeo je da gubi meč. Da nije bilo prekida Marej bi verovatno izjednačio, a ovako sutra odmoran Nole treba da igra kao u prvom i drugom setu.

Bane

pre 8 godina

Ukoliko Novak kojim slucajem izgubi ovaj dobijen mec....on ce sigurno puci da ne kazem da nikad nece osvojiti taj jedini RG koji mu fali..Sutra je dan odluke za njega nego sto je toliko za Mareja iako i on nije bez sanse..

miro split

pre 8 godina

Meni je ovo prekidanje meča zbog nevrimena skroz bezveze.Ali igrači ne mogu obuć one žute kabanice i nastavit meč,ali treneri ne mogu uć na teren i pratit svog igrača sa otvorenim kišobranom?Nije ,nego je linost i razmaženost u pitanju.Padne dvi kapi kiše i odma amo pristat radit.Zato nama Balkancima i odgovara ovi tenis.
Ja bi dobija slom živaca da san doša gledat meć,a oni ga prikinu.Oni lipo odu u svlačionicu,a ja dok dođen do doma pokisnem isto ka da san i osta na tribinama,a i ko zna oće mi žena sutra virovat da se tenis igra dva dana?

Ljubisa

pre 8 godina

Najveci protivnik danas Novaku je bila vrucina i jak vetar koji Mareju ne pravi problem uzimajuci u obzir da je u Skotskoj odrastao i trenirao. Zbog tog istog vetra je Marej i osvojio US Open 2012. Novak je bez razmisljanja bacio loptice iz dzepa kada mu je prisao supervizor i pitao za prekid. Sutra na 20 stepeni i sa sporijim vetrom Novak je svakako u velikoj prednosti jer ce do izrazaja doci suvi kvalitet a ne prokleto prilagodjavanje loptici u skretanju, naravno pod uslovom da ga ne muci povreda. Sale prvi put na RG i Nole prvi put uzima titulu na istom ! Idemooo bre !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 5. jun 2015 23:52)

JOVANE? ANDY NAJVISE "TROSI" VREME TRENIRAJUCI NA FLORIDI !!!

DiRa

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!
(thunderstruck, 6. jun 2015 00:41)

Obozavam Noleta i prezivljavam sve njegove pobede i poraze, nije mi jasno da publika i Marej mogu da ga iznerviraju.Publiku ne moze da promeni njihovo suvereno pravo je da bodre koga zele i da nekoga vole ili ne vole.Nole je vec legenda za zivota i onakve psovke mu ne trebaju.Marej budimo realni kod serviranja nije nista ucinio sto ne rade i neki drugi koji po dva puta bacaju lopticu kod servisa.Noletu je mozda i moglo to da prilici dok je bio mladji, ali sad kad je na vrhuncu ipak treba malo da kontrolise ponasanje.Ide iz krajnosti u krajnost dodvorava se publici ne bi li dobio naklonost i onda kad mu ne uzvrate on se zacudi.Malo je degute Rimu ja te volim ili slicno.Nema potrebe nikome da se dodvorava, njega vole oni koji treba da ga vole, a ostali boze moj.Sta bi rekao na ponasanje navijaca na fudbalskim utakmicama ili kosarkaskim kad pocnu familiju da spominju.Ne idu onakve psovke i ponasanje uz drugu stranu njegove licnosti.Sve najbolje i da osvojis RG.

mira

pre 8 godina

Sta reci? Mislim da je prekid vise dobrodosao Noletu nasem. Mari je bio u naletu. Mari je i pokazao da nije bas zadovoljan odlukom organizatora... Beker je u pravu kada kaze da se cudom cudi kako danasnja teniska publika jednostavno ne voli Noleta... ali to je jasno zbog cega. On je iz izloglasene Srbije. Nole bi danas trebao da je pravde, Endija. Federer je samo drugi teniser sveta na papiru, pravi drugi teniser sveta je Endi. Da nije najavljena nepogoda u Parizu, ko zna sta bi bilo na kraju? Ne znam sta ce danas biti, ali ja cu danas biti duhom uz Novaka i nadati se da ce pobediti Endija. Doslo je vreme da Novak uzme taj Rolan Garos. Pozdrav svima i saljem Novaku pozitivu i neka ne slusa "publiku" i nek igra svoj najbolji tenis. A Endi neka uzme RG dogodine. :)

Ivana

pre 8 godina

najveci protivnik novaku je novak,nikakav mari niti bilo ko drugi.tako da ako uspe sebe da iskontrolise jer velike su emocije u igri a i pritisak da je tu blizu a opet tako daleko pobedice SVAKOGA.IDEMO NOLE BRE!!!

adem

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 5. jun 2015 23:35)

znaci svaki novakov protivnik je publici rodjak, jer uvek navijaju za novakovog protivnika. to znaci da navijanje nema veze sa ponasanjem samog tenisera, sa zeljom publike da gleda duze mec, da se ponekad navija i za onog ko gubi, kao prosle godien godine upravo ovde kada je pobrao ovacije on a ne nadal kao pobednik... jaka ti je logika, onako bas srpska

rumenko

pre 8 godina

netipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

q

pre 8 godina

Marej ima lošiji drugi servis i "osmislio je" novu taktiku.Folira servis tri-četri
puta nebi li iznervirao Novaka.Nesportski gest,sistem,ali ko za to mari kad donosi
rezultat.Koliko je to razljutilo Novaka čuli smo i videli,a "profinjeni ostrvljanin"
je tek tada zaigrao.Ostaje nada da će ga naš junoša pregaziti u nastavku.Ako se pak
škot provuče nema veze,naš as ne koristi prljavštine "ka neki".

pero

pre 8 godina

Novak treba da prestane da se ulizuje publici i da pokaze malo vise karaktera da ljudi znaju ko je on. Marej je tezak protivnik, sve je moguce danas.

TenExpert

pre 8 godina

Neko je ovde dobro primetio propust organizatora u tome sto je za favorite No 1, Noleta, ali i Serenu, predvidjen dan manje odmora pred polufinale ili finale. Ali tu je jos jedan ogroman propust - polufinale u muskoj konkurenciji, gde svaki mec moze da traje i po 5 setova stavljaju jedan za drugim, pa je malo verovatno da oba zavrse istog dana. Tu je opet otezano favoritu No 1, jer treba da igra dan za danom bez pauze. Ako se vec neko trudi da oteza Noletu, zasto su isto uradili i sa Serenom? Glupost, ili sta?

Melenci

pre 8 godina

Sasi hvala,mogu da zamislim koliko je bilo tesko gledati,sve te mesavine,vrucina,nervoza,bol u preponama i publika.Sta su nam uradili politicari od zemlje,da nasi sportisti ispastaju po svetu.Sve sto je iz Srbije je pod lupom,svaki poraz je normalna pojava,a svaki uspeh se otuzno prihvata.Zato je nama nas Nole jos veci,najbolji.jer uprkos svemu suvereno je na prvom mestu,najbolji je teniser sveta.Verujem uvek u Noleta ma sta uradio i na ovom turniru,a nadam se pobedisamo zbog njega samog,zasluzio je finale RG.Kada budemo podrzavali svi glasno svoga,kada se posle osvrnemo i na komsije npr.Bornu i podrzimo ga ili podrzimo ih,bicemo pre svega bolji ljudi.Kaze neki lik "plakace Srbija",pa nece plakati Srbija zbog trofeja nego zbog Noleta,jer njegova tuga je i nasa.A tuge nece biti,jer Nole ce naci resenje,uzdice se i pobediti.

armadilloXXL

pre 8 godina

Sad pogledao, na kladionici kvota danas na Noleta 1.01, tako da svi vi koji znate da ne može da dobije - trčite i brže bolje uplatite kuću na Mareja, pare će da namlatite. Idemo Nole, otresi ga danas mesto treninga i sutra u Gren Slem istoriju!

Данац

pre 8 godina

Dragi Nole,

Samo smireno, bolji si od Mareja, ali nemoj da dozvolis da se vrati....to je samo do tebe!
Svi te podrzavamo, legendo nasa!!!

dunster

pre 8 godina

mislim da je dobro što je došlo do prekida...na tribinama je bio Marko Pantelić i ja sam siguran da je sinoć on dao nekoliko mudrih saveta Djokoviću,i da će zahvaljujući tome ladno oduvati Myreja,danas.

Maja

pre 8 godina

Navijanje je zadovoljstvo staro skoro koliko i moderni čovek, propraćeno svim efektima povećanja adrenalina u organizmu. To za koga navijamo, određuje i naš karakter jer se identifikujemo sa onima koji neguju slične vrednosti. U našem slučaju to je Novak, jer nam se dopada upornost, vera, snaga, rad, pobednički duh, pozitivan stav prema životu...
Navijanje takođe može da izazove i stres ukoliko naš odabranik izgubi. Dobar lek u tom slučaja je pisanje, jer kada izgubi mi smo očajni, kao da su poražene vrednosti u koje verujemo.
Dakle dobar lek je pisanje. Pisanje o razlozima poraza, treba se izboriti i sa protivničkim navijačima koji će očito da likuju i pokazuju emocije slične onima kada mi slavimo pobedu. U našem slučaju protivnički navijači su pripadnici skupine životnih gubitnika, tako da ih poraz uspešnih raduje.
To je jednostavno objasniti, u tom slučaju prividno su izjednačeni sa onima kojima zavide i na koje su ljubomorni. Svi su gubitnici. Slična je situacija kada neko poželi da se uspešnom komšiji desi nešto loše.
Ne, ne pripremam se za poraz, ali moram priznati da je i to opcija, i u toj opciji ću biti ponosna i zadovoljna jer nisam neko ko je na suprotnoj strani vrednosti za koje smatram da su ispravne.

Beobrad

pre 8 godina

Novak je Rg 2015. osvojio jos 2012. i 2013.
Mora mu se vratiti i on danas sigurno nece ispustiti mec!
Samo vetar, prolazni zamor i Endijevo smisljeno "bacanje loptice pri servisu", doveli su do 4. seta!
Zavrsava danas Novak ovo za najvise 25-30 minuta!
A onda sutra poslastica, ali i daleko laksi posao za Novaka!

Vladance

pre 8 godina

Citam vecinu komentara i smatram da je vecina daleko od po meni oceglednih stvari. Novaku prekid odgovara najvise iz razloga sto je bio emotivno istrosen posle Nadala, ovako ozbiljan Marej imao je veliku sansu danas , sutra cecse ovaj sabrati shvatiti da mora da izadjebi razvali ga ako hoce trofej. Danas da se nastavilo stvari su lako mogle da se izmaknu kontroli. Drugo, sutra ce se igrati sa i po najduze , to je trening za njih drzi ih u takmicarskom ritmu . A budite svesni da je ovo sreca zreb munje pretezak , visa je sila ovaj prekid, kao da je poslat da mu da sansu da se pribere. Neodoljibo podseca na onaj mec protiv Nadala kad ga je posle 2:2 i momentuma na njegovoj strani prekinula kisai pomogla Rafi, sada je to kao vracanja pomoci Novaku. Ps znaju svi da Mareju treba vise vremena da udje u mec a i Novak ima preveliku prednost njemu treba jedan a Mareju dva seta, sanse su kao da Marej u nekom Mastersu mora da pobedi 2:0

Mirjana

pre 8 godina

Ja sam ga provalila u trecem setu, hteo je sto pre da zavrsi da ne bi, zbog oluje ili mraka, nastavljao mec u subotu. Sam je sebe opteretio i postajao nervozniji na, sve poene koje je Andi osvajao i, svaki jaci vetar i tako usao u zacaran krug. Iskreno, i ja bih tu mentalno pala i razumem ga, nije covek masina. Sad je pitanje hoce li ga neko psiholoski stabilizovati. Ulog je veliki i pritisak koji ovi mladi ljudi nose u ranoj mladosti je divovski ipak, najjaci samo opstaju a Novak jeste jedan od tih sta god da se danas desi. Treba se pomiriti sa posledicom eventualno izgubljenog meca, koja bi ga pratila ceo zivot ''a, Novak Djokovic, bio je dobar teniser ali nikada nije osvojio RG'. Zato je ispravan psiholoski pristup jako bitan i nadam se da ima i tu vrstu pomoci, bar u Jeleni. Podignimo glave i ne gubimo entuzijazam i podrsku jer smo kao narod u vecini skloni velikim oscilacijama pa, ako kritikujemo Novaka ajde bar mi da budemo bolja verzija sebe a on ce se vec nekako snaci :-) pa svi vi, koji zelite da Novak pobedi, navijajte svim srcem!!!

Zuki

pre 8 godina

(q, 05. jun 2015 23:49)

Psovke su ipak deo sporta. Ako ti smeta, iskljuci ton ili ne gledaj. Opsujes kad se sapletes na ulici a kamo li kad igras vazan mec protiv jakog rivala.

Ajmo Nole

pre 8 godina

Pratio sam prenos meca na britanskom ITV4 kanalu. Slazem se s komentarima da ni pariska publika ni britanski komentatori 'ne vole' Novaka, ali sam siguran da ga jako, jako postuju. Trebalo je samo cuti kakvim superlativima su se koristili diveci se Novakovoj igri.
Naravno da bi Novaku bilo puno lakse da ima podrsku publike u Parizu, Londonu ili New Yorku, ali onda Novak ne bi bio Novak nego Nolan ili Nick. Kad bi mogao birati, siguran sam da bi Novakk radje bio uvazeni Novak nego voljeni Nolan.

Agasi junior

pre 8 godina

Novakov glavni problem je bio i ostao emotivna nestabilnost i nemogucnost da u pojedinim trenucima iskontolise emocije i da im ne dozvoli da ga "blokiraju".To se na zalost desilo juce kada je Novak nepotrebno sam sebi stvarao pritisak i zurio da mec privede kraju, usled blagog gubitka snage i koncentracije na kraju treceg seta dozvolio je da ga Mari isprovocira stalnim namestanjem na servis,podlegao je pritisku,spustio mentalni stit i uz ocigledno navijanje publike za protivnika,sto mu je dodatno poremetilo koncepciju(na cemu treba ozbiljno poraditi)potpuno gubi fokus,emotivno se prazni sve to uz problem sa preponom se drasticno odrazava na njegovo fizicko stanje,lose se krece, gubi korak i dah.Ono sto smo videli juce je "emotivno pregrevanje" usled prevelike zelje da osvoji turnir.Savet:ne trositi toliku energiju na publiku,ne truditi se da znas njen jezik kako bi te volela,ne trositi energiju na to da joj se svidis po svaku cenu jer mozes sam sebe dovesti u zabludu kao Novak juce da ga je pariska publika konacno prihvatila kao svog i da ce navijati za njega ili da ce bar jedna polovina biti na njegovoj strani,juce su ga surovo vratili u realnost sto je na neki nacin dobro i otreznjujuce za njega jer su sada karte otvorene i nema nerealnih ocekivanja od laznih saveznika(istorijski potvrdjeno mnogo puta)plus je izgubio set sto je dodatno olaksanje za finale gde nece imati taj dodatni pritisak apsolutno nedodirljivog!Ocekujem danas jak trening sa malo drame i Noletovu pobedu!

Adi

pre 8 godina

Zasto svi spominjete ono Noletovo psovanje u negativnom.kontekstu,pa otidjite s drugom.na rekreativni mec pa u sred meca nek vam drug onako baca lopticu kad servira ,pa vidite hoce li vas izbaciti iz takta a ne u polufinalu garosa,dajte ljudi,Marej je juce poslije svakog izgubljenog poena govorio fuck,fuck ,sta mislite da Nadal i Federer ne psuju ,kako da ne ,ljudi mi smo balkanci posebni i svi bi reagovali kao Nole juce ,meni je ono bas simpaticno bilo i neka izbaci Emocije nek ne glumi robota kad nije.

vladek

pre 8 godina

Novak je klasa za Mareja.Nemam dileme da ce dobiti danas,jer da Marej dobije jos dva seta,to mi je u domenu fantastike.Protiv Vavrinke ce biti mnogo teze.Odlican je Vavrinka ceo turnir,resio je privatne probleme,podigao formu,i sto je najvaznije,bice mnogo odmorniji od Novaka.Procena za finale 60-40 posto za Novaka

oxydant

pre 8 godina

Novak danas počinje novi meč sa jednim setom "fore"! Malo li je?!
Uz punu koncentraciju kao na prethodnim mečevima,Novak dobija 4.set!

Vaše ime

pre 8 godina

Ćoveče, kakav smo mi narod.
Nađem sebe posle pobede Novaka nad Nadalom kako sam pomalo razočaran što je Nadal uspeo u zadnjem setu da uzme 1 gem!?
U fazonu - e jbg Nole, zar nisi mogao malko da zapneš pa sa NULOM da dobiješ Nadala koji je samo 9 puta osvojio RG, i izgubio samo jednom pre tebe za 10 god.
hahaha...
Od početka sezone Novak igra kao da nije sa ovoga sveta.
Osvojio je SVE NAJVAŽNIJE turnire do RG. A sada mu hvale dve pobede i za RG!
Ipak, pročitajte komentare samo. Ne valja nam! Prosto naš razum ne prihvata realnost da je i Novak samo čovek, sa slabostima, čovek koji može da ustane na levu nogu, koga može da zaboli glava, zub, stomak...
Čovek koji ne može UVEK da pobedi. A ne može uvek ni sa NULOM da uzima setove!
A da li uopšte neko kao Novak zaslužuje bilo kakvu kritiku?
Malo je 1500 slova da uopšte opišem i 1% koliki je čovek Novak! Ne pije, ne banči, nema ga po žutoj štampi, ne menja cure kao čarape, sa devojkom iz tinejdz dana se oženio, dobio sina, priča 5,6 jezika, promenio je sliku Srbije u svetu, od plemena divljaka sada ljudi Srbe vide kao borben, pošten i inteligentan narod.
E, da, i vlada tenisom već petu god. u eri dva vanzemaljca Nadala i Federera.
O milionima koje ulaže za decu širom sveta ne treba pisati. O uslovima kakve je imao da postane prvi - takođe.
Nije ovo patetika nikakva, ovo je tužna stvarnost.
Zato Nole i ako ne osvojiš RG, ostaješ najbolji i najveći u mojim očima, zauvek!

Beobrad

pre 8 godina

U redu je hejteri, jos dugo cete cekati kao hijene da se nasladite Novakvom porazu!
To sigurno nece biti sutra, a ni prekosutra!
Kad covek po onoj vrucini pokaze da mu se vrti u glavi, to je foliranje!
Cim pokaze makar malu slabost, prepone, vrtoglavica, to je skanadal!
Pa zar on ne moze biti povredjen ili da mu je lose?
Posto ste i vi prihvatili da je nadcovek, onda je cudo kad nadcovek ima neki problem!
Pa samo za to i mozete da se uhvatite, jer da ga pobedi ne moze bas niko na svetu u ovom trenutku i tako je vec dugo i bice jos dugo!
Jednom kada Novak izgubi(mozda posle Sinsinatija), B92 nece moci da prihvati svu frustraciju koja se toliko dugo skuplja da ce se pojedinci razboleti, ako vec nisu!
Marej je PRVU brejk loptu imao tek u 3. setu, bukvalno ga je Novak sam vratio u mec i ovde neko prica o Endijevoj neverovatnoj igri!
Covek ceo treci set "plese po ivici propasti", volsebno se izvuce i sad je on najbolji, a Novak nema pojma, a oducava ga od tenisa od 2013. pa sve do danas do sredine treceg seta!

monden

pre 8 godina

ne znam da li ste primetili koliko Novaka izbaci iz fokusa kad publika pocne da navija za njegovog protivnika?Nole u fazonu "pa zasto?","ja sam super svama,zabavljam vas"... Novak kao da zeli vecnu ljubav.. Mekinro je mrzeo sve,a i njega su, i bio sampion. Upravo je to trebalo da iskoristi i iz inata ,besa zavrsi mec,a ne da emotivno padne... Nadam se da ce mu Beker to reci i objasniti u kakvom licemernom svetu zivimo,gde ljubav mozes da ocekujes samo od svojih najblizih!
(satelit, 05. jun 2015 23:35)

U potpunosti se slažem sa tobom.A on neka nastavi da im se "uvlači".Da to ne radi, bar bi ga više poštovali.Novak je u suštini dobar momak, bogatog duha, ali se poprilično "zaneo".Jeste da mu je taj Zapad omogućio i slavu i novac, za koje se sam izborio.Ali, u svemu tome treba ostati dostojanstven i ne dodvoravati se nikome.

biti normalan

pre 8 godina

O-ho! Ovo vise nema nikakve veze sa Novakom: te pascu u depresiju, te ne mogu da zaspim, te zavera organizatora, te unizavanje protivnika, te licemerna publika... i opet, ovo je tenis, ne osveta Mordora, uzivajte, navijajte, kad treba nervirajte se, neka to bude samo deo vaseg zivota, ne ucitavajte u teniski mec sve od mrznje prema drugom, do nacionalnog ponosa. Jer, i ako ga osvoji, i slavite tri dana, sta cete u cetvrtak?

rumenko

pre 8 godina

ne tipicne greske za Novaka u trecem setu su ga kostale nastavka meca.. sad ce morati da sutra da zavrsava zapoceto,ako uopste i zavrsi.. Škot je osetio krv,nece lako odustati od finala RG! koliko god da navijam za Novaka,uopste nije bio tako dominantan na terenu.. da sam na njegovom mestu,skracivao bih poene,makar me to i kostalo.. ali to je bila igra za danas,sutra ce biti odmorni i jedan i drugi.. Marej je uspeo da vrati neke nenormalne lopte,ali sta je tu cudno,to je Marej.. Novak kao da ne zna koga ima preko puta!? samo treba da forsiras igru koju si igrao do sad,bez obzira na rivala.. slomice se on.. nije on prvi na svetu!

iggyBL

pre 8 godina

Spas u prekidu.... Veliki preokret u ovom mecu poceo je posle one psovke. Lepi nas decko moras da smislis LEPO IZVINJENJE svima. Zasluzio si zbog toga da izgubis set svakako, a mozda i mec. Naravno da ti mi sve oprastamo... Mislim da ces sutra pobediti
(q, 5. jun 2015 23:49)


Druskane pa ako tako razmisljas, onda Andy nebi trebao osvojiti ni gem koliko puta opsuje.

Aca Znalac

pre 8 godina

I šta kaže onaj francuzčić, publika na strani Noleta, ma jeste ali za malo. Volela bi da vidi njegov poraz nego da im neko da po Faberžeovo jaje iz ruske riznice.

Tesnjarac

pre 8 godina

Ljudi, opustite se malo, Nole dobija mec protiv Endija!!!
Evo i zasto:
1. Nole vodi 2-1 u setovima.
2. U cetvrtom setu nema zaostatak, 3-3 u gemovima.
3. Prognozirana temperatura u 13h u Parizu oko 20C, za razliku od jucerasnjih 32.
(Svi znamo kako vremenski uslovi uticu na Novaka!)
4. Ovaj prekid je odgovarao Novaku! Ne znam da li zbog umora ili mozda neke male povrede, ali videlo se da Nole nije u ritmu i na svojim udarcima poslednjih pola sata.
5. Ohladice glavu i bolje ce se koncentrisati danas. Juce je usao u negativnu konverzaciju sa publikom, a publika hoce da gleda duzi mec, pa i da vidi malo “krvi” na terenu. Ovo vam zvuci poznato, zar ne?

Ostajem pri onome sto sam rekao juce – Nole dobija u dugom mecu, u 4 ili cak 5 setova, tesko, ali pobedjuje i grabi ka tituli na RG.
Nije ni bilo realno, da dobije u 3. Treba navijati za svog, ali i biti objektivan – i Marej je klasa!

Idemo, opet – OPA!!!

Melenci

pre 8 godina

Predo,uvek su ti komentari za respekt,pa i danasnji.Jedino,sto mislim da je dobro sto se oduzilo prvo polufinale,zbog Sunca i vrucine.Ipak je u 4 svetu bilo nesto svezije,ali je se tada dogodila"publika".Prosto mi je krivo sa jedne strane sto je Nole toliko emotivan,ali takav nam je mentalitet.

simke

pre 8 godina

Zasto bi lako,kad Novak voli komplikovano...Mislim da je bolje sto novak ima jedan tezi mec i sto se muci u polufinalu,onda sam siguran da ce u finalu dobiti 3-0.

Zuba

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!
(dejan, 6. jun 2015 09:48)



On je poznat po tome sto ne zatvara usta dok traje poen. Bar bi toliko trebalo da zna kad je tenis u pitanju. Koliko puta je i mene iznervirao. A sta tek da kazem za komentatora RTS-a koji kod dve brejk lopte pri rezultatu 3:2 u trecem setu govori kako su sanse Mareja ako izgubi svoj servis svedene na minimum. Muka mi je vise od takvih komentatora.

sampion se radja!

pre 8 godina

Sada su se mnogi odali, ali uostalom, takvi smo mi Srbi. Do juce su ga svi dizali u nebesa a sada kada je izgubio set i pravio neke greske, mnogi su poceli da pricaju lose i negativno o njemu. Medjutim, sampion je to, pravi, vrhunski. Malo se samo zaneo, opustio, popustio, ali, ne brinite, brzo ce se uspraviti, ustati i prikazati svima vama onakav kakav jeste zapravo - blistav i veliki...

Bili

pre 8 godina

I jedan i drugi su delovali zadovoljno zbog prekida. Duge pene je dobijao marej( cak mislim sve). Tako da nole nije delovao spremnije. Videcemo sutra.

Maja

pre 8 godina

I još nešto. Verujem da Novak na Rolan Garosu ne igra "srcem". Ovaj trofej mu treba zbog kolekcije, nije to kao sa Vimbldonom. Možda mu se zbog toga neda.

Srecno Nole!

pre 8 godina

Nebi bilo problema samo da je iskoristio onu duplu brejk sansu u trecem na 3:2...pogotovu onu drugu kada je rutinski bekhend poslao u aut...da se popeo na 4:2, posle 5:2 na svoj servis i cao Mari...nema sanse da bi se ovaj vratio....mentalno bi bilo previse za Shkota....
Komentator na Tennis Chanel-u tada rece, da Novak treba da crvenim zaokruzi tu propustenu priliku jer ce mu se vratiti...i tako je i bilo....Nadam se da ce sutra da odigra kao u prva dva seta....

oblak

pre 8 godina

Zao mi je sto Sasa ne napisa licni osjecaj kako je bilo na onoj vrelini disati juce u Parizu. Meni je djelovalo da nije bilo lako, pa jos trcati i bjesomucno udarati po loptici. Nacin na koji se zadnjih godina igra tenis i na koji nacin cesto cini da to vise nije igra vec gladijatorska borba. Nekada je mucno i gledati, a ne igrati. Uglavnom, Novak znananja i pameti ima vise od vecine nas, zato mu zelim zdravlja i srece, na ovom i svim buducim turnirma!

Ivana

pre 8 godina

Novakova ahilova peta je publika - rece juce jedan komentator. Ja ne mogu da verujem da jos uvek ne kapira da publika uvek samo zeli jedno - sto duzi mec i sto vise borbe i uvek ce veliki broj njih podrzati onog koji gubi. Ajde Nole bolji si!

silvaner

pre 8 godina

Nisam uopste iznenadjen kompletnim desavanjem na terenu,to je i ocekivano.Marej je opasan davitelj sa neobicnim osecajem za tenis.Videli ste skoro svaki put kada je pokusao da zabije gresio je pa se vratio svom starom nacinu klaj,klaj prebacivanje do iznemoglosti.Tu se oseca nekako komforno.Nole danas mora krenuti agresivno i jace udarati lopticu,nema sta vise da se kalkulise.Moze se najvise igrati jedan i po set i ne treba stedeti snagu jer to je kratak period, kao malo jaci trening.

stud

pre 8 godina

Djokovic je jednostavno usao u Marejev ritam, u njegov "dosadan" tenis... Pauza je verovatno dobro dosla Djokovicu, da analizira u cemu je gresio, a za Mareja na primer ne mogu da kazem u cemu gresi jer mu upravo ta dosadna igra donosi rezultat.

dejan

pre 8 godina

Jel postoji način da se komentatot Eurosporta obavesti da ne mora da melje non-stop, pa čak ni da navija. Tereni su ozvučeni pa bi zvukovi sa lica mesta uvećali ugođaj gledanja dobrog tenisa. Ako neko poznaje dotičnog neka mu ovo prenese ZA IME BOGA!

Stojan

pre 8 godina

Mogao bi odlučiti dobar početak nastavka meča ili dnevna forma i svakako jaki i precizni udarci. Endi je pod pritiskom ako izgubi ovaj set, meč je gotov, tako da predviđam veliku borbu u ovom 4 setu? Idemo majstore, samo tako naprijed. poz

Bluer

pre 8 godina

Tezak mec, kao sto smo i ocekivali. Jeste nam nole ulio nadu da moze brzo biti reseno ali ove godine endi je odmah iza noleta i to se vidi. Tesko ga je probiti, ima udarce vrlo slicne noletu ali je fizicki jaci. Sva sreca pa u glavi nije jos uvek najbolji. Videcemo kome je veca frka, ne volim sto Nole servira prvi, mislim da je to minus za njega ali videcemo. Kao neko ko je ziveo u parizu osvrnuo bih se malo na publiku. Francuzi su veliki nacionalisti i bilo bi cudno da navijaju za brita. Ali. Tokom 90 tih tamo se napravio veliki animozitet prema Srbima, dok generalno gledajuci slovene ukupno ne vole. Mene su zvali slav... Pogrdno. Ali to ne mozemo promeniti, nole bi zeleo da se to desi ali nece. Zato bih ga zamolio da prekine obracanje na francuskom i lepo pegla ili engleski ili srpski. A francuski nek uci zbig sebe a ne publike.

Stojan

pre 8 godina

Predviđam veliku borbu u nastavku 4 seta, jer Endi je pod velikim pritiskom, ako izgubi ovaj set je kraj borbe. Puno sreće Novaku želium i navijam za njega, možda će biti važno čekati greške i jako i sigurno krenuti u meč. Možda se desi 5 set 8 - 6 za Novaka? IDEMO MAJSTOREE SAMO TAKO NAPRIJED!

323

pre 8 godina

Novaku potpuno odgovara prekid. Prvo vodi u setovima, drugo nereseno je u cetvrtom setu, trece, odmorice se jer se sada vise muci za osvajanje poena nego u prva dva seta, peto, prekinut je nalet Endija i opet se sutra sve vraca na pocetak ali sa razlikom sto Novak ima set viska i na kraju, Novaku fali jedan brejk koji ce mu doneti pobednicki set a Endi mora najmanje da napravi dva brejka koja ce mu doneti dva seta. Zar nije malo mnogo?

777

pre 8 godina

Razocaran sam Endijevim ponasanjem. Dva puta isto radi i oba puta su bili veoma bitni trenuci meca. Prvi put, Novak ima vodjstvo u trecem setu i on zamahuje par puta i nikako da odservira. Cima Novaka. Drugi put u cetvrtom setu opet vazan trenutak na Novakovu brejk loptu. Zamahuje, pa onda umesto da oservira nogom ravna teren ispred sebe? I to nije sve prekoracenje vremena kod servisa i sudija ga ne opominje a opomenuo je Novaka za otezanje kod servisa sa tom razlikom da je duvao vetar i da Novak zbog jakog naleta vetra nije odservirao u odredjeno vreme za servis. Zato je Novak i glasno reagovao jer je potpuno jasno koji je Endijev cilj. Dekoncentracija i uspeo je oba puta na taj nacin da spreci Novaka da mu uzme gemove. E... to nije sportsko ponasanje. A potsecam da je Novak u mecu 2 puta priznao dobru loptu za Endija iako je sudija zvao aut. E to je sportsko ponasanje i zato Novak dobija ovaj mec. Neko gleda, zar ne?

Slavko

pre 8 godina

Nole ga je imao. Trebalo je da dobije u tri seta. Stalno je u trеćem setu na Merejev servis imao brejk lopte koje nije uspevao da iskoristi. Posle toga je pokazao frustriranost zbog velikog broja propuštenih šansi, a čini mi se da i fizički nije bio na svom nivou. Marej je to iskoristio. Prekid je više koristio Đokoviću. Viša sila je bila na Noletovoj strani. Vratila mu je za ono prekinuto finale sa Nadalom, kada Đokoviću nije odgovarao prekid meča do koga je došlo zbog kiše. Sutra Nole dobija četvrti set u taj-brejku. Vavrinka će biti lakši protivnik o Mareja, ali mogao bi uzeti set Noletu.

Mare,NS

pre 8 godina

Sutra se zna,sta ce se dogoditi.
Ono sto je MORALO I TREBALO,vec u trecem setu ovog meca.
Marej na jednu od brejk lopti pogadja vrh mreze(prva sreca),potom ista pada na spoljni deo bocne linije(druga sreca),dobija poen i vadi se `iz mrtvih`!
Kamera ga hvata u `krupnom planu`,a on se smeje,odmahujuci glavom,svestan da se provukao kroz `iglene usi` i odlozio neminovno!
Od tada se ponasao u stilu,bas me hoce,totalno se opustio,`pustio ruku` i poceo igrati bez ikakvog pritiska,sto ne lici na njega u maniru,nemam sta vise da izgubim,i moram da priznam,pogadjao neke neverovatne vinere.

Set viska,koji Nole ima u ovom trenutku je dovoljna garancija da cemo ga gledati u nedeljnom finalu,ali je nepotrebno napravio sam sebi problem,jer ce se sutra umesto laganog treninga,morati pozabaviti sa Endijem,koji se `vratio iz mrtvih`!

Ko zna zasto,ali je mozda tako i bolje?

Cisto da se malo `prizemlji` i shvati da nema poigravanja sa protivnicima u zavrsnici GS-a,a to garantuje maksimalno zalaganje i koncentrciju u finalu do poslednjeg poena.

P.S.Zar uvek mora da duva jak vetar,kada igra vazne meceve sa Endijem?

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zar stvarno mislite da je lako u polufinalu pobediti nekog igraca sa 3:0 a da se dobro ne istraumiras. borio se protiv lose tradicije protiv vetra silnih brejk lopti i endija koji je nasao zicu da ga iznervira da je morao da psuje. stavite se u endijev polozaj ne mozes mu nista znas da ce na kraju seta da ti uzme meru pa sta bi bilo ko poceo da radi u tom momentu. ja bi dozivao i tatu i mamu i publiku i vetar i sljaku. noleta opasno bole noge il ga jednostavno ne slusaju nema ravnotezu kada udara to je dosada bila jedina mana mada sutra ja mislim da on to zavrsava kao laksi trening.

Stex

pre 8 godina

Ja ne znam dal je neko jos primetio, ali Nole danas igrao na pola snage. Zasto? Nemam pojma, ali ocigledno mu nesto nije bilo po volji od samog starta. Totalno ne zainteresovan za tenis!

thunderstruck

pre 8 godina

Nole nemoj da dozolis da te ova odvratna publika desabilizuje, ne treba trositi energiju na takve stvari, previse si iskusan da bi ponavljao takve greske koje su te nekada kostale vaznih pobeda. Sutra hrabro. Puno srece ti zelim i nadam se uz Boziju pomoc i konacnoj pobedi!

eTutan

pre 8 godina

Koliko se Marej danas bezobrazno poneo i koliko se nesportski ponašao po 2 puta na servisu je zaustavljao svoje bacanje loptice da bi iznervirao Novaka što je na kraju i uspeo u 3. setu nakon čega je Nole krenuo nizbrdo (u odnosu na prva 2 seta) inače da nije onoga i treći set bi bio 6-3
Da ne pominjem kako sudija ništa Mareju nije rekao za to

nemanja

pre 8 godina

Dosta zavisi od taktike, odmorio je Madrid, Rim nije, mozda je trebalo obrnuto? Nezgodno je sto je u cetvrtfinalu bio Nadal, mada nema lakih meceva na sljaci generalno od cetvrtfinala,Marej je verovatno trenutno u boljoj formi nego nadal,ne treba ni to zaboraviti.Pogotovo kada je u pitanju turnir u 3 dobijena seta. Kako za sve tako i za Noleta, ispalo je tako, ako zeli ovaj trofej mora sve da ih dobije. Poznato je da Novak vrlo lepo izvlaci pouke iz svih negativnih situacija, tako da mislim da ce mu ovaj gubitak seta pomoci danas a i u eventualnom finalu.

Vlada

pre 8 godina

Kako moze Mats da prica da je momentum bio na strani Mareja? Na pocetku cetvrtog seta Djokovic ima 1:0 ima 0:40 na sledeci Marejov servis,nije iskoristio,osvaja svoj servis i ima 15:40 opet na Marejov servis koji mora da da igra fenomenalno da bi sve to spasao......Nije mi jasno.

miodrag

pre 8 godina

Tesko je igrati protiv Andija. Mislim da je defanzivu doveo na jos visi nivo od one Nadalove iz 2008-2011. Novak je uzimao inicijativu, tukao, menjao ritam, strane, pomerao Andija ali se ovaj uvek vracao. Vrhunsko kretanje. Dosta je snage izgubio Novak. Sto rece jedan komentator ovde, ogadio je tenis Novaku. Sanse u trecem nije iskoristio. Ja sam cak mislio gotovo je, ukljucio snimanje i izasao da obavim nesto, kad ono ...
Andi je krenuo na sve ili nista i u 11 gemu dva, tri vrhuncka poena i uzeo je set.
U nastavku, obojica svezi, ne znam. Mozda da Novak krene na sve ili nista, osamara to i proba na brzinu, za 15ak minuta da zavrsi. On i dalje ima pravo na gresku, dok Andi ipak nema taj luksuz. Fizicki je Andi rekao bih superiorniji sada. Ranije je padao, ali ove godine je u top kondiciji.

Covek sa sela

pre 8 godina

@Pedja - Cak i da Novak sve meceve dobija bez izgubljenog seta i osvaja sve turnire, nasli bi se sigurno oni koji bi ga prozivali kad izgubi neki gem, ili dobije neki set sa samo 7:6 itd...

Bozidar

pre 8 godina

Uopste mi nije bio jasan Novak.
U trecem setu je sve servirao bukvalno u sredini polja i Marej vraca i vraca...pa gadjaj ugao i gadjaj u T.
Zbog takvih servisa,kostalo ga je treceg seta.

Vladislav

pre 8 godina

mislim da je prekid vise Nole prizeljkivao i da mu je dobro dosao jer je Marey bio u naletu i bolje se kretao,bolji bio u duzim razmerama...Nole samo jednu stvar treba da popravi a to je kako vratiti Mareyev drugi servis , ovo sto smo videli je bila katastrofa kako se muci sa drugim servisom Mareya , otud i toliko propustenih brejk sansi.

Darko

pre 8 godina

@ tony
Pa, napisao Ozmo sa lica mesta da je padala desetak minuta!? Drugo, bilo je na prenosu koji sam ja gledao da je počela da pada dok su ljudi još izlazili, pa su stavljali nešto na glavu da ne pokisnu. Bukvalno su se sklonili u zadnji čas, tako da mani se teorija zavere.

Za mene najbolji ikada!

pre 8 godina

Nole, imamo tu jednog sto se danas zeni pa bi te molio da dobijes prekinuti set da covek stigne na vreme kod maticara, cujem da mu je tazbina jako nezgodna

Ozminacija

pre 8 godina

Sasa jesi li gledao koji od mečeva veterana, to uvek deluje jako zabavno, super zezanje uz majstore svog zanata koji i dalje imaju sta da pokažu?

monarhista

pre 8 godina

Postajem ljubomoran na ove sto po ko zna koji put trose pare zaradjene na kladjenje protiv Noleta:-))))))

OPREEEEEEEEEEEM DOBROOOOOOOOOO:-))